Hae Anna.fi-sivustolta

apua, raaka kakku!!!

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä mitä teen!?, 02.11.2006.

  1. mitä teen!? Vierailija

    Höh, leivoin juuri tuon allaolevan pätkiskakun ohjeen mukaan. Otin kakun juuri uunista, oli siis 175 asteessa 45 minuuttia.

    mutta kakku oli tikulla kokeiltaessa AIVAN RAAKA! ei mitenkään vähän tarttunut tikkuun, vaan aivan kuin taikinaan olisi tökännyt. pinnalta väri on kuitenkin ihan ruskea.

    miten pelastan kakun nyt??????
     
  2. Martta Vierailija

    Laita takas uuniin, päälle leivinpaperi niin ei pinnan pitäis palaa.
     
  3. Irma Vierailija

    En ole tuttustunut ko. kakkun,muttajotkut (ranskalaiset) suklaakakut ovat uunista oettaessa lähes raa'an oliosia, mutta jämähtävät sitten jäähtyessään. Oisikohan kyseessä sellainen kakku?
     
  4. Irma Vierailija

    En ole tutustunut ko. kakkuun,mutta jotkut (ranskalaiset) suklaakakut ovat uunista otettaessa lähes raa'an oloisia, mutta jämähtävät sitten jäähtyessään. Oisikohan kyseessä sellainen kakku?
     
  5. Outi Vierailija

    Uuneissa on tosi paljon eroja. Meilläkin oman ja vanhempien uunin ero saattaa jopa parikymmentä astetta ja 10-20 minuuttia. Myös kakkuvuokissa on eroja, rengasvuoassa kypsyy nopeammin kuin "täytekakku"vuossa. Ei niinkään tarkkaa ruuanlaitossa kun leivonnassa on mitata tarkkaan aineiden määrät.
    Toivon parempaa onnea seuraavalla kerralla!
     
  6. Leipuri Vierailija

    Paista kakku uunin pohjalla niin se kypsyy sisältä eikä rusketu päältä liian aikaisin. Niin saat parhaan tuloksen. Kakkua ei kannata koskaan paistaa uunin keskiosassa, sillä silloin se ruskettuu pinnalta ja on raaka sisältä.
     
  7. Leila Vierailija

    Paistoaika oli liian lyhyt. Kun laittaa voipaerin vuoan päälle, ei varmasti pala. Pätkiskakku ei ole mikään ranskalainen kakku...
     
  8. Irma Vierailija

    no eipö ole pätkiskakku ranskalainen ei, mutta tarkoitin niitä ranskalaistyyppisiä, lähes jauhottomia kakkuja. Et ehkä tiedä niitä kun noin tölväiset....
     
  9. korjaan Vierailija

    Tiedän kyllä, 20 v olen viettänyt pitkiä aikoja Ranskassa.
     
  10. Liisa Vierailija

    Mielestäni paistoaika ei ole liian lyhyt pienelle kakulle, vaan varmaan niinkuin leipuri kirjoittaa, että olet paistanut kakun liian ylhäällä uunissa. Silloin se ei kypsy tasaisesti.
     
  11. Nyt tarkkana "termien" kanssa! Kakkua ei milloinkaan paisteta uunin POHJALLA, vaan alatasolla, ritilän päällä.
    Kokeneimmille on varmasti itsestään selvää, mutta "vihreämpi" kokki saattaa lukea tuota kirjaimellisesti ja sitten tuleekin äitiä ikävä...
     
  12. Asian sivusta Vierailija

    Tai kun kotitaloustunnilla eräs laittoi kakkuvuoan uuniin "väärin päin" eli niin päin, kun kakku kypsänä on! Ei tainnut kotona olla leipureita =)
     
  13. Niksi-Pirkko Vierailija

    Ongelma on helposti korjattavissa Niksi-Pirkan palstoja selailemalla. Sieltä löytyy tatusti raa'an kakun kuohkeaksi herkuksi kypsyttävä niksi, joka perustuu vanhoihin sukkahousuihin.
     
  14. Nelly Vierailija

    Täältäkin hauska tapaus:
    - tuttavani tytär oli juuri muuttanut "omilleen" ja soitteli, että mitäs nyt tehdään, kun hän on leipomassa lusikkaleipiä ja kaikki lusikat ovat jo uunissa ja taikinaa jäljellä vaikka kuinka paljon... :)
     
  15. just just Vierailija

    Käskekää niiden kiitää hakemaan lisää lusikoita LIDLISTÄ! tai Hakaniemen hallista a la Jx!!!
     
  16. Nelly Vierailija

    Ei taihda enää auttaa tuohon, kun jutusta on muutama vuosi...

    Eiks ollu kiva päästä laittamaan taas tuollainen ilonpilaajaviesti tällekin päivälle?
     
  17. sarlot Uusi jäsen

    liittynyt:
    04.10.2006
    Viestejä:
    1 603
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä `´just just´´ taisi olla sama, joka laittoi tuohon ristiäs juttuunkin nasevan kommenttinsa..
     
  18. liisu Vierailija

    Kommentti:..... ristiäisjuttuun eli yhdyssana.
     
  19. kirjoittaja Vierailija

    Nelly, sorry vaan, en tiennyt että oelt noin tiukkis! Juttu oli vaan nini hervottoman hauska, ajattelin että vastaavassa tilanteessa jotenkin voi uusavutonta neuvoa!
     
  20. esteri Vierailija

    Nellyn juttu oli todella hauska. Joskus voisi tehdä ketjun myös omista mokista - tätä koskee niitä joiden ylpeys antaa periksi pienet tai suuret möhlät vuosien varrelta - mutta ehkä nyt joulukiireissä ei kannata. Ensi vuonna.
     
  21. esteri Vierailija

    ... tämä koskee niitä...
     
  22. Kata Vierailija

    Nyt alkaa jo tunnelmat varmaan kiristyä pikkuhiljaa eli vitsit ja kaikki hauska on kiellettyä! Tuo lusikakleipäjuttu oli hauska piristys, olen kuullut sen jo aiemmin jossain. Joulu on haudanvakava juttu.
     
  23. Hui! Vierailija

    Ja pyhäinpäivä vasta haudanvakava juttu onkin. Siis viedään kynttilöitä haudoille vainajia muistaen...
     
  24. Kekritär Vierailija

    Kekrin ensimmäinen päivä on melko vakava, koska henget ovat liikkeellä. Syödään ja juodaan, saunotaankin. Henget saavat osansa tarjoilusta. Toisena päivänä pidetään hauskaa ja remutaan hyvinkin riehakkaasti.
     
  25. Ap Vierailija

    Riita poikki. Mittasin ohjeet kyllä tarkkaan, paistoin kakun ohjeen mukaan _alimmalla tasolla ritilän päällä_, ja kuivakakkuvuoassa. Raa'aksi jäi, mutta jatkoin kypsennystä leivinpaperi päällä vielä vartin ja hyvää tuli. Kiitos ohjeesta! :)
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti