Hae Anna.fi-sivustolta

Asuuko Jumala jossain tietyssä paikassa?

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä vierailija, 30.03.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Aloitukseni. Eli tämmöstä kyselisin. Raamatun mukaan Jumala asuisi taivaassa. 1.) Eikö Jumala ole kaikkialla? Muistaisin niin täällä sanotun. 2.) Onko Raamattu ylipäänsä luotettava kirja ja henkiseen kasvuun sopiva? Mitä mieltä muut, ajatuksia, tietoa...?

  Raamattu vastaa
  Kyllä, hän asuu taivaassa. Seuraavassa joitakin lainauksia Raamatusta:

  Kuningas Salomo sanoi rukouksessaan: ”Kuuntelethan sinä taivaista, pysyvästä asuinpaikastasi.” (1. Kuninkaiden kirja 8:43.)

  Jeesus Kristus neuvoi opetuslapsiaan osoittamaan rukouksensa ”Isälle taivaissa” (Matteus 6:9).

  Ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus meni ”itse taivaaseen ilmaantuakseen nyt Jumalan kasvojen eteen” (Heprealaisille 9:24).

  Nämä jakeet osoittavat selvästi, että Jehova Jumala on todellinen persoona, joka ei asu kaikkialla vaan ainoastaan taivaassa.  https://www.jw.org/fi/raamatun-opetukset/kysymyksia/missä-jumala-asuu/
   
 2. vierailija Vierailija

  Maapallolla on yli 4200 uskontoa - onneksi olevainen ei ole minkään niistä kannattaja.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. vierailija Vierailija

  Jumala on kaikki ja kaikki on Jumala. Jumala asuu kaikkialla, näin myös Taivaassa.
   
 4. vierailija Vierailija

  Näin minäkin sen ole ymmärtänyt. Eli olemmeko nyt ristiriidassa Raamatun kanssa vaiko vain Jehovien, kirkon ym uskovien Raamatun tulkinnan kanssa?
   
 5. Holy Spirit Vierailija

  Jumala asuu jokaisessa ihmisessä Pyhän Henkensä kautta, jos olemme ottannet vastaan uskon Jeesukseen Jumalan Poikana ja ihmiseksi tulleena Jumalana. Kun Jeesus ylösnousemuksensa jälkeen nousi Taivaaseen, Hän sanoi lähettävänsä maan päälle Pyhän Henkensä. Uskon kautta saamme Pyhän Hengen asumaan sydämeemme.
   
 6. vierailija Vierailija

  Tämä olikin hyvä pointti. Eli Jumala onkin vähän lähempänä kuin moni kuvittelee. ;):LOL:
   
 7. vierailija Vierailija

  Hah!

  Uskikset naamioi käännytyselkeet palstakeskusteluksi...
   
 8. vierailija Vierailija

  En kuitenkaan olettaisi että montaa on (tällä palstalla). Uskovaisten näkökannat ovat tietenkin tervetulleita aiheeseen. Ateistikin saa kertoa sanottavansa, mutta sehän jo tiedetään entuudestaan. Tiedän täällä olevan niitä joita ei Raamatun / kirkon Jumala kiinnosta, vaan on ihan oma usko/näkemys Jumalasta. Tämä kiinnostaisi ainakin minua eniten. Miten henkinen (ei uskonnollinen) kokee, luo itsellensä Jumala käsityksen? Mihin perustaa, jossei Raamattuun?
   
 9. vierailija Vierailija

  Jokaisen ihmisen tulee ihan itse, henkilökohtaisesti luoda oma jumalasuhteensa. Se ei välttämttä synny helposti, vaan on useimmiten pitkä prosessi. Tärkeää on etsiminen, halu löytää Jumala-
   
 10. vierailija Vierailija

  Ymmärsinkö oikein, eli ei tosiaankaan vaadita mitään uskontoa, kirkkoa, instituutiota taustalle ja siihen kuulumista, jotta voisi löytää Jumalan? Pelkkä henkilökohtainen oma usko riittäisi (halu / motivaatio löytää Jumala).
   
 11. vierailija Vierailija

  Miksi Jumalan löytämiseen uskontoa, instituutiota vaaditaan?
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. vierailija Vierailija

  No sitä minäkin kyselen. Henkilökohtaiseen omaan jumalasuhteeseen ei mielestäni tarvita sellaista. Se on mielestäni nimenomaan yksin tapahtuva prosessi.
  Olisiko ihmiset sitten niin hengessä avuttomia, että tarvitaan aina joku ulkopuolinen auktoriteetti sanomaan miten ja mihin uskoa.? Ja josset juuri niin tee, niin et tietenkään osoita kuuluvasi siihen ryhmään tai seurakuntaan. Olisi tehtävä jonkinlainen valinta.
   
 13. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 006
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  No mä näen näin:

  Mulle se Raamattu on yks pyhä kirja muiden joukossa joka yksin ei kerro totuutta yhtään sen enempää ku mikään muukaan kirja...Eikä mikään uskonto kerro yksin totuutta.

  Mä näen jotta eri uskonnot ja elämänkatsomukset on eri puolia siitä Totuudesta. Niinku se norsu jota sokeat käpäilee yks häntää, yks kärsää, yks korvaa jne. ja tuon perusteella päättelee totuuden millanen se norsu on, näkemättä sitä kokonaisuutta.

  Uskonnot ja elämänkatsomukset puhuu paljon samaa eri sanoilla. Ihmiset on synnyttäneet eri uskonnot ja tyhmät vielä sotivat niitten takia, nostavat raja-aitoja ja muureja niitten takia.
   
 14. sisäinen rauha Vierailija

  Suomesssa väestöstä noin 80% kuuluu kirkkoon, lapsena meidät on kastettu, ja liitetty evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja meidän nimemme on laitettu kirkon kirjoihin.. Nämä suomalaiset siis kuuluvat kirkkoon, mutta sen perusteella sanoisin, etttä läheskään kaikilla ei ole elävää jumalasuhdetta. He ovat tapakristittyjä.
  Jumasuhteen kehittyminen edellyttää, että ihmisellä on jumalkaipuu, hän uskoo sisimmässään Korkeampaan voimaan, Luojaan, Jumalaan . Jos me olemme Jumalan luomia olentoja, jumalan kuvia, kuten kirkkomme opettaa, meilla on luonnostaan kaipuu yhteyteen Isän Jumalan kanssa. Mutta meidän pitää tehdä valinta itse, haluammeko luoda jumalasuhteen. Pelkkä lapsikaste ei teee meistä jumalisia, on etsittävä, haluttava, janottava. "Anokaa niin teille annetaan, etsikää, niin te löydätte, kolkuttakaa niin teille avataan." Jumalasuhde tapahtuu meidän sydämessämme, ei meidän ulkopuolellamme.
   
 15. vierailija Vierailija

  Raamattu on erittäin ristiriitainen kirja, ja on ollut sitä aina. Se ei edes ole mitenkään yhtenäinen kirjaksi tarkoitettu, vaan vain kokoelma eri tekstejä, eri aikakausilta samoissa kansissa, silloisten kirkkoisien valitsemia ja heidän tarkoitusperiinsä sopivia, ja osiltaan jopa muokattuja. Jos se julkaistaisiin tänä päivänä, se tuskin saisi mitään erityistä huomiota muiden henkisten kirjojen suuressa joukossa. Jumalan itsensä ilmoittamaksi väitettynä, se olisi varsin surkeaa sorttia.
  Nykypäivänä uudemmat jumalalliset inspiraatiot, ilmoitukset ja kanavoidut tekstit laajentavat ja korjaavat paljon Raamatun sanomaa ja epäloogisuuksia, koskien Jeesuksen elämää, hänen opetuksiaan ja sanomisiaan, Jumalaa itseään ja kertoen paljon henkimaailmasta, taivaan valtakunnan toiminnasta ja lukuisista erilaisista henkiolennoista, jotka suoraan tai välillisesti ovat tekemisissä ihmiskunnan tai ihmisyksilönkin kanssa, yhdessä toimien. Nykypäivänä meillä on jopa ylitarjontaa henkisestä tiedosta. Viimeinen kirja johon minä haluaisin henkisenä, Jumalaa tuntevana ihmisenä palata on juurikin Raamattu.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 145
  Saadut tykkäykset:
  299
  Jumala on abstraktinen tunne ja kaikilla ei ole samanlaista tunnetta Jumalasta.
  Se on hyväksyttävä.
  Jolaisen abstraktinen tunne Jumalasta on kyseiselle oikea tunne, hänen tunteensä ja hänelle se on oikea tunne.
  Sama pätee taivaaseen, jokaisen taivas on abstraktinen paikka ja jokaisen taivas on silloin oikein heille.
  Joten ei ole mitään kiistelemistä.
  Elä ja anna myös muitten elää.
  -
   
 17. sisäinen rauha Vierailija

  Raamattu ei ole henkinen kirja, se on ennemminkin hengellinen kirja. Raamattu on Jumalan ilmoitusta alusta loppuun. Raamattua ei voi lukea kuin romaania, Raamattua tulee tutkia, miettiä sen sisältöä ja sanoja. Kysyisin sinulta:

  Millä perusteella väität, että Raamattu on ristiriitainen kirja?
  Montako kertaa olet lukenut Raamatun kannesta kanteen?
  Montako Raamatun selitysluentoa olet ollut kuuntelemassa?
  Monenko papin kanssa olet väitellyt Raamatun totuuksista?
   
 18. vierailija Vierailija

  Jumalasta voidaan luoda minkälainen mielikuva tahansa. Mutta jumala ei ole mielikuva.

  Mielikuva on rajallinen. Jumala on rajaton, ääretön.

  Mielikuva on ajatusta. Jumala ei ajatuksen tuote.
   
 19. vierailija Vierailija

  Taivaasta on löytynyt hometta , joten Jumbe häippäs sieltä.
   
 20. vierailija Vierailija

  Tietenkin jos Raamattu kuuluu oman uskonsa ainoaksi tueksi, eikä mitään muuta tietä Jumalan tuntemukseen tunne tai tiedä niin Raamatun Pyhyyttä, sen hengellisyyttä, täysin virheetöntä Jumalan itsensä Sanaa tuleekin korostaneeksi ja helposti ylistäneeksi. Se kuuluu ihmisen luonteeseen. Mutta on meitä muitakin, joita kiinnostaa vain ja ainoastaan Totuus. On itsensä huijaamista, jos olettaa että Raamattu olisi ainut tie onneen. Se ei missään nimessä ole sitä. Ja jos Jumala itse jotain ilmoittaisi ja kirjan loisi, tekisikö Hän kirjan joka herättää väittelyä, tulkintaa, kiihkoa, jopa uskovien itsensä sisällä ja hajauttaisi heidät eri uskontokuntiin?
  Vaikka tekstin alkuperäinen ydin onkin alkujaan kiistatta henkimaailmasta, se on tietenkin sen aikakauden ymmärryksellä, ihmisjärjellä vastaanotettu / ihmiskäsin ylös aikoinaan kirjattu. Siksihän siellä lukee mm. Mooses, Matteus, Markus, Luukas, Johannes...

  Mieleeni nyt muistui viisaat sanat: "Kun puhtaaseen lähteeseen pääsee likavettä, ei sinun tule siitä juoda, vaan vaihtaa lähdettä."
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. vierailija Vierailija

  Tunnen momia ihmisiä, jotka ovat kahlanneet läpi kaikki itämaiset uskonnot, new aget, henkioppaat, meditaatiot, uudelleensyntymiset, karman, Krisnan, Buddhan, islamin ...mutta eivät ole löytäneet sitä viimeistä totuutta. Mutta tärkeintähän on etsiminen, nauttikaa etsimisen intohimosta God bless you
   
 22. vierailija Vierailija

  No mikä sellainen "viimeinen totuus" sitten on tai olisi? Että nyt voisi toinen sanoa että se löysi sen. :LOL:
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. vierailija Vierailija

  Jokainen joka pystyy henkimaailmaa kanavoimaan, tai on Hengeen yhteydessä pystyy papin kanssa väittelemään. Eikä vain väittelemään vaan pappia informoimaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 24. vierailija Vierailija

  Uskovat kuvittelevat että Jumalalla olisi suosikkeja ja tietysti juuri hänen ryhmänsä sääntöineen on Jumalan suosikkiryhmä ja muut joutuvat helvettiin. Jumala on kuin Tao, mikään sanottu ei ole se. Ihmisen tietoisuus ei kykene ymmärtämään Jumalan tai alkulähteen olemusta . Sama kuin pisara meren vettä yrittäis ymmärtää ja selittää koko merta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 25. vierailija Vierailija

  Jumalaa kyllä ilmoittaa itsestään kaikille, niin hyville kuin pahoille, ateisteille kuin henkisille. Hänen näennäinen kätkeytymisensä ei ole Hänen tarkoituksensa, vaan ihmisen kyvyssä tai kyvyttömyydessä ymmärtää ja nähdä korkeinta Hengen olemusta.
  Ja Jumala on universumin keskuksessa ja samaan aikaan maan päällä ja Hän pitää sijaa kaikkien ihmisten sydämissä. Hänellä on kyky olla läsnä kaikkialla ja samanaikaisesti.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti