Hae Anna.fi-sivustolta

Astrologia kiinnostaa edelleen, mutta...

Viestiketju osiossa 'Tähtimerkit' , käynnistäjänä Sarvipäinen piikkihäntä, 19.06.2017.

 1. Teininä alkanut kiinnostukseni ja uskoni astrologian paikkaansapitävyyteen on viime vuosina laantunut. Nyt ajattelen, että minulle on sattunut osumaan syntymäkartta, johon voin hyvin samaistua ja siksi uskominen oli helppoa. Toisaalta kartalla on niin paljon tekijöitä, jotka aina tuntuvat selittävän tai kumoavan toistensa vaikutuksia, olevan vahvempia tai heikompia vaikutukseltaan, että kyllähän sieltä jokainen löytää paljon osuvaa. Transiiteilla, progressioilla ym. ajan teemoja "ennustavilla" menetetelmillä en ole havainnut olevan vaikutusta.
   
 2. Komppaan Vierailija

  Niinpä. Ja kun oppaissa vielä vedotaan siihen, että kaikki on loppupeleissä kiinni tulkinnasta, niin kyllähän sitä halutessaan pystyy selittämään vaikka mustan valkoiseksi. *jotta kartta pitäisi paikkansa*. Ihmetyttää vain se, että miten jopa muuten täysijärkisiltä vaikuttavat ihmiset voivat näihin ja vastaaviin (numerologia jne.) uskoa?
   
 3. vierailija Vierailija

  Tutkimusten mukaan "yliluonnolliseen" ja tieteellä todistamattomiin ilmiöihin uskovilla ihmisillä on heikot analyyttisen ajattelun kyvyt.
   
 4. niin tai näin Vierailija

  Ei voi yleistää. Astrologeista löytyy korkeasti koulutettujakin henkilöitä, joilla varmasti on analyyttistä ajattelua. Selvänäkijät taas ovat usein vähän koulutettuja tunneihmisiä, joilla on sanankäyttö hallussa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti