Hae Anna.fi-sivustolta

Auton siivous

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä me with my STW <3, 16.01.2009.

 1. me with my STW <3 Vierailija

  Hyvät Ellit, miten te putsaatte autoanne (sisätiloista)?
  Itsellä uusi auto ja TÄLLÄ KERTAA olen päättänyt että kovin likaiseen kuntoon en sen anna mennä! Kojelaudan pölyt ärsyttävät eniten - koitin niitä puhdistuspyyhkeellä pyyhkiä, mutta harmaaseen muoviin jäi pyyhkimisen jäljet. Kaupassa katsoin ihan autotarvikeosastolla sellaisia auton muoviosille olevia puhdistuspyyhkeitä, (ajattelin että olisivat kaikkein kätevimpiä), mutta tuoteselosteen luettuani en enää halunnut sellaista myrkkyä ostaa (sisälsi hirveästi ei-terveellisen kuuloisia kemikaaleja, piti pestä kädet koskettamisen jälkeen, ja "voi aiheuttaa allergisen reaktion" - joo ei kiitos!).

  Istuimet ja verhoilu on helppo nakki, ne voi vaan imuroida joko imurilla tai rikkaimurilla, mutta juuri nuo muoviosat on kaikista hankalimpia! Onko kellään mitään hyvää tuotetta jota voisi suositella?
  Toinen murheenkryyni on matot: ärsyttävää kun ne on niin rapaiset! Kannattaisiko niitä käsitellä jollain rapaa hylkivällä (onko sellaista?) vai millä?

  Ja bonuksena vielä; käytättekö ilmanraikastimia? (saako muuten ilmastointilaitteeseen laitettua jotain tuoksua, ja jos saa niin maksaako paljon?)
   
 2. edelleen ap Vierailija

  Niin, pieni lisäys, siis pesettekö muovimattoja säännöllisesti vedellä ja harjalla vai annatteko vaan olla ja ravistelette kivet ym. silloin tällöin ulos?


  Niin, ja jos ylläpito lukee niin kaiketi täällä joku autopalstakin on mutta haluan keskustelun nimen omaan täällä Ellit Kodinhoito -osiossa. :)
   
 3. äippä66 Uusi jäsen

  liittynyt:
  17.09.2007
  Viestejä:
  3 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minä teen kerran vuodessa isomman siivouksen omaan autooni. Käytän silloin sisätilojen muoviosiin siihen tarkoitettuja suihkeita, ja sitten kiillotan kuivalla rätillä. Verhoilun ja penkit putsin tekstiilivaahdolla ja imuroin. Tietysti imuroin koko auton sisältä. Lasit pesen sisältä ikkunapesuaineella. Muovimatot kuuraan vedella ja harjalla.

  Välisiivoukset ovat vähän kevyempiä, pyyhin muoviosia vedellä kostutetulla rätillä ja karistelen matot ja imuroin auton. Auton pesun päältäpäin suoritan käsin aina kun on mahdollista. Montaa kertaa vuodessa en vie koneelliseen pesuun. Vahaan myös vähintään kerran vuoteen.
   
 4. Auton viikkosiivous Vierailija

  Imurointi, nahkaverhoilun pyyhkiminen ja silloin tällöin nahanhoitoaine. Ikkunat laisnpesunesteellä (siis sisäpuolelta). Pölyt pois mikrokuituhanskalla (sellainen iso pussimainen hanska, jossa mikrokuitu"lankoja"), sillä saa kätevästi pienetkin kolot kojelaudasta puhtaaksi. Lisäksi voi pyyhkiä muoviosien puhdistamiseen tarkoiteltulla aineella. Rapaset kumimatot pestään tietenkin irtohiekan ravistelun jälkeen.

  Vanteiden pesu painepesurilla ja sitten auto läpi pesukadusta.

  Mitään ylimääräisiä hajusteita en todellakaan autooni halua, em. konsteilla uuden auton tuoksu pysyy.
   
 5. äippä66 Uusi jäsen

  liittynyt:
  17.09.2007
  Viestejä:
  3 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Niin, ja ap:lle varoitus että älä missään nimessä vie tuliterää autoasi harjalliseen konepesuun. On ollut tapauksia että hiekkaiset harjat ovat naarmuttaneet maalipintaa.

  Ai niin, noista raikastimista, minä en käytä niitä, saan päänsäryn, haisevat aika voimakkasti.
   
 6. Raikastimet- hyi Vierailija

  Kaikista kamalinta on mennä autoon, jossa haisee noita raikastimia. Ihan henkeä salpaa.

  Auton kanssa on kuin kodin: jos ei polteta tai kuskata kengissä öljyjä tms., se on raikas ilman mitään hajusteita. Siisti riittää.

  Meillä pyyhitään auton sisätilat samalla miedolla astianpesuaineliuoksella, kun ikkunoiden sisäpinnat. Kerran vuodessa putsataan tarkemmin ja silloin puhtaat keinonahkapinnat pyyhkäistään hoitoaineella. Kyllä se riittää pitämään ne hyvännököisinä.

  Lattiamattojen on tarkoituskin kerätä hiekka ja kenkien möhnät. Kopistellaan ne tuon tuostakin ja pestään muutama kerta kesäaikaan pesuaineella ja harjalla. Tolu on tehokasta siihen. Imuroidaan tarpeen mukaan muutaman kerran vuodessa.
   
 7. Meilla muoviosat pyyhitaan joko pelkalla vedella tai miedolla pesuaineella. Penkit ja matot imuroidaan saannollisesti. Hankalimpia ovat minusta matot. Puiden neulaset ja ruoho tarttuvat niihin ja ne on lahes yksittain nypittava irti. Imuri ei niita ota :-/.

  Noista hajusteista... Minulla tulee kaikista keinotuoksuista paansarky, joten emme kayta niita. Ruokasooda on aika tehokas hajunpoistoon. Meilla on myos kaytetty laventelin oksia peittamaan hajuja. Samoin joulukuusen oksat toivat ihan kivan tuoksun.
   
 8. Elli-Noora Lydia Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.01.2008
  Viestejä:
  1 437
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minä imuroin oman äitienpäivälahjaksi saamani "Bella Piccolinan" viikottain ja kesällä lähes päivittäin.

  Matot pesen aina tarvittaessa.

  Kojelaudan ja ovien verhoilut ym. pyyhin viikottain kostealla mikrokuituliinalla.

  Päältäpäin pesen autoni käsin aina tarpeen mukaan, kesällä oikeastaan joka päivä, täällä maaseudulla kun hiekkatiet pölisevät tai kura lentää.

  Hajusteita en autooni laita, tuuletan tarpeen mukaan, kuten eilen kun autoni oli öljynvaihdossa ja haiskahti sen jälkeen "korjaamolle".
   
 9. em Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  975
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on käynyt sikäli hyvä tuuri, että perheen nuoriso käyttää minun autoani. Siispä minulla on kanttia pyytää heitä siivoamaankin se. Käytän muutenkin mikrokuituliinoja, sekä ohuita (Wiledan) että paksuja (Sinin), ja useimmiten riittää pelkkä kostealla liinalla pyyhkiminen. Just pari päivää sitten hermostuin sisäpuolelta likaiseen tuulilasiin (meillä ei tupakoida, mutta likaantuu ne lasit siitä huolimatta), ja poika sai urakakseen pestä kaikki lasipinnat niin sisältä kuin ulkoakin.
   
 10. em Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  975
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ai niin, meilläkään ei käytetä ilmanraikastimia. Mies on hajusteallergikko, enkä minäkään niistä pidä. Kun autossa ei syödä ja roskiskin tyhjennetään tarvittaessa, ei siellä edes ole mitään raikastamisen tarvetta.
   
 11. Elli-Noora Lydia Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.01.2008
  Viestejä:
  1 437
  Saadut tykkäykset:
  1

  Minusta taas on ihana asia, että jokaisella perheemme jäsenellä on oma auto.
  Ei tarvitse lainailla toisten autoja, eikä tule erimielisyyttä poikkeavista siisteys käsityksistä ;)

   
 12. rosmarin Vierailija

  Meillä mies on varsinainen hajustefriikki, kaikkialle pitää hajusteita laittaa. Jotkut voimakastuoksuiset heitän välittömästi pois, mutta miedommat saavat olla. Kun ostetaan vastajauhatettua kahvia kotiin, auto tuoksuu monta päivää kahville. Pitäisiköhän ruveta laittamaan jauhettua kahvia tuoksupussiin.

  Uusi auto mielestäni haisee, ei tuoksu. Se haju pitää äkkiä saada poistettua.
   
 13. em Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  975
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elli-Noora Lydialle: No, se oli lähinnä ironiaa se "tuuri". Kun julkista liikennettä ei ole, tulee välillä erimielisyyksiä auton käytöstä. Mutta näin talvisaikaan, kun hämärtyy aikaisin ja välillä on liukas keli, olen vain tyytyväinen, kun auton käyttäjä käy sitten samalla esim. kaupassa, ettei minun tarvitse. Ja tosiaan, meillä on tiukka kuri auton roskaamisesta, joten nuorison on vain nieltävä mielipiteensä tässä asiassa.
   
 14. Auton viikkosiivous Vierailija

  No enpä ole koskaan moiseen törmännyt, että harjapesu vahingoittaisi maalipintaa. Mahtaa olla huono maalipinta autossa, joten valitus vaan valmistajalle. Tai kannattaa vaihtaa kunnolliseen autoon. Ei ole kovinkaan ympäristöystävällistä pestä autoa omalla pihalla ja antaa pesuvesien myrkkyineen (joita auton pintaan ja pyöriin kertyy) valua pihalle.
   
 15. rosmarin Vierailija

  Kyllä on ihan tunnettu tosiasia, että automaattipesu vahingoittaa auton maalipintaa. Ei sitä kovin usein voi tehdä, muutaman kerran vuodessa vain ja sitten käsivahaus päälle.
   
 16. em Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  975
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nimimerkki Auton viikkosiivous: Miksi sitten luulet, että joillakin huoltoasemilla on erikseen harjaton pesulinja? Johon btw saa aina jonottaa, niin suosittu se on. Samoin käsinpesua tarjoavat yritykset ovat varsin hyvin työllistettyjä.
   
 17. Auton viikkosiivous Vierailija

  Jaa, en minä vaan tiedä. Meillä molemmat autot pestään viikottain harjallisissa pesuloissa ekä ole naarmuja tullut. Oma autoni on 2 v vanha, miehen vuoden vanha. Mutta molemmat ovatkin bemareita, laatu tietysti maksaa. Bemareilla meillä on ajettu viimeiset 10 vuotta ja aina pesty harjapesuloissa eikä koskaan ole ollut ongelmia.
   
 18. ap with STW <3 Vierailija

  Ohhoh, kylläpäs te olette todella ahkeria autonputsaajia, alkaa melkein itseä nolottaa enkä kehtaa kertoa miten huonolla tolalla oma autonsiivoukseni näinä vuosina on ollut! Ehkäpä juuri siksi auto tuntuukin aina niin likaiselta, etten vaan tarpeeksi usein sitä siivoa vaan odotan että se lika ja pöly sinne kertyy! En siis ole mitään säännöllisiä viikkosiivouksia tehnyt.. Tosin autossani ei kylläkään ole ikinä mitään roskia tms. tavaroita penkeillä, mutta se PÖLY ja RAPA...
  Kertokaapa, onko teillä lämmin autotalli vai missä siivoatte auton? Itsellä ei ole kuin pistokepaikka (ilman katosta) ulkona, ja mietityttää, voiko esim. imuria käyttää kovallakin pakkasella?

  Joo, tuoksuista sen verran, että en minäkään tykkää uuden auton tuoksusta (sehän on tutkittu että siinä on muovinpehmennintä ja palonestoaineita) ja siksi juuri tykkään että auto tuoksuisi _miedosti_ jollekin hyvälle. Tosin kemikaalia sekin... Joku laventeli olisi hyvä, mutta en ole nähnyt sellaisia missään.. :/
   
 19. tuoksuton Vierailija

  Tuuleta autosi kunnolla. Siisti auto ei kaipaa kemiallisia eikä luonnollisia tuoksuja. Raikkaus riittää!
   
 20. Piii Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä saatan joskus pyyhkiä mikrokuituliinalla pölyjä kojelaudasta ja joskus tulee myös ravisteltua matosta hiekat pois.
  Jos auto tarvitsee siivota sisältä, niin vien sen sisäpuhdistukseen, missä matot pestään, penkit imuroidaan ja ikkunat pestään sisäpuolelta. Samalla myös otan autoon pesun ja vahauksen.

  Harrasteautoni pesen ja vahaan itse, samoin pyyhin penkit puhtaaksi ja imuroin kangasmatot, mutta senkin teen vain 1-2 kertaa kesässä.
   
 21. Liisa O Vierailija

  Minä pesen auton noin kerran viikossa keleistä riippuen. Pesen sen päältä aina käsin eli painepesurilla eka ja sit pehmeällä autonpesuun tarkoitetulla harjalla ja sienellä ja lopuksi vielä huuhtelen painepesurilla. Vanhalla tiskiharjalla pesen vanteet. Kuivaan auton kokonaan ja pesen myös ovien karmit aukaisemalla ovet. Sen monet jättävät tekemättä. Sitten imuroin auton noin kerran parissa viikossa ja pyyhin pölyt kostealla mikrokuituliinalla ja tiskiaineella. Samoin pesen myös ikkunat sisäpuolelta Fairyllä ja Viledalla. Auton matot pesen harjalla ja pesuaineella. En käytä mitään erikoisia suihkeita sillä niistä jää ikävä kalvo ikkunoiden pintaan. Korrekin autonpesuaineella pesen auton päältä ja jos on jotain pinttymiä niin käytän liotinta sellaisiin kohtiin. Vahaan myös autoni pari kertaa vuodessa eli keväällä ja syksyllä. Sillä tavalla auto on helpompi pitää puhtaana, kun lika ei tartu niin kovasti autoon. En käytä koskaan autoa harjapesussa ,sillä aikaa myöten se naarmuttaa auton. Joskus aikoinaan, kun ei ollut paikkaa missä itse voin pestä auton esim. talvella, jouduin käyttämään huoltoasemien harjapesuja. Nehän pesevät vaan sileät pinnat puhtaaksi ja kaikki mutkat jäävät ihan likaisiksi.
   
 22. äippä66 Uusi jäsen

  liittynyt:
  17.09.2007
  Viestejä:
  3 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Konepesut eivät tosiaan pese autoa puhtaaksi. Itselläni farkku jonka perä jää poikkeuksetta täyteen likavalumia. Menee vaan raha hukkaan. TI-hallit ovat hyviä talviaikaan. Vajaassa tunnissa auto on puhdas.
   
 23. Ulla_GNLD Vierailija

  Auton sisätilojen, moottorin + vanteiden puhdistuksen ykkönen on ehdottomasti super 10 jolla puhdistat paljon muutakin :)

  http://goldenstore.weebly.com
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti