Hae Anna.fi-sivustolta

Australian tilanne

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä Lily-Rose, 06.01.2020.

 1. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 760
  Saadut tykkäykset:
  803
  Hyvää huomenta palstalaisille. Vaikka surullinen olo onkin.
  On nimittäin todella sydäntä särkevää, miten viime päivinä miljoonat eläimet ovat kuolleet palamalla Australian holtittomasti riehuvissa maastopaloissa. Sydämeeni suorastaan fyysisesti sattuu kun ajattelen niiden eläinten tuskaa ja näen netissä leviäviä kuvia ja videoita...

  Joku uskovainen ehkä ajattelee: "Miksi Jumala antaa tämän tapahtua?" ja koittaa löytää selityksen tapahtumille Jumalan vihasta. Joku taas voi ajatella että "Jos Jumala on ihmisille vihainen, miksi hän kostaa sen eläimille?".

  IOK taas selittää tämän niin että mitään ei oikeasti tapahdu, näemme vain pahaa unta. Itse en tiedä mitä ajatella IOK:sta, mutta tällä hetkellä TOIVOISIN, että kaikki Australian tapahtumat todellakin olisivat vain pahaa unta, ettei yksikään koala tai kenguru tai muu eläin olisi oikeasti polttanut tassuakaan liekeissä. :cry:

  Vai onko tässä kyse siitä että Gaia kärsii? Ei ole kysymys hyvästä eikä pahasta, ei persoonallisen Jumalan kostosta, eikä persoonattoman Jumalan painajaisunesta, vaan siitä, että. Maapallo kärsii tai/ja jotenkin puhdistaa itseään?

  Onko kaikki vain ihan tavallisia luonnonilmiöitä, tarkoituksetonta onnettomuutta ja huonojen sattumien surullista summaa?

  Vai onko maapallo vain julma testiareena, jossa me ja eläimet olemme oman onnemme nojassa, meidät tänne istuttaneiden, kehittyneempien alienrotujen seuratessa kärsimyksiämme etäältä, niin kuin ihmiset seuraavat koe-eläimien kärsimyksiä laboratorioissa?


  Kirjoitin ylläolevia esimerkkejä virittääkseni keskustelua asiasta. Itse uskon, että sinne Gaian kärsimysten suuntaan mennään. Kirjoitan omia ajatuksiani lisää myöhemmin. Nyt menen vielä takaisin nukkumaan, sillä olen yöllä valvonut ja vuodattanut kyyneleitä Australian eläinten takia.

  Mitä te ajattelette tästä tragediasta?
   
  Last edited: 06.01.2020
 2. vierailija Vierailija

  Kyllähän tämä kaikki lähtee siitä, että ilmasto on sekaisin. Esim. Australiassa maan historian kuumin lämpötila launataina 48,9 astetta. Kyllä tuossa lämpötilassa metsät ja puskat palaa iloisesti. Ihmisellä oma leijonan osansa ilmastomuutoksen kiihdyttämisessä, ääri-ilmiöineen, säineen. Tulee näitä pitkiä kuumia kausia ilman sateita. Ja kun tulee sateet, niin sitten kunnolla ja tulvii ja taas on hätä ihmisillä ja eläimillä. Ja sitten vielä jotkin urpot sytyttää näitä paloja huolimattomalla tulen käsittelyllä, metsäpalovaroituksista huolimatta tai jopa tahallaan.

  Jumalan osuus näihin tapahtumiin taitaa olla aika minimaalinen, sillä tähän "harhan" maailmaan tuska ja kärsimys kuuluu osana sielun kasvua. Eläimet syyttöminä sivustakärsijöinä.
   
 3. vierailija Vierailija

  "Mitä te ajattelette tästä tragediasta?"

  Olen seurannut pintapuolisesti metsäpaloja.
  Lähivuosina suomalaiset palomiehet ovat saaneet kiitosta Ruotsin metsäpalojen sammutuksissa. Tuntuu, että australialaiset ovat olleet liian löperöitä. Uhanalaisia eläimiä ei enää saa takaisin.
  Säästän hermojani ja suodatan uutisvirtaa. Ikääntyessä oppii tuntemaan itsensä eikä enää menetä herkästi yöuniaan.
  Mitä kylvää sitä niittää. Ihminen on käyttänyt tyhmästi luonnonvaroja ja maapallo yskii henkitoreissaan. Asioista on puhuttu jo paljon. Nyt pitää toimia ripeästi. Rahaa luonnon säästämiseen on. Pitää vain olla halua elää luontoa kunnioittaen.
   
 4. vierailija Vierailija

  Joillakin ihmisillä on taipumusta ajatella että suurilla negatapahtumilla on oltava syvempi positiivinen henkinen/yliluonnollinen vaikutus, tarkoitus tai merkitys.

  Joskus näin ehkä asian laita on, mutta on myös suuria negatapahtumia ja suurta kärsimystä joka ei tuota kellekään mitään hyvää missään katsannossa
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. vierailija Vierailija

  Millä tavalla löperöitä?
   
 6. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 117
  Saadut tykkäykset:
  299
  Samaa mieltä.
   
 7. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  28 991
  Saadut tykkäykset:
  1 913
  No ihmiset itse toimillaan aiheuttaneet, ei Maapallo pysty kantamaan tämmöistä määrää ihmisiä jotka koko ajan lisääntyy ja haluaa koko ajan kasvavaa elintasoa. Mä olen aina ihmetelly jotta pitääkö sen elintason koko ajan kasvaa?
   
 8. vierailija Vierailija

  Luin netistä jutun suomalaisesta Sini Arielista, joka asuu Australiassa metsäpalojen keskellä. Mies kuulema ottaa metsäpalot rauhallisesti eikä kuulema ole syytä paniikkiin. Niihin on muka jo totuttu.
  Ehkä maassa ei ole tarpeeksi infottu ilmastonmuutoksesta. Jo vuosia sitten olisi pitänyt kehittää parempi torjunta tulipaloihin. Olisi pyydetty ajoissa apua naapurimailta.
  Hölmöläisten hommalta vaikuttaa. Jos eukalyptuspuun karike on helposti syttyvää niin olisihan puiden alle voinut levittää suojat. Koalat olisivat säästyneet. Ei hiprakassa torkkujat älyä pinkoa pakoon.
   
 9. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  28 991
  Saadut tykkäykset:
  1 913
  Australiahan on yks joka ei ole sitä mikä ilmastosopimus se on, allekirjoittanut.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti