Hae Anna.fi-sivustolta

Arvostele mun illallinen (Ruotsi)

Viestiketju osiossa 'Leffa- ja tv-friikit' , käynnistäjänä Halv åtta hos mig, 08.01.2011.

 1. Voi hyvääne Vierailija

  Taidat olla lapin ukon jälkeläinen. vai frankki, joopa joo. Kyllä sitä väkeä on niin Suomeen kuin Ruotsiinkin tullut vuosisatojen saatossa niin idästä kuin etelästä, tummaa ja vaaleaa, länkisääristä ja pitkäkoipista, että ei sitä kyllä värin perusteella tiedä, onko lappilainen, idästä vai etelästä. Ja mitä väliä? Suurin osa ollaan sekoitusta.
   
 2. sukunimi Kemi Vierailija

  Kemi on sukunimenä yhteensä 552:lla henkilöllä, joista Suomessa asuu 448 ja ulkomailla 104. Ruotsissa ainakin on Kemi nimisiä, jotka ovat sukulaisiani äitini isän puolelta.
   
 3. Hieman tarkkuuta Vierailija

  Luvussa 552 on mukana entiset nimet ja kuolleet. 336 Kemi nimistä on hengissä joista Suomessa asuu 257, loput ulkomailla.
   
 4. anteeksi Vierailija

  Anteeksi jos katsoin lukuja väärin...
   
 5. Hieman tarkkuuta Vierailija

  Ei se mitään, sattuuhan sitä.
   
 6. Kemi Vierailija

  Hei, minun sukunimeni on Kemi ja isä on syntyisin Oulujoelta synt.1925. Sisaruksia oli yhdeksän ja heista muutti -60 luvun loppupuolella 3 veljestä Ruotsiin. Serkuissa on Kemi nimisisä ainakin Tampereella ja Oulussa. Ja veljeni joka asuu Espoossa. Muistaaksen löytyy Helsingistäkin. Joten kyllä Kemi nimisä löytyy. Harmittaa kun en ole katsonut kyseistä ohjelmaa, millä viikolla se oli voisi löytyä vielä ruutu,fi, olisi mielenkiintoisaa katsoa.
   
 7. piirteistä Vierailija


  Savolaiset ovat länkisäärisiä, persjalkaisia, pottunokkaisa ja syynä on se eteti veri ole siellä vaihtuneet. Ovat naineet toisiaan toisinsanoen ja se näkyy.
  Historiasta tiedän tutkintojeni kautta aika lailla joten sitä pohjaa on.
  Savolaiset ovat niitä ruskeatukkaisia eli väri = p..kanväri joka nykyisin tietysti peitetään värillä.
  Mutta nyt oli kait kyse ohjelmasta Halv åtta hos mig. On mukava ohjelma ja tämän viikon osallistujat ovat mukavaa väkeä, ei mitään lähiöbimboja.
  Jos ei edes frankeista mitään tieä on aika kehno yleissivistys. No ei toki Suomessa yleisesti tiedetä tuota, se täytyy myöntää mutta kumma että nuo mistään tietämättömät esittävät kommenttejaan...
  Meri ja vesistöt ovat olleet muinoin kulkureittejä eivätkä kaukaa tulleet valloittajat viitsineet edes puolityhjöön sisämaahna lähteä rymyämään. Taidat olla itse savolainen....
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti