Hae Anna.fi-sivustolta

asumistuki+toimeentulotuki

Viestiketju osiossa 'Ihminen hädässä' , käynnistäjänä ??, 10.06.2014.

 1. ?? Vierailija

  Eli vaikuttaako kelan maksama asumistuki sossun maksamaan toimeentulotuen määrään? Eli jos se perus toimeentulotuki on sen jonkun reilu 400e niin voinko saada sitä niin paljon jos saan kuitenkin kelalta asumistukea?
   
 2. Sossun tati Vierailija

  Menepa esim. Oulun kaupungin etusivuille. Ouka.fi ja sielta sosiaali- ja terveydenhuollon sivuille. Siella on toimeentulotukilaskuri. Asumistuki vaikuttaa toimeentulotukeen, mutta toimeentulotuki lasketaan muillakin perusteilla. Tuonne laskuriin kun syotat nettotulosi, perheesi koon jne., saat arvion siita, saatko toimeentulotukea.

  Uskoisin myos oman kuntasi nettisivuilta loytyvan vastaavan, kuntasi standardeilla tarkistetun laskurin.
   

 3. Eli tulopuolelle laitetaan kaikki tulot. Asumistuki myös tulo. Ja menopuolelle laitetaan kaikki hyväksyttävät menot. Vuokra (tai muut asumiskulut) on meno. Asia ei tosiaan ole aivan niin yksinkertainen kuin sinä nyt luulet sen olevan. Se on normilaskelma. Periaattessa tulot-menot. Tässä kaupungissa perus toimeentulotuki on n. 400 e/kuukausi elämiseen. Sen lisäksi asumiskustannuksista huomioidaan tietty osa ainakin.
   
 4. Periaatteita Vierailija

  Ylisuuri/ylikallis asunto kunkin kaupungin kriteerien mukaan vaikuttaa toimeentulotukilaskelmaan, hyvaksytaanko koko vuokra menoksi vaiko ei. Muutenhan ihmiset voisivat vuokrata tonnien kamppia ja olettaa veronmaksajien maksavan kulut. Ei se niin mene. Edelleen, kayttakaa toimeentulotukilaskua arvioidessanne, saatteko toimeentulotukea vaiko ette.

  Periaatteessa normin mukaan tana vuonna noin 498 euroa pitaa jaada elamiseen kuussa vuokran ja laskujen jalkeen - kylla silla tulee toimeen, silla myos laakarin maaraamat laakkeet korvataan. Kuten myos julkinen terveydenhuolto. Toimeentulotukilaskelma on talouskohtainen, eli muut asukkaat (lapset, puoliso) lasketaan samassa laskelmassa.
   
 5. En usko Vierailija

  vuokran ja pakollisten lakujen jälkeen jos jää käteen noin paljon, niin sehän ruhtinaallinen summa.
   
 6. Ei uskon asia Vierailija

 7. jep pöljää Vierailija

  eipä ole hyötyä kun bruttotulosta verottaja vie 21,5% ja laskuriinhan laitetaan tietysti brutto.
   
 8. Ei uskon asia Vierailija

  Etko osaa lukea:

  Laskuriin laitetaan NETTOtulot.
   
 9. Paljonko Vierailija

  Ostin asunnon ja maksan sitä joka kuukausi 600 e, lisäksi vuokran eli tässä tapauksessa yhtiövastikkeen 230 e ja sähkön, veden, puhelimen yms. Ruokaan + lääkkeisiin jää vain n. 330 e. Luuletteko, että saan edes vähän asumistukea kun siskonikin saa vuokra-asuntoon ja hänen tulonsa ovat isommat. Hän on aina tuhlannut ja minä säästänyt. Saanko nyt kärsiä siitä?Olen kuullut, että omistusasuntoon saa asumistukea.
   
 10. Laskuri käyttöön Vierailija


  Asumisen tuet - kela.fi
   
 11. njuyt Vierailija

  mulla jää joku 343 e kuussa. vuokra tietty jo maksettu ni toi potti jää ! en saa toimeen tulotukea! tipuin pois liiton rahoilta... joku 11e päivässä ! mulla kaksi lasta !
   
 12. Tarkistapa Vierailija

  Jos sinun tulotilanteesi on muuttunut viime päätöksen jälkeen, tietysti ilmoitat muutoksen ja haet päätöstä uusien tulojesi mukaan. Päivärahassasikin on oma perusosasi ja lisäystä lasten mukaan. Totta kai tuloissasi huomioidaan myös lapsilisät, elatusmaksut ja muut mahdolliset tulot.
  Kannattaa tarkistuttaa tilanne!!
   
 13. Kuha Vierailija

  Kuten jo sanottiin, teet uuden hakemuksen sekä asumistukea että toimeentulotukea varten.

  Oletko yksinhuoltaja vai avio-/avoliitossa? Esim. elatusmaksut ovat tuloa ja tietysti mahdollisen puolisosi tulot otetaan huomioon.
   
 14. asiasta Vierailija

  "Eli vaikuttaako kelan maksama asumistuki sossun maksamaan toimeentulotuen määrään? Eli jos se perus toimeentulotuki on sen jonkun reilu 400e niin voinko saada sitä niin paljon jos saan kuitenkin kelalta asumistukea?"

  Vaikuttaahan se. Tuo tavallaan vähennetään toimeentulotuesta. 1.1.2017 asumistuet tipahtavat kaikissa muissa kunnissa paitsi pääkaupunkiseudulla (tällainen lakiehdotus on Eduskunnassa), joten kaikkien toimeentulotuen saajien pitäisi muistaa ilmoittaa uusi asumistuen määrä Kelaan, jotta laskenut asumistuki korvataan korkeammalla toimeentulotuella.

  Samalla toimeentulotuen piiriin pääsee moni uusi ihminenkin, jos vain hakee tukea Kelalta. Varsinkin omistusasujien joukossa on paljon ihmisiä, jotka saisivat asumis- tai toimeentulotukea, mikäli sitä hakisivat. Moni ei tiedä, että kiinteistöverot yms. huomioidaan toimeentulotuessa asumismenoina, eli verojen maksuun, tonttivuokriin ja muihinkin asumismenoihin voi saada omistusasunnoissakin tukea.
   
 15. asiasta Vierailija

  Sanoin väärin. Asumistuki päivittyy seuraavan päivityksen yhteydessä. Se tehdään vähintään kerran vuodessa, mutta vain pienellä osalla päivitys osuu 1.1.2017 ajankohtaan. Kun asumistuki päivittyy, toimeentulotuki haetaan silloin sitten pienempi asumistuki huomioiden, ja toimeentulotuki on sitten asumistuen leikkauksen verran suurempi niillä, jotka toimeentulotukea hakevat ja saavat.

  Jatkossa entistä useampi saanee toimeentulotukea, jos vain hakee. Ohjeita löytyy Kelan nettisivuilta:

  http://www.kela.fi/toimeentulotuki-mihin-menoihin
  http://www.kela.fi/toimeentulotuki-perusosan-maara
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti