Hae Anna.fi-sivustolta

Asyyli oikeus puhuttaa Ruotsissa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 05.07.2020.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 400
  Saadut tykkäykset:
  305
  Asyyli oikeus puhuttaa Ruotsissa.
  Vanhat politiikot, entiset politiikot haluaa esim. että Ruotsi ensin korjaisi virheensä ja antaisi kaikille melkein 10 000:nnelle nuorelle afghaaneimiehille täydellisen oleskeluluvan. Vaatimalla sitä he yrittää Sosiaalidemokraatit koville, tai saamaan huonon omantunnon.
  Tietenkin se on selvää että vastustajia löytyy ja he laittaa äänensä kuuluville.
  Eräät sosiaalidemarien politiikot on sitä mieltä että jos laitetaan vuosittaiset rajat kuinka monta otetaan vastaan että se rikkoisi asyylilakeja vastaan joka sanoo että kaikilla pakolaisilla on oikeus anoa asyylia.
  Mutta esim. Kanadassa on raja ja muistaakseni parissa Euroopankin valtiossa ja EU ei ole vastustanut
  Liian tiukkaa ei voi tietenkään tehdä, se olisi väärin.
  Mutta coronan jälkeen ei pidä mennä takaisin 2015 tyyliseen aikaan jolloin otettiin vastaan tulijoita niin paljon että heistä voitu pitää huolta ja kaikkihan ei silloinkaan varsinaisesti olleet pakolaisia lain mukaan.
  Minä luulen että corona tekee sen että Ruotsi ehkä tekee Euroopan tiukimman pakolaisvastaanottolain.
  Resurssit ei riitä enää mihin tahansa.
  Mutta pakolaisia tullaan edelleenkin ottamaan vastaan, mutta eri ehdoilla vain ja monellekkaan ei anneta sitten vakituista oleskelulupaa.
  SD ei pidä tästäkään, he kun haluaisi nolla pakolaista :) Åkesson murisee ja nurisee mediassa, häntä kai suututtaa kun hän ei saa olla mukana neuvotteluissa.
  Mijöpartiet myös on pikku raivoissaan kun eivät saa olla mukana vaikka ovat hallituksessa mukana.
  Miljöpartiet pilaisi neuvottelut ja laittai niin paljon vastaan että mitään sopimusta ei voisi koskaan syntyä.
  Miljöpartiet on aina pitänyt sossuja armoillaa pakolaisasiassa, hehän halöuaa vapaan maahanmuuton.
  Nyt on neuvottelijat olleeet hiljaisia, sen sijaan vastaan panijat on äänessä nyt.
  Voipi olla myös niin että neuvotteluista ei tule mitään, riippuu jatkaako S samaan tyyliin tai alkavatko mielistellä Miljöpartiet ja myös Centern on kaksiosainen tässä, kovat äänet vaatii samaa entistä linjaa ja puolustavat humanitääristä asyyliä, siis sellaista jossa pakolaisia ei lasketa varsinaisiksi pakolaisiksi, siitä on aina ollut kiista.
  Tietenkin jos se uusi sopimus syntyy, niin silloinkin joissakin tapauksissa tulevat ottamaan huomioon humanitäärisen puolen, riippuen millaisesta tapauksesta on kysymys.
  Mutta se kun annettin väliaikeinen oleskelulupa tuhansille afghaani nuorille miehille, sanoivat sen olevan humaanista. Mutta se on kaukana humaanisuudesta, monet heistä elää nyt kurjuudessa, eivät saa apua amistään, ei rahaa eikä asuntoa, monet myyvät itseään saadakseen rahaa ja yrittävät opiskella sillä opiskelun nojalla he sai jäädä tänne väliaikaisesti, se miten heidän asiat on nyt, ei ole humaanista millään tavalla, jotta jossain mielessä ne vanhat politiikot on oikeassa, tämä tapaus täytyisi korjata niin pian kuin mahdollista, jollakin tavalla- En luule että täydellinen oleskelupupa heidän tilannettaan paljoakaan parantaisi. Gymnasium on vaikeaa käydä jos ei osaa kunnolla ruotsia ja jos ei ole ennestään niin paljon tietoa kuin koulussa tarvittaisiin.

  Monet näkyy pelkäävän että jos Ruotsi tiukentaa valtavasti asyylilakeja, niin että muutkin EU maat tulisi perässä, mutta ei se ole sanottua että tulisivat perässäö.
  Ruotsi on aina ottanut niin paljon vastaan että näin coronan aikan se ei ole mikään ihme että harkitaan asyylin uusintaa. ;ikä ei siis tarkoita että pakolaisia ei otettaisi vastaan ollenkaan. Harkitsevat vain helpotusta Ruotsille.
  Olemmehan tosiaankin tehneet niin paöjon että nyt alkaisi olla jo muitten valtioitten aika näyttää humaanisuutta jotta Ruotsi saisi "levätä# jonkin aikaa :)

  PS:
  tämä on vain öistä ajatteluani, laitoin ajatuksiani "paperille" :)
  Ja en viitsinyt korjata kirjoitusvirheitäni.
  -
  -
   
 2. vierailija Vierailija

  asyylilaki? mieti vähän mitä kirjoitat! asyyli on kemiallinen ryhmä. ruotsi siis haluaa asyylit vähemmäksi maastaan. ok....
   
 3. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 400
  Saadut tykkäykset:
  305
  Joo, tuli väännettyä suomea niin kuin puhun. Kun puhun asylistä suomeksi jonkun kanssa, väännän sen pitkällä vokaalilla ja siitä tulee asyyli, en hae vastinetta mitä se olisi suomeksi, sillä monella meillä jotka on kauan aikaa asuneet Ruotsissa, on tällainen puhe tyyli kun suomea puhumme, laitamme mukaan ruotsalaisia sanoja joskus ja väännämme ne suomalaisittain ;)

  Naurakaa vaan, ymmärrän että tämä on huvittavaa, ei se haittaa, nauru anyaa iloisen mielen ;)
  -
  Parasta että otatte tällaiset huumorina, huumorin kannalta, sillä en aio muuttaa itseäni sellaiseksi että olisin kaltaisenne, en, olen se mikä olen ja olen tyytyväinen itseeni, rakastan itseäni.
  -
   
  Last edited: 07.07.2020
 4. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 400
  Saadut tykkäykset:
  305
  Nyt sitten on migrations haandlingarna strandat, S ja M ei kyenneet tekemään yhteistä soipimusta.
  Kumpikin osapuoli nyt syyttää toinen toistaan.
  Oletan että S joutui antamaan periksi Miljöpartielle ja mielistelemään heitä kun eivät halunneet regerinskriisiä.
  Valöitettavaa että näin kävi,
  Jos S meni Miljöpartiets mukaisesti niin mitään erikoista kiristämistä ei olisi tapahtunut, MP haluaa vapaata maahanmuuttoa.
  Nyt MP naureskelee ja sanoo että oli hyvä että sopimusta ei syntynyt.
  S siis edelleenkin MPn armoilla, pelkäävät että MP eroaa hallituksesta ja hallitus kaatuisi ja.
  Sitä ei näytä Löfven ja S haluavan, joten sopimista ei syntynyt,
  Paha juttu tuo MP kun se koko ajan kiristää sossuja. Mutta niin siinä käy kun kaksi puoluetta perustaa hallituksen ja heidän tavoitteet ja periaatteet monesta asiasta on aivan erilaisia. Mutta hallitus perustettiin kun oli pakko olla hallitus.
  Mitenkähän tässä käy jatkossa.
  S tulee nyt varmasti menettämään kannattajia j'älleen kerran.
  -
   
 5. vierailija Vierailija

  Ei haittaa. Heti kun eteen tulee käsittämättömyyksiä lopetan lukemisen. En näe mitään syytä miksi näkisin vaivaa lukea käsittämättömiä kirjoituksia. Saati mitään ilahduttavaa että ne saisivat minut nauramaan. Hyvä kuitenkin, että joku kertoo ettei kirjoituksesi ole ymmärrettävää. Ajattelee varmaan että otat sen huomioon seuraavalla kerralla ;).
   
 6. vierailija Vierailija

  Viime aikoina on ollut sellainen trendi että halutaan vähemmän uusia tulokkaita. Tarkoitus oli että uusista tulokkaista olisi tullut uusia veronmaksajia ja että he olisivat sopeutuneet ruotsalaiseen kulttuuriin ja tapoihin. Mutta onkin huomattu että tulokkaat maksavat enemmän kuin kannattavat. Lisäksi on tullut uusia, vaiketia ja arvaamattomia ongelmia uusien kulttuurien myötä.

  Ne puolueet, jotka kannattavat sitä, että otetaan vastaan huomattavasti vähemmän tai ei ollenkaan uusia tulokkaista, saavat lisää kannattajia. Sossuillakin oli jo välillä tiukempi linja yrittäessään kalastella ääniä, mutta nyt ovat muuttaneet mieltään, mikä tulee johtamaan siihen että moni jättää äänestämättä heitä.

  Vanha turvapaikanhaku systeemi on aikansa elänyt, se ei toimi enää. On ihan liikaa sellaisia hakijoita, joilla ei ole oikeutta turvapaikkaan, jotka vievät turhaan resursseja sellaisilta, joilla on oikeus. Liian moni ei myöskään työllisty tai osaa elää kulttuurissamme.
   
 7. vierailija776 Vierailija

  hänen täytyy olla optimisti.
   
 8. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 400
  Saadut tykkäykset:
  305
  Kansa haluaa ahaieman vähemmän uusia tulokkaita sillä entisistäkään ei ole kaikkia osattu intergoida yhteiskuntaan. Probleema alueet on ruotsalaiset itse laittaneet alkuun ja politiikot laittoi niihin pakolaisia jkoko ajan ja lopulta kävi niin että uudet pakolaiset halusi myös sinne koska tunsivat olonsa kotoisaksi oman maalaistensa seurassa tai saman kielen seurassa.
  Työttömyys on suuri ja tyäpaikkoja v'hän ja nyt coronan aikana monet on jääneet työttömiksi. Asunnoistakin on nykyöön se ainainen pula.
  Jotta ei ihme että halutaan vähentää maahanmuuttoa.
  Sanotaan että monet on saanut jäädä tänne humaanisista syistä, mutta monessa tapauksessa humaanisuus on kaukana kun ei interoida ihkmisiä.
  Ei kansa ole tyhm'ä, nyt on klasssamhälle täällä ja maahanmuuttajat on se alhaisempi luokka täällä ja siihen alhaisempaan luokkaan kuulumme myös me ruotsinsuomalaiset.
  Ruotsin on vuosien vieriessä ottanaut vastaan niin paljon että naapurimaamme jää täysin sivuun, jotta nyt olisi ehkä jo aika että naapurimaamme ottaisi myös hieman vastuuta pakolaisista, mutta tietenkin niin että intergatio toimisi hyvin jotta menisi paremmin kuin täällä meillä-
  Kulttuurit sinänsä ei ole mikään probleema, probleemaa tuottaa se että valtio ei anna tulokkaille kunnollista koulutusta Ruotsin asioista. Kun annetaan vapaasti mennä ja tulla, niin useimmat ihmiset, eurooppalaisetkin, haluaa mieluummin pitää oman kulttuurinsa jos siihen kerran on lupa, täydellinen lipa.
  Niinpä' se ennen vanhaan suomalaiset ja ruotsalaiset meni laiva lasteittain Amerikkaan ja kyllä ne kulttuurinsa piti siellä.
  Suomalaisista eräät oleskeli intiaanioen kanssa kun vieroksuivat amerikkalaista kulttuuria :) eivät sopeutuneet amerikkalaiseen kulttuuriin ja löysivät uuden pakopaikan intiaanien luota.
  Ruotsalaiset perusti kyliään ja vieläkin on monen paikan nimi ruotsalainen, nimi tulee siis ruotsalaisista elintasopakolaisista.
  -
  -
   
 9. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 400
  Saadut tykkäykset:
  305
  Löysin hyvän suomalaisen kirjoituksen pakolaisista ja rasismista.

  Pakolaisuuden kanssa ei olisi ongelmaa ilman rasismia
  - https://www.syrjinta.fi/-/pakolaisuuden-kanssa-ei-olisi-ongelmaa-ilman-rasismia

  Kannattaa lukea koko kirjoitus.
  Rasismihan johtuu siitä että ei nähdä kaikkia ihmisiä saman arvoisina.
  Rasismi ei välitä ihmisarvoista yhtään mitään.
  Kun lukee eräitä foorumeja ja blogeja, näkee millaista alhaista kieltä rasistit käyttää pakolaisista, etenkin muslimeista.
  Suomessa saa vielä aika suoraan rasistitkin parkua onnetonta rasismiaan että kaikki olisi hyvin jos ei olisi pakolaisia, kutsuvat pakolaisia välillä hyvin pahoilla sanoilla ja Islamia parjaavat koko ajan, kuitenkaan eivät paljoakaan tiedä Islamista, muuta kuin sen mitä terroristitki, rasiostit kirjoirraa Islamista ihan samoilla sanoilla kuin terroristit, eikös olekkin ihmeellistä :)
  Mutta totta myös se että ei esim. Ruotsi voi kaikkia ottaa vastaan, nyt olisi muitten vuoro jo.
  Ruotso esim. on kieltäytynyt ottamasta leiriläisiä Kreikasta. EU haluaa että Ruotsi ottaisi mutta Ruotsi on kieltäytynyt.
  Aikoivat alkaa ajaa kovaa linjaa mutta S alistui MPlle ja nyt ollaan samassa kuin ennenkin. Mahtaa Löfveniä suututtaa. Mutta MP on iloinnut.
  Ihmeellistä tuo pöitikka joskus.
  -
   
 10. vierailija Vierailija

  "Valtio ei anna kunnollista koulutusta Ruotsin asioista.." Ei kai nyt kaikki ole sentään valtion vastuulla, kyllä jokaisen yksilön tulisi itse ottaa selvää maan tavoista ja kulttuurista kun tänne kerran halutaan. Ei kaikkea tarvitse valmiina syöttää ja tuputtaa, ei uudet tulokkaat mitään paapottavia pikkulapsia tai vajaamielisiä ole.
   
 11. vierailija Vierailija

  Miksi muiden maiden tulisi toistaa Ruotsin mokat ja hankkia samat ongelmat kuin Ruotsissa jo on? Jos toiset on olleet viisaampia vastaanottamalla vähemmän uusia tulokkaita, niin ei heidän ole pakko toistaa Ruotsin virheitä. Kun nyt tiedetään mitä ongelmia saa jo ottaa liikaa pakolaisia, niin niistä virheistä tulisi oppia, eikä pakottaa toisia toistamaan omat virheet.
   
 12. vierailija Vierailija

  Ruotsalaiset huseeraavat hieman etuajassa turvapaikkauudistuksensa kanssa. EUn komissio julkaisee näillä näkymin elo-/syyskuussa EUn siirtolaisuus- ja turvapaikkapolitiikka ehdotuksensa, jonka jälkeen jäsenmaissa ja EU parlamentissa alkaa ehdotuksen käsittely. Ehdotuksen teksti ei ole vielä julkisessa jakelussa.
   
 13. vierailija Vierailija

  ruotsin virhe ei ollut pakolaismäärä, vaan se, että he asuttivat pakolaiset samoille asuinalueille, vaikka suomesta neuvottiin, ettei niin kannata tehdä. Oli nimittäin jo tuolloin tiedossa, että sumppiuttaminen ei kannusta kulttuuriseen integraatioon, vaan korostaa eristäytymistä ja ongelmia.

  Joten siinäpä sitten kohtaavat itse aiheuttamansa ongelmat. Vieläkin he voisivat ratkaista ongelmat kuuntelemalla viisaampiaan, mutta Ruotsin tuntuu olevan vaikea myöntää, että olivat väärässä ja/tai että muilla voi olla parempaa asiantuntemusta. Jos vähän nöyrtyvät, niin sitten löytävät keinotkin ja parhaassa tapauksessa voivat tulevaisuudessa kehuskella,että ongelmat hoidettiin hyvin.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti