Hae Anna.fi-sivustolta

Autotunen käyttäminen

Viestiketju osiossa 'Musiikki' , käynnistäjänä vierailija, 25.05.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Kuuntelen musiikkia aika vähän ja lähinnä satunnaisesti, enkä ole musikaalinen. Aika vähän tiedän musiikista ylipäätään. Kuuntelen laidasta laitaan kaikenlaista vähän fiilispohjaltakin. Saatan päätyä kuuntelemaan sellaisten laulajien musiikkia, joiden tarina jollain tavalla jää mieleeni.

  En ole mitenkään hyvin perillä musiikkimaailman jutuista, mutta välillä olen lukenut näitä keskusteluja ja uutisia autotunen tmv. käyttämisestä ja ilmeisesti tätä käytetään aika paljon. En tiedä onko se hyvä vai huono asia, että sitä käytetään. Eihän sen käyttäminen välttämättä automaattisesti tee laulajasta huonoa. Toisaalta haluaisi kuunnella mahdollisimman aitoa musiikkia, jota ei ole muokattu.

  Mistä sen tunnistaa, jos laulaja käyttää autotunea tai jotain vastaavaa? Minä en oikeasti tunnista sitä, mutta voi johtua siitäkin, että en ole mitenkään musikaalinen, enkä niin paljon musiikkia kuuntele. Oppisin kyllä tunnistamaan sen käyttämisen, jos olisi saman laulajan laulamana sama kappale autotunen kanssa ja ilman peräkkäin. Mistä autotunen käyttämisen huomaa tai tunnistaa? Miten se muuttaa ääntä?

  Tässä on muutama linkki Youtube-videoihin yhden laulajan osalta. Muutamissa kohdissa olen jäänyt miettimään, että onko autotune käytössä, vai voiko oikeasti laulu kuulostaa tuollaiselta, jos henkilö osaa laulaa. En nyt tiedä onko autotunen käyttämisen lopulta huono asia, jos sitä käytetään kohtuudella. Rupesi vain kiinnostamaan tämä aihe. Jossain kohdissa ääni nimittäin kuulostaa, jotenkin sellaiselta, että voiko se olla aito. Tulee mieleeni, että voiko laulu kuulostaa tuollaiselta ilman muokkaamista.

  https://www.youtube.co...
  https://www.youtube.co...

  Yllä olevat ovat livelähetyksestä ja alla on vielä pari laulajan itse tekemää kappaletta.

  https://www.youtube.co...
  https://www.youtube.co...
  https://www.youtube.co...

  Voisihan näitä esimerkkejä laittaa enemmänkin, mutta ehkä nämä riittävät. En oikein tiedä, miten suhtautua autotunen käyttämiseen tms. kikkailuun.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti