Hae Anna.fi-sivustolta

Apuja yskän hoitoon

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä ykskaks pois, 02.09.2008.

 1. kennygee Vierailija

  Hei kaikki lapsien yskästä kärsivät vanhemmat, ja tietysti lapset:

  meidän tyttärellämme oli lapsuudessa vaikea ja pitkään kestävä, sitkeä yskä. Siihen haettiin apua vaikka mistä ja monelta alan lääkäriltä ja monta eriaista lääkettä tuli kokeiltua. Näistä lääkkeistä ei ollut apua, ja lopuksi, viimeinen lääkäri jonka luona käytiin, oivalsi, että nyt ainoa apu saattaa löytyä lääkintävoimistelijalta. Lääkäri tiesi ko. voimistelijan nimen ja osoitteen ja saimme kuin saimmekin ajan tälle ihmehoitajalle. Tämä, jo kunnioittavaan ikään ehtinyt nainen otti lastamme hoitoon seuraavalla tavalla: lapsemme laitettiin vaaka-asentoon ja sitten alkoi vuoroin vaihaten jalkojen taivuttelu koukkuun ja suoraksi kymmeniä kertoja. Sitten sama käsillä: ylös alas, suoraksi ja koukkuun jne. ja sitten rytmikästä taputtelua selkään, rintaan ja taas jalkojen ja käsien taivuttelua. Tätä jatkui niin kauan (n. 20 - 30 minuuttia), että lapsemme oli hiestä märkä, rasittunut, väsynyt ja veltto.
  Tätä samaa käsittelyä tehtiin kerran kolmessa päivässä peräkkäin ja viimeisena päivänä, kun lapsemme oli taas aivan poikki, hiessä ja velttona, nainen taputti vain kerran, mutta melko lujaa, lapsemme rintaan ja selkään pyysi yskimään. Tämän "rajun" käsittelyn seurauksena lapsi yski kerran ja iso ja sitkeä limamöykky lensi hänen suustaan ja yskä loppui siihen kuin kananlento. Tämän jälkeen lapsemme ei yskinyt enää kertaakaan ja hän oli taas iloinen ja lääkevapaa monta vuotta. Tästä olimme tietysti erittäin kiitollisia lääkäria kohtaan ja muistamme aina tätä hienoa tapaa hoitaa yskää ilman lääkkeitä.
   
 2. sairastelija Vierailija

  Olisiko kenelläkään allergiseen yskään ja flunssaan minkään laisia niksejä? olen 15-vuotias tyttö ja tarvitsen hyviä neuvoja. Allergiani ovat siitepöly, koivu, heinä yms.
   
 3. kuu Vierailija


  Rhinoplex-nimistä valmistetta luontaistuotekaupasta allergioihin. Pitäisi aloittaa jo ennen siitepölykautta ennaltaehkäisevästi, mutta saattaa auttaa kesken kauttakin aloitettuna ja kannattaakin tietysti aloittaa, jos jotain helpotusta tulisi. Ainakin seuraavaa kevättä silmällä pitäen kannattaa hankkia ja aloittaa silloin ajoissa. Luontaistuotekaupasta kannattaa kysellä, osaavat antaa muitakin neuvoja allergian hoidossa kuten esim. rasvahappojen ja D-vitamiinin käyttö.
  Myös nokkosteen käyttö päivittäin auttaa, mutta paras teho tulee siitäkin, kun aloittaa jo ennen siitepölykautta. Luonnonmukaisilla keinoilla saatat päästä eroon koko allergiasta tai helpottaa sitä huomattavan paljon. Lääkkeetkin varmaan auttavat, mutta niillä hoidetaan vain oireita, jolloin et pääse eroon alkuperäisestä ongelmasta.
   
 4. Maija Vierailija

  Törmäsin tähän sivuun kun etsin hoitokeinoja yskään. Itselleni ei noista yskänlääkkeistä ole ollu kyllä oikein mitään apua. Höyryhengittämistä voisi kokeilla seuraavaksi...

  "Myös höyryhengitys voi auttaa yskään, mutta höyryhengitykseen käytettävä vesi ei saisi olla kiehuvaa, vaan ainoastaan kuumaa."

  Yskän hoito kotikonstein
   
 5. PEP-tekniikka Vierailija

  Lisää kotikonsteja yskään. Suolapiippu.com:"LIMAN IRROTUKSEN TEHOSTAMINEN – PEP-tekniikka
  Yksinkertainen tapa tehostaa limanirrotusta kotikonstein on ns. PEP-pullo.

  Vastapainehengitystä, eli PEP-tekniikkaa (positive expiratory pressure), käytetään joissakin keuhkosairauksissa liman poistamiseksi keuhkojen pienistä ilmatiehyistä. Tekniikasta on apua esim. keuhkoahtaumatauti- ja astmapotilaille, sekä mm. keuhkoputkien laajentumasta tai keuhkoputkien tai henkitorven pehmeydestä kärsiville potilaille.

  Tekniikan idea on, että ulospäin vastusta vasten puhallettaessa keuhkojen sisäiset paineolosuhteet muuttuvat. Pienten keuhkoputkien välillä kulkevat ilmatiehyet aukeavat ja näin hengitysilma pääsee kiertämään niiden kautta liman tukkimien keuhkoputkien ohi myös keuhkojen kauimmaisiin osiin. Sieltä ilma työntää limaa kohti suurempia hengitysteitä. Suuremmista hengitysteistä lima on helpompi yskiä tai hönkäistä pois.

  Vastapainehengitys onnistuu kotona puhaltamalla pulloon. Tarkoitukseen soveltuu litran vetoinen pullo, jonka pohjalle laitetaan n. 10 cm (astmaatikot) tai 5-8 cm (keuhkoahtauma) vettä. Taipuisa muoviletku asetetaan pulloon niin, että se ylettyy pohjaan asti. Tarkoituksena olisi puhaltaa letkun kautta pulloon niin, että vesi kuplii. Vesimäärä on sopiva, jos potilas pystyy puhaltamaan hengästymättä 10 kertaa. Vesimäärää voi myös vaihdella potilaan kunnon mukaan.

  10 puhalluksen sarja suoritetaan 3-4 kertaa ja sarjojen välillä pidetään tauko, jotta ylöspäin noussut lima saadaan yskäistyä pois. Puhallussarjat voi toistaa 1-2 kertaa päivässä Pullo ja letku tulisi puhdistaa päivittäin. "
   
 6. Olen parantanut yskäni hieromalla ja hautomalla kuivalla merisuolahauteella yläkroppani. Flunssan jälkeen minulle jäi aiemmin aina yskä joka oli kiusallinen. Nyt makaan hauteen päällä (selällään, kyljellään, vatsallaa) siinä hieroskelen itseäni, aineenvaihdunta ja verenkierto palautuu ja näin pöpötkin kaikkoavat. Näitä hauteita voi myös laittaa lapsen sänkyyn lapsen nukkuessa. Useampia eri puolille tyynyä, niin vaikutus papempi. Merisuola rauhoittaa lapsen unta ja samalla poistaa tulehdusta ja irroittaa limaa. Ei ole tarvinnut lääkekuureja sen jälkeen kun aloin hoitaa itseäni näillä tuotteilla.
   
 7. Rikula Vierailija

  No, voi hyvänen aika, niitä hoitokeinojahan tässä on yritetty antaa...
   
 8.  
 9. Olen kuullut vastaavanlaisesta hoitomenetelmästä vaelluksella Borneossa. Mistä voisi löytyä aiheesta lisää tietoa?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti