Hae Anna.fi-sivustolta

Asonto Turkista

Viestiketju osiossa 'Turkki' , käynnistäjänä maanpa, 20.01.2009.

 1. maanpa Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.01.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä tänä päivänä on otettava huomioon jos ostaa huoneiston Turkista.
  Hyvät välittäjät ?
  Hyvät toimivat alueet Alanyassa ?
  Onko kukaan lähiaikoina hankkinut kodin Alanyasta?
  Kiitollinen jo tiedoista, että kannattaako muuttaa aurinkoon asumaan?
   
 2. maanpa Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.01.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pahoittelut virheestä.
  Jään sitten odottamaan vilkasta keskustelua.
   
 3. ah1903 Uusi jäsen

  liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäisenä harkitse minkälaisen asunnon ostat: asutko siinä vain lomallasi kesäaikana, vai onko se mahdollisesti koko talven asunto. Ilman suunnat ratkaisevat silloin paljon. Jos asuntosi on etelän puolella kesä on kuumaa aikaa ja joudut pitämään ilmastointia paljon päällä mutta talvella säästää lämmityskustannuksissa.Ostatko asuntoasi vuokrataksesi sitä sinä aikana kun olet poissa. Kaukana keskustasta olevaa kohdetta vaikea vuokrata toisille.
  Mieti ostatko asunnon vasta rakenteilla olevasta talosta vai jo valmiista.Tarvitsetko uima-allasta kesällä vai talvella vai kumpanakin. Mieti palvelut kuinka kaukana ne sijaitsevat asumisjaksoistasi riippuen. Miten kulkevat julkiset kulkuyhteydet jos olet niiden varassa.
  Mitä lisävarusteita haluat asuntoosi? Jos käytät asuntoasi talvella mieti koko asuntoosi lattialämmitystä tai ainakin vessaan.Kivilattiat kylmiä.Riittääkö pelkkä ilmastointilaite antamaan tarvittavan lämmön talvella. Mieti äänieritys, mahdollinen lisäeristys ulkoseiniin.Turkissa ei ole käytössä äänieristyksiä tai lämmän erityksia. Miten vakuutut käytettyjen materiaalien hyvyydestä. Laatu maksaa aina. Mieti haluatko 24t/vrk vartioinnin.
  Mieti myös haluatko Alanyasta vai jostain muualta asunnon. Mieti kulkuyhteydet kotimaasta.
  Älä oleta mitään, vaan kysy kaikki mahdollinen maan ja taivaan välillä muistaen, että Turkki ei ole Suomi ja lainsäädäntö on eri. Sudenkuoppia on paljon.
  Käy tarkkaan läpi ainakin seuraavien kiinteistövälittjien tarjonta. www.cimrin.net, www.kleopatrahomes.ltd, kleopatralkv, vialkv, www.2base.com, letsgototurkey, trust-united.com, jota edustaa Espoo housing.
  Vaadi kauppakirjaasi liite, jossa on juuri SINUN ASUNTOSI tiedot ja siihen kuuluvat lisätoiminnot. Esim uima-allas, lasten liukumäki, varageneraattori ( sähkökatkoja runsaasi), varakylmävesisäiliö ( vesikatkoja runsaasti), hissi jne.
  Muista aina myös jos tontin vieressä tyhjä tila, niin siihen rakennetaan ennemmin tai myöhemmin talo! Jos talo kompleksi niin voi olla että yhdessä talossa on varageneraattori ja hissit toimivat, mutta toisessa talossa sitä ei olekaan.
  Kirjaa myös kauppakirjaan kuka maksaa verot.Eli alussa annetaan nk väliaikainen tapu, johon saakka yleensä kiinteistövälittäjän hinta sisältyy. Sen jälkeen tulee vielä maksettavaksi nk ferdi iskan eli asumislupa (summan suuruus riippuu paikasta), jonka jölkeen vasta saa hankittua vesi ja sähkömittariliittymät nimiinsä. Lopullinen tapu eli Kat Mylkiet tapu voidaan saada vasta siinä vaiheessa, kun kaikki asunnot on myyty.
  Kysy yhtiövastikkeiden suuruus.
  Tarkista aina keittiön alakaapien takaa ettei siellä ole hometta. Samoin sitä voi olla kylpyhyoneessa jopa uusissa taloissa. Asuntoja ei lämmitetä!
  Käytä lakimiestä estääksesi kuprut, joita on sattunut tosi monelle tietamättömyyttään.
  Jos olet ostamassa ei valmista asuntoa niin vaadi pankkitakuu. Se turvaa rahasi takaisin saannin siinä tilanteessa jos rakentaja menee konkurssiin. Turkissa ei ole minkäälaista muuta turvaa rahoillesi. Älä luota kenenkään sanaan vaan kaikki asiat pitää olla paperilla.
  Muista myös että mahdolliset oikeudenkäynnit käydään Turkissa ja se on kallista ja mikään vakuutus ei kata kustannuksia.
  Samaa kohdetta voi myydä useampikin välittäjä ja hinta ei ole välttämättä sama.
  Pyydä kaikki paperit suomen kielellä. Lue sopimuspaperit tosi tarkkaan läpi. Kun olet tehnyt listan sinulle tärkeistä asioista. Valitse n 5 kohdetta, joita käyt katsomassa. Kuuntele tarkkaan mitä välittäjä sinulle kertoo ja varmista että kaikki on paperilla mitä olette sopineet.
  Kaikki muut laskusi voit maksaa automaattisesti turkkilaiselta tililtasi paitsi verot, joista ei tule minkäänlaista lappua kotiin.
   
 4. ah1903 Uusi jäsen

  liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  www.alanyalaiset.net on alanyan suomalaisten nettisivut, jossa 7.2.09 käsitellään asuntoasiaa sudenkuoppia ja hyviä puolia. Jäsenmaksu on 10Eur, ja vasta maksanut jäsen pääsee sivustoille ja saa Alsu-uutiset, joka on kooste kuukausitapaamisten annista.
   
 5. maanpa Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.01.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos jo aktiiviisuudestanne. Rekisteryin heti alanyalaiset.net ja odotan rahan menoa perille. Valinan valintaa on tehtävä hartia voimin .. Elokuun alusta pääsemme paikan päälle katselemaan. Itse olen kerran Alanyassa käynyt mukava paikka. Etsimme toista kotia latautumiseen rauhalliselta paikalta.
  Jos joku tietää ja varmasti tietääkin autaisi viellä tieto mitkä alueet olisivat rauhallisia ja muuten toimivia rannallekin saa olla matkaa onhan sitä aikaa kävellä.
  Oba, Cikcilli, Mahmutlar, Tosmur ja miksei myös keskustaa lähelläkin. Myös Side on mielestäni hieno rauhallinen paikka. Että semmoista mietittävää tässä.
   
 6. ah1903 Uusi jäsen

  liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Side on halvempi asuinpaikka. Jos ette kaipaa suomalaisia lähellenne, niin myös harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Sieltä ovat ihmiset saaneet kodin rivitalon 15000Eur! Huom. Eli liika kiire ei ole hyvästä. Miettikää rauhassa ennen ostopäätöksenne tekoa. Sidessa asuu paljon englantialaisia.Edelleenkin miettikää onko asuinpaikkanne alussa vain kesää varten ja joskus talviasuntopaikka. Asunnolle tulee silloin asettaa erilaiset vaatimukset. Kuunnelkaa ainakin www.cimrin.net minnaa ja kleopatrahomes.com saria. Ovat ystävällisiä eivät tyrkytä jakavat pelkkää faktaa ja pitävät huolta asiakkaistaan.
   
 7. maanpa Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.01.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näistä asunnon välittäjistä, niitä kun on jos jonkunlaisia.
  Netistä mm löytyy Jarmo Lehto LKV Oy, Atlas Markku Tamminen.
  Sitten on Sari ja Minna joita on sanottu palveluiltaan asia osaavaksi ja luotettaviksi.

  Tuolla paikkakunta AKBUK onkohan kenelläkään siitä tarkempaa tietoa, Sidessä on englantilaisia olisi kivaa olla vähän lähempänä suomaisia, että taitaa ALANYA olla paras ottaa tarkempaan syyniin.
   
 8. maanpa Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.01.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millainen paikka ?
  Edulliset hinnat mutta taitaa olla pienen puoleisia huoneistoja.
   
 9. ah1903 Uusi jäsen

  liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkista välittäjäsi ja rakennuttajan taloudellinen tausta. Pyydä referenssejä aikaisemmista kaupoista tai rakennuttajan rakentamista asunnoista. Kysy ihmisisltä, jotak ovat ostaneet ko välittäjän kautta tai jo mahdollisesti asuvat rakennuttajan rakennuttamassa rakennuksessa. Se ei ole häpeä vaan saat varmistusta omalle mielipiteellesi.
   
 10. oma asunto mahmutlaarissa Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.02.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  hei!

  Suosittelen Mahmutlaaria sinulle! Meillä on asunto (kerrostaloasunto n.120 neliömetriä) siellä ja se on todella mukava paikka. Ostimme asunnon sieltä n. vuosi sitten. Yhtiövastike on 30e/kk +sähkö ja vesi. Taloyhtiö on todella hyvä. Siihen kuuluu muun muassa: puutarhan ja pihojen hoito, uimaa-altaiden ja kiinteistöjen huolto, ja 24h vartiointi.

  Meidän piha-alueeltamme löytyy muun muassa tenniskenttä, kaksi uima-allasta (sisä ja -ulkouima-altaat + lastenallas), sauna ja suihku löytyvät alakerran tiloista ja myös kuntosalilaitteet löytyvät sieltä! Varastotilaa löytyy talon alakerrasta muun muassa pyörille. Piha-alueelta löytyy lasten leikkipaikka (liukumäki,kiikkuja ym..) ja iso parkkipaikka. Makuhuoneen parvekkeelta on näkymät uima-altaalle ja olohuoneen parvekkeelta näkyy aito turkkilainen maalaiskylä ja vuorimaisemat. Niin ja jos talvella ei uskaltaudu ulkouima-altaaseen niin on ihana mennä uimaan ja rentoutumaan saunan jälkeen lämmitettyyn sisäuima-altaaseen :)

  Taloyhtiömme palveluihin kuuluu lentokentältä kuljetus asunnolle ja asunnolta tietenkin takaisin lentokentälle. Antalya-Mahmular matka maksaa 60e. Takaisin lentokentälle saman verran.

  Jos etsit rauhallista aluetta niin Mahmutlaar on hyvä paikka sinulle. Ei mitään disco hälinää.. Mahmutlaar ei ole mikään miljoonakaupunki. Se on suhteellisen pieni ja idyllinen paikka. Ihanteellinen paikka rauhaa rakastavalle. Kaikki palvelut löytyvät yhdeltä kadulta: ruokakauppa (ihan kulman takana. Bim market, se on ihan "oikea" ruokakauppa), monia kioskeja, apteekki, useita ravintoloita ja lisäksi myös vaatekauppoja ja korukauppoja ym.. Myös taloyhtiömme toimisto löytyy melkein kulman takaa. Nämä kaikki löytyvät siis yhdeltä kadulta ja tämä katu lähtee heti pihasta. Jos lähtee toiseen suuntaan niin silloin päätyy turkkilaiseen maalaiskylään ja voi lähteä lenkkeilemään vaikka vuorille! Eli maaseutu ja keskusta ovat askeleen päässä! Riippuu vain kumpaan suuntaan lähtee :)

  Merenrantaankaan ei ole pitkä matka, noin 250 metriä. Rannasta löytyy muun muassa kahviloita ja aurinkotuoleja voi vuokrata (muistaakseni maksaa noin 2 liiraa eli noin 1€) Jos meressä käy uimassa niin kahvilan luona on suihku jota voi käyttää.

  Lentokenttä valmistuu 20 kilometrin päähän Mahmutlaarista. Se tarkoittaa sitä, että enää ei tarvitsisi kulkea Antalyasta asti asunolle. Matkan kesto lyhenisi paljon. Golf-kenttä on myös valmistumassa Mahmutlaarin läheisyyteen. Nämä asiat nostavat asuntojen arvoa huomattavasti.

  Jos haluaa vähän hälinää ja meininkiä niin Alanyasta löytyyy monenlaisia vaatekauppoja, bazaarialueita, ravintoloita ja nuorisolle löytyy discoa joka lähtöön. Sitten, kun haluaa lähtä Alanyaan niin sinne ei ole pitkä matka! Linja-autot tai oikeastaan pikku dolmukset kulkevat talomme ohi ja menevät Alanyaan. Myös merenrannasta ison tien varresta voi hypätä dolmuksen kyytiin. Niitä kulkee vähän väliä Alanyaan ja sieltä takaisin. Matka maksaa 2 liiraa ja se kestää n.15 min liikenteestä riipuen. Dolmus ajaa helppoa reittiä joten siitä on hyvä lähtä shoppailemaan. Se menee ihan Alanyan bazaarialueelle asti. Päätepysäkiltä lähtee dolmuksia takaisin Mahmutlaariin n.10 min välein. Jos jää matkanvarrella pois niin samalta kadulta voi hypätä takaisin dolmukseen joka menee Mahmulaariin. Dolmukset tunnistaa helposti. Ne ovat väriltään vihertäviä. Dolmuksien käyttö on helppoa jopa ensikertalaisille! Itsekkin ensikertalaisena osasin aivan hyvin Alanyaan ja sieltä turvallisesti takaisin Mahmutlaariin.


  Turkin ilmastosta sen verran, että huhtikuusta lokakuuhun Mahmutlaarissa on ihanan lämmin. Olin siellä myös uudenvuoden aikaan, mutta silloin ei ollut auringonotto ilmat, mutta ei kuitenkaan ollut kylmä. Uudenvuoden aikoihin oli mielenkiintoista nähdä kuinka Mahmutlaarin luonto ja kasvit olivat muuttuneet. Oli aivan eri näköistä kuin kesällä. Voin todeta, että joka vuodenaika turkissa on mielyttävä. Olen ollut siellä keväällä,keskikesällä, syksyllä ja talvella. Seuraavan kerran olen menossa sinne ensi kuussa (maaliskuussa) ja aion mennä myös koko seuraavaksi kesäksi Mahmutlaariin.

  Suosittelen Mahmutlaaria erittäin lämpimästi! Meidän perhe (vauvasta-vaariin) on tykännyt siitä aivan valtavasti. Eli meitä on käynyt siellä 17-vuotiaasta reilu 60-vuotiaaseen asti ja kaikki ovat rakastuneet paikkaan! Mahmutlaar on hyvä kaiken ikäisille, sillä se on turvallinen ja siisti paikka. Lenkkeilemään ja kaupungille voi mennä iltasellakin turvallisin mielin. Tietenkin täyty muistaa perusturvallisuus niin kuin täällä Suomessakin.

  Ystäväni on myös ostanut Mahmutlaarista nyt kolme asuntoa ( osan sijoitusmielessä). Ensimmäisen asunnon hän osti Mahmutlaarista noin neljä vuotta sitten. Hän käy siellä monta kertaa vuodessa ja viipyy joskus pitemmänkin aikaa. Hän tykkää paikasta myös todella paljon ja hänen perheensä on myös kehunut paikkaa! Uskon, että myös sinä ihastut Mahmutlaariin ensi silmäyksellä, kun sinne pääset käyämään :)

  Tämä ystäväni auttoi meidän perheen asunnon hankinnassa Mahmutlaarista alusta loppuun saakka. Auttoi myös hankkimaan jopa huonekalut asuntoomme. Hän on auttanut myös monia muita suomalaisia asunnon hankinnassa. Kaikki ovat olleet erittäin tyytyväisiä.

  Jos tarvitset apua tai lisätietoja niin autan mielelläni! :) Voit ottaa yhteyttä sähköpostiini tarvittaessa: jamaika90@hotmail.com.

  Terveisin Janica
   
 11. oma asunto mahmutlaarissa Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.02.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä vielä lisäyksenä... :)

  Jos suomalaisia kaipaat niin Mahmutlaarissa asuu useita suomalaisia asunnonomistajia. Meidän taloyhtiössämme asuu 35 suomalaista.

  On hyvä asia, että taloyhtiössä on useita suomalaisia, koska silloin saamme äänemme kuulumaan paremmin taloyhtiön asioissa.

  Sinun kannattaa muistaa, että älä koskaa osta asuntoa talosta jossa ei ole asukkaita kuin muutama. Silloin taloyhtiö ei välttämättä hoida asioita jotka kuluisi hoitaa. Esimerkiksi hissit eivät toimi tai kukaan ei hoida uima-altaita ym.. Asunnon hinta saattaa olla tässä tapauksessa houkuttelevan edullinen, mutta pitemmän päälle asunnon osto ei ole hyvä asia, koska kukaan ei siis huolehdi kiinteistöstäsi. Kannattaa olla tarkkana, jos asunnon hinta on houkuttevan halpa!

  Terveisin Janica
   
 12. ah1903 Uusi jäsen

  liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa tänään Alanyan Suomalaisten jäsen lehti Alsu uutiset, jossa oli yhteenveto pieleen menneistä asioista asuntokaupassa Turkin maalla. Paras rahat haihtuneet ilmaan ja ostaja ei ole saanut asuntoa tai siihen kuuluvaa tapua.
  Onhan se hyvä kehua jotain paikkaa, mistä asunnon on itse ostanut. Kuitenkin uskon, että jutun aloittaja yrittää hakea tietoa mitä sudenkuoppia mahdollisessa asuntokaupassa voi olla. Ja mitä ottaa huomioon ettei itseä tule huijatuksi.Ja haluaisi monipuolisen keskustelun asuntoasiasta.
  Jos olet ostamassa vanhaa asuntoa tai jo kertaalleen myytyä asuntoa. Huolehdi että saat selvityksen ettei tapukirjaa ole kiinnitetty. Siitä on maksettu verot. Monesta asunnosta on verot maksamatta. Ko tiedon saa kunnan toimistosta. Ei verovirastosta. Tarkista ettei sähkö ja vesimittareissa ole maksamattomia laskuja, jotka voivat kaatua omaan niskaasi.
  Kun otat selvää asunnosta ja taloyhtiöstä selvitä onko enemmistö turkkilaisia vai ulkomaalaisia. Talon asioiden hoidossa voi tulla ongelmia, jos talo nk turkki talo. He eivät sisäistä suuria yhtiövastikkeita ja rahojen perintä on hankalaa.
  ÄLÄ OSTA ASUNTOA YKSITYISELTÄ jollet ole aivan varma ettei perässä ole jotain maksuja. Pidä mielessäsi myös 2000 ennen olevat talot ja sen jälkeen rakennetut talot. Laki muuttui silloin. Sen jälkeen rakennetuissa taloissa rakennusvalvonta kohdallaan.
   
 13. ah1903 Uusi jäsen

  liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos hankitte vanhaa asuntoa on hyvä saada kirjallinen paperi että kaikki yhtiövastikkeet on maksettu asunnosta tai asunnon myyjällä on esittää kuitit kaikista maksetuista yhteiövastikkeista.
  Samoin ettei uuden asunnon kohdalla tule yllätystä. Asumislupavero eli ferdi iskanin summa on eri suuri riippuen asumispaikkakunnasta!esim Avsallar, Alanya, Tosmur, Cikcilli, Mahmutlar jne kaikissa eri suuruiset summat riippuen summasta, joka kirjoitettu tapuun.
  Samoin vesi ja sähkömittaria ei saa omiin nimiinsä ennenkuin ferdi iskan on maksettu.Kerralla tulee maksettavaksi mahdollisesti kahden vuoden sähkö ja vesilaskut. Vasta sen jälkeen rupeaa laskutus pyrörimään kuukausittain.
   
 14. Alanyalainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  06.03.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei !
  Edellä kirjoittajalla todella kattava lista asioista jotka täällä täytyy huomioida.
  Kun suunnittelette asunnon ostoa täältä, käyttäkää laillistettua suomalaista kiinteistövälittäjää LKV, joka tuntee asuntokaupan täällä. Heidän tehtäviinsä kuuluu selvittää asuntoon liittyvät kysymykset täällä.
   
 15. ah1903 Uusi jäsen

  liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikka edellä joku kehuikin Mahmutlaria niin totuus on kuitenkin se että sieltä asunnon ostaneet eivät saa myytyä asuntoja eteenpäin tai ottavat takkiinsa tosi pahasti! Moni kiinteistövälittittäjä ei suostu ottamaan listoilleen Mahmutlarin asuntoja, koska niitä on myynnissä pilvin pimein ja arvo on romahtanut totaalisesti.
   
 16. NiklasL Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.04.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,
  vanhempani viettävät elekeläispäiviä Mahmutlarissa pari kk keväällä ja syksyllä kun säät ovat huonot Suomesssa. Ovat viihtyneet siellä tosi hyvin ja elämä taitaa olla siellä sosiaalisempaa kuin Suomessa.
  Heilla on pari asuntoa siella myynnissa www.ruusupiha.com/turkki ja mielellaan näyttävät niitä kiinnostuneille ja kertovat kokemuksistaan paikallisesta elämästä.
   
 17. ah1903 Uusi jäsen

  liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikka suurin osa asuntokaupoista menee ok, niin joukkoon mahtuu myös todellisia painajaisia, jotka johtavat pitkiin oikeudenkäynteihin.Samaan aikaan aloitettu oikeudenkäynti 9/07 kuin meidän talossamme jatkuu vielä ja istuntoja piisaa. Viimeksi tänään taas juttelin tämän pariskunnan kanssa oikeudessa ,kun he olivat oman asianajajansa kanssa siellä huvilansa kaupasta. Rahaa on heillä palanut jo pitkälti yli 12000Eur ja loppu ei vielä näkyvissä. Heidän tapauksessaan niin isosta summasta kysymys että tapaus tulee ilman muuta menemään vielä Ankaraan.
  Eli virheet maksavat PALJON aikaa ja rahaa. Säästäminen väärässä paikassa eli ennen kauppaa voi tulla erittäin kalliiksi jälkikäteen.
  Miettiessänne kaupantekoa niin ottakaa myös selvää välittäjästä! Älkää luottako siihen että kaupanteon dokumentit ovat suomenkielellä. Oikeudenkäynnit käydään turkinkielellä ja se mitä dokumenteissa lukee mahdollisesti turkinkielellä on ratkaisevaa.
  Myös byrokratia oikeuden sisällä on uskomatonta pyöritystä.
   
 18. ah1903 Uusi jäsen

  liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Turkissa saa viettää tällä hetkellä 90 päivää ilman viiisumia. Miten pidentää oleskelua ilman käymistä Suomessa? Tällä hekellä erittäin suosittu tapa on käydä leimaamassa passi Rhodoksella tai Maizin saarella Kasista käsin tai lentää Pohjois- Kyprokselle. Viimeisenä käydä Syyriassa.
  Oleskeluluvan hinta on Suomalaisille kallis.Asiaan yritetaan saada korjausta, mutta se vaatii maiden välisiä neuvotteluita ja eteneminen on hidasta.
  Oleskelupa voidaan hakea myös kolmeksi kuukaudeksi paikalliselta poliisilta. Riittävä rahamäärä eli tallhetkellä 200Eur/kk rahaa tukiliasessa pankissa ja todistus siitä kuinka pitkäksi aikaa oleskelulupaa hakee.Huomioi kolmen kuukauden oleskeluluvalla ei ole oikeutettu turkkilaiseen sosiaaliturvaan sairaalassa.
  Otettaessa 6n kk oleskeluluvan voi hankkia turkkilaisen sosiaalinumeron, joka antaa mahdollisuuden käyttää julkista terveydenhoitoa ja maksaa siitä 20% itse ja lääkkeissä sama juttu. Tämän vakuutuksen saa myös yli 60 vuotias henkilö, jolla oleskelulupa. Tai ottaa Turkista yksityinen sairausvakuutus, joka on kustannusluokkaa 1400Eur/vuosi. Vakuutuksen saa vain alle 60 vuotias henkilö.
  Suomalaisiin matkavakuutuksiin on tullut joihinkin ehto ettei 3n kk matkavakuutus ole voimassa uudelleen ellei kotimaassa viivytä 14 vuorokautta välillä. Tottakai antamalla terveysselvityksen ja maksamalla lisäkuukaudet voi olla ulkomailla kauemmin. Asiat kannattaa selvittää omasta vakuutusyhtiöstään jo ennen matkalle lähtöä.
   
 19. ah1903 Uusi jäsen

  liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomalaisia ostaa asuntoja erittäin moni vielä lamankin keskeltä Alanyasta. Ainoa heikko kohta on ettei kaikki asunnon ostajat tiedä oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan loppuun saakka vieraassa maassa. Tai vieläkin luotetaan sinisilmäisesti myyjään ottamatta asioista tarpeeksi selvää ennen kaupan tekoa. Kyllähän asuntoasiaa pohditaan Suomessakin monelta eri kantilta ennen varsinaista ostopäätöstä.
  Tietoa on kyllä saatavissa kun sitä osaa hakea ja käy ueamman kiinteistövälittäjän luona.
  Onneksi ainakin nyt löytyy Alanyasta asianajaja, jolla asiakkaita riittää jonoksi asti sitten kun asiat ovat menneet pahasti pieleen.
  Oikeuden käynnit ovat tosi paljon aikaa vieviä Turkissa ja asioihin ei monta kertaa tule tolkkua ilman oikeudenkäyntiä.
  Herää vain kysymys miksi virheet huomataan vasta jälkikäteen eikä etukäteen? Saiko mahdollinen ostaja kaiken tarvitsemansa tiedon oikeassa muodossa ennen lopullista päätöksen tekoa kaupasta. Pitikö rakentaja ja välittäjä asiakkaansa puolta loppuun saakka? Monetkaan turkkilaiset eivät pidä henkilöistä, jotka pitävät asiakkaansa puolta loppuun saakka. Voittorahat halutaan mieluummin omaan taskuun eikä tosiaankaan laatu aina vastaa sitä mitä on luvattu.
  Ainoa toimisto jolla toimii asianajaja on Kleopatrahomes.com. Siellä juristi puhuu tarvittaessa omaa äidinkieltämme joten ei varmastikaan tule virheitä.
  Tottakai tieto maksaa aina rahaa. Mutta miten asiakas esim kontrolloi liian pienet neliömetrimäärät, joita asunnoissa voi olla jos ei ole itse käynyt kohteessa mittanauha kädessä. Tällaisiakin tapauksia on jonkun verran. Kaikki myyjät eivät ansaitse asiakkaansa luottamusta. Sen luottamuksen menettäminen jälkikäteen voi vain maksaa turhan paljon jos kauppaa ei saada purettua.
  Samoin asiakkaan asunnon vuokraaminen voi tapahtua ilman asiakkaan tietämistä, jos ei asiakas ole laittanut mitään lukemia ylös sähkö ja vesimittarista kun itse on käynyt paikan päällä.
  Tietoa on jaettu Alanyan alueella olevan yhdistyksen kautta. Silti osa jää aina pimentoon tiedoista. www.alanyansuomalaiset.fi on suunnattu jäsenistölle.
   
 20. rinkeli80 Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.11.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaatko kertoa mistä turkkilaisen rakennusliikkeen taloudellisen tilanteen/ taustan voi tutkia? Mistä sitä voi kysyä, mitä tietoja pitää itsellä olla antaa, mistä saa virallista tietoa, jopa dokumenttia asiasta? Rakennusliikkeet itse varmasti kertovat pelkkää hyvää itsestään. Onko esim. tilinpäätöstiedot turkissa ostajan saatavilla? Maksuhäiriöt ym.

   
 21. rinkeli80 Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.11.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huhuu, onko täällä ketään kuka osaisi vastata?

   
 22. Alanya2012 Uusi jäsen

  liittynyt:
  11.05.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomioon on otettava juuri keneltä ostaa. Alanyassa jokainen voi olla kiinteistövälittäjä. Tarinoita on kun turistit ostavat asunnon mm. rannalla työskenteleviltä pojuilta..tai baarityöntekijöiltä, joiden sukulaisen sukulaisella on asunto myynnissä. Todella kannattavaa...

  No mutta, kiinteistövälitys firmojahan Alanyassa riittää. Ja ne todella ovat luotettavampia, ja ammattitaitoisempia.

  Suosittuja alueita on tietenkin Alanyan keskusta, sekä Oba, Tosmur ja Kestel.

  Tässä on linkki yhden kokeneen firman kotisivuille:

  http://www.alanyaproperties.com
   
 23. Julia_80 Uusi jäsen

  liittynyt:
  18.12.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin puolisoni kanssa lomailemassa kun mieleemme tuli kysymys joka muutti elämämme.
  Miksi emme muuttaisi pysyvästi maahan joka tarjoaisi enemmän aurinkoisia päiviä kuin Suomi. Teimme elämämme suurimman päätöksen nopeammin kuin olisi uskonut.
  Luotettavan kiiteistövälittäjän valitseminen oli suuren työn ja punnitsemisen takana. Lisäksi meidän piti miettiä muita käytännön asioita kuten visa jne asiat. Onneksemme löysimme suomalaisen välittäjän, Jukka Dunderfeltin. Kiitos hänen säästyimme kaikilta mahdollisilta ikävyyksiltä joita netistä voi lukea.
  Suosittelen alanyahouse.com , tämän kautta hoitui helposti kaikken asioiden hoitaminen.
  Olemme nyt asuneet noin vuoden Tosmurissa. Alueena tämä on rauhallinen ja kaunis, parvekkeiltamme ihailemme Dim jokea sekä vuoria. Naapurusto on täynnä ystävällisiä ja sydämmellisiä ihmisiä. Uusia ystäviä saimme nopeasti, myös välittäjämme Jukka kuuluu heihin.
   
 24. muhrukas Uusi jäsen

  liittynyt:
  13.03.2013
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viestiketju alkoi jo useita vuosia sitten - asuuko Mahmutlaarissa jo paljon suomalaisia, ikäväliltä 50-70? Eli kaipaisin sellaista "Espanjalaista", suomalaista kommuunin tuntua ennen asunnun hankkimista.

  Mahmutlaari kiinnostaa juuri edullisen hintatason vuoksi. Luin ketjun tarkkaan ja yhden selkeän osto-oppaan, Talon osto-opas - TaloTurkista.fi.

  Oppaan luettelemat lisäkustannukset mukaanlaskettuna yksiön voisi kuluineen saada alle 50 tuhannen. Oletteko saaneet suomalaisesta pankista lainaa Turkin asuntoa varten, vakuutena esim. oma omakotitalonne? Tai tarvitseeko aina "käteistä".
   
 25. margu163 Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.03.2013
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti