Hae Anna.fi-sivustolta

Autismin kirjo

Viestiketju osiossa 'Erityislapset' , käynnistäjänä Ilman diagnoosia, 13.08.2005.

 1. Ilman diagnoosia Vierailija

  Olisi mielenkiintoista kuulla onko kenelläkään Autismin kirjo diagnoosia annettu lapsellenne? Itselläni on 9 vuotis lapsi, jolla on diagnoosi ollut ns kateissa aina. On epäilty ADHD dignoosia ja ja laaja-alaista kehityksen viivästymää, mutta ei koskaan kelan papereihin merkitty. nyt epäillään Autismin kirjo diagnoosia? OLEN äitinä väsynyt jo yhdeksän vuoden pomputteluun erillaiset tutkimukset ,terapia käynnit ja sairaala tutkimus jaksot ovat jo henkisesti väsyttäviä.

  Onko Autismin kirjo diagnoosi vaikuttanut tulevaisuudessa opintoihin tai työelämässä? Tulevaisuus pelottaa lapsen puolesta?
   
 2. aurinko paistaa.. Vierailija

  Aurinkoa elämääsi.Toivotaan että saat selville lapsesi diagnoosin ennemmin tai myöhemmin.Hae sen jälkeen Kelan sopeutumisvalmennuskursseille, niistä on apua.
   
 3. jes Vierailija

  Autismin spektrin eli kirjon diagnooseihin kuuluu

  - ADHD/ADD
  - autismi
  - asperger
  - tourette

  Eli lapsellasi siis on todennäköisesti joku neurobiologinen häiriö. Hänen aivotoimintansa siis poikkeaa keskivertoihmisestä. Enemmän lapsesi rajoitteet vaikuttavat tulevaisuuteen kuin se, että hänellä nyt sitten (edelleenkin) epäillään jotain autismin kirjoon kuuluvaa häiriötä.

  Laaja-alainen kehityshäiriö - termiä käytetään silloin, kun häiriö on lapsella usealla eri toiminnan alueella. Lukihäiriö esimerkiksi on kapea-alainen häiriö.

  Näin sanotaan Wikipediassa:

  Autismin spektriksi kutsutaan erilaisia autismin muotoja. Niihin liittyy ja niiden kanssa esiintyy myös usein muita perinnöllisiä neurologisia poikkeamia.

  Aikaisemmin tunnettiin pelkästään autismi, mutta nykyisin lievistä autismin kaltaisista tapauksista käytetään myös termiä Aspergerin syndrooma. Autismista, johon liittyy verrattain korkea toiminnallinen kyky, käytetään myös nimitystä HFA (High Functioning Autism). Rettin syndroomaa pidetään myös autismin spektriä sivuavana. Aspergerin syndroomasta on tunnistettu jo erilaisia alaryhmiä, joten kyseinen määritelmä saattaakin tulevaisuudessa laajentua. Myös keskittymishäiriötä, Touretten syndroomaa ja dysfasiaa esiintyy usein autismioireiden yhteydessä.

  Luultavaa on, että kaikkia kyseisten oireiden aiheuttajia sitoo enemmän tai vähemmän tietty geenijoukko, joka esiintyessään aiheuttaa yhtä tai useampaa oiretta. Kyseisen geenijoukon kanssa on usein havaittu esiintyvän myös monia positiivisia vaikutuksia. Tämä lienee osasyynä siihen, että autismispektrin häiriöt eivät näytä vähentyvän kansanterveydessä.

  Yksittäisiä ja eriasteisia Asperger-piirteitä esiintyy muissakin henkilöissä kuin diagnostisoiduissa tai diagnostistisoitavissa olevissa. Aspergerin syndroomaa käytetään joskus jopa ""paremman puutteessa"", kun henkilöllä on selkeästi Autismin kirjoon liittyviä oireita, mutta mikään muukaan syndrooma ei täsmää.

  Autismin kirjon oireista kärsii noin 0,9% väestöstä. Aspergerin syndroomasta oletetaan kärsivän 0,35-0,5% väestöstä.
  ********************************************

  Suosittelen lämpimästi harjoittelemaan Internetin käyttöä tiedon etsintään. Työväenopistot kautta maan järjestävät sitä varten kursseja.
   
 4. deedee Vierailija

  Tsekkaapa aspalsta.net. Sieltä löytyy tietoa, vertaistukea, tuttuja tarinoita etc.
   
 5. haamu Vierailija


  se pompottelu on näköjään hyvin tavallista,jos asiasta ei ole riittävästi. ainakin tiedän sen, että oikea diagnoosi auttaa sekä lasta että vanhempia eteenpäin. Ilman diagnoosia on enemmän hukassa kuin diagnoosin kanssa. jos oikea diagnoosi löytyy, saa paremmin kuntoutusta kelan tukea ja koulussa oikeaa ohjausta. Opettajat eivät tiedä paljoakaan Autismin kirjosta eivätkää terveyskeskuslääkäritkään. Asia kääntyy helposti niin, että katsotaan, että vanhemmissa on vika.
  Diagnoosi auttaa myöskin ammatinvalinnassa....sitäpaitsi yliopistoissamme on paljon ihmisiä, joilla on autismin kirjoa. >joten ei se vie ammatinvalintaa
  ja ammattitoiveita ollenkaan välttämättä huonoon suuntaan. voimia sekä sinulle että lapsellesi
   
 6. Huolestunut Vierailija

 7. Ex alkoholisti Vierailija

  Missä näitä testejä löytyy.Joista näkee testitulokset.Mielenterveysongelmiin ja päihderiippuvuteen.Ei löydy Googlen kautta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti