Hae Anna.fi-sivustolta

Alpeilla käyneet!!

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä Sanna =), 28.12.2006.

 1. Sanna =) Vierailija

  Hei te Alpeilla käyneet lautailijat ja laskettelijat!
  Missäpäin olette olleet ja milloin? Oletteko ottaneet pakettimatkan vai omatoimisesti menneet? Missä hintaluokissa ollut matkat, hissiliput? Positiiviset ja negatiiviset kokemukset?
   
 2. Olivia Alpeilla Vierailija

  Olen viikon päästä lähdössä Alpeille neljättä kertaa. Toistaiseksi olemme hoitaneet matkan pakettimatkana, mutta tulevaisuudessa häämöttää omatoimimatka, sillä mielenkiintoiset pakettimatkakohteet on nyt koluttu...

  Päädyimme pakettimatkaan, sillä totesimme sen olevan hinnaltaan suurin piirtein samaa luokkaa omatoimimatkan kanssa ja annoimme sillä hinnalla järjestelyt mieluummin toisten hoidettavaksi - kun kerran mieleinen kohdekin löytyi.

  Matkoista olemme maksaneet 450-600 euroa per nenä (sis. lennot, kuljetukset, majoitus aamiaisella - yhden kerran on ollut puolihoito). Hissiliput maksavat kohteesta riippuen n. 170-220 euroa / 6 päivää.

  Positiivista on ehdottomasti rinteet ja maisemat. Laskettavaa löytyy monesta kohteesta enemmän kuin viikossa ehtii laskea. Rinteet ovat huomattavasti pidempiä, usein tosin kapeampia kuin Suomessa, mutta eipä se menoa haittaa! =) Rinnekulttuuri on myös huomaavaisempaa kuin Suomessa. Tosin jonottaminen esim. hissiin on monessa paikassa täysin tuntematon käsite, lipunlukijoiden edessä on vain epämääräinen massa, joka työntyy lukijoiden välistä hissille päin. Mutta rinteessä ihmiset ovat mielestäni huomaavaisempia ja jos satut kaatumaan, on ensimmäinen avun tarjoaja vierelläsi suurinpiirtein ennen kuin vauhtisi on pysähtynytkään. Vastakohtana kokemukseni esim. Himoksella, jossa miehellä aukesi suksen side kesken laskun - ei kuitenkaan kaatunut - ja suksi jäi keskelle rinnettä. Mies ei pystynyt yhdellä suksella pysähtymään kovasta vauhdistaan kovinkaan nopeasti ja suksi oli hyvin hankalasti saatavissa. Hän joutui odottamaan alhaalla 10 minuuttia ennen kuin toin hänen suksensa alas (olin itse hissijonossa, kun suksen irtoaminen tapahtui). Kukaan muu useasta kymmenestä laskijasta ei reagoinut sukseen millään tavalla, vaikka moni näki tapahtuman.

  Huono puoli on ehkäpä säiden vaihtelevuus. Varsinkin ns. huippuhissit, eli vuorten huipuille vievät hissit, joiden kautta pääsee toisiin laaksoihin, ovat tuuliherkkiä ja saattavat olla suljettuja kovalla tuulella. Yhteen laaksoon jumittuminen sään takia saattaa tarkoittaa menetettyä laskupäivää: rinteessä ei ole kovinkaan kiva olla, jos koko kylä ahtautuu muutamaan alarinteeseen... Säätiedotuksia on muutenkin hyvä seurata, esim. lumimyrsky voi vuorilla todellakin yllättää aivan puun takaa, jos ei ole seurannut sääennusteita. Ja vaikka olisikin seurannut, voi se silti yllättää. Lumimyrskyyn joutuminen vuorilla voi olla vaarallista, rinnettä kun ei missään tapauksessa voi laskea alas, jos näkyvyyttää on vain metri tai pari - rinteen toisella reunalla kun voi odottaa usean metrin pudotus, jota ei ole suojattu. Myrskyn laantumista täytyy vain odotella paikallaan ja yrittää pysyä lämpinä.

  Suosittelen kuitenkin ehdottomasti Alpeille lähtemistä, kokemus on ainakin minulle ollut jokaisella kerralla todella upea. Itse pidän eniten Italian Alpeista, mutta Sveitsi ja Itävaltakin ovat mukavia paikkoja. Ranskasta en ole itse tykännyt.
   
 3. Ranskan rinteet Vierailija

  Minä asun Keskieuroopassa ja parin kymmenen vuoden kokemuksella arvostan eniten Ranskan ja Sveitsin Alppeja. Ranskassa on modernimmat hissit ja parempi ja halvempi ruoka ja enemmän kunnollisia rinneravintoloita kuin Sveitsissä. Ranskassa on vaihtoehtoja paljon, mutta maailman laajimmat laskettulualueet ovat Kolmen laakson alue (Meribel, Courchevel jne) sekä Val d'Isere/Tignes ja Les Arcs. Ei tarvi veivata samoja rinteitä edes takaisin, vaan laskea voi vaikka koko päivän eteenpäin ja joka päivä eri rinteitä kunhan pitää huolta, että ehtii takaisin illaksi ennenkuin viimeiset hissit suljetaan.

  Hissilippujen hintataso riippuu aivan ajankohdasta sekä kuinka laajan alueen aikoo ottaa käyttöönsä. Tietenkin hinnat ovat halvemmat pienissä ja vähemmän tunnetuissa kylissä. Pieniä viehättäviä vanhoja kyliä on esimerkiksi Megeve, (Ranskan kuuluisuuksien suosima), Valloire ja edullinen Chatel, josta on yhteydet Sveitsin puolelle ja Avoriaziin. Kaikissa paikoissa on sekä edullisia että kalliita majoitusvaihtoehtoja tarjolla. Kannattaa ottaa yhteys kylien omiin turistitoimistoihin.

  Sveitsin puolella hyvä ja kohtuuhintainenkin alue on Grindelwald, josta yhteys Wengeniin. Hyvät ja pitkät rinteet. Sveitsissä on paljon muitakin hyviä rinteitä ja hyvin eritasoisia ja hintaisia paikkoja (Engelberg, St Moritz, Gtaads, Klosters jne)

  Omatoimimatkoilla saa enemmän samaan hintaan ja valikoima on isompi.

   
 4. Ranskan rinteet Vierailija

  Pikkulisäys. Jos voit valita lomasi koulujen hiihtolomien ulkopuolelta (helmikuun puolenvälin ja maaliskuun ensimmäisen viikon ulkopuolelta) tai pääsiäisloman jommalta kummalta puolelta, niin hissiliput ovat halvempia kaikissa Alppipaikoissa, niin Ranskassa, Sveitsissä, Italiassa kuin Itävallassakin.
   
 5. !!!!!!!!!! Vierailija

  Alpeilla (=Itävallassa) on tullut kuljettua 30 vuotta. Yhden kerran eksyttiin Ranskan puolelle. Mutta me mieheni kanssa ei oikein innostuttu siihen meininkiin. Itävallan puolella löytyy sitä muutakin elämää enemmän (tosin sekin riippuu paikasta, on myös hiljaisia paikkoja). Ja yleensä se Itävaltalainen elämäntyyli miellyttää enemmän. Voisiko sitä sanoa, että Ranskan puolella touhu on jäykempää ja kankeampaa.

  Mutta rinteet on varmasti mahtavat molemmilla puolilla. ja maiset yleensä silmiä hiveleviä.

  Me ollaan myös matkusteltu pakettimatkoilla pääasiassa. Yhtenä vuonna oltiin melkein 4 viikkoa lomalla ja silloin lähdettiin vuoden vaihteessa omalla autolla matkaan. Yleensä ollaan otettu ns. äkkilähtö Aurinkomatkojan Sun Skin kautta tammikuun alussa. Ne reissut on yleensä kaikkein halvimpia. Se autoilu ja mökkeilu ja pensionaattimaksut silloin reilun 3 viikon aikana tuli kyllä melko kalliiksi. Jos on viikoksi menossa, niin pakettimatka on hyvä vaihtoehto.

  lauantaina ollaan lähdössö Badgasteiniin.

  Meidän suosikkeja on Mayrhofen ja Sölden.

   
 6. Mikä mahtaa olla lumitilanne alpeilla?
   
 7. Miss Ski Vierailija

  Vaihteleva, kannattaa vaikka Googlen kautta etsiä kohteiden omia nettisivuja. Aurinkomatkojen sivuilta saa aika näppärästi heidän kohteidensa lumitiedot.

  Itse olen lähdössä sunnuntaina Dolomiiteille ja siellä on vihdoin kaikki (=yli 98% käytännössä) rinteet auki. Hieman tosin huolestutti tuossa joulukuun alussa, kun kaikki rinteet olivat vielä kiinni...

  Lumitilanne ei näytä olevan missään päin Alppeja loistava, mutta kyllä siellä vissiin laskemaan pääsee - ainakin paremmin kuin täällä kotosuomessa tällä hetkellä...
   
 8. Itävallan lumoissa Vierailija

  Moi,
  asutaan pysyvästi Itävallassa ja melko nopeasti huomattiin kuinka mahdattomasti täällä on nähtävää laskettelun ja vaeltamisen lisäksi. Valitettavan usein kohteiden sivustot ovat aviun saksaksi ja ehkä italiaksi, mutta englanninkielinen osio on joko vain pari riviä tai sitä ei ole lainkaan.

  Niinpä olemme perustaneet sivuston jossa esittelemme kerran viikossa uuden kohteen; käymme paikan päällä, otamme kuvia, kerromme pääsymaksut, saako ottaa lemmikin mukana ja muita olennaisia asioita,

  Sivuston löydät www. wondersofalps.com ja facessakin olemme wondersofalps - nimellä
   
 9. warum Vierailija

  Miksi ihmeessä saksankielisessä Itävallassa asuvat ihmiset eivät opettele saksaa? Miten maassa voi elää osaamatta sen kieltä?
   
 10. Jupo Vierailija


  Hei

  Meillä on lomaosakeviikot täällä Tignesissä viikot 14 ja 15. Luovutaan niistä erittäin halvalla kun ei ehditä käyttää. Jos kiinnostaa niin mielellään soitellaan. 040 7115916
   
 11. Itävallan lumoissa Vierailija

  Enhän mä niin kirjoittanut :O Sivusto on tarkoitettu niille jotka haluavat tulla lomailemaan Itävaltaan ja eivät osaa saksaa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti