Hae Anna.fi-sivustolta

Alushousupyykki erikseen?

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä pyykkäri, 18.08.2008.

 1. pyykkäri Vierailija

  Nykyisin olen pessyt alkkarit erikseen ja miedossa pesuaineessa vaikkakin kone jää tosi tosi vajaaksi eikä ole edes puolen koneen pesumahdollisuutta meillä... Miten te pesette alkkaripyykin? Laitatteko koneeseen jotain muuta samaan aikaan?
   
 2. Alushousut pesen valkoisten vaatteiden joukossa.
  Sukkapyykin pesen aina erikseen koneessa.
   
 3. pesen.. Vierailija

  Valkoiset alkkarit esim. valkoisten t-paitojen kanssa, mustat mustien jne. Johan menisi kauan ennen kuin kone tulisi niin täyteen alusvaatteista, että ne voisi pestä. Ja mitä tuhlausta olisikaan pestä pelkät alushousut kerrallaan.
   
 4. Leena Uusi jäsen

  liittynyt:
  31.07.2008
  Viestejä:
  4 431
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep jep, samaa mieltä...johan ne loppuisivat alkkarit kesken jos pitäisi odottaa että niistä saisi koneellisen täyteen. =)
   
 5. ymmällään.. Vierailija

  Miksi niitä pitäis pestä erikseen? Meillä ainakin vaihdetaan alkkareita päivittäin joten eihän ne nyt voi olla niin likaisia ettei vois samassa koneellisessa muiden kanssa pestä. Ja eikös pesukoneen tarkoitus ole PESTÄ?
   
 6. Väristä... Vierailija

  ...riippuen aina muiden samanväristen kanssa. Jännä kysymys! Peseekö joku tosiaan erikseen?
   
 7. Pesen erittäin vaaleat erikseen ja yleensä tässä koneellisessa (vajaassa) on yleensä sitten lähes ainoastaan alusvaatteita, joille en laita huuhteluainetta. Muille laitan huuhteluainetta.
   
 8. riittavi Vierailija


  Minulla ei juurikaan ole valkoisia alusvaatteita, keltaiset taitaa olla vaaleimmat. Enemmänkin on tummansinistä, mustaa ja viininpunaista. Ne pesen tietysti tummien kanssa samassa koneellisessa.
   
 9. pyykkäri Vierailija

  Ettekö sitten tosiaan ajattele miten likaisessa vedessä paitanne lilluu alushousujen kanssa..? Lakanoiden kanssa olen silloin tällöin pessyt mutta mieluummin erikseen koska laitan enemmän pyykkiainetta kaikkeen muuhun pyykkiin.. Mites te, onko joka pyykillä aina saman verran ainetta? Ei tee muuten hyvää alaosastolle..
  Joku pesee sukat erikseen eikö se teistä sitten ole outoa? Eikös kone jää silloinkin vajaaksi?
   
 10. ehdotus. Vierailija

  Ehdottaisin, että käyt normaalisti suihkussa ja peseydyt (myös sieltä alapäästä) jos kerran housusi ovat niin likaisia ettet voi pestä niitä paitojen seassa..
   
 11. samaa mieltä... Vierailija

  "ehdotus"-nimmarin kanssa! Kun käydään päivittäin suihkussa, suihkautetaan alapää myös isomman asian jälkeen ja vaihdetaan pikkuhousut päivittäin, eivät ne todellakaan ole erityisen likaiset.

  Minä pesen - kuten useimmat muutkin näyttävät tekevän - alusvaatteeni (siis myös rintsikat) samanväristen neljääkymppiä vaativien kanssa. Enimmäkseen minullakin on tummia - mustia ja viininpunaisia - alkkareita. Valkoisia vain käytettäväksi valkoisen hameen kanssa.
   
 12. Vaihdan alushousut päivittäin, peseydyn myös päivittäin ja alapäästä usein kahdesti päivässä. Pyyhin myös pyllyni sekä pissan että kakan jälkeen huolellisesti, joten eivät minun alushousuni niin likaisiksi pääse, etten niitä muun pyykin kanssa voisi pestä. Likaisempia paidat saattaa olla, jos rinnuksilta löytyy lapsosen ruokalista ja olkapäältä pikku nuhanenän räkää/kuolaa tms.

  Pesen myös sukat aina samanvärisen muun pyykin kanssa kuten alkkaritkin. Pesuainetta laitan pyykin yleisen likaisuuden mukaan. En ole huomannut ongelmia alapääni suhteen... Miten sinä käytät vähemmän pesuainetta alkkareille, jos ne sulla kuitenkin niin likaiset on ettei niitä voi puseroiden kanssa pestä? Eikös ne tarvitsisi silloin enemmän ainettakin, kun kerran niin paskaiset on?

   
 13. En ole koskaan tullut edes ajatelleeksi että joku pesisi alusvaatteet erikseen! o_O Eikai nyt kukaan niin äärimmäisen basillikammoinen voi olla, vai voiko? Omaa likaahan se on se vähä mitä siellä on, ja sehän peseytyy pois! Ja jos pesee alkkarit erikseen, sitten pitäisi pestä housutkin erikseen, eihän ne alkkarit ole niin tiiviitä ;) -kyllä siinä eritteet läpi imeytyy...

  Pestäänkö sitten konekin tyhjänä 95 asteessa alkkaripyykin jälkeen ennen seuraavaa pyykkisatsia, ettei koneessa ole jotain jäämiä alkkaripyykistä..? :D

  Meillä pestään värin ja lämpötilan mukaan. Muuhun ei kyllä olisi mahdollisuuttakaan, ei ole niin valtavaa alusvaatevarastoa.
   
 14. leenulii Vierailija

  Käyn suihkussa päivittäin, vaihdan alkkarit kerran päivässä (tai kahdesti jos olen käynyt kunnon hikitreeneissä) ja siistin itseni huolella vessakäyntien jälkeen, joten alushousuni eivät ole sen likaisempia kuin muutkaan vaatekappaleet. Eli aivan huoletonna pesen pikkarit vähemmän intiimin pyykin joukossa :) Ap:lla taitaa olla aika tiukat siisteyskäsitykset..?
   
 15. Kilukalle Vierailija

  Tunsin nuorena muutamia mustalaistyttöjä ja tutustuin heidän tapoihinsa. Heillä alusvaatteet pestiin aina erossa päällysvaatteista - jopa eri astioissa. Ja miesten vaatteet pestiin erillään naisten vaatteista. Siihen aikaan pesukoneet eivät olleet kovin yleisiä, vaan vaatteet pestiin käsin pesuvadeissa, joita siis oli jokaiselle pyykkilajille omansa. Käsittääkseni tätä tapaa noudatetaan nykyisinkin, mutta en tiedä, pesevätkö puolityhjiä koneellisia vai miten...
   


 16. Minusta ei ole laisinkaan outoa se että pesen sukat aina erikseen.
  Olisi tosi sontaista pestä likaiset sukat (mm. miesten likaisia työsukkia) muun pyykin mukana.
  Sellainen possu en ole ;)
  Kone jää vajaaksi, mutta mitäpä se haittaa......
   
 17. hmmhmmhmmhmm Vierailija

  Tuntuupa oudolta sekin, että sukat olisivat sontaiset. Tai siis karjatilallisella tietenkin. Me siistiä sisätyötä tekevät emme saa sukkiimme sontaa. Jalkahikikin pysyy kurissa, kun käy suihkussa aamuin illoin ja tarvittaessa sumuttelee jalkadödöä jalkoihinsa. Tietenkin täytyy huolehtia myös kenkiensä kunnosta ja pestä kotona lattioita säännöllisesti.
   
 18. m-täh? Vierailija

  Miksi? Pyykkikonehan PESEE ne, kaikki, eli pyykkitapahtumahan on sellainen, että kaikki vaatekappaleet pestään ja sitten huuhdellaan likavedet pois, ei sellainen että lika hyppää juuri sukista/alkkareista muihin vaatteisiin ja jää siihen... XD

  Jos nyt sukissa tms. on selvää valuvaa MUTAA tms, niin tokihan ne sitten ainakin huuhtelee ensin... mutta nyt puhutaankin käsittääkseni normaalivaatteista normaalikäytössä.

   

 19. Mistä sinä tiedät miten likaisia meidän perheen miesten työsukat ovat?
  Vaikkei niissä sitä itseänsä olekaan, niin kyllä ne ovat niin likaisia ettei tulisi mieleenikään niitä muun pyykin joukossa pestä.
  Ja koska pesen miesten sukat erikseen, niin samassa koneessa pyörivät myös meidän naisten sukaat.
  Käsittääkseni täällä ei puhuttu mitään pelkästään siistiä sisätyötä tekevien pyykeistä, joten yritäpäs käsittää etteivät kaikki ole toimistohiirulaisia!

   
 20. putsplanktavara Vierailija

  Käytän kalsareina valkoisia, beessejä tai mustia sloggeja ja pesen ne muun kirjopyykin kanssa eli vaihtelevasti lakanoiden tai t-paijojen kanssa. Sukat pesen hienopesussa. Mustia kalsareita en pese erikseen mustille vaatteille tarkoitetulla pesuaineella. Antaa haalistua. Rintsikat pesen erikseen, kaikki samassa koneessa vaikka olisivat minkä värisiä.
  Pesuainetta käytän ohjeen mukaan enkä lisää sitä, ei se petutulos siitä parana. Pilluni on sen verran puhdas, että normaali kirjopesuohjelma riittää puhdistamaan alushousut. Eikä tule pesuaineihottumaa.

  Te, jotka hyhhyttelette ja pesette alkkarinne erikseen - ajatelkaa, olette hieroneet mimosapimpsaanne niihin alushousuihin JUURI ENNEN KUIN OTITTE NE JALASTANNE JA LAITOITTE PYYKKIIN! YÄK.
   
 21. Kukuli Vierailija

  ap. Miksi kyselet, kun et sitten kelpuuta mitään vastausta? Olet nyt tehnyt kärpäsestä härkäsen. Ei se pyykinpesu nyt noin hankalaa ole, koneellakaan.
   
 22. pesukone pesee Vierailija

  Pesen ehdottomasti värin ja lämpötilan mukaan. Huuhteluainetta tulee käytettyä erittäin harvoin. Johan multa loppuisivat alusvaatteet ennen kuin kone on täynnä, ja puolityhjien koneellisten pesu ei ole mitenkään ekologista.
   
 23. Anni62 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 912
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pesen alusvaatteet muitten vaatteiden kans yhtäaikaa. Mulla ei ole valkoisia alushousuja lainkaan. Eikä ole kyllä muutenkaan kovin paljon valkoista. Hankalaa pyykki eritellä tummiin ja vaaleihin koska vaaleita on niin vähän, ettei niistä koskaan tule kone täyteen. Alushousut vaihdan lähes päivittäin ja pesulla käyn joka päivä.
   
 24. ?? Vierailija

  Kyllä minäkin alusvaatteeni (pikkupöksyt ja rintsikat) pesen muun pyykin seassa. Kaikki alkkarini ovat hienopesua vaativia, joten niiden kanssa pesen enimmäkseen omia toppejani, miesten 40-asteista kaipaavia paitoja, omat sukkahousuni ja sukkani (pesupussissa, käytän vain ohuita, korkeintaan 40 denierin sukkia) yms. Rintsikat ovat tietenkin myös omassa pesupussissaan. Miesten (tai nykyisin miehiä on vain yksi, kun poika muutti omilleen) sukat menevät pyykkiin farkkujen ja vastaavien kanssa.
   
 25. hihhih Vierailija

  No on jollain taas ongelmat... itse heittelen kaikenlaiset vaatekappaleet iloisesti sikinsokin koneeseen ja puhdasta tulee, ei ole koskaan tullut mieleenkään moinen probleema :))
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti