Hae Anna.fi-sivustolta

Alkoholi ja ruoka kallista Suomessa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 21.06.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 038
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomessa on Euroopan unionin kallein viina, sillä alkoholia sisältävät juomat maksavat keskimäärin 82 prosenttia enemmän kuin muissa jäsenvaltioissa. Samoin ruoka on kallista, sillä siitä joutuu pulittamaan 20 prosenttia enemmän kuin muualla. Vain Tanskassa sapuska on kalliimpaa kuin Suomessa.  https://www.expressen.se/nyheter/danmark-har-eus-dyraste-mat-finland-dyraste-spriten/


  (Eipä ihme, että eteläisistä naapureista rahdataan viinaa ja osin ruokaa, jonka hintaa kaiken lisäksi pyritään nostamaan siten, että kielletään kaupoilta omat tuotteet. Ovat liian halpoja, meinaavat jotkut. Huh tätä hellettä, eikä köyhä kykene enää juomaan kuin vettä, jos sitäkään,)
   
 2. vierailija Vierailija

  Ihmisen pitäisi syödä puoli kiloa kasviksia/hedelmiä per päivä. Huomasin, ettei se ainakaan meikäläiseltä onnistunut. Kesällä tietysti paljon tomaatteja, mutta talvisin pelkällä pakastevihanneksella. Peruna ei sovi vatsalleni. Kotimaisia omenoita ja päärynöitä pitäisi saada enemmän kauppoihin.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 038
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikea on olla nykypäivän vaatimusten mukainen, sillä liha on kiellettyjen listalla, kuten eräiden mielestä kananmunatkin. Saavat myytyä purkeissa vitamiinejä, kun kieltävät niiden saamisen ruuasta. Eläimet sen sijaan asettautuvat alttiiksi jopa kuolemalle saadakseen vitamiinipitoisia marjoja tai taistellessaan lihasta luonnossa, mutta ihmisille syötetään kaikkea moskaa kunnon ruuan sijaan.

  Yksikin puhelinmyyjä soitti ja kysyi ensin kaikkea turhaa, kun kertoi tekevänsä tutkimusta. Lopulta selvisi, että halusi myydä b12-vitamiinia, joten hermostuin hepulle ja totesin, että saan sitä aivan tarpeeksi kananmunasta, joita syön ainakin joka toinen päivä. Imeyttää maksamakkarasta irtoavaa rautaa erityisesti, jos pistää rakuunaa hieman sen päälle.

  Taas on oikea mansikka-aika alkamassa, eivätkä ulkomaiset tai mitkä lie liemimansikat ole niin hyviä kuin auringossa paahtuneet marjat, joista irtoaa monia vitamiineja ja hyvää makua, eivätkä ole suinkaan vain kakun täytettä, vaan oikeasti oikeaa ruokaa. Samoin vadelmat niin luonnosta kuin tarhoista poimittuina, mutta kaikkein paras on mustikka ja muurain pohjoisen kankailla ja aapasoilla kasvaneina. Valoisan ajan marjoja synkän talven voittamiseksi.
   
 4. nuukailija Vierailija

  Ihminen tulee hyvin toimeen ilman alkoholia (alkoholiriippuvaiset ovat asia erikseen), kohtuudella voi tietenkin ottaa tai terveellisin vaihtoehto on olla täysin ilman. Luonnosta saa marjoja ilmaiseksi, samoin sieniä ja monet harrastavat kalastusta. Purkista ihminen tarvitsee vain D-vitamiinia talvisaikaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti