Hae Anna.fi-sivustolta

Auringonkukka

Viestiketju osiossa 'Piha ja puutarha' , käynnistäjänä Lily-Rose, 07.07.2017.

 1. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 690
  Saadut tykkäykset:
  788
  Ostin Kukkatalosta monikukintoisen auringonkukan taimen, joka oli hyvässä kunnossa. Se oli istutettu pieneen, noin kertakäyttömukin kokoiseen purkkiin, joten päätin heti kotiin tultuani vaihtaa sen isompaan. Otin kukan varovasti purkista ja istutin sen ämpäriin, jonka pohjalle tein salaojituksen. Jo seuraavana aamuna suurin kukinto oli nuupahtanut, ja lehdistä oli ikäänkuin revitty paloja irti. Paloja on kadonnut siitä lähtien jatkuvasti, ja kohta lehdistä ei ole enää mitään jäljellä. Mihin nuo palaset katoavat? Linnutko käyvät öisin herkuttelemassa, vai missä vika? Mitään kirppuja lehtien pinnoilla tai alla ei ole. Pienemmät kukinnot ovat alkaneet vähän kasvamaan, mutta nekin näyttävät siltä että kuolevat pian. Pituutta auringonkukka ei ole kasvanut yhtään, vaikka sen ostosta on jo kuukausi. Miten pelastan auringonkukkani?
   
 2. zzz Vierailija

  Jos olet pitänyt sitä esimerkiksi parvekkeella, niin joku hyönteinen on voinut käydä syömässä lehtiä. yleensä kukkivaa kukkaa ei pitäisi lähteä siirtelemään mihinkään: se on aina stressi kukalle ja siirron yhteydessä kukka alkaa sitten käyttää energiaansa juurruttamiseen ja tappaa kukan. Voin olla toki väärässäkin, mutta näin minulle on opetettu. Mutta tuo palojen katoaminen lehdestä viittaa kyllä johonkin hyönteiseen. Itse veikkaisin ampiaisia.
   
 3. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 690
  Saadut tykkäykset:
  788
  Kiitos vastauksestasi.
   
 4. Barbie-Ninni Vierailija

  Hei! Minä ostin myös sellaisen pienen ruukkuversion, jossa oli monta haaraa ja nuppua. Se iso kukka meni suppuun heti. Jonkin ajan päästä seuraava nuppu aukesi, muttei kokonaan, kukka vaan vähän kurkisteli sieltä ja sulkeutui takaisin. Näin on käynyt joka nupulle. Kukan varsi on vankka ja terveen oloinen, mutta miksi kukat tekevät noin? Se on siinä ruukussa, missä sen ostin, aurinkoisella paikalla ja sitä kastellaan pari kertaa päivässä. Tä'nään siihen oli ilmestynyt jotain elukoitakin, osa oli siivettömiä, osa siivellisiä. Onko koko kukka menetetty tapaus? Pitääkö ne haarat joiden päissä suppuun mennyt kukka leikata pois?
   
 5. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 690
  Saadut tykkäykset:
  788
  Mulla kävi just noin. Paitsi ei tullu elukoita. Mietin kans et pitääkö sitä jotenkin leikata. Todella harmi. Joskus kasvatin tosi ison auringonkukan. Se oli hieno parvekkeella.
   
 6. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 690
  Saadut tykkäykset:
  788
  En oo vielä uskaltanu leikata, koska pelkään että se kuolee kokonaan. Mut kyl se tätä vauhtia kuolee muutenkin.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti