Hae Anna.fi-sivustolta

aukioloajat

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä inni, 15.06.2005.

 1. inni Vierailija

  HEI!!

  Onko todellakin niin, että melkein kaikki kaupat ja nähtävyydet ovat kiinni ""parhaimman"" osan päivää..? Siis siestan takia.. Millaiset aukioloajat nähtävyyksillä on? tuoretta tietoa tai vaikka nettiosoite jos jollakulla oli tarjolla...? :)
   
 2. Anssi Vierailija

  Monet nähtävyydet ovat auki koko päivän, samoin jotkut kaupat. Muistaakseni esim. Vatikaanin museoissa ei ollu taukoa siestan aikana. Netistä ja opaskirjoitsta löytyy tietoa aukioloajoista. Me löysimme kyllä tekemistä koko päivän ajaksi, ei tuottanut siesta ongelmia.
   
 3. Tupakoitsija Vierailija

  Harmillinen piirre on, että tupakkia ja mm postimerkkejä myydään vain virallisissa tupakkakaupoissa. Merkki mainoskyltissä muistaakseni oli T. Sulkevat (ainakin marraskuussa) klo 20.00.
   
 4. Cool Vierailija

  Auttaisiko hakukone esim Google?
   
 5. :-) Vierailija


  Kaikki NÄHTÄVYYDET ovat auki koko päivän.

   
 6. Tornatore Vierailija


  Juuri Roomasta palanneena muutamat tärkeimmät:

  Castel Sant'Angelo: 9.00-20.00
  Galleria Borghese: 9.00-19.00
  Pantheon: 8.30-19.30
  Fori Imperiali: 9.30-19.30
  Colosseo: 8.30-19.15
  Terme di Caracalla: 9.00-19.15
  Santa Maria Maggiore: 7.00-19.00

  Siinä vain muutama ""Mappa Ufficiale della Citta di Roma"", eli Rooman virallisen ILMAISEN opaskartan takasivun tekstistä.

  Karttaa saa virallisista matkailukioskeista (vihreät), joita on käsittääkseni 11 kappaletta tärkeimpien nähtävyyksien lähistöllä (rautatieasemalla myös tietenkin).

  Vatikaani ja Pietarin kirkko olivat unohtua; ne ovat myös auki koko päivän, kuten pääsääntöisesti kaikki nähtävyydet. Lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhinä saattaa olla muutoksia aukioloajoissa.

  Suosittelen Rooman oleilun aloittamista Castel Sant'Angelon linnan huipulta: 360 asteen video.

   
 7. giada Vierailija

  Postimerkkejä ja tupakkaa myydään myös jossain baareissa.
  Baarien ulkopuolella T-kirjain, ainakin näin on Milanossa.
   
 8. inni Vierailija

  PALJONKO NÄHTÄVYYKSIEN SISÄÄNPÄÄSYT MAKSAVAT?? Onko jotkin ilmaisia..? voihan esim. Pantheonia ihailla myös ulkoa, eihän siitä voi rahastaa :)
   
 9. Vanhus Vierailija

  Pantheoniin ei maksa mitään. Coloseum taisi olla 10 € ja samalla lipulla pääsi läheiselle Palatinus? kukkulalle. Forum Romanum, espanjalaiset portaat, Fontana... ei maksa mitään. Nähtävyyksien vieressä olevissa kahviloissa istuminen ja tarjoilusta nauttiminen sitten maksaakin:)
   
 10. Halpaa Vierailija

  Roomassa on lukematon määrä upeita kirkkoja. Niihin ei ole sisäänpääsyä. Esim. Pietarinkirkkoon (joka tosin on Vatikaanissa) ei sisäänpääsy maksa mitään, mutta jos haluaa kupoliin kiivetä, joutuu lompakkoa jo avaamaan.

  Rooma on turistiystävällinen kaupunki, rahaa ei paljon nähtävyyksiin mene, koska koko kaupunki on nähtävyys ja kaupungilla kävely ei mitään maksa.

  Colosseum + Palatinus-kukkula tosiaan maksaa ja samoin maksaa Capitolium-kukkulan museot, mutta jo Capitolium-kukkula on näkemisen arvoinen, ei välttämättä museoihin tarvitse mennä.
   
 11. Allu Vierailija

  Miten on lauantain aukiolojen kanssa...??
   
 12. BBK Vierailija

  Lauantait ovat normaalisti auki, maanantaisin on museoiden aukioloajoissa poikkeuksia, samoin voi olla ravintoloilla ja joillakin kaupoilla vapaa iltapäivä/ilta.
   
 13. sossu85 Vierailija

  Miten kaupat ovat sunnuntaisin auki?
   
 14. Mema Vierailija

  Hei

  Tietääkö kukaan, mitkä ovat Pietarin kirkon aukioloajat, mihin aikaan aamusta aukeaa? Säästyisikö jonotukselta Pietarin kirkkoon parhaiten, jos menee aamuvirkkuna puoli tuntia ennen kirkon avaamista odottelemaan?
   
 15. talvilomailija Vierailija


  Hours: St. Peter's Basilica is open daily, Apr-Sep 7:00-19:00;
  Oct-Mar 7:00-18:00

  Menimme Pietarin kirkkoon ennen kymmentä. Jono oli pitkä, mutta eteni mielestämme todella nopeasti. Jonotusaika kului mukavasti aukiota ihmetellessä.
   
 16. TäältäParhaiten Vierailija

  Kannattaa tarkistaa aukioloajat tuosta linkistä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti