Hae Anna.fi-sivustolta

Alkuraskauden turvotus

Viestiketju osiossa 'Odotusaika' , käynnistäjänä *Jiina*, 14.08.2007.

 1. Hehkeetä NOT Vierailija

  Ihanaa kun on muitakin kohtalotovereita.. Täällä kanssa viikolla 8 ja mitkään omistamani housut eivät mahdu kiinni. Ei sitten yhdetkään. Uudet toppahousutkin, jotka ostin "ompahan läskivaraa" tossa hieman ennen raskautta eivät mene enää kiinni.. Kaikenlisäksi järkyttävä pahoinvointi jatkuu, mikään ei halua mennä alas.. Primperania on lääkärin kirjoittamana, jottei tarvitsisi tiputukseen enää lähteä.. Ei pitäisi valittaa, mutta.......
   
 2. vierailija Vierailija

  Kyllä suositellaan. Itse olen jo ennen raskautta joutunut huonosti toimivien pintalaskimoiden takia käymään säännöllisesti lymfaterapiassa. Ilmoitin lymfaterapeutilleni heti kun tiesin olevani raskaana ja keskustelimme asiasta tarkemmin. Lymfaterapeutin sekä lääkärin mielestä minun tulisi lisätä lymfahoidoissa käymistä noin kaksinkertaiseksi nyt kun olen raskaana. Raskaana oleminen lisää muutenkin veren määrää, joka puolestaan lisää painetta verisuoniin. Mikäli paine käy liian suureksi, eli jos keho ei itse pysty painetta purkamaan, venyvät laskimot ja klaffit (laskimoläpät jotka estävät verta valumasta laskimoissa väärään suuntaan) voivat alkaa falskaamaan. Tämä taas EI yleensä korjaudu synnytyksen jälkeen vaan jää pysyväksi vaivaksi.

  Olen muillakin keskustelupalstoilla nähnyt miten virheellisesti sanotaan, että lymfahoito olisi pahaksi raskauden aikana, koska se laittaa kuonaaineet liikkeelle. Lymfahoito vain aktivoi kehon omaa lymfaattista kiertoa. Mikäli keho toimii optimaalisesti ei lymfahoito vaikuta kehoon oikeastaan millään tavalla. Ainoastaan jos kierrossa on häikkää, lymfahoito auttaa tasapainoittamaan tilannetta. Lymfahoito ei siis ole alkiolle tai sikiölle vaaraksi.
   
 3. vierailija Vierailija

  Mites veritulppariski? Luulisin että se on suurin riski.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti