Hae Anna.fi-sivustolta

Asioita, joita et tiedä suomesta, vaikka olisit suomalainen

Viestiketju osiossa 'Vauvahaaveet' , käynnistäjänä vierailija, 01.10.2018.

 1. vierailija Vierailija

  Tiedottaminen näistä asioista on suomalaisessa yhteiskunnassa heikkoa, tai sitä ei ole lainkaan, ei edes netissä.

  #Kun kansalainen syntyy suomessa, hän on valtion omaisuutta. Sairaalassa lääkärin päätöksellä tapahtuu kansalaisen luovuttaminen hänen vanhemmilleen, jos heidät katsotaan vanhemmuuteen sopiviksi. (DDR jäi historiaan, mutta suomen lainsäädäntö on edelleen samaa luokkaa ja uudet lait laaditaan samansuuntaisiksi). Vanhemmuuteen sopivuus on suomessa helppo selvittää, täällä kun on kymmeniä henkilötietorekisterejä. Tietoja rekisteröidään ja säilytetään kansalaisen kuolemaan saakka.

  #Suomessa kansalaisista pidetään kymmeniä henkilötietorekisterejä, jotka ovat viranomaisten hallussa. Kansalaiset eivät tiedä, mitä rekisterejä löytyy, keillä viranomaisilla niihin on pääsy ja mitä tietoja niissä säilytetään.

  #Jotkut lait laaditaan kansalaisilta pimennossa. Manipuloitu media ei tiedota niistä uutisissa eikä netissä. Myös uudet lait noudattelevat entisen DDR:n mallia ja suomen mallia. Eihän niistä vanhoista kaavoista niin vaan päästä eroon ymmärrätkös.

  #Uusin esimerkki on Sipilän hallituksen puuhaama laki viranomaisten tiedonannosta ja viranomaisyhteistyöstä, jossa murennetaan tietosuojaa ja annetaan viranomaisille tarvittaessa vapaat kädet kerätä ja luovuttaa eri rekistereistä tietoja toisilleen (onko tarve määritelty oikein, se onkin sitten eri asia) Tämä siis kaikki sillä tavalla, että kansalaiset eivät tiedä, että mitään olisi edes tapahtunut. Laki tehdään niin laveaksi, että se käytännössä antaa vapaat kädet eri viranomaisille toimia haluamallaan tavalla. Riski piilee siinä, että jos ei viranomaistaholla yleisiä käytäntöjä ole laadittu (niin kuin se usein on), lopputuloksena on kansalaisen kannalta erittäin epäedullinen tulevaisuus.
   
 2. vieras Vierailija

  #Kaikki valtion virat, kunnan hallituksien ja valtuustojen virat ovat samojen henkilöiden hallussa. Tuleva Sote-uudistus tehdään sen takia, että saataisiin jakaa maakuntahallinnon valtuustojen ja hallituksien viratkin vielä samojen henkilöiden kesken.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti