Hae Anna.fi-sivustolta

Bambu vs. puuvilla

Viestiketju osiossa 'Muotifriikit' , käynnistäjänä Pirkko, 15.11.2010.

 1. Pirkko Vierailija

  Ostin bambusta tehdyt pitkikset, jotka ovat ihanan lämpimät ja muutenkin mukavat iholla. Sitten aloin pohtia, miten bambu vaatemateriaalina eroaa puuvillasta. Molemmat ovat luonnon tuotteita, mutta tietääkö joku liittyykö niiden kasvattamiseen tai vaatteiden valmistusmenetelmiin jotain, mikä tekisi toisesta paremman ympäristölle?
   
 2. Louhi Vierailija

  Bambu on ekologinen valinta - MTV3.fi - Koti - Sisustus

  Bambu on huippumateriaali.
   
 3. sasae eik. Vierailija

  Itselläni on just päällä bambusta tehty pitkähihainen talvialuspaita. Lämmin ja pehmeä iholla.
   
 4. jhkjhgljhgljgljglj Vierailija


  Bambu kasvaa nopeammin kuin puuvilla. Tykkään bambusukista!
   
 5. _ninnuli_ Vierailija

  Uskoisin, että materiaali on bambusta tehtyä viskoosin kaltaista muuntokuitua. Bambu sinänsä kasvina kasvaa nopeasti ja ilman lannoitteita, joten on huomattavasti tavallista puuvillaa ekologisempaa kasvattaa. Tekstiilimateriaaliksi se joudutaan kuitenkin muokkaamaan kemiallisen prosessin avulla ja tämä prosessi siis vaikuttaa valmiin materiaalin ekologisuuteen. Parhaimmillaan prosessi on suljettu, jolloin käytetyt kemikaalit kierrätetään uudelleen, eivätkä pääse luontoon tai vaurioita myöskään työntekijöiden terveyttä. Riippuu varmaankin myös muuntoprosessista, kuinka hyvin bambun antibakteeriset ominaisuudet ovat jäljellä valmiissa tekstiilimateriaalissa, mutta mukavalta se ainakin tuntuu päällä.
   
 6. Krisse Vierailija

  Bambusukkia olen ostanut miehelleni, sanoo niiden olevan tosi miellyttävät käyttää.
   
 7. Osa-aikaduunari Vierailija

  Itse haluaisin suosia bambua, jonka tuotanto on huomattavasti ympäristöystävällisempää kuin puuvillan, mutta ainakin tähän mennessä kaikki ostamani bambusukat ja sukkahousut ovat kuluneet ennätysajassa (jopa parissa päivässä) puhki. Bambun käyttö ei siis ole kovin ekologista, jos huomioi tuotteen koko elinkaaren! Toivottavasti laatu vuosien myötä kehittyy.
   
 8. Täticd Vierailija


  minullakin on sukkiksista sama havainto .. kuluvat/rikkoutuvat erittäin nopeasti rikki . palaan perinteisiin materiaaleihin ..
   
 9. Miimu Vierailija


  En tiedä miten te sukkianne käytätte ja pesette, mutta olen käyttänyt omia bambu- sukkahousujani koko talven, pesten niitä tarpeentullen nurinpäin (en siis ihan jokakerta käytön jälkeen). Ei ole tullut reikiä varpaiden kohdalle, eikä mitään muutakaan vikaa. Onkohan sukkanne liian pienet?
   
 10. Osa-aikaduunari Vierailija

  Varmaankin eri valmistajien merkeissä on laatueroja, sillä ostamani bambusukat todellakin kuluivat kantapäistä puhki kahden päivän normaalin käytön jälkeen. Samasta ongelmasta muuten puhui tutkija Päivi Talvenmaa uusimmassa Modin-lehdessä. Ovatko sinun sukkahoususi muuten 100-prosenttista bambua, vai onko joukossa muita kuituja?
   
 11. Yksi utelias Vierailija


  Olisi kiva kuulla, minkä merkkiset sukkahousut nuo on, jos olet kerta todennut ne kestäviksi. Mitenkäs muut ominaisuudet, onko mukavat päällä ja kuinka lämpöiset nuo on?
   
 12. Anyara Vierailija

  Olet pitkälti oikeilla jäljillä. Suurin osa markkinoilla olevasta bambusta on todellakin tuotettu samalla tavalla kuin viskoosi. Tuotantoprosessilla ei enää ole juurikaan tekemistä ekologisuuden kanssa! Toisekseen bambun hyvät ominaisuudet kärsivät kemiallisen prosessin aikana.

  Olen joskus päässyt hiplaamaan kemiallisesti käsiteltyä ja käsittelemätöntä bambukuitua. Käsitellyssä on saippuamainen liukkaus pinnassa ja lisäksi eroa on värissä, käsittelemätön on väriltään tummempaa.
   
 13. krisse Vierailija

  En ala hiuksia halkomaan tuossa asiassa , ostan miehelleni bambusukkia, mutta menettävät kuosinsa nopeammin kuin muut eli puuvillaiset ja villaiset. Myös bambualushousut ostin joulun aikaan hänelle, ei moittimista. Eivät ole niin kestäviä kuin puuvillaiset, niin olen kuullut.
   
 14. tuli mieleen Vierailija

  että jos ekologian mukaan elää ja itsensä pukee, saa olla lähes alasti! Eli sitten täytyy itse valmistaa vaatteensa, kehrätä puuvillansa ja villansa.
   
 15. Osa-aikaduunari Vierailija

  Yksi hyvä vaihtoehto on hankkia vaatteensa kirpputorilta, mutta harvempi sieltä tulee hankkineeksi sukkia tai alusvaatteita.
   
 16. Kati Komaroff Vierailija


  Bambu on vaatemateriaalina tekokuitu ja viralliselta nimeltään viskoosi. Bambusta valmistetaan viskoosia kemiallisten prosessien avulla. Suomessa viskoosia on perinteisesti valmistettu erilaisista puulajeista kuten koivusta, kuusesta tai männystä.

  Ekoa puusta tehtynä, epäekologista kemiallisen prossointinsa takia :/
   
 17. Sukankuluttaja Vierailija

  Kyllä, bambusukkia ei kannata ostaa, koska ne ovat niin tavattoman lyhytikäisiä.
   
 18. [email protected] Vierailija

  Valitettavasti kuluvat bambu viskoosisukat nopeammin puhki kuin puuvillaiset. Mukavat ja pehmeät kyllä
   
 19. vierailija Vierailija

  Bambu on antiseptistä. On ja pysyy.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti