Hae Anna.fi-sivustolta

Apatiaa näytellen Ruotsiin

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 22.02.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 639
  Saadut tykkäykset:
  3
  Viitisentoista vuotta sitten Ruotsi tarjosi turvapaikan useille perheille, joiden lapset olivat vaipuneet apatiaan, koska eivät saaneet oleskelulupaa maahan. Muun muassa Anahit Arakelyan on viimein kertonut, että hän näytteli apaattista lapsena. -Halusin vain huutaa, etten ole apaattinen tyttö, kertoo hän aikakauslehdessä Filter.

  Aikoinaan Expresseniin kirjoittanut Elisabet Höglund kertoo jo vuonna 2008 kirjoittaneensa totuuden apaattisista lapsista. Hän kyseenalaisti yksipuolisen raportoinnin mediassa jo tuolloin. Hän totesi, että apaattisia lapsia tuli vain entisestä Neuvostoliitosta ja sen alusmaista tai Balkanilta. Eikä apaattisia lapsia tavattu muualla kuin Ruotsissa.

  Höglundin mielestä on traagista, että vasta lähes parinkymmenen vuoden jälkeen totuus apaattisista lapsista nousee esiin. Ilmiö osoittaa hänen mielestään, että kun hyvä tahto ja hyväuskoisuus iskevät helposti manipuloitaviin ruotsalaisiin, ensimmäinen uhri on totuus.

  Aihetta antoi aikakauslehti Filterin lisäksi yksi mielipide:

  https://www.expressen.se/debatt/redan-2008-skrev-jag-sanningen-om-apatiska-barnen/
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 639
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eipä ole tietoa siitä, kuinka moni apaattisista lapsista oli uskonnollisista perheistä, mutteivat varmaankaan kaikki. Osoittavat silti, että valheellisia keinoja käytetään, kun pyritään saamaan lupa asettua läntisiin valtioihin. Nyt Ruotsissa on tutkittu, että lähes kaikki jengijohtajat ovat maahanmuuttajien jälkeläisiä, jotka eivät ole tulokkaita, vaan syntyneet maassa.

  Tieto kerrotaan ilmeisesti sen vuoksi, että on pyrkimystä osoittaa, etteivät uudet tulokkaat ole rikollisia. Ilmeisen tosi asia, mutta toisaalta kertoo sen, että heidän lapsensa voivat olla, joten tulevaisuudessa ei ole toivoa päästä ongelmista eroon. Näilläkin sivustoilla pyritään lyömään rasistisia leimoja kirjoittajiin, muttei kerrota mitään siitä, että ruotsivihaajia on paljon alueilla, joilla on ongelmia.

  Leimakirveiden lyöjät eivät edes havaitse, että heidän sanomaltaan menee uskottavuus, kun he koko ajan syyttävät syytöntä syylliseksi. Apaattisista lapsista oikein kirjoittanut voi nyt tietysti kehaista olleensa oikeassa, mutta samoin voi tehdä hän, joka on ajoissa varoittanut liiallisen maahanmuuton vaaroista. Suomessa on tähän asti ymmärretty se, ettei niin hyvää, etteikö jotain pahaa, mistä ajatuksesta kannattaa pitää kiinni, jos on pyrkimystä pitää rasismi aisoissa.
   
 3. vierailija Vierailija

  Tämähän tosiaan oli ilmiö, joka ilmeni vain Ruotsissa. Suomessakin tehtiin mediaan monta nyyhkyjuttua apaattisista lapsista.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 639
  Saadut tykkäykset:
  3
  Pitää paikkansa, että Suomenkin lehdistö kirjoitti aiheesta. Osoittaa osin, että mediassa on valheellisia uutisia ollut, eikä niistä ole vieläkään päästy eroon.
   
 5. vierailija Vierailija

  Se on jännä miten tuolla lapsikortilla on ratsastettu vuosikymmenestä toiseen. Nyt ollaan Suomeen tuomassa Kreikasta "lapsia", jotka tosin ovat jo myöhäisteini-iässä olevia poikia eli niitä samoja joita lampsi suomeen monen maan läpi viitisen vuotta sitten. Tosin sitä ennen mediassa on ollut kuvia suloisista pienokaisista ja taaperoista telttojen välissä konttaamassa. Orpolapsia.Tuleva isä kepu-Kaikkoinenkin kyynelehti, että Suomi auttaa nyt lapsia. Just joo...kusetus jatkuu mutta maksaja tiedetään.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. vierailija Vierailija

  Hieno ja halpa veto, jonka avulla maine voidaan pitää unionin sisässsä kelvollisena.
   
 7. vierailija Vierailija

  Sauli Niinistö otti kantaa aiheeseen.
  Tyttöjä olisi hyvä suosia Suomeen tulossa.
  En viitsinyt klikata apatialinkkiä.
  Olen kasvanut 9-lapsisessa perheessä maaseudulla sodan käyneiden vanhempien hoivissa.
  Tutkimuksia tehdään ja faktat pitävät yleensä paikkansa.
  Edesmennyt anoppini oli lapsena sotalapsena Ruotsissa. Jos on hyvä elämänasenne, pärjää vaikka olisi millainen lapsuus. Ihminen ei tiedä tulevaisuuttaan. Kannattaa olla turvallisella mielellä ja luottaa hallituksen päätöksiin. Olen erittäin tyytyväinen, että lapsia tulee Suomeen. Ei minua haittaa vaikka kaikki olisivat nippa nappa alaikäisiä. Ihminen on ikuinen lapsi. Varsinkin suomalaiset miehet. Puhun asiasta kokemuksen syvällä rintaäänellä.
   
 8. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 639
  Saadut tykkäykset:
  3
  Juu! Presidentti Sauli Niinistö on aivan oikeassa, kun hän suosittelee erityisesti tyttöjä otettavaksi Suomeen. Osaa käyttää esimerkkinä pientä joukkoa kehuessaan tiettyjä ikäihmisiä tai maanitellessaan väkeä hyväksymään eurooppalaiset arvot, joihin kuuluu pyrkimys auttaa hädässä olevia. Eikä hiiskahda halaistua sanaa kehnoista maanteistä tai maaseudun autioittamisesta, sillä eiväthän tuollaiset kysymykset ole millään tavoin tärkeitä globaalissa maailmantaloudessa.

  Maailmansotien aikaan pohjoisessa osassa maatamme monet lähtivät Ruotsiin pakoon, mutteivat suinkaan venäläisiä, vaan saksalaisia, jotka mennessään polttivat talot, jos suinkin kykenivät. Moni oli piikana tai renkinä maalaistaloissa, eivätkä tosiaan saaneet minkäänlaista traumaa loppuiäkseen, vaan useimmat palasivat takaisin jälleenrakentajiksi. Myöhemmin moni pohti, että saksalaiset tekivät urotyön, kun polttivat vanhat talorähjät sijoilleen.

  Itse asiassa norjalaiset olivat ainoita, jotka taistelivat Saksaa vastaan Pohjolassa. Kykenivät ehkä estämään atomiaseen kehitystäkin, jos historiatietoihin on lainkaan luottamista. Nykyisin pitävät parhaimmin huolta omista teistään ja kaiketi myös vanhuksistaan, koska palkkaavat sairaanhoitajia ulkomailta auttamaan hyvinvoinnin ylläpidossa. Toki ovat vauraita, joten heillä on varaa kaikkeen toisin kuin muilla Pohjoismailla.
   
 9. vierailija Vierailija

  ruotsissa on pitkään rakennettu sellaista kulttuurista käytösmallia, jossa hyvä tahto menee kaiken edelle ja jossa uskotaan ettei apua pyytävä voi mitenkään huijata. Toki edellä kuvattu on kärjistys, mutta aikoinaan monikin ihminen varoitti tästä käytösmallin juurtumisesta ja koitti muistuttaa että vaikka pohjoismaissa on rehellisyyteen perustuvat arvot, muualla maailmassa niin ei ole. Valhe on ihan ok monissa paikoissa maailmaa. Nämä kannanotot toki sitten vaiennettiin nopeasti ruotsin mediassa.
   
 10. vierailija Vierailija

  On hyvin raadollista, että meidän tulisi valita ketkä ovat oikeutettuja pelastamaan henkensä, mutta se saattaa olla hyvinkin maailman tulevaisuus. kun kaikki maat eivät hlaua sitoutua rauhanrakentamiseen, se merkitsee isoja pakolaistulvia ja se taas merkitsee, että kaikille ei ole paikkoja. Niinistön ehdotus tyttölasten tuomisesta on minustakin hyvä, tosin on myös pidettävä mielessä että kannattaisi koittaa pitää sukupuolijakauma mahdollisimman tasaisena.
   
 11. vierailija Vierailija

  Tyttöjen perässä ja niiden avulla tulevat sitten niiden veljet, isät ja ukit.
   
 12. vierailija Vierailija

  Me tiedämme että perheiden yhdistäminen tuo lasten lisäksi muitakin myöhemmin. Hallituksessa on oletettavasti laskettu ensin koko satsi - lapset ja perheet - ja ja sitten katsottu millä lasten lukumäärällä siihen päädytään.
   
 13. vierailija Vierailija

  Tein kaksi sanaristikkoa sähköyhtiön asiakaslehtien sivuilla. Piti tarkistaa netistä Aku Ankan piirtäjän sukunimi. Innostuin myös katsomaan hiilidioksidi/yhteyttäminen videon.
  Tietosanakirjallekin tuli käyttöä krokotiili=kaimaani ruuduissa.
  Kuuntelin tarkasti Niinistön haastattelun Ykkösaamussa. Hän vaikutti uniselta ja eurooppalaisten arvojen kolmio puhuessaan eettisyydestä en saanut jonkun henkilön nimestä selvää. Millä vuosisadalla lienee elänyt.
  Jos Platon ja Sokrates eläisivät tätä päivää, niin ehkä ajatukset hieman muuttuisivat.
  Mietin jo lukiessani uutta päivitystä
  Italiasta olisiko tarvetta ostaa hengityssuojaimia.
  Kreikan saarilla kituvat lapset tuskin sellaista pohtivat.
  Minua ärsyttää, kun aina vedetään keskusteluun Suomen sodat. Olen aikoinaan kuunnellut niitä juttuja kotona ja työpaikoilla tarpeeksi.
  Vedin jutun esiin taustoittaakseni mielipidettäni apatiatutkimukseen.
  Olen aina sanonut ja tulen sanomaan, että masennus on fiksujen ihmisten vaiva. Minulla junantuomalla maalaistollolla ei siihen ole ollut koskaan varaa. Kun elämä on tiukkaa, sanon ääneen aivot ja laitan harmaat aivosoluni käyttöön. Jostain luin, että masennuksellakin on jokin tarkoitus.
  Suomalaisilla miehillä lienee huono itsetunto, kun ovat maahanmuuttajille
  kateellisia. Muuta syytä en keksi vihapuheelle ja maalittamiselle. Niinistö sanoi inhoavansa ko. kahta sanaa eikä lisää lakeja tarvita.
  Minäkin vierastan outoja sanoja.
  Viha ei ole rakkauden vastakohta vaan välinpitämättömyys. Viha usein estää masentumisen. Terve äksyyntyminen laittaa asioihin vauhtia. Ei tervepäinen ihminen vihaa avutonta ja huolenpitoa tarvitsevaa.
  Netti on hyvä laite oikein käytettynä.
  Trollit voisivat tehdä vaikka sanaristikkoja aikansa kuluksi.
   
 14. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 639
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sodanaikaisiin tapahtumiin on syytä palata aina silloin tällöin, vaikkeivat ne hauskoja olekaan muistella. Nyt Ruotsissa pyritään saamaan kansan omatunto hereille kertomalla, että maan ulkoministeriö tiesi saksalaisten keskitysleirien olemassaolosta jo sodan aikana. Diplomaatti Göran von Otter oli yhden junamatkan ajan jutustellut saksalaisen upseerin kanssa ja saanut tietää, mitä aineita käytettiin juutalaisten kaasuttamiseen.

  Eivät Ruotsin ulkoministeriössä halunneet alkaa penkoa tapahtumia silloin, kun ne olivat ajankohtaisia. Eivätkä oikein myöhemminkään, mutta jo silloin tietovuotajan kohtalo oli karmea, kuten on nykyäänkin. Hirtettiin vankilassa, eikä oikein tiedetä, kuka päätti tuomiosta. Oliko kenties itsemurha vaiko sellikaverit, jotka ehkä pelkäsivät, että tietovuotaja todistaa heitä vastaan?

  Jollain tavoin ruotsalaisten osuus tuli taas mieleen nyt, kun tietovuotaja Julian Assangen kohtalosta päätetään brittituomioistuimissa. Kaiketi muistavat tapausta joskus kahdeksankymmenen vuoden kuluttua, kun kansakunnan omaatuntoa on taas kolkutettava jostain ihmeen syystä.

  Pohdinnan aiheen antoi:

  https://www.expressen.se/nyheter/qs/sveriges-svek-morkade-forsta-rapporten-om-forintelsen/
   
 15. annmatti Jäsen

  liittynyt:
  21.10.2018
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  2
  Unohtuko äidit?
   
 16. vierailija Vierailija

  Kun nuo on imetty pois leiriltä niin ihmisalakuljettajat laittavat uuden satsin lapsia liikenteeseen. Nyt vain hinta on noussut, koska länsimaat ottavat lapsia leiriltä.
   
 17. vierailija Vierailija

  "Jollain tavoin ruotsalaisten osuus tuli taas mieleen nyt, kun tietovuotaja Julian Assangen kohtalosta päätetään brittituomioistuimissa. Kaiketi muistavat tapausta joskus kahdeksankymmenen vuoden kuluttua, kun kansakunnan omaatuntoa on taas kolkutettava jostain ihmeen syystä."

  Luin uutisvirran otsikon nuorten ahdistuneisuudesta.
  Heillä on tunne, että pitää olla koko ajan tavoitettavissa.
  80 vuotta sitten ei ollut somea. Ihmiset elivät radion ja sanomalehtien varassa.
  Sodan läpikäynyt opettajani puhui avoimesti kaasukammioista koulutunneilla. Nykyajan opettaja ei saa jutella ahdistavia asioita olipa mikä tahansa oppiaine kyseessä.
  Olen monessa liemessä keitetty täti, mutta maailman uutiset ahdistavat edelleen. Luin tyytyväisenä uutisen Italiasta. Sanottiin suoraan, että virus pelottaa.
  Suomalaiset pitää opettaa sanomaan miltä oikeasti tuntuu.
  Ehkä oli hyvä, että ruotsalaiset eivät tienneet Saksan kauhuista.
  En vatvo menneitä. Toivottavasti 80 vuoden päästä muistellaan tästä ajasta mukavia asioita.
   
 18. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 639
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kaikilla ikäluokilla on nykyään sellainen tunne, että on oltava aina tavoitettavissa. Tietysti puhelimen voi sulkea, jos haluaa, mutta silloinkin lähimmäisille on kerrottava, että edessä on sellaiset juhlat tai pippalot, joissa äänisaaste on haitta.

  Eipä liene siis toivoa siitä, että nykyaikaa ihannoidaan kahdeksankymmenen vuoden kuluttua, vaan silloin muistetaan, kuinka ruotsalaiset piinasivat tietovuotajia hieman samoin kuin kiinalaiset, joista länsimaissa kerrotaan jo nyt.
   
 19. vierailija Vierailija

  Luin eilen kirjastossa Hesarista miehestä, joka kuvaa kaukoputken avulla kaukaisia galakseja. Jutun lukemisen jälkeen aika tuntui menettävän merkityksensä.
  Ikääntyneenä on mukava lukea yhteenvetoja asioista. 1980-luvun huuma, 1990-luvun lama, työterveyshuollon selvitys uupumisen syistä jne.
  Netissä en jaksa kiistellä asioista. Meitä on niin moneen lähtöön.
  Paperilehteä on mukava lukea kirjastossa. Lukusalissa oli ulkomaalaistaustaisia nuoria opiskelemassa läppärit pöydillä ja vieressä energiajuomapullot. Vein samalla reissulla kirjoja kierrätykseen. Olen aina ollut lukutoukka ja harrastuksesta on vaikea irtautua. Nettikoukku on myös vihonviimeinen riesa. Onneksi sentään en enää ole puhelias.
  Monesta asiasta säästyn, kun pidän suuni kiinni.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti