Hae Anna.fi-sivustolta

Auton vuokraus Italiassa, turvaistuimista

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä lapsen kanssa..., 02.02.2009.

 1. lapsen kanssa... Vierailija

  Ollaan menossa Italiaan ja olisi tarkoitus vuokrata auto Rooman lentokentältä. Sen, miltä yritykseltä vuokrataan, ratkaisee lapsen turvaistuimen "menosuunta". Meillä on siis 2-v. lapsi mukana, enkä halua laittaa häntä istuimeen kasvot menosuuntaan. Jos Italiassa ei ole saatavilla selkä menosuuntaan -istuimia, niin raahataan oma mukaan.
  Autovuokraamoiden sivuilla ei menosuunnasta kerrota... Hertzille pistin jo kyselyn, mutten millään jaksaisi kaikilta lähteä kyselemään.

  Kertokaa siis kokemuksistanne erilaisilta autovuokraamoista tämän asian kannalta. Minkälaiset istuimet on ollut vuokramoissa yms.

  Enkä kaipaa kommentteja tyyliin "mitä turhaan panikoit, meillä oli kasvot menosuuntaan ja lapsi on vielä elossa"

  ;)

   
 2. Matkailija -74 Vierailija

  Italiasta ei tietoa, mutta mm. Kyproksella eivät olleet edes tietoisia selkämenosuuntaan laittamisesta. Tuolit olivat mielestäni kumpaankiin suuntaan sopivia, mutta kiinnitystaljat puuttuivat. Me välttämättä haluttiin selkämenosuuntaan niin saatiin reilun vuoden ikiselle kaukalo =)
  Mallorcallakin ollessamme tuolit olivat kaikki joko kaukaloita tai kasvot menosuuntaan.
  Eli minä ainakin ottaisin oman tuolin mukaan, kun tuntuu etelä-euroopassa olevan vähän eri käytännöt noiden tuolejen suhteen...
  Seuraavalle reissulle otan oman korokkeen mukaan, koska siitä on turha maksaa montaa euroa/pv, kun ei kaupassakaan paljoa maksa...
   
 3. Lapsen kanssa. Vierailija

  Sain vastauksen Hertzilta, että istuimet ovat kasvot menosuuntaan :( Luulen ettei muiltakaan löydy selkä menosuuntaan olevia istuimia, kun samasta maasta on kyse.
  Joutuu siis ottamaan oma istuin mukaan..
   
 4. äiskyli Vierailija

  me olimme jokunen vuosi sit pari vuotiaan tenavan kanssa italiassa, auto oli vuokrattu juuri hertziltä, ja se istuin mikä meillä oli pysty kyllä kääntään myös selkä menosuuntaan, mutta kiinnittäminen olis tapahtunut vaan turvavyöllä istuimen takaa. Ja melko huteralta se tuntui noin,niin jouduimme pakosta laittamaan sen kasvot menosuuntaan.
   
 5. autoillen Vierailija

  Mullakaan ei Italiasta ole tietoa mutta Kreikasta, Kyprokselta ja Espanjasta (Kanariansaaret) on kokemusta turvaistuimista. Ja kaikissa näissä on saatu sellainen istuin minkä voi laittaa selkä menosuuntaan. Joskus on ollut sellanen istuin minkä pystyi laittamaan kumminpäin vaan ja siinä se vyö tosiaankin laitettiin sieltä istuimen takaa plus alta eli kyllä sen siihen penkille tukevasti sai kiinnitettyä. Sellanen muistikuva mulla olis myös, että kaikissa näissä istuimissa (niin kasvot kuin selkä menosuuntaan) on ollu ne omat turvavyöt siihen lapsen kiinnittämiseen ja auton vöillä on sitten kiinnitetty vaan se istuin. Europcarilta on useimmiten nuo autot vuokrattu mutta esim. Kreikassa myös Aviksen kautta on selkä menosuuntaan istuin saatu.

  Olis ihan kiva kuulla vastaisuuden varalle kokemuksia, että eikö sieltä Italiasta tosiaankaan saa näitä selkä menosuuntaan istuimia. Jos jollain olis tietoa...
   
 6. Europcarilta sain epämääräisen vastauksen, en edes muista miten vastasivat, mutta käsitin niin ettei niilläkään ole.

  Avikselle laitoin kyselyn... laitan tiedon tänne heti kun saan vastauksen.
   
 7. Alkup.. Vierailija

  Tuli vastaus etteivät Italiassa vahvista istuinten malleja, ei tullut myöskään vastausta siitä että onko selkä-menosuuntaan olevia istuimia saatavilla.

  Otetaan oma mukaan sitten, vaikka en tiedä onko se sitten kovin turvallinen ruuman jälkeen..
   
 8. Voyager75 Vierailija

  Selkä menosuuntaan istuimia (yli 1-v.) ei käytetä juuri muualla kuin pohjoismaissa eli aika epätodennäköistä on saada sellainen istuin joka on tarkoitettu kiinnitettäväksi selkämenosuuntaan. Saahan ne monet miten päin vaan, mutta se onko turvallista on toinen juttu eli jos välttämättä haluaa lapsen selkä menosuuntaan, niin kannattaa ottaa oma istuin mukaan!

  Olemme myös lähdössä toukokuussa Italiaan, mutta tyydymme istuimeen joka vuokraamosta saadaan. Mietimme, että jos oma istuin hajoaa ruumassa menomatkalla, ei ole istuinta ollenkaan eli sitten vasta pulassa ollaan!
   
 9. turvallista matkaa Vierailija


  moi,

  olemme lähdössä 2v pojan kanssa kiertelemään etelä-Eurooppaa autolla. Ensin siis lento Italiaan ja sieltä vuokra-auto alle. Pohdin tässä kannattaisko ottaa oma turvaistuin mukaan. Mitenköhän se pitäis pakata lentomatkaa varten, kokemusta kun on että matkarattaat ovat hajonneet yhdellä lennolla.
   
 10. Hei!

  Eli meillä matka tehty ja me otettiin oma istuin mukaan. Pakattiin samaan pussiin rattaiden kanssa ruumaan. Ei tiedetty miten tehdään istuimen kanssa, mentiin vaan lähtöportille kysymään että mitä me oikein tehdään kun istuin pakko saada mukaan matkalle. Virkailija sanoi, että laittakaa vaan samaan pussiin rattaiden kanssa ja ruumaan. Myöhemmin huomattiin että muutkin pienten kanssa matkustavat tekivät samalla tavalla.
  En tiedä miten rattaat käsitellään ruumassa, mutta meillä oli kaikki ehjänä perillä kun sinne mentiin, "kestävä" blue1:n pussi vaan repesi. Tarkistettiin tietysti kunnolla, että istuin eo kunnossa . Jotenkin minulla on sellainen kutina, ettei keski- ja etelä-europassa istuimia edes vaihdeta pienten kolareiden jälkeen, kun niitä varmasti sattuu paljon, joten en tiedä kumpi on pahempi: oma istuin ruuman jälkeen vai paikallinen, josta ei tiedä mitään. Enkä uskaltais kuitenkaan laittaa tyttöäni istumaan kasvot menosuuntaan. Liikennekin on muualla maailmassa aika hurja....

  Meillä oli käytettynä ostettu Britaxin two way elite, joka on mielestäni sopivan kokoinen ja kevyt, mahtuu rattaiden kanssa samaan pussiin. Ja sopii moneen autoon. Se on meillä mummon autossa käytössä, eli ei ole jokapäiväisessä käytössä eikä pitkillä matkoilla. Sen uskalsi ottaa matkalle mukaan :)

   
 11. lisäystä Vierailija

  siis ei lähtöpostilla kysytty vaan siinä, johon ne ruumaan menevät tavarat jätetään :))

  voittehan kysyä voiko istuin ottaa lähtöportille asti ja antaa sitten lentoemännälle, jos ette uskalla ruumaan laittaa. :)
   
 12. turvallista matkaa Vierailija

  kiitos kommentista. Eiköhän mekin oteta oma istuin mukaan, kuten alunperin suunnittelinkin.
   
 13. sdfsadfasdf Vierailija

  Suosittelen ottamaan kakkoisistuin, jos ajatte omalla autolla matkan jälkeen ja jos sellainen löytyy. Meillä paluumatkalla jäi rattaat ja istuin Roomaan, tulivat pari päivä myöhemmin. Päästiin kotiin ilman ongelmia, kun autossa oli istuin. Toisella perheellä oli hankalampi tilanne, Roomaan jäi se ainoa istuin. Matkatavarapalvelussa pitäisi kyllä olla istuimia lainaksi, taisivat sieltä saada että pääsisivät kotiin asti. :)
   
 14. HALOO!? Vierailija

  Tää nyt on vähän myöhäistä, mutta tuliks missään vaiheessa mieleen että sille LAPSELLE on turvallisinta siellä Italiassa olla istuimessa kasvot menosuuntaan??
  Eli hyvin pitkälti muualla Euroopassa lapset istuu kaukaloiän jälkeen kasvot menosuuntaan koska siellä se on turvallisempaa!!! Johtuen siitä, että kolarit useimmiten peräänajoja, kun näillä leveysasteilla nokkakolereita.

  Mutta viis lapsen turvallisuudesta, kun äiti on päättänyt, että hän haluaa lapsen selkä menosuuntaan. Sillälailla....

  Eikö tässäkään kohtaa välähtänyt, kun autonvuokrausliikkeillä ei ollut kun niitä kasvot menosuuntaan istuimia??

  Noh, kukin tavallaan ja pääasia että mitään ei autoillessa tapahtunut
   
 15. Haloo itsellesi Vierailija

  http://www.autoliitto.fi/testit_ja_ajoneuvot/lasten_turvaistuimet/vaaratilanteita_turvaistuimessa/turvaistuin_selka_ajosuuntaan/
   
 16. ??HALOO Vierailija

  Niin, toi oli SUOMEN oloihin eli mikä sun pointti tossa oli?? Just totahan mä sanoin....
  Keski-Euroopassa ja etelämpänäkin on enemmän isoja moottoriteitä, joissa peräänajot on yleisempiä ja silloin lapsi on paremmassa turvassa kasvot menosuuntaan.
   
 17. Alkuper.kysyjä Vierailija

  Otahan sinäkin ennen kuin alat päätäs täällä aukomaan.

  Ensinnäkin olet sekoittanut asioita hiukan. On totta, että Keski- ja Etelä-Euroopassa on peräänajot yleisempiä, mutta se johtuu siitä että siellä ajetaan enemmän kaupunki-alueilla, Suomessa on taas maantieajo yleisempää. Ja missä turistin eniten ajaa??

  Eli vaikka muualla olisi peräänajokolarit yleisempiä, en silti usko että kasvot menosuuntaan alle kulmevuotiaalla on turvallisempi ajotapa Keski-Euroopassa. Ja miksi se, että joku törmää meidän auton perään on todennäköisempää kuin se, että itse törmäisi jonkun auton perään?? En ymmärrä tätä "peräänajo"-selitystä ollenkaan. Jos itse ajaa jonkun auton perään, niin selkä-menosuuntaan istuin on turvallisempi.

  Sitä paitsi Keski-Europassa turvallisuudesta ei välitetä niin paljon kuin Pohjoismaissa, sen tietää kun näkee miten yleistä on lapset ilman turvaistuimia autoissa. Harvemmin näki lapsia turvaistuimissa. Vain aivan pieniä vauvoja.

  Tässä vielä hyvä linkki:
  http://www.liikenneturva.fi/www/fi/turvalaitteet/lasten_turvalaitteet/euroopassa_kasvot_menosuuntaan_suositus.php
   
 18. ??!? Haloo Vierailija

  Ensinnäkin olet sekoittanut asioita hiukan. On totta, että Keski- ja Etelä-Euroopassa on peräänajot yleisempiä, mutta se johtuu siitä että siellä ajetaan enemmän kaupunki-alueilla, Suomessa on taas maantieajo yleisempää. Ja missä turistin eniten ajaa??


  Siis mitä helvettiä sä höpiset?? Mistä sait päähäs että muualla Euroopassa ajetaan enemmän kaupunkilalueilla?? Ja mistä sä tiedät missä turistit ajaa eniten? Jotkut voi ajaa halki Euroopan, ja ei ne vaan kaupungeissa silloin ajele.
  Oletko koskaan kuullut esim Saksan ns. "autobaanoista". Siellähän ei ole koskaan satojen autojen peräänajokolareita.... Voi jessus mitä argumentteja....

  En jaksa idioottien kanssa väitellä, I rest my case.
   
 19. asfrafa Vierailija

  Sitä minä just tarkoitan, että turistit ajaa eniten maanteilla eikä kaupungeissa. Ja maanteilla sattuu enemmän nokkakolareita. Peräänajoja sattuu enemmän kaupungeissa.
  Ja sen tiedon, että muualla euroopassa on enemmän kaupunkiajelua kuin pohjois-europassa sain jostain liikennesivustolta, kun tutkin tätä turvaistuin-asiaa. PISTE.

  Mee jo muualle aukomaan päätäs!
   
 20. Se koira Vierailija

  älähtää, johon kalikka kalahtaa.....
   
 21. alkup.kysyjä.. Vierailija

  Kerropa tietävänä miksi Keski-Euroopassa turvakaukalot laitetaan selkä menosuuntaan, jos kerta kasvot menosuuntaan matkustaminen on turvallisempaa siellä? :)   
 22. Voi että sentäs Vierailija


  Koska kyse on VAUVASTA idiootti!!!! Vai ootkos jossain nähnyt kasvot menosuuntaan asennettavia turvakaukaloita.
  Matkustaminen turvakaukalossa on hieman eri asia kuin sitten myöhemmin turvaistuin.

  sä taidat olla todella typerä
   
 23. alkup.kysyjä... Vierailija

  Ja puhuit nyt itses pussiin! :)
  Vauvan/lapsen ruumiinrakenne on liikenneturvallisuuden kannalta samanlainen 3-4-vuotiaaksi asti, eli pää on liian painava vartalon suhteen. Eli jos kerta 2-vuotiaasta on siellä päin turvallisempaa kuljettaa kasvot menosuuntaan, niin on pientä vauvaakin kuljetettava kasvot menosuuntaan. Ajattele nyt vähän.

  Oikeasti, tutki vähän asioita ennen kuin alat esittämään tietävää. Lue edes pari liikenneturvallisuutta ja lasten turvaistuimia käsittelevää asiallista sivustoa.

  Keski-Euroopassa käytetään kasvot menosuuntaan olevia istuimia suuremmaksi osaksi vain käytännöllisyyden takia. Selkä menosuuntaan -istuimet vievät paljon tilaa autossa ja lapsi on myös vaikeampaa istuttaa sellaiseen.
  On totta että siellä peräänajoja on enemmän kuin nokkakolareita, mutta se ei ole hyvä syy laittaa pieni lapsi turvaistuimeen kasvot menosuuntaan. Peräänajot eivät edes ole niin tuhoisia kuin nokkakolarit, joita ei pienen lapsen niska kestä ollenkaan.
   
 24. Voi että sentäs Vierailija


  En puhunut pussiin. Opettele sinä lukemaan. Ja vertaas vähäsen, onko turvakaukalo ja turvaistuin sun mielestä jotenkin samannäköiset?? Jo lapsen asento niissä on aivan eri, ja ne on suunniteltu tasan eri-ikäisille lapsille.

  Tiedän kyllä nuo pään koot ja muut...Ja olen lukenut aiheesta varmasti aivan tarpeeksi.

  Mutta sä et tajunnut mun pointtia... Enkä todellakaan jaksa täällä enää vääntää sisälukutaidottomien ihmisten kanssa.

  Kaikkea hyvää sulle!

  Ps. Olen asunut Saksassa jokusen vuoden enkä koskaan lukenut lehdestä pahojen kolarien yhteydessä, että lapsi olisi vahingoittunut sen takia että oli kasvot menosuuntaan...
  Että näin!
  Mutta sähän varmaan mulle jostain sellasen artikkelin kaivat, eiks je :)

   
 25. alkup.kysyjä... Vierailija

  En rupea kaivamaan mitään artikkeleitä sinulle, koska en jaksa väitellä asiasta sellaisen kanssa joka haukkuu jokaisessa viestissä. :) Tyylistäsi kirjoittaa jo huomaa, ettet tiedä asiasta oikesti mitään, koska jos tietäisit toisit faktat esille ja osaisit kirjoittaa asiallisesti. Mutta osaat vain haukkua ja nimitellä ;)
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti