Hae Anna.fi-sivustolta

APUA !!

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä kattomaalari, 19.11.2005.

 1. kattomaalari Vierailija

  Miten pitäisi toimia kun telalla maalatessa katosta lähtee koko pinta irti. Ikäänkuin tarttuu telaan kiinni. Kyseessä ihan tavallinen kerrostalon ""röpelöinen"" mutta edellisen asukkaan jäljiltä värjääntynyt katto.
  Neuvoja ja ohjeita nyt kaivattaisiin, että pääsis hommiin.
   
 2. JL Vierailija

  Varmista, että käytät oikeanlaista maalia. Jos kattoa ei ole maalattu aikaisemmin (tai et ole varma siitä), sinun on käytettävä liuotinpohjaista maalia. Vesipohjainen maali voi irroittaa katon pinnan. Näin meitä neuvottiin maalikaupassa. En kyllä osaa sanoa, millä katon pinnan voi korjata, jos vauriota on jo päässyt syntymään.
   
 3. Tsippe Vierailija

  Tiettävästi asuntosi katto on ruiskutettu vetoniitillä, jolloin siitä on saatu sellainen ""röpöliäinen"". Sitä ei ole myöskään maalattu, vaan sen pinta on pinnoiteainetta vetoniittia. Sitä ei voi tietääkseni maalata rullalla tai sutilla, sillä sanotaan, että se sulaa. Vetoniitti on vesiliukoista ainetta. Mutta ruiskumaalaus on ainoa keino, mutta on aiheellista varmistaa joltain maalausliikkeeltä, mikä siihen käy.
   
 4. hilppa Vierailija

  Katto pitää ensin maalata erikoismaalilla, nimeltään Tixo....?, en muista nimen loppua. Sen jälkeen vasta voit maalata tavallisella maalilla.
  Jos peset tai maalaat teidän röpelöisen katon ennen tätä erikoismaalia käy juuri niinkun kuvailit, eli katto tulee alas.
   
 5. gf Vierailija

  Oikea maali ruiskutasoitekaton maalaamiseen on esim. Tikkurilan Tixomat, joka on hyytelömäinen eli ei valu. Saa vain valkoisena. Voit maalata myös telalla. Ota maalia kunnolla ja levitä se reippaasti kattoon, älä hinkkaa. Seinän vieret voi rajata pensselillä.

  Jos ei ota selvää siitä, mitä materiaalia alusta on ja maalaa jollain millä sattuu, niin ruiskutasoite liukenee eli lähtee irti. Voit korjata syntyneet vauriot joko ampumalla lautakoolauksen kattoon ja siihen kipsilevyn, paneeli tai minkä tahansa kattolevyn. Tai voit pyytää ammattimiestä tasoittamaan katon sileäksi. Tai vetämään uuden ruiskutasoitteen. Voihan sen itsekin tehdä, mutta tasainen jälki (sekä sileä että röpöinen) vaatii harjaantunutta kättä ja ruiskun.

  Sadolinillakin muistaakseni on Tixomattia vastaava maali, kysele maalikaupasta ja muista, että kattosi on ruiskutasoitepintainen, sitä ei ole maalattu millään röpömaalilla (vielä).
   
 6. Kattomaalari Vierailija

  Kiitokset hyvistä vinkeistä. Mukavaa kun tumpelotkin remontintekijät saavat asiantuntevaa apua täältä!
   
 7. Ohoh Vierailija

  Kaikkea sitä kuuleekin! ""Vetoniitti"" ei kestä tietynlaisia maalauksia! Tietäkää, että Vetonit on tuotemerkki, joita löytyy eri tarkoituksiin. Vetonit KR tosiaan oli ja taitaa olla vieläkin vesiliukoinen tasoite jota käytettiin kuivien tilojen tasoitukseen ja erityisesti ns. roiskakatoissa. Sitä ei missään tapauksessa pidä lähteä maalaamaan vesiliukoisilla maaleilla.
  Vedenkestävä tasoite oli ja on kai vieläkin Vetonit V.

  Pitää aina ensin KYSYÄ ja vielä KYSYÄ ennen työn aloitusta.
   
 8. gf Vierailija

  Ruiskutasoitekattoja tehdään yleensä vain kuiviin tiloihin ja käytettävä tasoite on sen mukaisesti vain kuiviin tiloihin soveltuva. Vetonit KR oli ns. luuliimatasoite, jota ei enää käsittääkseni käytetä. Se oli koirien herkkua!
   
 9. Pm Vierailija

  Maalitkin ovat muuttuneet Kymmenkunta vuotta sitten maalasin Vetonit ""luuliimalla"" ruiskutetun katon tavallisella vesiohenteisella kattomaaliilla eikä mitään ongelmia ollut. Viime kesänä yritin paikkamaalausta vastaavalla kattomaalilla ja aikaisemmin maalattu katto alkoi hilseillä.
   
 10. vierailija Vierailija

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti