Hae Anna.fi-sivustolta

Auton vuokraus/Italia

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä Stinukka, 12.12.2007.

 1. Stinukka Vierailija

  Hei!
  Aloitanpa uuden keskustelun, että tämä huomattaisiin :) Aikaisempaa pohdintaa Riccione/pesaro (loutraki-kreikka) - keskustelussa.
  Suunnitteilla 2 viikon reissu Italiaan omatoimisesti. Lento luultavasti Milanoon tai Bergamoon, josta sitten kohti Gardajärveä Milanon ja Veronan kautta, ja myöhemmin Innsbruckiin. Joten mietin auton vuokraamista. En ole sellaista aikasemmin harrastanut. Viime kesänä tehtiin valmismatka Riccioneen, ja silloin mietittiin autonvuokrausta, mutta olisi pitänyt olla 500eur ylimäärästä rahaa auton takuumaksuun. Joten onko se yleistä Italiassa, että täytynee maksaa noin suuri takuumaksu?
  Aateltiin olla Veronassa ja Milanossa about 2-3 yötä/kaupunki, Rivassa 4 yötä ja innsbruckissa 4-5 yötä, joten autoa ei välttämättä tarvitsisi kokoajan, joten onko kuitenkin järkevämpi /halvempi vaihtoehto vuokrata 2 viikoksi, vai sitten pätkissä? 2 viikoksi sain auton vuokraushinnaksi about 300-400eur.. Tiedä häntä mitä siihen tulee vielä lisämaksua. Niin ja saakohan sitä edes ajaa Itävallan puolelle autolla, jonka on vuokrannut Italiasta?
  Myös se mietityttää, että mitenkähän oikein pärjää Italian teillä ja tietulleissa, että olisiko sittenkin järkevämpi mennä junalla+bussilla..
  Kertokaahan vinkkejä, kun on nyt hieman epäselvyyttä autonvuokraamisesta yms. :)

  Stinukka
   
 2. röltsi Vierailija


  Auton vuokraus lähes missä tahansa edellyttää takuu summaa, maasta riippuen noin 500 eur katevaraus luottokortilta. Kyse on siis katevarauksesta, summa palautuu jos palautat auton kunnossa.

  Milanoa ja Veronaa varten et todella tarvitse autoa. Milanossa riittä pari päivää tai yksikin. Verona on tosi pieni sinne riittää myös päiväretki gardajärveltä käsin.

  Henkilökohtaisesti toimisin niin, että lentäisin Bergamoon tai Milanoon, molemmilta lentokentiltä bussikuljetus Milanoon. Muutama päivä milanossa ja junalla Veronaan. Veronassa max. 1 yö. jonka jälkeen menisin bussilla Malcesineen tai Rivaan ja yöpyisin siellä useamman yön. Gardalla lomailun jälkeen vuokraisin auton esim. Rivan europcarilta ja jatkaisin matkaa Innsbruckkiin takas tullessa palauttaisin auton ja ehkäpä olisin vielä yön gardalla, jonka jälkeen jatkaisin matkaa julkisilla lentoasemalle. Säästyisi viikko auton vuokrauksessa. Mutta jos sulla on paljon rahaa niin tottahan toki kätevintä on ottaa auto lentokentältä ja palauttaa lähtiessä.

  Italiassa kyllä pärjää autoilllen. Milanoon ei kannata mennä autolla. Vakuutukset makssa autonvuokrauksessa aikas mukavasti lisää!
   
 3. mangiona Vierailija

  Heips!

  Jos autonvuokrausta suunnittelee, niin kannattaa ottaa kuva digikameralla vuokraamastaan autosta ennen ajamaan lähtemistä. Olen kuullut parilta tuttavalta juttua, että vuokraamot yrittävät maksattaa edellisten asiakkaiden aiheuttamia lommoja uusilla vuokraajilla heidän palauttaessaan autoa. Eli vuokrauslapun auton kuvauksesta saattaa puuttua lommoja...
   
 4. mangiona Vierailija

  Italiassa julkinen liikenne on todella halpaa ja toimivaa, joten sen käyttö kannattaa.
   
 5. reissuilija Vierailija

  Myös minä menisin lentokentältä bussilla (esim. Terravision) Milanoon yöksi tai pariksi, katsastaisin siellä tuomiokirkon jne ja lähtisin sitten junalla esim. Peschieraan, Gardajärven etelärannalle. Sieltä bussilla Rivaan. Juna- ja bussiyhteydet ovat hyvät Italiassa ja edullisemmat kuin Suomessa. Veronassa voi myös pyörähtää bussilla Rivasta käsin. Innsbruckin reissusta en osaa sanoa, ehkä kannattaa auto vuokrata. Komeat maisemat matkan varrella. Vinkkejä löydät varmaan tuolta omatoimismatkapalstalta.
   
 6. autoilija.. Vierailija

  Meillä oli auto vuokralla kaksi vuotta sitten reilun viikon Italian matkalla. Varasimme auton jo Suomesta, niin kuulemma saa halvemmalla kuin jos vuokraisi vasta Italiassa. Kannattaa soitella muutama kv vuokrausfirma läpi ja käyttää kaikkia mahdollisia alennuksia. (Plussa, bonus, ay-järjestöt ym.) Meille halvin oli silloin Herz.

  Silloin tarvittiin Eu-ajokortti (luottokortin kokoinen), ekstraa sai maksaa omavastuun vähentämisestä, lisäkuskista ja lisävakuutuksesta. Auton vieminen toiseen maahankin oli mahdollista, kunhan siitä ilmoitti vuokrauksen yhteydessä. Kaikkiin maihin ei käsittääkseni autoa saa viedä, mutta Itävalta on varmasti hyväksytyjen joukossa.

  Takuuta varten luottokortilla piti olla katetta. Kannattaa tosiaan tarkistaa auto läpi sitä vuokratessa ja laittaa ilmoitukseen kaikki mahdolliset kolhut, jotta ei saa niistä myöhemmin syytä niskoilleen.

  Italian liikenne on toisinaan aika hurjaa, ja vuoristoalueilla on jyrkkiä mäkiä ja kapeita, mutkaisia teitä, mutta eipä meitä vastaan tullut mitään sellaista mistä emme olisi ihan normaalilla ajokokemuksella selvinneet. Kannattaa ajaa rauhallisesti, seurata muuta liikennettä tarkkaan ja ajaa nopeusrajoituksien mukaan, vaikka muut menisivätkin vauhdikkaammin. Moottoriteille mentäessä pitää mennä tullin kautta, josta otetaan mukaan lippu, ja poistuttaessa se syötetään koneeseen ja maksetaan tulli. Tätä ennen pitää vain valita oikea kaista maksutapaa varten: kortti tai käteinen.

  Meillä oli mukana navigaattori (kannettava + karttaohjelma + gps laite), josta oli iso apu, koska teiden ja suuntien merkintä oli joskus, varsinkin pikkuteillä, epämääriästä. Jossakin risteyksissä oli jopa parisenkymmentä kylttiä eri suuntiin!

  Itse voin ainakin suositella autoilua Italiassa, kauniit maisemat, pääosin hyvä tiet, mikäs sen kivempaa!
   
 7. Rivieralle Vierailija

  Kesällä olisi viikon reissu Ranskaan Rivieralle tiedossa. Lennot on varattuna Italiaan Milanoon ja sieltä olisi tarkoitus vuokrata auto, jolla ajella Ranskan puolelle. Siellä autolle tulisi kyllä käyttöä.

  Mitenköhän mahtaisi olla, jos vuokraa auton Italiasta ja pääasiassa Ranskan puolella sitä käyttää? Jos tulee mahdollisia ongelmia auton kanssa jne., niin olisiko jokin suurempi ja molemmissa maissa toimiva vuokrausfirma parempi?

  Kaikki kokemukset ajatukset ovat plussaa helpottamaan päätöstä! Varaus olisi kuitenkin mukavampi tehdä jo Suomesta käsin, niin lomaa varten olisi mahdollisimman paljon asioita hoidettuna.
   
 8. Vuokraaja Vierailija

  Varokaa Budget autovuokraamoa. Perivät tuplamaksuja ilman perusteita!!

  Vuokrasin Budget (Car Rentals from Budget) auton italiassa Bergamon kentältä, otin kuvat autosta etukäteenihan vaan varmuuden vuoksi ja kun auton vein takaisin otin kanssakin kuvat. Vuokratessa he mainostivat että auton voi tarkastaa kentällä palautushetkellä Budgetin hlön kanssa, ainoa ongelma oli vaan että Budgetin hlöitä ei näkynyt missään ei haku eikä palautusvaiheessa.

  Jälkeenpäin huomasin että Visalta oli veloitettu vuokrahinta kahteen kertaan. Kysyin perusteita vuokraamosta, 3 viikkoon ei kuulut mitään, ja kun lopulta palasivat asiaan syyksi ilmoitettiin, että autossa oli palautushetkellä ollut renkaassa jokin vika. Pyysin heitä lähettämään kuvia renkaasta ja sen koommin ei ole kuulunut mitään. Ottamistani kuvista voi selkeästi nähdä mitä vikoja renkaissa oli vuokratessa ja sen jälkeen.

  Täytyy kyllä sanoa, että on sellainen autovuokraamo jota en voi suositella kellään!!!
   
 9. Punto-Unto Vierailija

  Netistä löytyvien, aidontuntuisten purkausten vuoksi kannattaa ehkä välttää myös Locauto -nimistä vuokraamoa. Kommenttien määrän ja yhdenmukaisen linjan perusteella epäilisin että jotain perää valituksissa on. Oletetun huijauksen kuvio on aina sama, virkailijalla ei ole muka aikaa tarkistaa palautettua autoa ja turisti jolla on kiire koneeseen luottaa tämän sanaan että kaikki on ookoo. Jälkeenpäin kortilta sitten peritään maksuja kevyin perustein.

  Itsellä oli varaus tuonne (välittäjän kautta joka antoi halvimman hinnan) ja kun vuokraamon nimi paljastui, peruutin varauksen (vaikka jouduinkin maksamaan 20 e peruutusmaksua) ja vaihdoin parempimaineiseen kilpailijaan.

  Voi olla että mitään ei olisi sattunut mutta omasta mielestäni lomaa ei kannata pilata jos on vaarana turha sählääminen. Googlettakaa jutut ja päättäkää itse.
   
 10. Autoroute Vierailija

  Ainakin Hertzillä antaa vuokrauksen yhteydessä listan siitä mihin maihin autolla saa ajaa.

  Keski-Euroopan EU-maat ja Sveitsi eivät vaadi mitään ylimääräistä sopimusta, vakuutusta tai kuluja vaan mahdollisuus ajaa rajan yli sisältyy vakiona vuokraan.

  Toiseen maahan palauttaminen on hankalampi asia mutta sekin saattaa automallista riippuen onnistua, lisämaksu menee toki.
   
 11. Reissaaja Repa Vierailija

  Budget lupaa paljon enemmän kuin pystyy toimittamaan. Nyt kyseessä tupla perintä vuokrauksesta ei hyvitystä meinaa saada millään takaisin luottokortille vaikka ovat myöntäneet tehneensä virheen suullisesti ja kirjallisestikin. Vai onko tällä tavalla tarkoitus saada tuki euroja espanjaan?
  Toiseksi Budget Rent tekee edullisesta vuokrahinnasta kalliin kun perivät palauttaessa 75€ polttoainemaksua on tankki täynnä tai tyhjä, lukee niiden ehdoissa. Keräävät silläkin kivan lisäkatteen.
  Välttäkää kyseistä firmaa jos ette halua ylimääräistä harmia lomallenne.
   
 12. epoha Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.08.2017
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Autonvuokraus - https://vk.cc/8niAHt Olen nyt kaksi kertaa vuokrannut auton Economybookings kautta. Molemmilla kerroilla asiat ovat toimineet hyvin.
   
  Last edited: 14.08.2018
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti