Hae Anna.fi-sivustolta

Apuja yskän hoitoon

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä ykskaks pois, 02.09.2008.

 1. ykskaks pois Vierailija

  Onko kotikonsteja lapsen yskän hoitoon? Nuhan hoitoon on vaikka mitä keinoja, mm. sipuli sängyn viereen, mutta entäs yskään?
  Viime yö valvottiin, kun lasta yskitti koko ajan ja avuton olo oli, kun en osannut auttaa.
   

 2. Et mainitse lapsen ikää, joten ohjeet on yleismaallisia ja tietenkään ei ole kaikki ihan vauvaikäisille sovellettavissa.

  Sipulia voit käyttää yskäänkin, esim silppuamalla hienoksi ja laittamalla sen kääreellä kiinni lapsen rintaan muutamaksi tunniksi. Toinen vaihtoehto on laittaa perusöljyyn valkosipulia murskattuna vähän ja hieroa sitä rintaan ja lapojen väliin. Kuuma/lämmin juoma, esim mieto yrttitee. Lämmin kääre tai höyryhengitys varovasti auttaa liman irtoamiseen myös jos on mahdollista käyttää. Siihen voi lisätä yrttejä, esim timjamia. Timjami virkistää joten ei kannata illalla käyttää. Höyryhengitys tai vesihöyry on yksi parhaista, sitä suosittelee jopa lääkäritkin ensiavuksi. Varo kuumaa vettä ettei polta, laita mielummin ilmankostutinta sängyn viereen tai höyryävää vettä vadissa sängyn viereen tai sitten höyrytät kuumalla vedellä pienen tilan esim wc:n ja lapsi sinne tai jotain muuta jolla ei vaan polta itseään.

  Kaalinlehtiä vanha kansa on käyttänyt myös, voi teipata lapsen rintaan vaikka maalarinteipillä.

  Luontaistuotekaupoista saa yskänsiirappeja jotka sopii lapsille. Ideahan ei ole poistaa yskää, koska yskä on elimistön apuri ja auttaa keuhkoputkista taudinaiheuttajia ulos. Jos se siis estetään niin pöpöt jää pesimään ja aiheuttaa sitten jotain muuta. Luonnollinen apu on siis tärkeää jotta lapsen immuunipuolustus saa tukea työssään puolustaa lastasi pöpöiltä (sitähän se juuri tekee, yrittää päästä eroon haitta-aineista). Eli tärkeää on pitää lasta levossa ja ehkä pois pihaleikeistä. Kuulostaa hullulta jos vaiva on pieni, mutta sitä paremmin ja nopeammin lapsi paranee kun annetaan elimistön hoitaa työnsä rauhassa ilman häirintää, siitä myös paranee lapsen immuniteetti.

  Timjami on hyväksi teessä yrittinä, se rauhottaa ja irrottaa limaa. Jotkut aromaterapiassa käytettävät eteeriset öljyt ovat erittäin tehokkaita, mutta niitä täytyy lapsen kanssa käyttää varovaisia pieniä määriä koska ovat voimakkaita.

  Vältä maitotuotteita ainakin siihen asti kun vaivat hellittää. Maitotuotteet lisää liman erityistä ja voi pahentaa oireita.

  Lopuksi lasten yskänlääkkeistä varoitus lääkäriseura Duodecimin artikkeleita, joiden mukana lasten yskänlääkkeet ovat tehottomia ja jopa vaarallisia. Tämä on sitten huom lääkärien kirjoittama, ennenkuin joku haukkuu luontaishörhöksi ;)

  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Lasten+ysk%C3%A4nl%C3%A4%C3%A4kkeet+voivat+olla+vaarallisia/1135237318586?ref=rss

  Toivottvasti saat oireet lievittämään pian. Auta lastasi luontaisesti, se palkitsee pitkällä tähtäimellä vaikka veisi hetkellisesti hieman enemmän aikaa kuin lääke.

   
 3. jkelks Vierailija

  - tuuleta huone hyvin ennen nukkumaanmenoa
  - nosta sängyn päätyä hieman ylemmäs laittamalla kirjat pääpuolen jalkojen alle
  - ennen nukkumaanmenoa anna lapselle höyryhengitystä. Meillä on höyryhengityksestä parhaiten tehonnut se, että laitetaan kattilaan kiehuvaa vettä, iso sateenvarjo ja sateenvarjon päälle lakana. Toinen vanhemmista menee vauvan kanssa sateenvarjon alle, jolloin höyryhengityksen tuntee itsekin, ettei ole liian kuumaa. Yleensä kannattaa tämä tehdä yhdessä toisen vanhemman kanssa, jottei kuuma astia aiheuta palovammoja tms. Myös vedenkeittimellä saa nopeasti vettä keitettyä ja sen voi kaataa toiseen astiaan (ei siis kuumaa kattilaa ollenkaan). Avaa "röörit" aika tehokkaasti.

  Me emme ole käyttäneet yskänlääkkeitä koskaan, sillä jo yli 10-v sitten arvostettu lastenlääkärimme kertoi, että hän ei usko yskänlääkkeisiin eikä omilla lapsillaankaan ole niitä käyttänyt. Yskä menee kyllä yskimällä pois, vaikka se pahimmillaan pitääkin vauvaa hereillä. Jaksamista!
   
 4. höyryjä Vierailija

  Minkäs ikäinen lapsukainen on kyseessä? Just tota höyryhengittelyä minäkin tarjoisin. Vaikka sillai että paat suihkuhuoneeseen veden ihan kuumalle hetkeks että suihkuhuone höyrystyy ja lämpiää. sitte meette sinne vaikka yhdessä suihkutteleen niin höyry ja lämpö alkaa irrotteleen sitä limaa (jos siis kyse limaisesta yskästä) mutta jos lapsukainen menee heti maate niin yskitys on taattua! Tän kuumairrottelun jälkeen pitäis ipanan antaa vähän riehua niin se lima irtoo silloin eikä nukkuessa. Eli ei ihan illan viimesenä tää irrotuskikka ;-) Meidän kohta eläkkeelle jäävä terveydenhoitaja antoi tän niksin ja on muuten ihan kelponen!
   
 5. höyryjä Vierailija

  Komppaan täysillä edellistä! Yskänlääkkeet on täyttä humpuukia (ainakin käsikauppa tavarat)! pelkkää rahastusta ja usein hampaiden tuhoa
   
 6. ap' Vierailija

  Lapsi on reilut kahden vuoden ikäinen. Pitääkin tänään iljemmalla kokeilla tuota höyryhengitystä.
  Missä vaiheessa on syytä mielestänne mennä lääkäriin? Yskää on nyt ollut kaksi päivää ja lapsella hengitys rohisee.
   
 7. ..,, Vierailija

  Me menimme lääkäriin kun flunssaa oli ollut viikon ja se ei helpottanut millään ja yskä tuli kuvioihin. Lääkäri toki tutki keuhkoäänet ja kurkun, mutta sanoi ettei mitään vikaa eikä sille oikein voi tehdä mitään. Antoi kyllä reseptin yskänlääkkeelle, mutta sekin oli vain ärsyttävään, ei röhisevään, yskään. En minä vielä menisi. Sitten kannattaa mennä kun itseä huolestuttaa!
   
 8. Maggdalena Vierailija

  Yöllinen yskä voi myös olla merkki alkavasta astmasta tai korvatulehduksesta. Joten jos pitkittyy niin veisin lapsen lääkäriin.
   
 9. kata.. Vierailija

  Yskä voi kestää viikon,reilukin.Jos ei ole kuumetta voi kotikonstein vaan koittaa pärjätä.
  Ja tuosta höyryhengityksestä,jos yskä haukkuvaa se voi olla kurkunpääntulehdus ja hoyryhengitys voi tehdä sen että lapsi menee ihan tukkoon.Tämä vaan siis jos kurkunpääntulehdus.
  Höyry ja kuuma turvottavat limakalvoja,paras olisi kylmähöyry mutta sitä ei ole kuin sairaaloissa.


  Kannattaa höyryttää pitkin päivää,useita kertoja 3-5 kertaa päivässä ja koittaa auttaako lapsen oloa.
  Ihan ennen nukkumaan menoa ei kannata sillä kuuma ja hoyry voi provosoida yskää ja hetken aikaa voi yskittää kovemminkin.
  Mutta todellakin yskä läntee yskimällä,pika-apuja ei ole juurikaan.

  Huoneisto kylmemmäksi ja jos kova puuska iskee,ulos raittiiseen ilmaan vaan taikka ikkuna auki kokonaan.
   
 10. kata edelleen... Vierailija

  Hitsit kun olin unohtanut,tyttö unille laittaessa muistin aivan järkyttävä hyvän luonnokonstin yskän hoitoon.Nimittäin HUNAJA.
  Mutta ei alle 1 vuotiaille.

  En uskonut aiemmin,mutta nykyään ehdottomasti joka yskään annan lämmintä vettä jossa lusikallinen hunajaa.
  Vähän ennen unia,mukillinen/pullollinen hunajavettä.Hammaspesu pitäis muistaa jälkeen.
   
 11. alkup' Vierailija

  Kiitos paljon vinkeistä.
  Eilen pariin otteeseen päivän aikana höyryhengiteltiin, mutta lapsi ei siitä oikein pitänyt =(, mut yritettiin kuitenkin. Viime yö meni jo ihan hyvin eli meillä nukuttiin.
  Vielä on lapsella yskää ja nenäkin tukossa, mutta ei ehkä niin pahana kuin eilen ja toissapäivänä. Illalla voisi tuota hunajavettä kokeilla. Muut vinkitkin pistän muistiin, sillä kaikki keinot ovat tarpeen, kun tuo yskä on niin inhottava asia.
   
 12. Tomba Vierailija

  3 todella hyvää kotikonstia yskään mitkä toimii,riippuu vähä yskäst kumpaa kandee käyttää..kaikkia voi toki yhdistääkin.
  1,)
  Jatkuva yskä joka ei tunnu loppuvan ja haittaa nukkumista,silpo yksi tavallinen sipuli 4 osaan ja laita 2 osaa molempii sukkiiin yöksi niin että juuri halkaistu pinta tulee jalanpohjaa vasten,Tämä toimii oikeesti,saa nukuttua ja yskä rauhoittuu..seuraavana iltana uus sipuli ja vanhat roskii tietenkin.
  2)sellanen yskä et keuhkot on tosi kipeet ja sattuu yskiminen joka kerta,tähän auttaa tosi hyvin
  et ottaa ja leikkaa kankaasta rintalastan kokosen kangaspalasen,tähän kankaaseen sit laittaa mehiläisvahaa,se täytyy lämmittää kiehuvan veden höyryssä et sitä pystyy levittää kankaanpalaseen toiselle puolelle kauttaaltaan,sit sen teippaa esim laastareilla rintaan kiinni,niin et mehiläisvaha pinta tulee suoraan ihoa vasten..ja pitää sitä päällä nukkuessa ja hereilläkin olleessa..voi kerran päivässä tai joka toinen tehä uus kankaspala,tuoreella mehiläisvahalla.
  näillä konsteilla lapsena mun yskät hoidettii ja toimii todella hyvin vielä aikuisenakin..ai nii sit oli vielä

  3)tietenki vesihöyryn hengittäminen ja siihen voi laittaa piparminttuöljyä tehosteeksi muutamat tipat

  Korvatulehdus lähtee pitämällä sopivankokoista valkosipulin kynttä kipeessä korvassa missä sen kynnen pään vähä rikkottu että valkosipulin höyryt lähtee liiikkeelle..korvakäytävään

  kurkkukipuun tavallista tai valkosipulia liinan sisälle minkä pitää kaulan ympärillä..
  Pikaista paranemista.Luonto parantaa parhaiten..
  Turhat antibiootti kuurit syö vaan lapsen ,ja ihmisen vastustuskykyä,mikä johtaa helposti jatkuvaan saiarstamiskierteeseen ja jatkuviin antibioottikuureihin,maitohappobakteereillahan saa omaa puolustuskykyy silti osittain takasin mikäli on ollu antibiootti kuurilla.

  Aamen
   
 13. Yskänlääkkeitä ei pidä käyttää ja lapsen yskää ei saa lääkitä ellei lääkäri toisin määrää! Yskän tarkoitus on poistaa limaa hengitysteistä, ja jos sitä hillitään niin seurauksena on että lima jää keuhkoihin ja pitkittää parantumista. Sitkeän liman poistumista voi tehokkaasti helpottaa esim. menemällä suihkuun ja nostamalla ilmankosteutta.
   
 14. Raivotar Vierailija


  Hunaja on muuten sellanen rohto että on näitä harvoja luonnonkonsteja jotka oikeasti toimii yskän hillitsijänä.

  Poliklinikka.fi - Terveysuutiset

  Muistan jostain lukeneeni että mitä tummempi hunaja sen paremmin tehoaa. Sitten kun omalle lapselleni tulee ensimmäinen kuiva ärsytysyskä niin ajattelin kokeilla. Toistaiseksi ollut vain limaista röhinäyskää joka nyt ei itsessään ole yöunia haitannut.
   
 15. paradigma Vierailija


  monet konstit toimii,asia menee vaa vähän nii että urbanisoitunut nykyihminen on unohtanut vanhojen sukupolvien viisadet parannuskonsteissa ja ollaan uskouduttu länsimaalaiselle lääketieteelle,siiretty vastuu ihmisten parantamisesta lääkäreille.melkeen kaikki lääkkeet perustuu silti luonnon eri kasvista eritettyihin ja syntetisoituneisii ainesosiin alun alkaen.


  Nykyän silti luonnon lääkintää katsotaan kulmien alata,joissain istituutioissa missä opiskelee ns fiksuja kaikkitietäviä ihmisiä.Yliopistot siis

  jostai dokkarista mainittiin että yhellä poppamiehellä sademetsissä oli usean KIRJASTOLLISEN verran opittua tietoa ja taitoa luonnon kasvien käytöstä lääkinnälliseen tarkoitukseen.Ja tämän kaiken tiedon he ovat sisäistäneet muistiinsa mm myyttien muodossa,se on aivan uskomaton määrä opittua tietoa..Sit tulee joku juntti stadilainen ketä ei tiiä mistää mitää väittää ei ei ei se niin mene kaikki on huuhaata ja burana on ainoo lääke,vilustumisee hoh hohjaa

  Rispektiä heille keille se kuuluu..Luonnonkansoille.

  Nykyihminen on tuote vähän ku Mack donaldsin hampurilainen,kauheen kiireen ja aikataulun alla koneellisesti valmistettu..paljon tyydyttynyttä rasvaa,suolaa, vehnää säilöntäaineita,ketsuppii välissä eikä yhtään kuituja,ja yks puolimätä salaatinlehti joka uiskentelee majoneesissa,siihen viereen vielä kännykkä kahvikuppi ehkä tupakkaaski ja burana päänsärkyyn,sekä vkonlopun nollauskännit,ku kovalevy nii täynnä paskaa ja viruksia että ne pitää unohtaa,jotta ensi viikko taas sujuisi
   
 16. köhköh Vierailija

  Hei, mitäs näistä konsteista soveltuis 5kk-vauvalle? Meillä tyttö yskinyt nyt 3 päivää rohisevasti. :(
   
 17. höyryä.. Vierailija

  Jos pitkittyy niin käynti lääkärissä , mutta lapsen yskä voi kestää 4-5 vkoa ilman että siinä on vielä mitään vakavaa taustalla. Tietenkin korvat ja keuhkot on hyvä tarkistustaa jos ei mene 3-4 päivässä ohi tai kuume on korkealla.

  alle vuosikas
  höyrystä kylppäri tms wc kuumalla suihkulla, lavuaariin kiehuvaa vettä, kunhan pidät huolen ettei lapsi saa kiehuvaa vettä/ höyryä suoraan itseensä. eli istutte vaiks pöntöllä tms niin että saa ihan höyryä ilmasta. Ja tätä voi tehdä esim 3krt/pv
  Tue sängynpäätyä ylös esim patjan alle aikuisten tyyny. tai nukuta sitterissä -pari yötä ei kenenkään selkää pilaa.
  Muuten ei oikein tavalliseen yskään ole mitään pienille.

  Isommille ihan samat ohjeet paitsi että voit lisätä veteen esim carmollistippoja , tms, yrttitippoja.
  Ruokaan valkosipulia ja lämmintä juotavaa -viinimarjamehut tms.
  Paitsi kurkunpään tulehduksessa - kumea hylje haukku yskä.. KYLMÄÄ juotavaa ja pahoihin yskän kohtauksiin parvekkeelle /ulos hengittämään.
   
 18. köhköh Vierailija

  Ok, kiitos sulle :)
   
 19. Ananananananas Vierailija

  Ensimmäisen kerran meidä poika sairastui vajaa 3kk flunssaan, silloin oli hyvät konstit juuri tuo

  -höyryhengitys, minä keitin veden vedenkeittimellä ja kaadoin kulhoon, laitoin kulhon lattialle ja pidin poikaa sylissä "mahallaan asennossa". Tätä höyry hengitystä annoin niin kauan aina että alkoi räkä vuotaa. TÄSSÄ OLTAVA VAROVAINEN TOSIAANKI! Ennen syöttämistä tämä on hyvä tehdä.

  -Nenän niistäjä apteekista! Mielestäni äitiyspakkauksesta saadulla nenän niistäjällä "niisku", ei tee yhtään mitään! apteekista saa muutamalla eurolla sellaisen niistäjän jossa toinen pää laitetaan lapsen sieraimeen ja toisella päällä imetään räät pois. (tätä tein höyryhengityksen jälkeen)

  -Nenätipat apteekista(se on kai jonkinlainen suolaliuos jonka voi tehdä kotonakin MUTTA HUOM. siihen ei muistaakseni käytetä ihan normaalia suolaa ja suolaa täytyy laittaa tiettyyn määrään vettä. (googlettamalla löytyy kyllä ohje)
  nenätippoja käytin vaan pari kertaa päivässä ja niiden tippojen jälkeen käytin taas nenän niistäjää.
  HUOM NENÄTIPPOJA ja niistäjää käyttäessä kannattaa myös varoa liika käyttöä, saattaa aiheuttaa verenvuotoa ja verenvuoto johtuu siitä kun on limatiet(tai joku muu vastaava käytävä tjt en muista enää:D) kuivat suolalioksesta.

  -pilkoin sipulin ja laitoin molemmille puolille sängynpäätä puolikkaan sipulin. Samaa sipulia pilkoin aina päivän aikana pienemmäksi ja pienemmäksi tuomaan sitä hajua joka ikiselle päiväunelle, mutta yöksi laitoin aina uuden sipulin, TÄTÄKÄÄN EI KANNATA TEHDÄ KOVIN PALJOA koska jälkeenpäin kuulemani mukaan sipuli voi käydä lapsen silmiin. (minä käytin jokapäivä sipulia kun nuha oli pahimmillaan eikä siitä haittaa ollut)

  -SÄNGYNPÄÄTY YLÖS, minä laitoin patjan alle tyynyä, pyyhettä tai lakanoita että pääpuoli olisi pystymmässä.

  -kuumetta alentavia lääkkeitä käytin myös(vauvan suppoja), apteekista ilman reseptiä saatavilla.

  Sitten sairastu lapsi uudelleen 6kk ikäisenä ja kaiken tein samalla lailla paitsi:

  - Höyryhengityskippoon lisäsin mynthon pastilleja.

  - Yskää helpotin: sipulit sängystä veks ja sukkiin (niinkuin aikasempikin kirjoittaja tehnyt)

  - Mehiläisvahaa rinnalle yskään

  -Korvatulehdukseen valkosipulia

  -Jos ei kuumetta ole ollut edellisenäkään päivänä niin nukkuu kaikkein parhaiten ulkona vaunuissa(nenä ei ole tukossa ulkona ollessa) ELI ULOS VAAN vaikka se kuullostaakin hullulta.

  - Nuhan/yskän/kuumeen alussa nukutin auton istuimessa tai siis kaukalossa, siinä nukkuu hyvin, sitteriä en suosittele jos on jo istuva vauva saattaa keikata yöllä, joten joutuisi valvomaan yön vieressä.
   
 20. jokkikokok Vierailija


  NÄMÄ SAMAT SIIS TEPSII YSKÄÄN; SIPULIT, HÖYRYT, SÄNGYNPÄÄTY, YM! mutta jättää vaan nenäniiskut pois, nenätipat.
   
 21. intiaani Vierailija

  Hei,tää on just näin..Nykyihminen luulee tietävänsä kaikesta kaiken ja unohtaa/jyrää mielellään kaiken sen tiedon ja taidon,joka on ihmiskansoilla ollut käytössä satoja vuosia.On surullista,kun kaikki vanha tietämys ja taito yritetään leimata humpuukiksi.Onneksi on kuitenkin vielä ihmisiä,jotka hoitavat näillä vanhoilla konsteilla ja jakavat tietoa eteenpäin.Eihän mikään sellainen hoitomuoto/lääke säily näin kauan käytössä,ellei se oikeasti toimi...

  Netti on oiva paikka hakea tietoa luonnonmukaisista hoitokeinoista ja rohdoista.Kiitokset kaikille niille ihmisille,jotka auliisti jakavat kokemuksiaan hyviksi koetuista hoitomuodoista!   
 22. memsku Vierailija

  Meillä on 4kk ikäinen vauva ollut jo 4viikkoa kovassa yskässä ja mikään keino ei tunnu auttavan.. lääkärissa ollaan pari kertaa käyty tarkastamassa korvat ja keuhkot, eikä mitään oo ollut.. lääkärin mukaan yskä menee yskimällä, mut itestä jo tuntuu ettei tästä tuu loppua.. yöllä heräilee aina kun yskittää.. alkaa jo pikku hiljaa käymään raskaaks nousta tunnin välein tuttia/pulloa antaa.. :/
   
 23. Järki käteen Vierailija

  Niin mitä siitä, että lääkkeisiin käytetään luonnon omia entsyymejä yms.? Aivan varmasti tutkitaan jatkuvasti, mitä erilaisia parannuskeinoja joillakin kasveilla voisi olla, mutta voisin kuvitella, että suurin osa eivät kuitenkaan ole lääkinnälliseen tarkoitukseen sopivia. Se ei tarkoita sitä, että sitä katsottaisiin pahalla. Tarkoitatko "luonnon lääkinnällä" homeopatiaa? Jos tarkoitat, niin sehän on selvää kenellä tahansa, joka on perillä asioista, että homeopatia ei tutkitusti toimi. Vaikka homeopatia ei toimi, niin sillä on silti sitkeesti idiootteja kannattamassa, joten totta kai vanhat "viisaudetkin" säilyy vaikka ne eivät toimisikaan. Esim. hunaja on tutkitusti parempi kuin ei mitään hoitoa yskään, mutta ei yhtään parempi kuin yskänlääke. Honey for acute cough in children. Sipulin vaikutuksista en löytänyt yhtään tutkimusta, joten minulla ei ole mitään syytä uskoa jotain "laita sipulia rinnalle niin se voi helpottaa" kommenttia. Yhtä paikkansa pitävä kommentti olisi "laita punajuuren viipale silmänpäälle yöksi niin se auttaa, koska olen kokeillut". Ja taas joku aivoton huutelee lisä- ja säilöntäaineiden perään, kun ne eivät ole edes niin haitallisia kun mediassa huudellaan. Ainoa, mikä siinä on, että niiden yhteisvaikutuksista ei ole tehty tutkimuksia juurikaan, mutta yksittäisistä aineista on, ja ne vaativat todella korkeita lukemia, että vaikuttaisivat haitallisesti ihmiseen. Lisä- ja säilöntäaineet kun ovat usein luonnossa esiintyviä aineita.
   
 24. miska Vierailija


  Ehkäpä kasvien lääkinnälliset ominaisuudet ei lääketehtaita kiinnosta ku keinotekoisesti valmistettavilla lääkkeillä saa paremmin tulosta. Raha se on joka puhuu! Homeopatia tutkitusti toimii ja samapa tuo vaikka vettä litkis jos sillä taudit paranee. Mielummin kokeilen jotain luonnollisempaa sairauksien hoidossa jos vaikka toimis ku ei siinä mitään menetä, korkeintaan muutaman euron rahaa. Sipulit kaalit ym. käyttöön vaan kaikille!!
   
 25. jeeenska Vierailija

  Hei! olisiko kellään mitään hyviä hoitokeinoja sitkeän nuhan ja yskän helpottamiseen? Nuhaa on tosi sitkeää ja vaikeata niistää ja yskiminen sattuu,oireet ovat jatkuneet jo lähelle 2 viikkoa ja yskänlääkkeitä ja nenätippujo kokeiltu mutta ne eivät auta.Sairaalassakin käyty ja antoivat suun kautta otettavia lääkkeitä mutta tuntuu että nekään eivät auta...mitä tässä nyt osaa tehdä enää?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti