Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Autonvuokraus Kreetalla

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä matkailijatyttönen, 29.06.2005.

 1. matkailijatyttönen Vierailija

  Hei,

  suunnitelmissa olisi heinäkuun Kreetan matkalla vuokrata auto ja nähdä muutakin kuin hotellin uima-allasta :)

  Haluan auton luotettavasta vuokraamosta ilman omavastuuta ja kahdella kuljettajalla. Onko täällä kokemusta ja tietoa hintatasosta? Yritin netistä katsella Kreetan vuokraamoiden hintoja, mutta en ainakaan nopealla surffauksella saanut aivan vakuuttavaa vastausta. Ensisijainen kriteeri on ehdottomasti se, että vakuutukset ovat kunnossa ja vuokraamo luotettava, joten voisin vakavasti harkita myös matkatoimiston kautta vuokraamista. Toisaalta, jos jollain on hyviä vinkkejä muista hyvistä vuokraamoista, otan toki mielelläni vastaan.

  Toinen kysymykseni koskee itse ajoreittejä. Onko konkareilla vinkkejä must-paikoista? Mihin kannattaisi ajella?

  Kiitos paljon avustanne jo etukäteen!
   
 2. Auto on kiva Vierailija

  Osta tai lainaa Merja Tuominen- Gialitakiksen matkaoppaita- niissä on todella hyviä valmiita ajoreittejä. Vuokraa auto suoraan matkanjärjestäjän kautta. Se on vaivattominta ja turvallisinta. Kokemusta on myös omin päin vuokrauksesta, esim. Club Car on ollut hyvä, mutta hinnat ovat melkein paremmat kun ottaa auton matkanjärjestäjän kautta ja mieluummin jo Suomesta tilattuna.
   
 3. Autonvuokraus Vierailija

  Jos matka suuntautuu länsi-Kreetalle niin silloin voisit vuokrata auton yksityiseltä, Auto Hire vuokraamolta.

  Asiat hoituvat Suomenkielellä, kysäise [email protected]

  Kilometrejä tänä keväänä Kreetalla noin 1800,
   
 4. RTO Vierailija

  Kannattaa ehdottomasti varata auto matkatoimiston kautta. On varmasti luotettavaa touhua ja autot suht. uusia ja hyväkuntoisia. Paikallisista vuokraamoista saat mitä on jäljellä (todennäköisesti joudut odottelemaan ainakin pari päivää) ja useimmiten kovempaan hintaan. Tästä on itselläni kokemusta Kreetalta. Meillä oli ensin matkatoimiston kautta varattu auto. Toisella viikolla yritimme omin päin vuokrata vastaavaa europcarista niin niillä ei ollut vapaana autoja koko viikolle ja jos olisi ollut, hinta olisi ollut kovempi kuin matkatoimiston kautta etukäteen varatessa. Niillä on jonkinlaiset sopimushinnat. Saimme sitten pikkuvuokraamosta (samaan hintaan) jo ajat sitten parhaat päivänsä nähneen pienemmän auton.
   
 5. hanialainen Vierailija

  Mä heitän kohta sulle jutskut autoilusta hanaissa ja platanaksessa.
   
 6. kokemumusta on Vierailija

  Ehdottomasti suomesta matkatoimiston kautta. Hinta on noin 100€ halvepi viikolta ja auto paremmin varusteltu kuin
  paikan päältä otettuna. Viime kesänä emme viitsineet vuokrata etukäteen ja tulimme ""täihin"" jo kolmessa päivässä joten otimme paikan päällä auton viikoksi. Naapuri oli ottanut suomesta etukäteen ja auto oli parempi ja sen satasen halvempi samasta vuokraamosta. Olis sille rahalle ollut muutakin käyttöa.
   
 7. Matkailijatyttö Vierailija

  Kiitos kaikille vinkeistä. Varasin auton etukäteen. Nyt vaan reittejä tutkailemaan. Siitä otetaan tietysti vinkkejä edelleen vastaan.
   
 8. Teemu Vierailija

  Olit jo varannut, mutta vertaa huviksesi hintoja tuohon paikkaan: www.economycarrentals.com

  Itse olin Mallorcalla, josta vuokrasin samantapaisesta palvelusta ja sain hyvän auton tosi halvalla. Hinta oli puolet halvempi kuin matkanjärjestäjän kautta varattaessa! Hintaeroa tosin kasvatti lisäpalveluiden ilmaisuus eli matkanjärjestäjän hintaan eivät kuuluneet lastenistuimet ja toinen kuljettaja. Jos ottaa ihan perusvuokrauksen (yksi kuski ja ei lapsia), niin silloin hintaero oli pienempi.
   
 9. siru Vierailija

  Osta merja Tuomisen kirja ""kreeta vieraanvaraisten jumalten saari"". Siinä on reittiselostuksia, voi valita mieleisesi nähtävyydet. Saa varmaan kirjastostakin.
   
 10. Raato Vierailija

  Olen varannut Tjäreborgin (Avis) kautta auton viikoksi käyttöön elokuussa Kreikassa/Pargassa. Sitä kautta varattuna C-luokan 1,6 ilmastoinnilla varustettu 5-ovinen auto tulee maksamaan 240 euroa. Hintaan sisältyy kolari- ja vahinkovakuutus (CDW), varkausvakuutus (TP), paikalliset verot, rajoittamaton kilometrimäärä sekä auton toimitus lentokentälle. Siihen lisäksi tulee Super CDW-vakuutus 5-6 €/pvä joka pienentää omavastuun 90 euroon. Eli hinta on kaikenkaikkiaan noin 300 €.

  Pikaisesti katsottuani vastaavanlaisen auton vuokra tuolla Economy Car Rentalsissa olisi vähintään 368 euroa.
   
 11. laskukone Vierailija

  Minäkin tein laskelmia ja tulin siihen tulokseen että saan auton useita kymppejä halvemmalla kun varaan sen Finnmatkojen kautta, siis europcar.
   
 12. Raato Vierailija

  Hae tuolta kartta:
  http://www.gnto.gr/pages.php?pageID=805&langID=2

  Jäi vähän epäselväksi menetkö Kreetan itä- vai länsipuolelle. Jos olet vaikkapa Rethymnonissa niin yksi hyvä reitti on kun lähtee Hanian suuntaan ja noin puolimatkasta kääntyy etelään päin. Etenkin Imbrosin seudulla on upeat näkymät. Käytyäsi Hora Sfakionissa suuntaa itään Selian suuntaan ja siitä edelleen takaisin Rethymnoniin. Matkaa tulee muistaakseni noin 200 kn ja siihen kuluu helposti koko päivä. Tämä on varmaan aika yleisesti ajeltu reitti.

  Kourna järvi on ehdoton must. Se sijaitsee parikymmentä kilometriä Rethymnonista länteen.
   
 13. Kouros Vierailija


  Äsköisiä tekstejä lukiessani jää kovasti kaipaamaann niitä kirjoittaja-nimimerkki HJN:n tosin pitkiä, mut niin ASIANTUNTEVIA ja GYVIN kirjoitettuja seikkaperäisiä ja pikkutarkkoja ajo-ohjeita Kreetalla.

  Toivoisinkin hänen vielä joskus jaksavan niitä kirjoittaa, mikäli maailmanmatkoiltaan ehtii. Kateelliset tahot kyllä häntä ovat vastustaneet ja vainonneet, mutta hän ei anna periksi. Olen varma, että saamme taas kohtapuoleksi lukea hänen seikkailuistaan Kreetan maanteillä.

   
 14. WWmanne Vierailija

  Minäkin lukisin niitä kertomuksia enemmän, mutta taitaa herra olla jossakin matkoilla kun ei ole kuulunut mitään.
   
 15. HJN Vierailija


  Toukokuussa tein taas autolomareissun Kreetalta. Tässä hieman raporttia ajopitoisesta reissustani, koska täällä on jo ehditty toivoakin 

  Kreetan historia lyhyesti sanottuna huikaiseva, saarella on syntynyt Kreikan ja koko länsimaiten kulttuuri. Tuskin missään lomakohteessa on erinomaisten rantojen ohella vastaavaa määrää eri aikakausille ajoittuvia ja aiheutuneita historiallisia kohteita. Monelle lomailijoista saaren historia ja historialliset toiminnat jää mieleen vain matkaoppaan puuduttavasta ja epämääräisestä (usein virheellisestäkin) johdatuksesta Kreetalaiseen mytologiaan matkalla lentokentältä halpaan hotelliin.

  Eniten käyty on varmastikkin Knossoksen retki, joka on informatiivinen, mutta hikinen johdatus minolaiseen kulttuuriin ja sen alakulttuureihin. Vaikka Bill Evans rakennutti osin Knossoksen uudestaan hän unohti saneerauksesta ilmastoinnin ja tuskin osasi kuvitella sinne tultavan 100-bussilla päivittäin ja joskus useimmillakin, puhumattakaan pienemmistä ajoneuvoista ja ihan tavallisista pikkuautoista, niin vuokratuista kuin omistakin... Kuitenkin Knossos on paikka josta löytyy tiivistettynä koko minolainen kulttuuri esineistöineen päivineen, joten siellä kannattaa käydä, jos ei päätä palella, niinkuin monella siellä tekee. Retket, hinnat ja muut detaljit löytyvät kultakin matkanjärjestäjältä, sinne pääsee myös omatoimisesti, paikka aukeaa sesonkina 06.00 ja sulkeutuu 23.00, joten ei muuta kun menoksi ja matkatavarat takapenkille.

  Jos joku löysi lievän piikin tuosta edellisestä tekstistä, no ehkä siksi, että siellä on jo alkukeväästä jumalaton tungos ja melkoisen paskamainen markkinameininki, puhumattakaan varsinaisista lomakuukausista. Ehdottomasti paras ajankohta museoon ja Knossokseen tutustumiseen on talvi, harva vaan lomailee silloin Kreetalla. Minä kylläkin.
  Jos jota kuta kiinnostaa autoilu Kreetalla ja omatoiminen ”rauniomatkailu” tässä oma tapani tutustua saaren historiaan. Opiksi ja ojennukseksi... Muistakaa tarkistaa rengaspaine aina Kreetalla autoilessanne!

  Seuraavassa ohjeita ja ajatuksia Messara-tasangon retkille eväiksi, varmaan moni on jo näitä retkiä tehnytkin. Keikan heittää hyvin päivässä eikä reitti ole kovin vaikea tiestön suhteen, ei kannata lähteä leikkimään rallimiestä tai naista, sen kerron kokemuksesta ja alkoholin jättäisin useiimmiten pois kokonaan, ei muuta kun korkeintaan yksi rohkaisukulaus vuohenmaitoa... Siellä on mahdollisuus myös vilvoitteluun, joko heti etelä-rannalle tultuanne Agia Galinissa, tai raunioitten jälkeen ”Kalamäessä” tai Matalassa. Lähtöpiste on Rethymnon ja siitä tie kohti Spiliä, reitiltä ei eksy kun pysyy vain päätiellä eikä poikkea muualle. 54km jälkeen tulette T-risteykseen josta käännytään oikealle Agia Galiniin ja vasemmalle Timbakiin ,Festokseen jne. Se 89km on sen verran syheröä, että ehdotan poikkeamista Agia Galiniin ja ajatte alas satamaan saakka siellä on parkkitilaa ja pitkärivi turistikuppiloita innokkaina ottamaan teidät asiakkaikseen. Agia Galini on pikkunätti turistipyydys johon ei myydä Suomesta matkoja, mutta taukopaikkana mitä mainioin.

  Ja matkaan, ajetaan kohti Timbakia, alkumatka melkoista serpentiiniä, mutta jo niin tuttua. Kun tie laskee jo kohti Messara-tasankoa vastaan tulee rumia kasvihuoneita pilvin pimein - suoraa ja omituinen T-risteys josta vasemmalle. Olette Timbukissa joka on pölyinen paskainen ja ruma maatalouskylä aaltopeltinavettoineen kuten lähes kaikki isommat kylät tasangolla. 2km Timbakista tulee viitta oikealle ”Festos” tai ”Phaistos” (ovat oikeat kirjoitusmuodot) suoraan ja sitten serpentiinejä rinnettä ylös ja olettekin jo Festoksen parkki-alueella.

  Parkkeerauksesta ei rahasteta, tilaa on löytynyt jopa sesonkina. Festos on auki kuten muutkin museot ja kulttuurikohteet 07.00-23.00 kesäisin. Kivikatua ylös ja luukulla rahastetaan, viimeksi taisi olla 12 € luokkaa per henkilö. Suositan asiasta kiinnostuneille Dr. Antonis Vasilakiksen ”Phaistos” kirjan ostamista, joka on alansa pätevin (19-20€).
  Festos on mahtavalla paikalla, se hallitsee täydellisesti koko Messara-tasangon länsiosaa. Raunioita on paljon eri aikakausilta joten kokonaisuuden hahmottaminen on hieman vaikeaa. Mutta siinä onkin Festoksen viehätys, että se antaa ajatuksille sijaa. Siellä voi ottaa ekat rakit, mutta tiedä, että vain omalla vastuulla.

  Teatteriportailla istuessa, maatessa tai seistessä voi miettiä miltä palatsi on näyttänyt kaikessa loistossaan Psiloritis-vuoren kahta silhuettia vasten. Mitkä auringonlaskut, kun aurinko vaipuu Kaspiuan mereen ja viimesäteet tavoittavat kulkueportaat. Mikä näky kohtaa Kommosissa maihin laskeneita kauppamiehiä ja neekeriorjia kun he nousevat kivettyä tietä kohti ylhäällä loistavaa Festoksen palatsia ja luostaria? Festoksen runsas esineistö löytyy Iraklionin arkeologisesta museosta samoin kun muidenkin Messara- tasangon historiallisten kohteiden. Erityisesti on mainittava ”Phaistos disk”, tämä kaksipuolinen hieroklyyffejä sisältävä kahdeksankulmainen savikiekko. Kiekon käyttötarkoitus ei ole vielä selvinnyt eikä hieroklyyffi- ryhmien sanoma tai tarkoitus - tulkintoja aiheesta toki löytyy pilvin pimein. Kannattaa käyttää Googlea, jos on enempi kiinnostunut?

  Festos oli kaupankeskus milanolaisessa maailmassa, sinne matkaavat antoivat vaikutteita kulttuurille ja sieltä kauppamiehet ja -ratsut vievät niitä eteenpäin. Festos oli vauras jo hyvän sijaintinsa vuoksi suuren viljavan tasangon hallitsijana ulkomaan kauppaa unohtamatta. Festos kehittyi, ollen sen ajan tieteen, taiteen, kaupan ja käsityötaidon keskus. Dr. Vasilakis nimitti alueen ”Messarakulttuuriksi” tai ”Phaistoskulttuuriksi”. Kulttuuri kohtasi loppunsa Theran räjähdyksen jälkimainingeissa 1550 e, myös saarelle muuttaneet mykeneläiset viimeistelivät Festoksen hävityksen. Kaikki tämä on nyt autoturistin helposti nähtävissä.

  Agia Triada sijaitsee harjanteen länsipäässä 49 km Festoksesta. Tie lähtee Festoksen parkkipaikalta etelään, ei käännytä alas vaan oikealle, vastaan tulee pienehkö maksuton parkki-alue, siitä autolla portaita alas ja ollaan Agia Triadassa . Paikka on samoin auki kun Festos, sinne on muutaman euron sisäänpääsymaksu, mutta täältä puuttuu suurempi rihkamakauppa opaskirjasia lukuun ottamatta. Dr. Vasilakisin ”Phaistos” kirjasessa on hyvin toimitettu osa Agia Triadasta, joten tällä opuksella pärjää myös näillä raunioilla.
  Agia Triada rakennettiin toisella palatsikaudella 1700 e yhdessä Kommosin kanssa palvelemaan meriliikennettä ulkomaailmaan. Agia Triadasta on käytetty myös nimitystä ”kesäpalatsi”, koska se sijaitsi alempana Geropotamos-virran suulla. Siitä on johtanut kivetty katu tai tie Festokseen joten liikennettä palatsien välillä on ollut reippaasti. Nyt täytyy siis kävellä, autolla ei saa ajaa!

  Agia Triadasta löydetty esineistö on ollut korkeatasoista ja itse rakennusten muoto ja sijainti kertoo kauppapaikasta ja vauraudesta ennenkuulumattomasti näillä paikkaseuduilla. Kommos sijaitsee lähellä Matalaa jota sitäkin on käytetty satamana aikoinaan useasti. Kommosista puuttuu se ylellisyys jota esiintyy Festoksessa ja Agia Triadassa, joten sen merkitys on ollut arkisempi koskien yhteyksiä merelle ja muualle maailmaan. Kommosiin ei erityisesti retkeillä, eikä kirjoittajakaan ole siellä käynyt.

  Gortyn rauniot löytyvät n 40km Festoksesta itään päätietä läpi Mireksen kylän, siitä n 9 km tulee taas erilaisia raunioita tien molemmin puolin ja kylttejä ja opasteita. ”Rauniot ovat auki” normaalisti 07.00-23.00. Dr. Anatolis Vasilakiksen ”Gortsyn tie” kirjanen kätevin ja ajankohtaisin opus paikasta, se on myös hyvin visuaalinen paikalla suunnistamiseen, joten hanaa. Elämä Messara-tasangolla jatkui vaikka Festos oli hävinnyt rakikauppiaiden keskuspaikkana. Meritiet muualle maailmaan jatkuivat kunnostettujen Kommoksen ja Agia Triadan kautta. Messara-tasangolta kulki maayhteys Knossokseen tasangon keskivaiheilta tähän syntyi jo minolaisaikaan asutusta. 900..800 ea paikkaan syntyi Gortsyn kaupunki. Gortsyn toimi yli 1000 vuotta Messara-tasangon keskeisenä kaupunkina ollen huipulla roomalaisten aikaan 67ea .. 300 ja, jolloin se hallitsi Egyptiä ja Pohjois- Afrikkaa. Amerikkaa ei oltu vielä löydetty.

  Sitten perustettiin Euroopan ensimmäinen seurakunta Tituksen toimesta apostoli Paavalin innoittamana. Yksi Gortsyn helmistä on Odeon-teatteri ja sen puolipyöreää seinää peittävät laintaulut joiden tekoajaksi on arvioitu 450 ea. ”The Great Inscription” on vanhin Eurooppalainen lakiteksti koostuen 19 000 doorilais-kreetalaisen murteen kirjaimesta.
  Gortsyn on ollut suuruuden aikoihin todella upea kaupunki hienoine rakennuksineen. On käsittämätöntä kuinka lähes 300 000 asukkaan kaupunki on yhtä rauniokasaa muutamaa paremmin säilynyttä rakennuksen hahmoa lukuun ottamatta. Hävityksen ovat tehneet toistuvat maanjäristykset ja tietenkin sodat ihmiset itse, joten aina ei voi syyttää saasteita ja pakokaasuja ;-) kuten ERÄÄT pyrkivät tekemään. Rauniot ovat hyvin laajalla alueella, joten kaupungin kokonaiskuvan hahmottaminen on vaikeaa.

  Jos raunioita riittää jo Festoksen jälkeen tai haluatte muuten piipahtaa meressä lähin kohde Festoksesta on Kalamaaki, jota pidän parempana kun Matalaa. Taas vaan hanaa! Kalamäen rannoilla on tilaa ja sieltä löytyy kaikki turistin tarvitsemat palvelu. Ainoa miinus on alkukaudesta rannalla puhaltava navakka tuuli se ainakin vilvoittaa, mutta nostaa joskus hiekkaa ilmaan kuten Saharassa. Hiekkaa kutsutaan Saharaccoksi. Matalassa käydään katsomassa ”niitä luolia”, tosin jo alkukaudesta rannalla ja sen tuntumassa olevalla parkkialueella vallitsee melkoinen hula-balo ja kylän tavernoissa pahempi rahatpois-meininki kun pohjoisrannalla. Tottakai kerran pitää Matalassa käydä. Käsitykseni mukaan siellä porukkaa majailee myös ympärivuoden. Kylän Essolla huili oli tosihalpaa!

  Mainittakoon, että keväällä täällä Etelä-Kreetalla kesä on kuukauden edellä pohjoista joten hyvät helteet on jo alkukeväästä. Riippuen mieltymyksistänne paluun voitte tehdä jälkiänne takaisin kohti Timbakia ja Agia Galinia, siitä Splitin kautta Rethymnoniin. Toinen vaihtoehto on ajaa Gortsyn raunioitten jälkeen ohi Agii Dekan ja heti kylän jälkeen vasemmalle kohti Iraklionia. Tämä tien No.99 on pää-väylä Messara- alueen ja Iraklionin välillä, tie on hieman vähemmän vekillä, tosin täältäkin mutkia löytyy riittävästi mutta matkaa on vain vajaa 27 km pohjoisrannan kansallistielle.

  Muutama vinkki.
  Muistakaa hommata hyvä kartta, 1:125 000 tai 1:100 000 riittää, mutta turisti- ja vuokraamojen kartoista ei tiet ja kylät selviä eivätkä ne pidä paikkaansa tietenkään. Hankkikaa kartta siis jo Suomesta. Maanmittaushallituksen myymälässä Helsingin Klaavutiellä on laajat valikoimat. Huoltoasematiheys on nykyisin erittäin suuri joten polttoaine ongelmia ei synny.
  Vaikka kylät näyttävät melko rujoilta ja epäsiisteiltä kuten Timbaki, ne ovat kuitenkin äveriäitä. Kylissä olevissa marketeissa löytyy kaikki se tavara mitä Suomestakin (paitsi hyviä karttoja) ja ennen kaikkea halvemmalla kun turistikaupoista.
  Kylien läpikulkuliikenteessä ajetaan miten sattuu ja yleisin tulppa tiellä on keskellä katua käyvä traktori jonka kuski on ”paennut” tai sitten kännäilee tavernassa.
  Paikallinen pic-up kuski on teiden kuningas, päästäkää suosioilla ohi
  Kylissä pärjää ”kalimeralla”, hymyllä ja terveillä käsillä, joskaan pieni kreikantaito ei ole pahitteeksi. Jos mukanasi on vaikkapa litran pullo rakia, etkä pihtaile sen tarjoilussa paikallisille, on suosiosi taattu.

  Tässä nyt vähän alkua; kirjoittelen lisää parremmalla ajalla.

   
 16. matkailijatyttö Vierailija

  Länsi-Kreetalle majoitumme, mutta ajatuksena on kyllä matkustella ihan joka puolella. Täällä onkin oikein hyviä vinkkejä, erityisesti karttavinkki oli todella tarpeen.
   
 17. Raato Vierailija

  Suunnitellessäsi reittejä pidä kuitenkin mielessä, että matkanteko on todella hidasta lukuunottamatta ihan isoimpia teitä. Vuoristossa jo parisataakin kilometriä päivässä on aika kova sana. Ilta pimenee nopeasti enkä neuvoisi olemaan silloin jossain tuntemattomalla seudulla keskellä vuoristoa.
   
 18. Kourokselle/HJN:lle Vierailija

  -

  [Edited by: admin on 13.7.2005 8:46]
   
 19. plataniafan Vierailija

  -

  [Edited by: admin on 13.7.2005 8:47]
   
 20. Juniper Vierailija


  Olen samaa mieltä. Tämä palsta EI KESTÄ noin pitkiä häirikköviestejä. Kukaan jaksa onneksi lukea moista potaskaa.
   
 21. Kiitos HJN Vierailija

  Oli tosi mukava lukea taas mielenkiintoinen tekstisi virittäytyessäni joka vuotiselle Kreetan turneelle. Kiitos !
   
 22. Outo vuokraus Vierailija

  Aloittajahan halusi vuokrata auton kahdella kuljettajalla? On varmaan vähän arvokkaampaa kuljettajineen. Mitä teet sillä aikaa sen toisen kanssa, kun toinen ajaa?
   
 23. matkailijatyttö Vierailija

  Pitäisi varmaan jättää omaan arvoonsa, mutta olipa asiaankuuluva ja asiallinen kommentti.
   
 24. Kirsi Vierailija

  En ole koskaan vuokrannut autoa Kreikassa, mutta ovatko autot Kreetalla vähissä vilkkaimpaan aikaan?
  Yleensähän kaikki ovat aina keskustelupalstoilla kirjoitelleet, että ilman muuta kannattaa auto ottaa vasta paikan päällä, koska matkanjärjestäjät ottavat paljon kalliimman hinnan.
   
 25. Raato Vierailija

  ""koska matkanjärjestäjät ottavat paljon kalliimman hinnan""

  Ei pidä paikkaansa, asia on just päinvastoin.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti