Hae Anna.fi-sivustolta

Annatteko piiskaa murkuille?

Viestiketju osiossa 'Kasvatus' , käynnistäjänä Äiti 28-v., 31.10.2014.

?

Oletko saanut selkäsaunan vanhemmiltasi teini-iässä

 1. Kyllä

  100,0%
 2. Ei

  0 ääntä
  0,0%
 1. Omat vihat Vierailija

  Eikö aikuinen ihminen osaa käsitellä tunteitaan, että pentuja pitää hakata?
  Itse kuulun tähän klaaniin joita pieksettiin milloin mistäkin syystä?
  Nyt aikuisena yli 60 v olen miettinyt että epäonnisissa avioliitossa vihat viskattiin penskoihin, kuten meillä.
  Etenkin minua keskimmäistä tyttöä hakattiin oikein olan takaa, kerrankin lattiaharjasta lensi harjaosa piestessä selkään, ihme että selkäranka kesti tuolloin.
  Jos äiti oli pahalla tuulella kun isä tuli työstä, kotirouvan käskystä alkoi remmi laulaa tai pää pyöriä tukistusten tahdissa.
  Minulla itselläni on lapsia, enkä kertaakaan ole selkäsaunoja antanut.
  Kerran mies ripsautti vanhinta poikaa koivuvitsalla pari kertaa takamukseen, vaatteet oli päällä silloin. Poika kantoi auton moottorin sankolla hiekkaa, kun ukko oli pessyt sen ja 2 kertaa pesi moottorin, kolmas kerta oli liikaa poika oli tuolloin n 3,5 v.
  Siinä on kurinpito toimenpiteet meidän huushollissa.
  Sanoilla on selvitty, kyllä pidän alhaisena sitä että omia jälkeläisiään hakataan ja alistetaan, eikö ihmisellä ole sen verran sivistystä eikä omaatuntoa että tietää mitä se lapselle aiheuttaa?. En ymmärrä, minä selvisin järkeni avulla, siis ajattelin että vanhempani oli niin kertakaikkiaan yksinkertaisia että muuten eivät osanneet selvittää välejään kun pentuja hakkaamalla, sitten äiti maireili isälle.... voi tätä elämää.
  Kansakoulun jälkeen sanottiin, että älä laita jalkojasi pöydän alle jos ei ole ruokarahaa, piti mennä töihin, ei koulutusta, mutta kun menin naimisiin niin opiskelin yhteensä 7,5 vuotta, osan työn ohella, sain viran ja valkoisen hatun ja lapset sekä ukonkin... elämme nyt kahdestaan, lapsen lapsia ei ole vielä, mutta harkinnassa kuulemma. Toivon sydämestäni että oppimme on menneet perille ja tulevat lapset jos niitä on tullakseen, saavat rauhassa kasvaa ilman väkivaltaa...
   
 2. pappa60 Vierailija

  Ennen, minun nuoruudessani, oli ihmisillä uskomaton halu piiskan käyttöön, lienee ihan fetissi ajanut siihen.

  Omissa kavereissani lähes parikymppiset jätkät saattoivat saada isältään vitsaa tai remmiä. Eikä ne pojat kaikki suinkaan mitään nössyköitä olleet, jotkut olivat isoja ja vahvoja tyyppejä, mutta pappa piti tiukasti ojennuksessa. Jotkut pistivät ihan tosissaan hanttiin, yrittivät karkuunkin. En muista kerrotun, että joku olisi ilman jäänyt, jos selkäsauna oli valmiiksi tilattu.

  Olen miettinyt, että ennen olivat isät riskissä kunnossa taikka hommaa harjoitelleet, kun isoja miehenalkuja pystyivät piiskaamaan. Taitaisi nykyisiltä isiltä jäädä teinipoika piiskaamatta.
   
 3. Koulutettu Vierailija

  Meillä on kyllä teini-ikäinen saanut piiskaa (= minä). Veli järjesti oikein kunnon kuritusjuhlan kun kähvelsin sen viinat.
   
 4. Vitsaakäytettiin. Vierailija

  Elettiin 1970lukua vitsaa maalla anakin käytettiin vielä poikien,tyttöjen kurituksessa meillä Äiti antoi vitsaa minulle 17vuotiaana paljaalle pyllylle.
   
 5. Kati-75 Vierailija

  Kyllä sitä kuritusta saatiin paljaalle pyllylle vielä 90-luvun alussakin.
   
 6. strykpojke Vierailija

  Kuinka se oli Kati-75 oletko kiinnostunut leikkiä piiskaaleikkiä?En muista mitä sinä haluaisit?
   
 7. Kati-75 Vierailija

  Kyllä mä sain riittävästi piiskaa 15 ikävuoteen mennessä. Ei ole enää aikuisiässä tarvinnut edes leikkiä
   
 8. strykpojke Vierailija

  Ajattelin jos haluaisit näyttää minulle kuinka se on?
   
 9. Menin kerran rippikouluikäisenä tapaamaan saman ikäistä kaveriani kylälle.
  Löysin kaverin äänten perusteella liiteristä. Hän oli siellä hätää kärsimässä. N.10 vuotta vanhempi serkku aikoi piiskata hänet. Syytä en saanut tietää, enkä kehdannut kysyä. Kaveri sai ihan kunnolla piiskaa. Kun homma loppui lähdin kotiin. Asia oli minulle hämmentävä monella tapaa, mutta koskaan me emme siitä puhuneet, lieneekö serkukset nähneet, että minä kävin ovella.
   
 10. strykpojke Vierailija

  Onko täällä joku nainen joka on vapaa ja halua anna eli saada piiskaa?Minä haluan saada piiskaa mutta voin antaakin kun piiskattu perse on kaunis!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti