Hae Anna.fi-sivustolta

barraquito: La Palman maastopalot

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Paavo ja Tuula, 22.09.2016.

 1. Paavo ja Tuula Jäsen

  liittynyt:
  09.11.2009
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tulemme marraskuussa kolmeksi viikoksi sinne vaeltamaan/lomailemaan. Tiedätkö sinä (tai joku muu) maastopalojen vaikutuksista eli onko alueita minne ei kannata mennä vaeltamaan?
   
 2. Juanita Vierailija

  Hei vaeltajat, P&T!
  Ei taida kukaan tietää Palman tilanteesta? Olisi kiva, jos te sitten kertoisitte sieltä käsin marraskuussa.

  Tänä aamuna matkasi poikamme vaimonsa kanssa Lissaboniin ja sieltä jatkavat "romanttiselle lomalle" Madeiralle. Kovasti kiinnostaa myös sen saaren tilanne tulipalon jälkeen.
  La Palma ja Madeira ovatkin ne kaikkein vehreimmät tuolla suunnalla ja molempia koetteli metsäpalot.

  Tässä olisi myös kysymys: Teillehän on tuttu kirja "Teneriffa, retkeilyopas", ilm. 2013.
  Uusin 2016, on nyt ilmestynyt myös: "Parhaat patikkaretket Teneriffa". Onko teillä tietoa siitä?
  Eli kumpi olisi suositeltavampi, kun kysellään vähän helpompia reittejä? Huimapäisyys ja varmajalkaisuus nimittäin tuntuu vähenevän iän myötä!

  Kohta pitää tehdä tilaus, joten jos te, tai joku muu osaa kertoa, niin kiitokset jo etukäteen!
  Terv. Reissupari AetA

  PS. Ollaan katseltu toistemme matkakuvia tässä vuosien varrella...
   
 3. Paavo ja Tuula Jäsen

  liittynyt:
  09.11.2009
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  22
  La Palman tilanne taitaa selvitä vasta paikan päältä. Kerromme tilanteesta viimeistään vaellusjuttumme yhteydessä.
  Suomi 24 Madeira osiossa on jotain juttua metsäpaloista. Olisiko siitä jotain apua?
  Uusimmasta painoksesta "Parhaat patikkaretket Teneriffa" meillä ei ole mitään tietoa. Meistä paras kirja vaelluksiin on ollut Sunflower Book´sin "Landscapes of Tenerife". Siinä on hyvät reittiselostukset vaikeusasteineen, kulkuaikoineen ja yhteyksineen. Samoin Korpelan kirja on hyvä.

  Muiden vaellusjuttuja ja -kuvia olisi kiva lukea ja katsella. Niitä saisi olla vain enemmän.
  Jos joku tunnistaa meidät valokuvien perusteella, niin meitä saa tulla toki "häiritsemään". Olisi kiva keskustella ja vaihtaa mielipiteitä
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Reissupari Vierailija

  Kiitokset kirjavinkistä, vaeltajapariskunta Paavo ja Tuula!

  Meillä on ollut kovasti kiireitä nyt viimeaikoina; lasten ja eläinten hoitoa. Poika ynnä vaimonsa kun ovat vielä tämän viikon Madeiralla. Vuokrasivat mökin Santanasta, kuten ennenkin. Heidän palattuaan reissusta saadaan sitten tietää tarkemmin, millä alueella saarta tuli teki tuhojaan. Katselin kyllä kuvista ja näytti, että siitä kaapelihissin matkalta olisi ainakin mennyt luontoa ikävän näköiseksi.

  Ehdimme vasta nyt vähän katselemaan vaelluskuvianne. Ihan mahtavia ovat ja mitkä maisemat! Ei taida teille löytyä "vastusta" ainakaan Suomesta. Sen takia niitä kuviakaan ei juuri näy, koska laji on vaativa. Meillä on ollut helpompia reittejä, joskin joskus ollaan vahingossa eksytty hurjiinkin paikkoihin. Minulle on tässä viimeisen viiden vuoden sisällä kehittynyt omituinen korkeanpaikan kammo. Alkaa huimaamaan, vaikka maisemat silloin ovatkin upeimmillaan. Tätä samaa ilmenee nykyisin myös auton ikkunasta katsellessa, kun ollaan jylhässä vuoristossa. Ennen, nuorempana siis, tuli harrastettua huimia juttuja, eikä päätä palellut! Meille sopiva matkan pituus päivän patikkaretkelle on 10-20 km, jos maasto ei ole kovin vaikeakulkuinen.

  Madeiralla tutustuimme mukavaan, eläkeikäiseen opettajapariskuntaan ja he ehdottivat yhteisiä patikkaretkiä. Heidän korviinsa oli kantautunut samaaa kuin meidänkin, että Madeiran levadoilla on rosvoja ja kahdestaan voi olla turvatonta. Eipä tuotakaan ihan helposti todeksi uskoisi! Mutta niin päätettiin ruveta yhdessä vaeltamaan muutama vuosi sitten. He ovat hyväkuntoisia ja heille passaisi vaikeammat reitit kuin meille, mutta ystävällisinä ihmisinä tyytyvät sellaisiin, joissa minua ei huimaa!

  Nyt alkaa tässä lähtötouhut kohta todenteolla. Marraskuussa mennään talvehtimaan Teneriffalle. Koitetaan sitten löytää kauniita ja vähemmän huimaavia patikointireittejä sieltä opaskirjan avulla. Englantilaiset tulevat vähän myöhemmin kavereiksemme. Ajateltiin myös käydä jollain muullakin saarella talven mittaan. Juuri tuo La Palma kiinnostaisi kovasti vehreytensä puolesta. Kuvienne perusteella se näyttäisi muistuttavan eniten Madeiraa.
  Katselin Fred Olsen/Armas laivareittejä ja -aikatauluja. Ei näyttänyt kovin kalliilta ne hinnat; 2 henkilöä+auto. Täytyy palata siihen sitten, kun ollaan asetuttu asumaan Puerto de la Cruziin.

  Laitan linkin meidän keskeneräisiin matkakuviin. Niistä puuttuu puolet, puhti siihen hommaan vaan lopahti. Ehkä kipinä syttyy vielä uudestaan!

  AetA:n reissukuvia:http://aeta24.com/

  Oikein hyvää Palman vaellusmatkaa teille ja muutenkin mukavaa syksyn jatkoa!:)(y)
   
 5. La Isla Bonita Vierailija  Kaunis La Palma
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Volcan Teneguia Vierailija  Fantastico Volcan Teneguia La Palma Octubre 1971!
   
 7. Paavo ja Tuula Jäsen

  liittynyt:
  09.11.2009
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  22
  Kiitos linkistä. Kyllä erikoisesti nuo alppimaisemat ja Madeiran joulukuvat säväyttivät. Ihastuimme Itävallan matkallamme alppimaisemiin ja varasimme ensi kesäkuuksi kahdeksi viikoksi matkan Dolomiiteille Italiaan.

  Kiitoksia myös videolinkin lähettäjille.

  Ps. Ei suorastaan liity tähän mutta: Tulin (Paavo) Teksasista pari päivää sitten. Minulle suositeltiin aikaeroväsymykseen Melatonin tabletteja. Söin 5 mg tabletin nukkumaan mennessä sekä lentokoneessa että kotona. Voin suositella.
   
 8. Reissupari Vierailija

  Ciao Roomasta! - matkalla kohti Puerto de la Cruzia...

  Täällä sitä ollaan kaupunkilomalla oltu viikon verran ja nautittu joka hetkestä täysin siemauksin!
  Nähtävää on paljon ja niin kaunista! Tuskinpa missään muualla on näin valtavasti antiikkia ja taidetta kuin ikuisessa Roomassa! Sikstuksen kappeli, Colosseum...ihan mahtavaa!
  Säät ovat hellineet aina tähän päivään asti, jolloin saatiin kokea kunnon ukkossateet. Onneksi ehdittiin kierrellä kaikki tärkeimmät nähtävyydet hyvän sään aikaan. Syksy se tulee tännekin.

  Maanjäristyksiä ei ole ollut sitten edellisen sunnuntain, jonka keskus oli 160 km täältä.
  Paljon ollaan kävelty, sillä tämä kaupunki sopii erittäin hyvin jalkaisin kierreltäväksi. Toki ollaan kauempana käyty myös ratikalla ja metrolla. Taksikyyti on myös melko edullista. Ja ruoka, mamma mia, miten herkullista! Kaikki ihmiset niin ystävällisiä. Vähän haikein mielin täältä lähdemme...
  Mutta kivaa on taas pieneen Puertoonkin mennä, kuin maaseudun rauhaan talvehtimaan.

  Madeiran tulipaloista sen verran, että poika ja miniä ajelivat siellä yli 1000 km ja parin kilometrin matkalta videoivat paloalueita. Ehkä uutiskuvat näyttivät silloin hurjemmilta ja saari on vielä kaunis.

  Joko te, Paavo ja Tuula olette La Palmalla? Olisi kiva saada kuulumisianne sieltä.

  P.S. Olen laittanut noita linkkejä, jotka ovat olleet (omasta) mielestäni hienoja.
  Nyt laitan tässä yhden Roomastakin, vaikka se ei aihepiiriin kuulukaan...

  Reissupari (kirj. Juanita) lähettää ystävälliset terveiset teille ja kaikille lukijoille!
   
 9. Paavo ja Tuula Jäsen

  liittynyt:
  09.11.2009
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  22
  Terveiset La Palman Tazacortesta!
  Saavuimme La Palmalle muutama päivä sitten. Sää on ollut epävakaata, mutta kaksi vaellusta olemme tehneet. Toinen vaellus meni hiukan hukkaan, sillä sumu esti näköalojen ihailun melkein kokonaan. Ennen matkaa vaihdoimme läppärin ja siinä on Windows 10 käyttöjärjestelmä. Emme saa ladattua GPS:lle wikilocista vaellusreittejä (osaako joku auttaa?), Meillä on La Palman vaellusopas, jonka ohjeilla pääasiassa liikumme. Kirja tosin on n. 15 vuotta vanha ja siinä on osin vanhentuneita ja puutteellisia tietoja. GPS olisi ollut apuna ja sieltä löydämme yleensä lisäreittejä. Reittejä on merkattu maastoon nykyisin paremmin kuin kirjan julkaisemisen aikaan.
  Olemme kaksi viikkoa Tazacortessa saaren länsiosassa ja viikon Los Saucesissa saaren koillisosassa. Tazacorte on pieni kylä ympäröitynä banaaniviljelyksillä. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja polttoaine halpaa. Tuoreista tulipaloista ei ole näkynyt jälkiä liikkumillamme alueilla.
  Olemme käyneet saarella muutaman päivän reissulla 11 vuotta takaperin ja asuimme silloin pääkaupungissa. Tämän loman majoitukset ovat rauhallisissa ja pienissä kylissä. Tämä sopii meille hyvin.
  Reissun jälkeen kirjoitamme taas pienet selostukset vaelluksilta ja laitamme kuvia galleriaan.
   
 10. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 758
  Saadut tykkäykset:
  204
  Paavo ja Tuula, Ennen matkaa vaihdoimme läppärin ja siinä on Windows 10 käyttöjärjestelmä. Emme saa ladattua GPS:lle wikilocista vaellusreittejä (osaako joku auttaa?),
  [​IMG]
  Itse lataan Wikilocista haluamani jäljen tiedostona GPX formaatissa läppärini tiedosto kansiooon (My Garmin) ja tallennan sen nimellä ja nimenomaan tuossa GPX formaatissa.
  Map Source ohjelmalla avaan tuon jäljen ja siirrän sen piuhalla GPS laitteeseeni.
  En tiedä vaaditaanko nykyisin kirjautuminen Wikiloc sivustoon jotta lataus onnistuu.
   
 11. Paavo ja Tuula Jäsen

  liittynyt:
  09.11.2009
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  22

  Aquila: Ajattelinkin sinua, kun kirjoitettiin gps-ongelmasta. Ohjeillasi sain homman onnistumaan. SUURET KIITOKSET! Jos kohtaamme jossain polulla tarjoamme vettä mutta jos jossain "ihmisten ilmoilla", saat valita juoman.
   
 12. Paavo ja Tuula Jäsen

  liittynyt:
  09.11.2009
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  22
  Ensimmäinen osa La Palman lomasta vietetty Tazacortessa (Casa Bella). Säät ovat olleet oikein hyviä. Eilisen vaelluksen pystyimme tekemään Wikilocista GPS:ään lataamamme reitin ansiosta (kiitokset Aquilalle). Täällä kaikki reitit ovat erittäin hyvin merkittyjä mutta esim. eilinen reitti oli yhdistelmä useasta reitistä.
  Kävimme myös saaren eteläosassa, Los Canarios (Fuentacaliente). Siellä metsäpalojen jälkiä on nähtävissä.
  Tänään suuntaamme Los Saucesiin (Manos de Oro) viikoksi ja sitten takaisin Suomeen.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 758
  Saadut tykkäykset:
  204
  Tuula ja Paavo (huom. käänteinen järjestys) hyvä että neuvoistasi oli teille apua muistan kun itse olin täysi noviisi noissa GPS jutuissa niin silloisen Plazan kautta minäkin apuja sain kun kehtasin niitä kysellä.
  Noita GPS tallennuksia sun muita tuttuja kannattaa aika ajoin tehdä ettei pääsese taidot ruostumaan se ei ainakaan itselläni ole kuin polkupyörällä ajo tyyliin että minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa.
  Seuraavaksi suosittaisin teille oman GPSAlbumin luomista jos sitä kenties ei vielä ole,siintä voi itsekin vanhana kiikkustuolissa istuen katsella missä sitä on oikein oltu.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti