Hae Anna.fi-sivustolta

As-lapsi Montessorikouluun..?

Viestiketju osiossa 'Erityislapset' , käynnistäjänä assin äippä, 17.09.2006.

 1. assin äippä Vierailija

  ONko kellään oma as-lapsi tällaisessa koulussa..?miten hyväksi havaittu as-lapselle?

  Sain juuri "kuningasajatuksen" Montessorikoulusta, jossa lapsen oma kehitys otetaan huomioon monella tapaa ja ennenkaikkea opetus on todella hyvin STRUKTUROITUA, että mahtaisiko olla juuri se Oikea koulu tällaiselle lapselle??
   
 2. puoleen toiseen Vierailija

  Aspergerlapsia tuntevana ja kokemuksia kuulleena riippuu paljon siitä, kuinka vaikeita oman toiminnan ohjauksen ongelmia lapsellasi on. Jos lapsellasi ei ole mahdollisuus avustajaan, hän saattaa jäädä liiaksi yksin, oli opetus ns. tavallista tai montessorilaista. Sosiaalisten suhteiden kehittymisessä on tärkeää, että opettaja ohjaa lapsia tekemään asioita yhdessä. Tiedän tapauksia Montessori-opetuksen puolesta ja vastaan. Puolesta silloin, kun lapsi saa luokassa yksilöllistä tukea(avustaja) ja vastaan silloin, kun lapsi juuttuu tekemään yhtä ja samaa tehtävää, eikä ohjaajat ehdi/kykene ennakoimaan ja auttamaan lasta eteenpäin. Montessori ajatus:"Auta lasta tekemään asiat itse" voi jättää lapsen myös liian yksin, jolloin ajatukset takertuvat paikalleen.
  Hyvä struktuuri ja kuvien käyttö toiminnan ennakoimisessa ja ohjaamisessa ovat tärkeitä. Ehdotan, että selvität, onko ajattelemallasi koululla/opettajalla tietoa ja kokemusta as-lasten erityispiirteistä.
  Mikäli lapsesi on päiväkodissa, ota yhteyttä lastentarhanopettajaan, kiertävään erityislastentarhanopettajaan tai alueen erityisopettajaan kysyäksesi, mitkä asiat lapsellesi ovat haastvaimpia ja missä ovat hänen vahvuutensa esiopetuksessa ja mahdollisesti koulussa. Hoitava taho antaa varmasti apua myös.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti