Hae Anna.fi-sivustolta

Allegro Varadero

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Kuubaan, 06.08.2012.

 1. Kuubaan Vierailija

  Hei!

  Netistä löytyy vähän tietoa Kuuban Varaderon hotellista Allegro Varadero. Kaikki hotellissa olleet tai siitä jotain tietävät, kertokaa millainen on?

  Riu hotelli (Riú Varadero) vaikuttaa laadukkaalle mutta on erittäin hintava ja emme mahdu Aurinkomatkojen haun mukaan samaan huoneeseen, koska toinen lapsemme on 13 vuotias. Allegroon mahdumme haun mukaan joten pyydän teiltä apua viisaat, arvoisat palstalaiset.

  Kaikki tieto hotellista tervetullutta.
   
 2. LP Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä, onko kysymys vielä ajankohtainen, mutta vastaan kuitenkin. Olin nimittäin juuri joulukuussa molemmissa hotelleissa, ja täytyy sanoa, etten pitänyt kummastakaan erityisesti. Jos jompaankumpaan pitäisi mennä uudelleen, menisin Allegroon.

  Riú Varadero oli järkyttävä kompleksi: Kuuban isoimpaan hotelliin mahtuu majoittumaan yli 2000 vierasta. Voi vain kuvitella, millaisia buffetit ovat tällaisessa paikassa - epähygieenisiä, meluisia, sotkuisia ja kaikkea muuta kuin viihtyisiä. Hotellialue on valtava, joten kauimmaisista huoneista on aikamoinen matka pelkästään respaan, puhumattakaan rannasta, jonne kävelymatkaa kertyy yli kilometrin verran. Hiukan harhaanjohtavaa siis mainostaa, että hotelli on rannalla. Allasalueita on kaksi: meluisa ja rauhallinen.

  Allegro Varadero on Riuta pienempi ja tyyliltään kompaktimpi. Hotellialue on puistomainen ja rauhallinen, joskin allasalue meluisa (musiikki soi täysillä koko ajan ja ohjelmaa riittää). Ranta oli ihan ok ja hyvä uimiseen. Ruoka ei ollut kummoista, mutta sitä se ei ollut Kuubassa missään. Riun hotellihuoneet olivat uudemmat ja tasokkaammat kuin Allegrossa, mutta kyllä Allegron huoneetkin olivat ihan ok. Siisteydessä olisi tosin ollut hiukan parantamisen varaa. Allegron sijainti on paljon parempi kuin Riun; Allegrosta on lyhyt matka "keskustaan", jossa ei tosin matkamuistomyymälöiden ja ravintoloiden lisäksi ole mitään nähtävää.
   
 3. Miettii Vierailija

  Hei!

  Tuota Allegro Varaderoa on katsottu. Siis itse päätyisit tuohon jos menisit uudestaan?

  Miten palvelu kaikkiaan pelasi? Ruoat buffettyyppisiä varmaankin? Entä juomat, saiko itse hakea hanoista vai pitikö aina tilata tarjoilijalta? Joissain ollut tuo, että saanut itse hakea, on nopeuttanut ja ollut muutenkin kätevää?

  Kiitos jos jaksat vastata.
   
 4. nosto Vierailija

  Hei!

  Aihe on ajankohtainen eli jos sinä, joka olet ollut sekä Riussa että Allegrossa jaksaisit vastata vielä niin suuret kiitokset. Samoin muille vastaajille.
   
 5. kuubaanko Vierailija

  Hei!

  Jospa sinä molemmissa hotelleissa ollut sattuisit palstalle ja vastaisit.

  Samalla haluaisin tietää Kuuban säästä. Onko "aurinkovarmempi" kuin muut lähialueen saaret? Ja kuivempaa? Vai onko yhtä epävarmoja kaikki?

  Muutkin asiasta jotain tietävät saavat toki vastata. Kiitos.
   
 6. Varaderosta Vierailija

  Palasimme puolitoista viikkoa sitten Varaderosta. Matkan aikana satoi parina päivänä, mutta muutoin säät olivat hyvät. Pilviä tuli ja meni, mutta ne eivät meitä haitanneet. Sää tuolla alueella on oikeastaan yhtä varmaa/epävarmaa kaikkialla. Olemme olleet Dominikaanisessa pari kertaa samaan aikaan, siellä sateet tulivat enimmäkseen yöaikaan ja saattoi olla muutaman asteen lämpimämpää. Pilviä oli tuollakin yhtälailla. Olemme olleet myös Guardalavacassa ja tuolla sää oli hieman parempi Varaderoon verrattuna. Erot ovat kuitenkin niin pienet, etten niiden pohjalta lähtisi kohdetta valitsemaan. Helmi-maaliskuu on hyvää matkustusaikaa, olemme olleet viimeisillä lennoilla likimain joka kerta ja olleet säähän tyytyväisiä. Mainitsemistasi hotelleista ei ole kokemusta. Valitsemassamme hotellissa ruoka ei ollut erityisen maittavaa. Aamiaisella toisinaan juomat tuotiin pöytään, mutta oli mahdollista myös hakea itse. Lounas ja päivällinen oli buffee, jossa juomat tarjoilija toi pöytiin, toisinaan piti odottaa hieman pitempään. Ala carte ravintoiloihin oli myös mahdollisuus päivällisellä. Ruoka niissä ei eronnut kovinkaan paljon buffeen tarjonnasta. Allasalueet olivat viihtyisät, huoneet hieman kuluneet. Mikäli tuonne vielä uudelleen matkaisimme, valitsisimme toisen hotellin, hotellin valintaan kannattaa panostaa.
   
 7. Allegroonko? Vierailija

  Hei!

  Nimimerkki LP olet ollut Kuuban Varaderon hotellissa Allegro Varadero. Voisitko käydä vielä vastaamassa ketjuun koskien buffetruokailijen juomasysteemiä hotellissa. Kiinnostaa tietää, tilataanko juomat "muodollisesti" AINA tarjoilijalta vai onko ns. itsepalveluhanoja, joista saa itse vapaasti hakea limsaa, olutta ja viiniäkin. Joissain hotelleissa on ollut tällainen ja se on nopettanut huomattavasti ruokatilanteita kun ei ole tarvinnut välttämättä odottaa aina tarjoilijaa juomia kysymään. Ei tämä ole maailman tärkein asia hotellivalinnassa mutta kun kerran olet ollut hotellissa osaat varmasti tähän vastata.

  Samalla voit kommentoida Varaderon säätä.

  Kiitos avustasi!
   
 8. allegro harkinnassa Vierailija

  Hei!

  Nimimerkki LP, jos luet tätä palstaa niin vastaatko Allegro Varaderoa koskien. Juomapuoli kiinnostaa, onko ns. itsepalveluhanoja ruokailuissa vai tilataanko AINA tarjoilijalta? Ruokien taso? Sää?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti