Hae Anna.fi-sivustolta

Aurinkovarmin ja lämpimin Kanariansaari?

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä tulipa vaan mieleen, 06.04.2009.

 1. tulipa vaan mieleen Vierailija

  Onko olemassa mitään tilastoa tms. mikä olisi Kanariansaarista kaikkein aurinkoisin ja lämpimin?
   
 2. Montana Clara? Vierailija

  http://www.gran-canaria-info.com/wiki/tiki-index.php?page=FI-Climate
   
 3. aur..... Vierailija

  Puerto Rico, Gran Canarialla!!!
  Aurinkoisin, vuoret suojana.
   
 4. eeewew Vierailija

  tammikuussa ollut tuttava kertoi palelleensa parvekkeella, piti olla todella lämmintä yllä. En sitten tiedä onko tammikuu ylipäänsä Kanarialla se kylmin kuukausi? Kertokaa te viisammaat, miten on ja mikä kokemuksenne perusteella on aurinkovarmin ja lämpimin saarista.
   
 5. vm-58 Vierailija

  Jos aurinkovarmaa ja taattua lämpöä kaipaat niin Kanarian saaret eivät ehkä ole se sinun kohteesi. Puerto Ricossa olen viettänyt pilvisen loman, Inglesissä palellut ja Fuerteventuralla kastunut läpimäräksi eli kaikkea voi sattua. Olen myös viettänyt Puerto de la Cruzissa 4 viikon hikiloman ilman pilvenhattaraa, ollut Lanzarotella ilman pienintäkään tuulenvirettä ja läkähtynyt paahteesta Las Palmasissa. Sää vaihtelee oli sitten saari kuin saari, tai kohde mikä tahansa.
  Jokaisella saarella on toki pienilmastonsa jonka tekee saaren muoto ja etäisyys Afrikan mantereesta, mutta toisaalta varsin pienellä alalla saaret sijaitsevat eli kun suuri matala- tai korkeapaine tulee, niin sää on aika lailla sama joka paikassa.
   
 6. Sääoraakkeli Vierailija

  Vaikeaa on yksinkertaisten asioiden ymmärtäminen yksinkertaisille, mutta väännetään lankaa taas:

  Kanarian saarten aurinkovarminpana paikkana on yleensä pidetty Puerto Ricoa Cran Canarialla. Kokemusteni mukaan pilvet kertyvät aamuisin saaren pohjoispäähän. Kun Las Palmasissa kävi aamulla hotellin katolla tiirailemassa keliä, oli taivas pilvessä, mutta etelässä Puerto Ricon suunalla oli taivas kirkas. Yleensä auringon paisteessa on lämpimämpää kuin pilvisellä säällä. Sama ero saaren osien välillä on havaittavissa Teneriffalla, mutta ei niinkään matalilla Lanzarotella ja Fuerteventuralla. Kaksi jälkimmäistä ovat myös tuulisempia.

  Tuulien vaikutuksesta hyvän kuvan antaa seuraavan linkin kuva mannertuulen ulottumasta.
  http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/gallery/?2004204-0722/Morocco.A2004204.1350.148.1km.jpg
  Tämä kalima on häiritsevä ilman pilaaja ajoittain, joskin harvoin. Kuva kertoo, että nuo kaksi pohjoisinta saarta ovat tuulivyöhykkeellä. Tuulen vaikutus saarilla on merkittävä lämpimyyden kannalta. Lämpömittarit eivät hytise, mutta tuuli käy iholle.

  Lämpimin, aurinkoisin, kylmin, jne. ovat suhteellisia asioita. Ei kai ole yllättävää että kanariallakin tammikuu on kylmin kuukausi. Sen kylmyys taas on hyvin suhteellista riippuen vertailukohteesta. Suomen säähän verrattuna silloinkin kanarialla on täysi kesä, mutta etelänmatkojen helleodotukset eivät useinkaan täyty kanarian keskitalvessa. Kun nyt kanarialla on ollut kylmin talvi miesmuistiin, ei rannoilla ole ollut tungosta. 18 astetta täällä on normaali kesäsää, mutta rantalomalla se on kylmää. Kyllä tänä talvena erityisesti on kanarialla paleltu joka puolella ainakin ajoittain.

  Kanarian säävaihtelut ovat aika pieniä. Siellä ei ole varsinaisesti kuumaa koskaan, eikä myöskään kylmää. Viileää on ajoittain ja muulloin on lämmintä. Meikäläisittäin siellä on hellettä aika usein, mutta jos haluaa läkähtyä kuumuuteen, on mentävä muualle.


   
 7. Sääoraakkeli Vierailija

  Sattuipa osuva kuvaus samaan aikaan. Tuohon minulla ei ole mitään sanomista. Täydennän vain sen verran, että yleisimmin kanarialla kohtaa sään, joka on lähes tappavan tasaisen miellyttävä.

   
 8. vapaa valitsemaan Vierailija

  Ei Puerto Ricossa ole enempää mollikkaa kuin Playa del Inglesissä,tyynempää mutta ei kunnon rantaa. mAS pALOMAS HIEKOILLA ON TILAAA+++++++++++++++ ja katseltavaa`´´YLLÄREITÄ
   
 9. Americas Vierailija

  että Playa de las Americas olisi, itse kokenut myös...
  Fuerteventura vähäsateisin.
   
 10. lissu57 Uusi jäsen

  liittynyt:
  18.07.2006
  Viestejä:
  144
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki riippuu vuodenajasta, milloin olet matkustamassa. Jouluna ei ollut lämmintä missään, Puerto Ricossa tarkeni joten kuten. Maaliskuussa Puerto Ricossa hellettä, hotellille mennessä Inglesin kohdalla satoi, mutta Puertossa pilvetön taivas.
  Monta saarta koluttu ja meille Gran Ganaria Puerto Rico on paras ja aurinkoisin!

   
 11. Arttu46 Vierailija

  Tuon paremmin ei asiaa voi ilmaista, etenkin loppuosa jokaisella saarella jne......... on erittäin oikeaan osunut ja paikkansapitävä.
   
 12. hartsa-71 Vierailija

  Lanzarote ehottomasti.... usein siellä käyneenä voi todeta että aina ollut mahtavat kelit.
   
 13. minultakin Vierailija

  Lanza tosi tuulinen ja yksinkertainen paikka. Ei muuta kuin Manriquesin luolat.
   
 14. hartsa-71 Vierailija

  .....olla itse YKSINKERTAINEN.... Ei ole tuullut saati satanut saati ollut paljon pilviäkään meidän reissujen aikana. Siksi koen Lanzan KELIEN puolesta hyväksi paikaksi.
   
 15. OSP Vierailija

  siitä että Lanza on A) tuulinen B) yksinkertainen. Olemme muutamia kertoja käyneet Lanzalla ja joka kerta on nähtävää riittänyt. Aina on vuokrattu auto ja lisäksi käyty matkanjärjestäjän retkillä. Ja taas ollaan lähdössä joulukuussa. Ja mitä siihen Lanzan tuuleen tulee niin meillä on tainnut käydä tosi hyvä tuuri lomien suhteen... viimeksikin olimme 10 pv reissulla marras-joulukuun vaihteessa ja tuulesta ei ollut tietoakaan, aurinko paistoi ja vain yhtenä päivän ripotteli pari tuntia vettä. Minä olen kyllä ihmetellyt sitä harhakuvitelmaa mikä ihmisillä on siitä, että Lanza olisi jotenkin extra tuulinen paikka. Esimerkiksi viime vuodenvaihteen vietimme Inglesissä ja siellä kyllä tuuli aika monena päivänä. Dyneilläkään ei voinut kävellä, kun oli silmät ja suu hiekka täynnä. Ehkä meidän loma vaan sattui vähän tuulisempaan ajanjaksoon, mutta en todellakaan sen perusteella käy kenellekään väittämään, että ei Inglesiin kannata mennä kun siellä tuulee :p
   
 16. Mallorquina Vierailija

  Sanasi ovat kuin omasta suustani! Aivan samanlaisia kokemuksia täälläkin niin Lanzarotesta kuin Inglesistä. Ja loma Americasissa olikin sitten kaikkein tuulisin mitä olen kokenut!
   
 17. Heikki 69 Vierailija

  Tässäpä esimerkki oikein maailmanmatkaajalta (leuhkalta)kuka "läkähtyy" kuumuuteen jos menee jonnekin muualle missä ei ole yhtä "täydellinen" ilmasto kuin tuolla ihannoimmassaan "viileäjääkaapissa" nimeltä Kanarian Saaret...Ai että, yhden kerran kävin ja toista kertaa en mene sinne palelemaan. Tammi-helmikuussa, Älkää menkö. Petytte!
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti