Hae Anna.fi-sivustolta

Autoparkit Siena/Firenze ja vähän muuta?

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä JPH, 22.05.2010.

 1. JPH Vierailija

  Terve,

  kahden viikon päästä reissuun! Talo on vuokrattu Montepulcianosta. Tarkoitus kierrellä ympäri maakuntaa.

  1. Kun saavutaan Montepulcianosta päin Sienaan, mihin tulee pysäköidä auto että pääsee sujuvasti jatkamaan bussilla (tai muulla julkisella) kohti kaupungin keskustaa ja nähtävyyksiä?

  Kuinka lähelle keskustaa on järkevää edes pyrkiä sienassa?

  2. Sama kysymys koskien Firenzeä, eli mihin pysäköidä auto että pääsee jatkamaan julkisella kulkuneuvolla keskustaan?

  3. Onko kokemuksia Bagno Vignonin kylpyläpaikasta? Voiko sinne mennä lasten kanssa (3-4-5 v.)?

  4. Voitteko suositella paikkoja joissa lapsetkin viihtyisivät :) ?

  Kiitos!
   
 2. Siena Vierailija

  Sienassa on monta isoa parkkipaikkaa/hallia. Yksi kätevä on Duomon takana, sieltä pääsee rullaportailla ylös kukkulalle. Toinen lyhyen matkan päässä oleva parkki on jalkapallokentän luona. Nuo ainakin löytyvät kartasta helposti.
   
 3. ili Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei

  Hienoon paikkaan olette menossa. Hauskaa matkaa.

  Vinkit Sienaan. Aja Montepulcianosta Bettole- Siena maantietä (SS73) kohden Sienaa. Älä aja ensimmäisestä liittymästä (Siena Ovest - siena itäinen sisään , vaan lähde kiertämään kaupunkia "kehätien" kautta ohi Sienan. Pian ohitat Grossetoon lähtevä maantien ja heti perään saavut SIENA SUD liittymään. Ota tämä ja aja parkkihalliin IL CAMPO. Kävelymatkaa IL Campo aukiolle parkkihallista noin viisi minuuttia. Hyvät opasteet.

  Firenze : Aja Firenzen eteläisestä liittymästä pois moottoritietä ja jatka kaupunkiin. Ylität Arno - joen. Nyt käänny heti vasemmalle kohden keskustaa ja jatka rantabulevardia( lungarno christoforo colombo) kohden keskustaa niin pitkälle kuin pääset (katu muuttu yksisuuntaiseksi vanhan kaupungin tuntumassa). Nyt on käännyttävä oikealle( via giovanni amendola) käänny heti seuraavasta mahdollisesta risteyksestä vasemmalle ja taas heti seuraavasta kadunkulmasta vasemmalle (yksisuuntainen katu noin neljä kaistaa johtaa takaisin kohden rantabulevardia, viale della giovita italia) . Kierrät siis korttelin ympäri ja päädyt rantabulevardin tuntumaan. Ota oikeanpuoleisin kaista ja kadun päässä näkyy "torni" oikella. Tässä sijaitsee parkkipaikka, jossa yleensä on tilaa. Puolenpäivän jälkeen tosin usein täyttyy. Ei ihan halvin p-alue, mutta kolikkopaikka kuitenkin, muutamasta tunnista (4-5-h) selviää parillakympillä. Mikä parasta. P-alueelta lähtee via tripoli katu suoraan keskustaan ja Duomolle kävelet kymmenessä minuutissa. TÄMÄ ON SE VIIMEINEN KATU johon voit ajaa ilman pelkoa sakoista. Juuri niistä ZTL -sakoista , joista tälläkin palstalla on keskusteltu eli tämän p-alueen laidalta alkaa Zone TraficoLimitado- alue. Via Tripolin varrella muuten Santa Crocen kirkko ja Leather School of Firenze, suosittelen.


  Paluumatkalla aja ehdottomasti vielä joen toiselle puolelle ja Piazza Michelagelolle, josta saat panoraamakuvan koko kaupungista.

  Sienasta Montepulciaonoon kannattaa ajaa halki Creten eli Siena maantieltä DÀrbian kohdalta tielle SS438 kohden Ascianoa, ota tämä tie ja et tule katumaan.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti