Hae Anna.fi-sivustolta

Arkipäivän herkkuja

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä yks tavis, 07.01.2016.

  1. yks tavis multifilosofi

    liittynyt:
    08.11.2009
    Viestejä:
    1 111
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kyllä se voi siellä Valiossa ja Arlassa y m meijereissä kirnutaan, mutta se tapahtuu koneellisesti kirnuamalla.
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  2. tietäjä? Vierailija

    oeltko käynyt katsomassa?
     
  3. Voista voi asiaa Vierailija

    En ole yksi tavis mutta nuoruuteni meijerin viereisessä talossa asunut. Kyllä se voi kirnutaan ja laite näyttää kuin kaksi lieriötä olisi laitettu vastakkain. Nykyään en tiedä miltä valtavat teräksiset kirnut näyttävät mutta lienevät vastaavanlaisia sekä muotoisia.
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  4. Kaalirabbi Vierailija

    Vanhan bosnialaisen viisauden mukaan kalja on parasta kolmantena päivänä.
     
  5. yks tavis multifilosofi

    liittynyt:
    08.11.2009
    Viestejä:
    1 111
    Saadut tykkäykset:
    12
    Valmistan tänään pataruoan omalla ohjeellani:
    Sian sisäfileestä leikkaan suikaleita ja ruskistan valurautapadassa ,voissa, sipulisilpun ja kolmen erivärisen tuorepaprikakuutioiden kera.
    Lisään joukkoon lihalientä ja annan hautua kannen alla noin 1,5 tuntia.
    Lopuksi lisään nokareen smetanaa ja runsaasti silputtua persiljaa.
    Tarjoilla keitetyn riisin ja raikkaan tuoresalaatin kera.
     
  6. pikkuliisa Vierailija

    Miksi haudutat nopeasti kypsyvää possun sisäfilettä 1,5 tuntia? Johan siinä ajassa kasviksetkin muuttuvat massaksi.
     
  7. Järki käteen Vierailija

    Niin, ei minustakaan kuulosta mitenkään fiksulta käyttää mureinta ja nopeimmin kypsyvää lihaa pitkään haudutettaviin ruokiin. Pilaa lihan. Tosin tuo kirjoittaja on joskus sanonut, ettei käytä muuta lihaa kuin sisäfilettä - typerää, sillä halvemmista ruhonosista saa todella hyviä ruokia. Ne sopivatkin sekä koostumukseltaan että maultaan paremmin juuri esim. pataruokiin.
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  8. yks tavis multifilosofi

    liittynyt:
    08.11.2009
    Viestejä:
    1 111
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ihan sen takia haudutan, kun ruoasta tulee kaikin puolin maukkaampaa... ja itse tykkään hyvin haudutetuista ruoista - ei tule minkäänlaisia ruoansulatusvaivoja, kun ruoka on pitkään kypsytettyä...
     
  9. iNdo bo$$

    liittynyt:
    04.12.2010
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    4
    Niin, siksi vanhainkodeissa ja vauvoille tarjoillaan pelkkiä soseita. Kumpaan ryhmään kuulut?
     
  10. yks tavis multifilosofi

    liittynyt:
    08.11.2009
    Viestejä:
    1 111
    Saadut tykkäykset:
    12
    Mikäli vanhuksille tosiaan tarjoiltaisiin minun ohjeillani tehtyä ruokaa, he olisivat hyvin tyytyväisiä... ja saisivat todella maukasta ja suussa sulavaa ruokaa...
    Vauvojen soseet tekisin vauvojen ruoanvalmistusohjeita käyttäen, en missään nimessä syöttäisi samaa, hyvin maustettua ruokaa kuin itse syön....enkä myöskään syö soseutettua ruokaa, sillä itselläni on ihan omat hampaat suussa, heh, heh...
     
  11. alle 70-v Vierailija

    Höpö höpö! Minusta monet Taviksen ohjeet ovat olleet hyviä.
     
    Lasted edited by : 13.06.2016
    • Tykkään Tykkään x 1

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti