Hae Anna.fi-sivustolta

Aurinkoinen ja kuiva piha

Viestiketju osiossa 'Piha ja puutarha' , käynnistäjänä Aurinkoinen, 18.04.2017.

 1. Aurinkoinen Vierailija

  Mökkimme on saaristossa äärimmäisissä olosuhteissa (kasvien kannalta). Saarella tuulee toisinaan armottomasti, siellä on kuivaa ja yleensä aurinko paahtaa pilvettömältä taivaalta.

  Haluaisin kuitenkin kasvattaa joitain hyötykasveja, marjapensaita tai hedelmäpuita siellä. Mutta mikä kestäisi näissä olosuhteissa?

  Vesi juoksee paikalla vain silloin kun itse olemme siellä ja täytämme vesitankin pumpulla. Kesälle saattaa joskus osua parikin viikkoa jolloin emme ole paikalla kastelemassa kasveja (eikä siellä kukaan muukaan pääse käymään).

  Mökillämme kasvaa luonnostaan jonkin verran villivadelmaa ja mustikkaa. Esimerkiksi viime kesänä kuivuus kuitenkin vaivasi niin ettei näistä saanut marjoja edes puolikkaaseen piirakkaan.

  Olen itse harkinnut jonkinlaista sadevesikastelujärjestelmää. Voisimme hankkia ylimääräisen sadevesitynnyrin marjapensaita varten, jos siitä saisi rakennettua jonkinlaisen kastelujärjestelmän.

  Löytyisikö täältä tietämystä kuivan pihan hyötykasveista tai vastaavasti tieto-taitoa sadevesikastelujärjestelmän rakentamisesta?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti