Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Asenteet pakolaisiin Euroopassa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 23.09.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Ihmiset jotka suhtautuvat negatiivisesti Euroopan Unioniin, yleensä suhtautuvat negatiivisesti myös pakolaisiin. Heillä on vahvasti kansallinen identiteetti ja negatiivinen tapa suhtautua muihin kulttuurihin (kävisi luonnehdinnaksi perussuomalaisista!)

  Pakolaisten määrä ihmisten kotiseudulla ei ennusta kovinkaan hyvin ihmisten asenteita unionia ja pakolaisia kohtaan. Unioniin ja pakolaisiin negatiivisesti suhtautuvia kuitenkin luonnehtii neljä seikkaa: Alhainen koulutustaso, alhainen tulotaso, iäkkyys ja asuminen maaseudulla (so harvaan asutut alueet).

  https://publications.jrc.ec.europa....C118855/immigration_and_trust_in_the_eu_1.pdf
   
 2. vierailija Vierailija

  Ihmiset, jotka suhtautuvat positiivisesti Euroopan unioniin, ovat usein varakkaita, jotka haluavat vapaat rajat, jotta saavat huumeita halvalla. Suosivat elintasopakolaisia, jotka tekevät rikokset heidän puolestaan. Heillä ei ole kansallista identiteettiä, vaan he ihannoivat muita kulttuureja. (Demareita tai kokoomuslaisia?) Sotaa oikeasti pakenevia eivät halua auttaa, koska sellaiset ihmiset haluavat rauhaa.

  Unioniin ja pakolaisiin positiivisesti suhtautuvia yhdistää ökyily, hyvä tulotaso, nuoruus ja kaupunkikennoissa asuminen. Heidän apureinaan ovat köyhyydestä hyvinvointiin pyrkivät ihmiset, jotka eivät ole käyneet kouluja koskaan, eivätkä sopeudu rauhallisiin oloihin. Apurit asuvat mieluiten klaanien hallitsemilla alueilla, joissa virkavalta on korvattu oman käden oikeudella.  (Aikamoista provoilua suuntaan jos toiseen, mutta mukava pohtia näitä asioita tälläkin tavoin. Älykyysrasismia ja muuta mukavaa.)
   
 3. vierailija Vierailija

  Pakolaiset sijoitetaan alueille, jossa ihmisillä on matala koulutustaso. Kaupunkilainen, hyvin koulutettu elää aivan eri mukavuusalueella. Mielestäni pakolaiset pitäisi sijoittaa heihin positiivisesti suhtautuvien ihmisten asuinkerrostaloihin kuten Töölööseen, Kamppiin tai vaikka Kallioon.
   
 4. vierailija Vierailija

  Moni suhtautuu pakolaisiin positiivisesti niin kauan kun ei ole omia, negatiivisiä kokemuksia heistä. Luulot otetaan pois kertaheitolla, kun postitiivinen itse muuttaa ongelma-alueelle. Kukaan ei voi kuvitella sitä ongelmien määrää ennenkuin omin silmin näkee. Kaikkien tulisi kokeilla asua näillä alueilla ennenkuin päättää miten paljon pakolaisia haluaa maahansa. Pakolaisiin positiivisesti suhtautuvilla ei ole omaa kokemusta ongelmista.
   
 5. vierailija Vierailija

  Suomessa huumekauppa on ollut syntyperäisten hallussa, mutta on selviö, että muutos tarvitaan, jottei oma väki joudu poseen. Jotkut puhuvat siten, että tarvitaan työntekijöitä lisää maahan, vaikka työttömiä on paljon. On ilmeistä, että huumeiden välitys ei kiinnosta suomalaisia, joten tulokkaita tarvitaan, jos halu on saada yhä kasvavalle narkomaanien joukolle halpa välitysketju. Ruotsissa riikinväen nuoret kertovatkin, etteivät he piittaa jengien välisistä sodista, vaan ainoastaan biletysaineiden saannista.
   
 6. vierailija Vierailija

  (y) peukut kaikille tähän saakka vastanneille. Viisasta palautetta.
   
 7. vierailija Vierailija

  Alueille, joilla on suuri asuntopula, joilla monet työtä tekevät suomalaiset haluaisivat asua, mutta joihin ei ole varaa...? Pakolaisille...?
  No tämäpä se vasta pakolaismyönteisyyttä herättäisikin.
   
 8. vierailija Vierailija

  Minä olin yksi noista positiivisesti suhtautuneista. Kun minulla oli vain kokemuksia yliopistokaupungeista, missä oli opiskelijoita lähes joka maailmankolkasta, kuvittelin että pakolaiset olisivat samanlaisia kuin nämä, valveutuneet, asioista ja toisista kulttuureista kiinnostuneet opiskelijat. Väärässä olin, ei heitä voi verrata kouluttamattomiin ja lukutaidottomiin, syvästi uskovaisiin klaanikulttuurissa eläneisiin ihmisiin, jotka ovat niin erilaisia, että voisivat yhtä hyvin tulla eri planeetalta.
   
 9. vierailija Vierailija

  Tuskin normaalituloiset vastustavat maahanmuuttajien sijoittamista luksusalueille, mutta hyvätuloisilta palaisi pinna. Muuttaisivat ehkä muualle, jos mahdollista. Ruotsissa kokeillaan juuri nyt sellaista, että Malmön hyville alueille rakennetaan vuokrahuoneistoja, joihin sijoitetaan tulokkaita. Moni haluaa jo nyt pois, koska tulokasnuoriso viihtyy ulkona ja asukkaat pelkäävät heitä.

  Asukkaiden mielestä rikollisuus on lisääntynyt, mutta sitä ei saa sanoa, jottei leimaudu rasistiksi. Osa on jo äänestänyt jaloillaan ja myyneet asuntonsa siirtyäkseen muualle.


  https://www.expressen.se/kvallsposten/oron-vaxer-hyresgaster-flyttar-in-i-rika-stadsdelen/  (Ilmeisesti varakkaat eivät ole maahanmuuton puolustajia siinä tapauksessa, että heidän merimaisemiinsa sijoitetaan tulokkaita. Tällaiset artikkelit lyövät korville tietoa, jonka mukaan rasisti on aina vähän koulutettu tai pienituloinen.)
   
 10. vierailija Vierailija

  Sirpa Pietikäinen avasi A-studiossa uutta pakolaisohjelmaa.
  Ei ihmisiä saa säilöä odottamaan päätöksiä pitkiä aikoja.
  Epärehellisyyttä ja keskenkasvuisuutta on kaikissa ihmisryhmissä.
  Kouluväkivalta rehottaa Suomessa. Kiusaaminen on siirtynyt nettiin.
  Pakolaisista negatiivinen kirjoittaminen on mielestäni kiusaamista.
  Vain maapallolla asuu ihmisiä nykytiedon mukaan. Sovussa täällä on elettävä ja torjuttava joukolla ilmastonmuutosta. Ilmastopakolaisuus
  on vaikea tulevaisuuden ongelma.
   
 11. vierailija Vierailija

  Suomenmaassa on sisäasiainkomissaari Ylva Johanssonin ajatuksia turvapaikanhakijoiden yhteisvastuusta, joka ulottuisi palautuksiin, eikä vain vastaanottoon. Oivallinen avaus, joka ei mahdollista yksittäisen maan syyttämistä tuomioistuimissa, jos palautettava jostakin syystä joutuu synnyinmaassaan murhatuksi. Suomella on kokemusta siitä, kuinka elossa oleva julistettiin kuolleeksi, koska sillä tavoin saatiin leimattua palauttaminen lakien vastaiseksi. Ei ollut, koska henkilö oli elossa.  https://www.suomenmaa.fi/stt/eu-kom...lijoiden-vastaanottamista-vaan-myos-palautuk/
   
 12. vierailija Vierailija

  Siinä taas yksi kukkahattutäti ja maailmanparantaja, jolla ei ole minkäänlaista todellisuudentajua. Sano tuo niille, jotka ovat joutuneet pakenemaan kotiseuduiltaan kun eivät enää tunne maataan omakseen.

  Ei se ole mustamaalaamista tai kiusaamista jos kertoo tosiasioista. Ongelmien maton allelakaisijat kuten sinä pitävät huolen siitä, että vastaanottajamaat saavat tulevaisuudessakin niitä valtavia ongelmia, mitä on jo pakolaisten mukana saatu. Monet maahanmuuttajat nimenomaan eivät tule tänne sovussa elämään, vaan kaaosta luomaan.
   
 13. vierailija Vierailija

  Eurooppaan pyrkivien joukko kooostuu pakolaisista ja siirtolaisista. Vuoden 2015 ihmistulva koostuin lähinnä vain pakolaisista. Nykyään pyrkijöitä on paljon vähemmän ja enemmistö on siirtolaisia. Nykyinen rauhallinen ja vakaa tilanne olisi kultainen mahdollisuus unionille sopia yhteisestä siirtolais- ja pakolaispolitiikasta ennen seuraavaa suurten pakolaisjoukkojen tulvaa kohti eurooppaa. Pitemmällä ajanjaksolla myös eurooppaan pyrkivien siirtolaisten lukumäärä kasvaa huomattavasti nykyisestä afrikan väestökasvun takia.

  Parhaassakin tapauksessa uuden politiikan mukainen vastaanottojärjestelmä olisi käytössä aikaisintaan 2023.
   
 14. vierailija Vierailija

  Me otetaan vastaan "pakolaisia" ja alkuperäisasukkaat joutuu pakenemaan kotiseuduiltaan näitä pakolaisia, kun koko paikkakunta muuttuu heidän mukana. Alkuperäiset pakenevat kun tulee tietty määrä uusia, kun kaduilla ei enää kuule omaa kieltä ja kun tavat ja tottumukset poikkeavat liikaa omista. Kaikki eivät halua asua kuin ulkomailla omassa kotimaassaan. Jopa monet uudet tulokkaat asuisivat mieluummin omanmaalaisten seurassa kuin koko maailman kansalaisten.
   
 15. vierailija Vierailija

  Miksi kaikki tänne haluavat pitäisi majoittaa pieneen Eurooppaan? Miksei ne mene lähempänä oleviin maihin, tai Kiinaan ja Japaniin esimerkiksi? Tai USA:n ja Kanadaan? Vai haluaako Eurooppa tulla valloitetuksi ilman sotaa?

  Minusta pakolaisia tulisi ottaa vain tietty prosentti maan asukkaista, jotta he paremmin voisivat sulautua alkuperäisiin. Ei ole oikein että esim. joku pikkupaikkakunta täyttyy pakolaisista, siten että alkuperäiset jää vähemmistöksi. Ja se on pakolaisten velvollisuus sopeutua alkuperäisiin eikä päinvastoin. Maassa maan tavalla tai maasta pois!
   
 16. vierailija Vierailija

  Mitä enemmän pakolaisia tulee jonnekin, sitä negatiivisemmäksi muuttuu suhtautuminen heihin. Eli oma kokemus heistä saa aikaan negatiivisen suhtautumisen. Vastenmielisyys pakolaisia kohtaan ei siis johdu ennakkoluuloista tai rasismista, vaan omista kokemuksista. Jos pakolaisista olisi enemmän iloa kuin murhetta, niin suhtautuminen heihin olisi kokemuksen kautta päinvastaista.

  Esim. Ruotsin keskustelupalstoilta saa hakemalla hakea positiivisiä kommentteja pakolaisista, koska monella on paljon kokemuksia heistä. Suomessa heitä ei vielä taida olla yhtä paljoa ja siksi monelta varmaan puuttuu omat kokemukset heistä kun heitä ei naapureina ole.
   
 17. vierailija Vierailija

  Voiko pelkkä keskustelu pakolaiskysymyksestä laukaista ihmisessä pakolaisahdistusta, eli pelon ja torjunnan prosesseja pakolaisia kohtaan?
   
 18. vierailija Vierailija

  Se, mikä Ruotsissa herättää pahennusta, ei ole epärehellisyyttä tai keskenkasvuisuutta, vaan ihan erilaista rikollisuutta, mitä täällä ei ole ennen ollut.

  Koulukiusaaminen ei ole enää pipon varastamista tai lumihankeen heittämistä, vaan täällä lapset ryöstää toisia lapsia teräaseilla uhkaamalla, pahoinpitelee uhrin henkihieveriin ja kusee suuhun. Tai pahoinpitelee tuntikausia, leikkaa poikki jänteet jaloista ettei uhri pääse karkuun, kaivattaa uhrilla kuopan maahan alastomana ja uhkaa haudata elävänä. Uudentyyppinen kiusaaminen on sanoinkuvaamattoman sadistista, joka jättää uhriinsa elinikäiset jäljet.

  Epärehillisyys on laaja-alaista, tarkoin suunniteltua, systemaattista, yhteiskuntaa vahingoittavaa ja miljoonia yhteiskunnalle maksavaa, mafiankaltaista toimintaa. Se, joka näitä vähättelee ongelmia, elää todellisuuden ulkopuolella, vaaleanpunaisessa kuplassaan.
  .
   
 19. vierailija Vierailija

  Suhtaudun positiivisesti pakolaisiin, mutta negatiivisesti niihin pakolaisiin, jotka eivät suostu integroitumaan siihen maahan, johon pakenevst/johon heidät sijoitetan ja aiheuttavat sivistymättömällä käytöksellään harmia toisille. Eivät sellaisetakanapkaolaiset niin tyhmiä voi olla etteivät osaa nähdä miten maassa eletään ja mukauttaa omia toimiaan sen mukaiseksi. Länsimaissakin on hyvin helppo elää omanlaistaan elämää ihan vain keskittymällä omaan elämäänsä.
   
 20. vierailija Vierailija

  Voisiko löytyä pahempaa tapaa vähätellä niitä todellisia ongelmia, joiden kanssa ihmiset joutuu tekemisiin pakolaisten kanssa?
   
 21. vierailija Vierailija

  Suurin osa ihmisistä ajattelee noin. Kun lukee ruotsalaisia keskustelupalstoja, niin käy ilmi että ihmisillä on tosi alhaiset vaatimukset mitä pakolaisiin tulee. He odottavat vain että ne eläisivät ihmisiksi, että vältyttäisiin raaioilta rikoksilta ja klaanirikollisuudelta, toivottaisiin että pakolaisissa olisi vähemmän rikollisia. Kukaan ei enää odota, että heistä tulisi uusia veronmaksajia maahan, niin naiveja ei enää olla.
   
 22. vierailija Vierailija

  Ennemmin naapuriksi aidosti elämäänsä parantava pakolainen kuin kotimainen arvorakennuksessa paikkoja hajottava sekakäyttäjä, jolle kultahammasisovanhemmat on hankkineet omistusasunnon, joten aggressiivisten turhapuurojen hörhölaumasta ei pääse millään eroon.
   
 23. vierailija Vierailija

  Pakolaisahdistus pitäisi määritellä tarkemmin, mitä se on ja miten se näkyy ihmisen käyttäytymisessä, hyvinvoinnissa, mielipiteissä tai muilla tavoin.
   
 24. vierailija Vierailija

  Otat esimerkiksi kunnollisen pakolaisen ja pahimmanlaatuisen suomalaisen? Entäs jos saisit naapuriksi pahimmanlaatuisen pakolaisen kunnollisen suomalaisen sijaan?
   
 25. vierailija Vierailija

  Joopa joo

  Negakirjoittelu pakolaisista toimii juuri noin, ohittamalla normaalit pakolaiset ja kertomalla vain rikollisista.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti