Hae Anna.fi-sivustolta

Asuuko Jumala jossain tietyssä paikassa?

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä vierailija, 30.03.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Raamattu on ymmärrettävä syvemmällä tasolla, ei silloin jäädä pohtimaan otanko kaiken kirjaimellisesti tai voiko tuon jättää pois ja onko totta

   
 2. vierailija Vierailija

  Siksi kait me kirjoittelemmekin tällä palstalla eikä uskovaisten palstoilla. Olemme edenneet Raamatun syvemmässä ymmärryksessä siihen pisteeseen ja tasolle, että olemme voineet kokonaan luopua siitä. ;):LOL:
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. vierailija Vierailija

  Jatkan aiheesta:
  Helvetti-usko ja käsite ei ole Jeesuksen oppia, vaan kirkon julistamaa oppia. Helvetti käsitys oli olemassa jo kauan ennen Jeesusta ja siihen myös osaltaan uskottiin. Kun ihmisille oli iskostettu jokin käsitys taivaasta, heille helposti syntyy ajatus, että taivaalla täytyy olla jokin vastakohtainen paikkansa. Samoin oli tunnettua oppi siitä miten hyvä teko lopulta palkitaan ja paha teko saa palkkansa(rangaistus). Mutta siihen aikaan, jo silloin pistettiin yleisesti merkille ettei näin tapahtunut: Hyvät kokivat nälkää, sairauksia, puutetta ja aikaista kuolemaa. Pahat henkilöt näyttivät kerskuvan teoillaan, rikastuvan ja menestyvän. Joten silloin loogisesti pääteltiin, että rangaistus oli siirrettävä tästä maailmasta kuoleman jälkeen tapahtuvaksi. Tämä edelleen vahvisti helvetti-käsityksen syntyä alku-uskoihin ja uskomuksiin. Pahojen ihmisten oletettin päätyvän siis helvettiin, jotta heidän aiemmat pahat tekonsa tulisi näin tuomituksi.

  Niinpä Jeesuskin joutui vastaamaan aikalaisilleen ja opetuslapsilleen kiperiinkin kysymyksiin, kuten mihin kuolematon sielu joutuu jos hän vapaan tahtonsa puitteissa toistuvasti kieltäytyy Jumalan tahdosta ja Hengen johdatuksesta.?
  Ja selityksenä, tällainen paatunut sielu loisi ja toteuttaisi itse omat kauhunsa siinä suhteensa kuin hän itse ajatuksensa Jumalan hyvyydestä ja totuudesta vääristäisi. Hän hengessään kuihtuisi kuin kukka ilman vettä ja auringon valoa. Hänestä tulisi täysin voimaton ja itsellensäkin hyödytön. Taivaan valtakunnan portit olisi häneltä suljettu hänen itse kulkiessa siitä poispäin katumusta tuntematta ja kieltäytymällä kaikesta Jumalan alati osoittamasta armosta. Mestarin sanoin: Se johtaisi ”pimeyteen; itkuun ja hammasten kiristykseen”. Kadotus, tuntemamme kuvailtu "helvetti" olisi hänen itsensä luomus ja aiheuttama tila.
   
 4. vierailija Vierailija

  Asuuko Jumala myös pedofiilin sielussa?
   
 5. vierailija Vierailija

  Tottakai, koska Jumala asuu kaikkialla. Ja koska Jumala on myös kaikki, niin Jumala on myös pedofiili.
   
 6. ei asu Vierailija

  Ei asu pedofiilin sielussa, jos jatkaa lasten hyväksikäyttöä. Tulee tehdä parannus , tulee muuttua sisäisesti ja tunnustaa syntinsä Jumalan edessä , ennenkuin Jumala voi tulla ihmisen sydämeen. Pimeys ja Valkeus eivät voi yhtäaikaa asua ihmisessä.
   
 7. vierailija Vierailija

  Eli siis Jumala ei asu kaikkialla?

  Vaikka vierailija oli sitä mieltä, että asuu?

  Keneen tässä pitäisi uskoa? Jos vierailijaan ei voi uskoa, niin keneen sitten?
   
 8. vierailija Vierailija

  Jumala on Hengensä kautta kaikkialla. Myös ihan kaikissa ihmisissä, ketään erottelematta ja syrjimättä. Kuitenkin suurimmalle osalle "Hänen sanansa kaikuvat kuuroille korville"; "Hän on kadoksissa", henkilölle ilmentämätön, hänelle yhtäkuin "ei olemassa oleva". Hänen Hengensä jää silloin ulkopuoliseksi, ihminen ei Häntä sisimmässään tunnista.
  Ihmiselle on myös annettu vapaa tahto. Vapaa tahto taas luo tilanteen jossa kaikenlaiselle pahuudelle on sijaa ilmaantua ja ilmentyä yksilössä hänen vallassaan olevana "ominaisuutena tai mahdollisuutena".
  ”Jumala ei kuitenkaan koskaan ole itsessään paha tai Hänessä ei mitään pahuutta ole.” Myöskään Jumalan Tahto ei koskaan sisällä minkäänlaista pahuutta tai pahaa aikomusta. Mutta omalla vapaalla tahdollasi voit kulkea Jumalan Tahtoa vastaan, ja usein ihminen näin toimiikin (tietämättään tai tahallisesti).
  Jumala ei myöskään koskaan pakota ketään Hänen tahtoonsa ja Hengen johdatukseen. Sen on jokaisen itse henkilökohtaisesti lopulta valittava, tai tehtävä valinta. Persoonana ja yksilönä sinulla itselläsi on valta päätöksiisi, myös uskossasi (tai olla kokonaan uskomatta).
  Jumala kuuntelee aina sisimpääsi. ”Hän auttaa heitä, jotka ensin auttavat itseään.”
   
 9. vierailija Vierailija

  Miksi kirjoitat sanat "Henge", "Hän" ja "Tahto" isoilla kirjamilla?
   
 10. vierailija Vierailija

  Esimerkkinä Isä, Poika ja Pyhä Henki kirjoitetaan oikeaoppisesti isolla. Näin tulee selväksi, ettei tarkoiteta maallista isää, poikaa tai mahdollisesti ihmisen omaa henkeä. Myös Jumalan Tahto voidaan kirjoitettaa isolla samasta syystä, koska tekstiyhteydessä voidaan kirjoittaa myös ihmisen omasta tahdosta. Samalla sanalla on siis toinen korkeampi merkityksensä.
   
 11. vierailija Vierailija

  Ei kaikkea ja kaikkia pidä uskoa, mitä maailmassa puhutaan ja sanotaan. On itse koeteltava , mitkä asiat ovat totta ja mitkä valhetta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. vierailija Vierailija

  Ehkä olleellisinta kuitenkin olisi, että ihmisellä olisi omaa halua ja omistaisi kyvyn uskoon. Ja uskolla tarkoittaisin luottamusta johonkin korkeimpaan, varjelukseen ja lopulta hyvän voittoon. Silloin ei myöskään ole niin väliä mistä tämä usko sai alkunsa. Oli sitten pohjautuen Raamattuun tai mihin tahansa kirjaan tai oppiin. "Saatat monasti erehtyä, kulkea välillä harhaan, mutta uskosi pohja makaa tukevasti kalliolla."
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti