Hae Anna.fi-sivustolta

Avuliaisuus muuttui kaaokseksi

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 11.09.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 765
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ruotsi pullisteli pitkään valtiona, joka kykeni ottamaan vastaan pakolaisia ja pitämään yllä vakautta yhteiskunnassa. Suomessakin osa väestöstä ihannoi läntistä naapuria edistyksellisenä maana, missä ääriajattelua ei ilmennyt. Silti se muhi lähiöissä ja pullahti viimeistään nyt esiin, kun laitaoikeisto kykeni nousemaan jo lähes samoihin lukemiin kuin maltillinen kokoomus. Ympäröivän maailman mielestä Ruotsi ei enää ole edes hyvinvointivaltio, vaan pahoinvointi ilmenee muukalaisvihana, murhina ja elinolojen vaikeutumisena poliittisen kaaoksen vuoksi.

  Yhteiskunta ei kouluta enää lapsia samalla tavoin kuin ennen, vaan tilalle ovat tulleet yksityiset opinahjot, jotka pihistävät jopa ruuassa ja muissa menoissa. Oppimistuloksista ei piitata, sillä liian hyvän koulutuksen saaneet voivat jopa valittaa kohtelustaan. Voittoa ei synny muutoin kuin pienentämällä kuluja, sillä yhteiskunta asettaa tulorajat poliittisin perustein. Tilanne on samankaltainen vanhusten hoidossa.

  Ruotsi pyrkii saamaan maahanmuuton kuriin muilla tavoin kuin monet eurooppalaiset valtiot, koska ei halua antaa valtaa populisteille, kuten muut ovat toimineet. Iso-Britannia irtosi jo Euroopan unionista sen takia, ettei väki halunnut lisää ulkomaalaisia. Saksassa muukalaisviha on saanut väen jo kaduille osoittamaan mieltään, eivätkä Pohjoismaat ole kyenneet pitämään poliittista vakautta turvautumatta hallituskoalitioihin, joissa populistit ovat mukana. Ehkä Ruotsi on nyt samassa jamassa, jos haluaa säästyä täydeltä poliittiselta kaaokselta.
   
 2. vierailija Vierailija

  Tyypillistä sekin että sekä netti että lehdet toitottavat että Åkesson sanoi vaaleja edeltävässä "ryhmäkuulustelussa" että maahanmuuttajat eivät sovi tänne. Oikeesti hän sanoi, että ne maahanmuuttajat, jotka eivät saa täältä töitä, eivät sovi tänne ja että eivät saa töitä siksi, että eivät sovi tänne.

  On alkuperäisruotsalaisissakin sellaisia, jotka eivät saa töitä esim. väärän asenteen tai sopimattoman käytösen vuoksi. Jos ei tunne ruotsalaista kulttuuria ja tapoja, niin voi käyttäytyä siten ettei saa töitä. Saattaa sanoa sopimattomia, esim. naisten asemasta täällä. Meille tuli eilen työhönhaastatteluun maahanmuuttaja, joka ei saanut töitä, koska oli valehdellut meriittinsä työhönhakupapereihin. Tarvittavaa koulutusta ei ollutkaan, vaan opinnot olivat jääneet kesken. Alkuperäiset ovat jo oppineent ettei kannata valehdella, koska lähes aina jää kiinni, koska kontrolli on tiukka. Ja jos valehtelee, niin varmana ei töitä saa.
   
 3. vierailija Vierailija

  Kauhee metakka siitä, kun Å sanoi että jotkut ei tänne sovi. Moni pohjoismaalainen nainen ei sopisi Saudi-Arabiaan, eikä osais tai haluais olla maassa maan tavalla. Nousiskohan samanlainen möläkkä, jos joku noin sanoisi? Tuskin..
   
 4. vierailija Vierailija

  Moni maahanmuuttaja oppii, että Ruotissa saa valehdella jos siitä on itselle höytyä ilman että siitä rangaistaan. Moni valehtelee ikänsä, alkuperänsä, antaa jopa väärän identiteetin jos luulee siitä hyötyvänsä. Ja kun valehtelusta ei ole mitään seurauksia, ei esim. oteta pois kansalaisuutta tai muita saatuja etuja jos jää valehtelusta kiinni, niin monet valehtelee.

  Jos alkuperäisruotsalainen saa yhteiskunnan tukea tai etuja valehtelemalla, niin saa maksaa takaisin jos jää kiinni ja voi jopa saada rangaistuksen petoksesta. Täällä on eri säännöt entisille asukkaille ja uusille tulokkaille.
   
 5. vierailija Vierailija

  Suomessa on aivan sama juttu. Männä vuosina joku mamu kusetti kelalta kymmeniä tuhansia mutta oikeus katsoi ettei mamun tarvinnut maksaa nitä takaisin koska ei ymmärtänyt mistään mitään. Outo juttu, että oli kuitenkin ymmärtänyt hakea niitä tukia. Suomessa on myös ulkoistettu kotoutuminen maahanmuuttajien järjestöille, joille myönnetään satojatuhansia euroja vuosittain kotouttamisrahaa. Ja miten nämä kotouttaa? Esim ministeriön raha-anomuksesta: Yhdistys palkkaa piipin joka kotouttaa työpajoissa muita piippejä. Toinen yhdistys järjestää jalkapalloturnauksia ja kokkikursseja.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti