Hae Anna.fi-sivustolta

Armeija kielsi aurinkopaneelit

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 10.02.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kahdeksan talonomistajaa Skanörissä ja Falsterbossa sai kieltävän päätöksen asettaa aurinkopaneelit, joiden epäillään vahingoittavan valtakunnan turvallisuutta. Kysymys on elektromagneettisista häiriöistä. -Ongelmamme on, ettemme voi tarkoin kertoa, mitä meillä on tukikohdissamme, tai missä, vaikka varmasti antaisivat paremman ymmärryksen. Mutta se on salaisuus. Viime vuosina on ollut suosittua asentaa aurinkopaneeleita, joilla on vaikutusta toimintaamme, sanoo puolustusvoimien Camilla Bramer. Päätös ei ole vielä lopullinen, vaan se käsitellään uudestaan.
  (Onkohan Suomen itärajalla toimittava samoin, koska siellä kielletään jo nyt tuulivoimaloiden rakentaminen? Ruotsissa hyvä uutinen yrityksille, joilla on monopoli sähkön siirrossa.)
   
  Last edited: 15.02.2020 klo 12.24
 2. vierailija Vierailija

  Katollani ei ole aurinkopaneeleita, mikä oli eilen hyvä asia, kun puolustusvoimien helikopteri ylitti talonharjan savupiippua hipoen. Valtava ilmanpaine värisytti taloa. Ulkona oli kaksi vierasta, jotka todistivat ryminän. Erämaisemissa olisi voinut kiertääkin pihapiirin, mutta kolisteli tällä kertaa tuolla tavoin. Saas nähdä kuinka seuraavaksi.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Suomen militarisoiminen alkoi erityisesti sen jälkeen, kun liityttiin Euroopan unioniin ja Nato laajeni kohti Venäjää kaikkien länsimaiden tuella. Iltalehdessä toimittaja Lauri Nurmi kirjoittaa aiheesta hieman toisin sanankääntein, mikä osoittaa, että kysymystä voidaan lähestyä monella tavoin. Totta on, että Venäjä on ärsyyntynyt ja jollain tavoin arvaamaton valtio, mutta syitä siihen on niin länsimaissa kuin itänaapurissa.

  Lauri Nurmi toteaa oivallisesti useita syitä siihen, miksi monet nuoret laistavat asepalveluksen. Omakohtaisesti on sellainenkin kokemus, että armeijassa pätevät samat säännöt kuin kouluissa. Romanit ja tummatukkaiset tutkittiin kertausharjoituksissa monen miehen voimin, koska epäiltiin muka alkoholin tai kenties huumeiden salakuljetusta. Moiset käytännöt osoittavat, ettei kaikkia hyväksytä osaksi joukkoja, joten on pakko olla yksilö.

  Ruotsissa maavoimien asema on jopa heikompi kuin Suomessa, mutta siellä luotetaan ulkomaiseen apuun, eikä ihme, koska maalla on paljon malmivarantoja hallussaan. Ja vaikeroivat tällä hetkellä sitä, että joutuvat elämään ydinaseuhan alaisina. Eivät ota huomioon sitä, että venäläiset ovat samassa jamassa, sillä jos ydinaseita aletaan käyttää, kukaan ei ole niiltä turvassa. Toisen maailmansodan jälkeen USA oli ainoa ydinasevalta, joten sen ei silloin tarvinnut pelätä vastaiskua. Nyt tilanne on toinen.


  Kannattaa lukea aiheen antanut:

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/24ed84b7-e9ce-4728-bdd3-0653ada37bc0


  (Yleensä syyllinen ei ole vain toinen osapuoli, vaan aina kannattaa katsoa peiliinkin syitä etsittäessä. Esimerkiksi vanhusväestön ja sairaiden arvostus on nykyään vähäisempi kuin ennen, mikä osaltaan vaikuttaa siihen, kuinka yhteistä varallisuutta käytetään.)
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsissa porvarit ajoivat lävitse vasemmistoliiton kera ehdotuksen, joka antoi rahaa hyvinvoinnin ylläpitoon. Osoittaa, ettei puolueilla ole sielläkään suurta poliittista eroa toisiinsa. Tilanne alkaa olla samankaltainen kuin Suomessa, missä tosin ollaan yksimielisempiä kuin länsinaapurissa kaikista kysymyksistä. Pieni ero on siinä, että Ruotsissa voi esittää poliittisia arvioita ilman, että joutuu painostuksen kohteeksi. Ymmärtävät, ettei pelkillä sanoilla ole vaikutusta, jollei kynää käyttävällä ole valtaa toteuttaa ajatuksiaan.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jos kuuntelee Suomen ulkopoliittisia päättäjiä, heistä yksikään ei pohdi siten, että hävittäjät ostetaan vain itänaapurin vuoksi. Pelkona on suursota, joka voisi olla syy sille, että Venäjä vaatii alueluovutuksia, vaikkei sekään ole todennäköistä. Suomi on jo luovuttanut toisen maailmansodan jälkeen kamaraansa siten, että itänaapuri voi tuntea olevansa turvassa omassa maassaan. Samalla tavoin Suomi haluaa turvata rajojansa, kuten Ruotsi tai muut Pohjoismaat.

  Pohjolan ydinaseistaminen voi ehkä laukaista Venäjän toimimaan ennakoimattomasti, mutta Natoon liittyminen tuskin. Jollain tavoin Venäjä voi olla arvaamaton, mutta raaka-aineista ei ole pulaa, vaan kyvystä hyödyntää niitä. Sen sijaan kiinalaiset kykenevät etsimään mineraaleja ja perustamaan kaivoksia, eikä ole varmaa, vaikka nuo kaksi suurta valtiota pyrkisivät yhteistyöhön keskenään. Suomen sijainti Venäjän vieressä voi olla etu sitäkin kautta.
   
 6. vierailija Vierailija

  hieman aiheen sivusta tämä ehkä: kyllähän sen pitääkin olla niin, että jos joku tekninen laite häiritsee suomen puolustusta, se pitää joko korjata tai ottaa pois käytöstä. oma taloni on rajalla enkä halua (oman turvallisuuteni nimissäkään) toimia siten, mikä häiritsee rajavalvontaa.

  Yleensä ne kiellot tulevat silloin, kun ihminen päättää raakentaa ensin ja luottaa siihen että poikkeus tehdään, jos on jo rakennettu. rajalla ei voi elää ihan niin vapaasti ja höllästi kuin muualla. paikalliset kyllä tietävät sen, mutta kaikki ei viitsi välittää. Ehkä ruotsissa sama juttu. jotku ihmiset ovat itsepäisiä/jästipäitä

  sulkeisiin laittamasi kysymykseen: meillä ei ollut ongelmia laittaa aurinkopaneeleita katollemme, tosin mietimme ensin laitetanko ne päärärakennuksen päälle vai pergolan päälle. Rajalle on matkaa noin 2 kilometriä. tuulimyllynkin olisimme voineet rakentaa, otettiin joskus selvää ja saatiin tietää, että useimmiten lupa annetaan, hyvin harvoin kielletään rakentamasta. tai jos kielletään, niin sitten etsitään yhdessä tiluksilta parempi paikka.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eipä taida kysymys olla aina yhdestä pihapiiristä, vaan suurista tuulipuistoista, joita puolustusvoimat ei halua itärajalle. Oikeassa ovat osittain, sillä tutkat menettävät kykynsä valvoa, jos kaikkialla on häiritseviä voimaloita. Erityisesti, jos ulkomaiset yhtiöt ovat sijoittajina, mikä tilanne on Ruotsissa.
   
 8. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kun puolustusvoimien helikopteri lentää matalalla, aurinkopaneeli voi särkyä, eikä Suomen valtio kaiketi korvaa moista vahinkoa. Pitäisikö kenties ottaa vakuutus moisen varalta?
   
 9. vierailija Vierailija

  jaa-a... yhdelle tutulle taisi joskus puolustusvoimat korvata jonkun särkyneen ikkunan, kun hornet lensi liian alhaalla. Ehkä helikoptereilla sama, vastuuvakuutuksethan armeijallakin pitää olla? vaikea kyllä sanoa, ei ole omalle kohdalle sattunut. Vakuutusyhtiöt itsessään kyllä ovat sitten puhelinmarkkinafirmoihin rinnastettavissa... myydään kaikenlaista, mutta "katetta" ei ole sitten tositilanteessa.

  minulle kaupiteltiin aikoinaan kannettavalle tietokoneelle vakuutusta, joka korvaisi esim.salamaniskut. Hyvä idea sinällään,mutta se kuuluisa pikkupräntti paljasti, että tietokoneen iän perusteella tehdään ensin vähennykset ja käytännössä sitten vakuutus olisi korvannut vastaavanlaisen tietokoneen hankinnan vain jos tietokone olisi ollut alle puoli vuotta vanha. katsoin vakuutustoimistossa virkailijaa silmiin ja kysyin, että eikö ole aika kyseenalaista markkinoida tällaista vakuutusta ja jättää kertomatta, että käytännössähän se ei sitten kohdallasi korvaa mitään, koska nyt on juuri ukkoskausi loppunut ja kun se alkaa, tietokoneesi on jo melkein täyttänyt puoli vuotta eikä sitten enää korvausmaksulla saisi edes puolikasta uutta konetta ja vakuutuksen maksuun olisi mennyt sitten myös rahaa.

  Kerroin lisäksi vakuutusvirkailijalle, että kannettavissa tietokoneissa on se hyvä puoli, että niissä on akku ja tietokoneen voi ottaa irti sähköverkosta aina kun ukkosenuhka jyllää yllä.
   
 10. vierailija Vierailija

  Solcellsanläggningar är intressanta ur ett EMC-perspektiv eftersom de innehåller så kallade växelriktare som omvandlar likspänningen från solcellerna till växelspänning som sedan matas ut på elnätet. Denna omvandling har av olika anledningar potential att orsaka olika former av störningar, bland annat kan radiomottagning lokalt störas men också kommunikation på elnätet som bland annat används för att fjärravläsa våra elmätare. Rent tekniskt finns etablerade metoder för att undvika detta, det är en känd risk.

  https://www.elsakerhetsverket.se/om...llt-nummer-2-2016/emc-matning-i-solcellspark/
   
 11. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  För privatpersoner finns sannolikt ingen anledning att oroa sig för EMC-problem i form av radiostörningar förutsatt att utrustningen uppfyller EMC-kraven för CE-märkning. De som ägnar sig åt mer avancerad verksamhet inom radiomottagning på kortvåg, exempelvis radioamatörer, kortvågslyssnare och signalspaning kan däremot finna anledning att oroa sig något för störningar ifall solcellsanläggningar finns i den närmaste omgivningen. Av den anledningen pågår också standardiseringsarbete för att ta fram produktstandarder för bland annat de växelriktare som ingår i dessa anläggningar.


  Kopsasin tuonkin osan, missä kerrotaan, ettei yksityisen ihmisen tarvitse olla huolissaan, jos käyttää CE-merkin omaavia laitteita. Lyhytaaltoja käyttäville voi olla toki vaikutuksia, kuten myös signaalijäljittäjille vai sanoisiko vakoilijoille. Inverttereitä on lähes joka taloudessa muuallakin kuin aurinkopaneeleissa, muttei kaiketi yhtä tehokkaita.
   
 12. vierailija Vierailija

  Ei vakuutustoimistossa kaupitella tällaisia. Jossain liikkeessä ehkä.Tuo kuuluu irtaimistovakuutukseen.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti