Hae Anna.fi-sivustolta

Basset Hound

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Basil the Basset Hound, 02.06.2009.

 1. Onko teillä kokemusta Basset Hound -rodusta?

  Meillä (pariskunta) on nyt koira harkinnassa ja Basset Hound kiinnostaa. Olen lukenut, että on ainakin ystävällinen luonne.

  Keskikokoinen koira olisi tervetullut ja sellainen, jonka voisi ottaa hyvin reissuun mukaan, mutta jota ei tarvitsisi lenkittää tuntitolkulla päivässä. Minulla on aiemmin ollut 2 setteriä, jotka olivat aivan hurmaavia ja ihania mutta itsepäisiä, kovia koohottamaan ja lenkittää piti 10 km päivässä mielellään. Ja isokokoisiakin ne olivat, niin että monet tuttavat niitä koon vuoksi hieman pelkäsivät.

  Koira tulisi kerrostaloasuntoon kaupunkilaiskoiraksi.
   
 2. Bassetit ihania! Vierailija

  Eräällä tutullani on Basset hound. Basset on seurallinen ja ystävällinen sekä ihmisille että muille koirille. Omapäisyys kuuluu bassetin ominaisuuksin eli ei mikään helposti koulutettava temppukoira. Saattaa ulvoa ikävissään, jos on pitkiä aikoja yksin.Basset sopii hyvin sellaiselle, joka haluaa vähän rauhallisemmän koiran eikä hirveän energistä touhottajaa.

   
 3. Hush puppies Vierailija

  Minä harkitsin vakavasti bassetin hankintaa tänne maalle omakotitaloon muutama vuosi sitten. Otin yhteyttä tunnettuun basset-kasvattajaan ja hän sai minut toisiin ajatuksiin. Hän kertoi rehellisesti bassetin huonot puolet: kuolaa paljon, oppii huonosti sisäsiistiksi (jotkut eivät opi, varsinkin urokset), yksin jäädessään sattaa ulvoa erittäin äänekkäästi, ei opi tottelevaiseksi. Hän sanoi kertovansa nämä asiat siksi, että hänelle on palautunut koiria takaisin näiden ominaisuuksien vuoksi. Bassetin hauska ja hellyttävä ulkonäkö erehdyttää, mutta se on kuitenkin ajokoira luonteeltaan.

  Me päädyimme sitten jack russeliin, mikä ei myöskään ole helppo koira. Mutta aivan ihana.
   
 4. Hush puppies Vierailija

  Unohdin vielä viestistäni, että eräällä tutullani on nuori basset-herra ja hän on saanut taloyhtiöltä varoituksen: koira häiritsee asukkaita ulvomalla tuntikausia tuttuni ollessa töissä.
   
 5. Basil the Basset Vierailija

  Voihan harmi. Ehkä Basset pitää sitten unohtaa.

  Setterit, joihin olen tottunut, ovat myös todella omapäisiä ja haasteellisia kouluttaa ja siitä rankan tekee vielä niiden iso koko. Tottelevaisuuteen en ole edes tottunut. Toinen setterini haukkui vielä parivuotiaana yksin ollessaan mutta lopetti sen sitten ihan yhtäkkiä. Samainen setteri myös kuolasi hyvin paljon, joten siitäkin on kokemusta.

  Mutta tosiaan jos Basset ei lopeta ulvomista ollenkaan vanhempanakaan, eikä opi sisäsiistiksi :(
   
 6. Miten olisi? Vierailija

  Basset suhtautuu ystävällisesti muihin koiriin, toiseksi koiraksi se sopii hyvin. Lajitoverin seura sosiaaliselle bassetille saa ulvomisen kuriin, jopa kissakin lievittää bassetin seurakipeyttä. Eräällä tutullani on basset ja mopsi, hyvin tulevat juttuun.

  Tykkäisitkö pienistä koirista, entäpä mopsi tai perhoskoira. Nämä eivät vaatisi 10 km:n lenkkejä. Mäyräkoiratkin ovat mukavia, mutta kokoonsa nähden ärhäköitä räksyttäjiä. Naapurustossa oli aikoinaan mäyris. Aina tiesi milloin joku lenkkeilee koiran kanssa. Mäyris piti silloin kovaa metelia kotipihallaan, mutta ei koskaan karannut pihalta toisen koiran matkaan.
   
 7. perhoskoirista.. Vierailija

  ^noi perhoskoirat on kanssa aikamoisia räksyttäjiä ja ärhäköitä tapauksia. Omilleen ne on ihan kivoja.
   
 8. BassetNainen Vierailija

  Kyllä Basset osaa olla hiljaakin.

  Me asuttiin ennen kerrostalossa - ei ongelmia. Nyt rivitalossa, ei edelleenkään ongelmia. Kyllä se on niin, että kun kotiin menee töitten jälkeen, löytää bassetin sohvalta ketarat taivasta kohden väsyneenä mutta turkasen iloisena :)

  Meidän basset on vastakohta kaikille yleisille mielikuville rodusta: aktiivinen, kova menemään lenkillä niin että ihmisiltä hiki lentää vaikka pakkasta olisikin -25! Touhua pitää olla, luiden kaluamista ym. mitkä on ihan tosi kivoja juttuja! Rakastan sitä, että koirani touhottaa menemään, se on ihan parasta! Täysin harhaluulo, että bassetit olisivat aina laiskoja ja sohvaperunoita. Toki viihtyvät myös soffalla, mutta myös lenkkeily, metsässä samoilu ym liikunta on tosi mieleistä!

  Koskaan ei ole mitään ongelmia bassetin kanssa ollut. Sisäsiisteys on aina ajan kysymys - ei minkään rotuinen koira ole hetivalmis kun sen kasvattajalta haet. Se vaatii vain määrätietoista opettamista ja kappas, joku kaunis päivä se sisälle lorottelu loppuu. En masentuisi tämän asian takia ollenkaan! Bassetista saa ikuisen ystävän - se on varma!


  Terveisin Basset-uroksen omistaja, joka ei enää voi olla ilman bassettia!

  p.s. Vanha bassettini kuoli 11,5 vuotiaana, joten myös pitkäikäisiä bassetit voivat olla! Onhan tuo jo kunniallinen ikä!
   
 9. hille2 Vierailija

  Veljeni perheessä on bassett, eikä sen kanssa ainakaan ole noita yllä mainittuja ongelmia ollut. Koira on kyllä todella suloinen ja siron kaunis.
   
 10. koirakuume Vierailija

  Hei

  Meillä olisi vaihtoehtoina englanninbulldoggi tai basset, kotikoiraksi ja seuraksi maalle. Onko tuo sisäsiistiksi oppiminen yleistä lähempänä vuotta? Mitä kokemuksia on noista roduista. Molemmat miellyttää ulkoisesti :) Omat ongelmansahan nuillakin roduilla on, kuten lähes kaikilla! Risuja ja ruusuja, kokemuksia kaipaisin ? kiitos
   
 11. Bassetin omistaja Vierailija

  No voin sanoa että netistä löytää huonosti bassettien huonoistapuolista tietoa. Meillä on nyt 2v. basset neito ja sisäsiisteyden opettelu on edelleen.. välillä mennään paremmin välillä huonommin.. ja basset on itsekäs rotu ja mieltäosoitetaan tietty pissimällä lattialle..
  Bassettien terveys ei myöskään ole kovin hyvä, hiivaa ja ihosairauksia. Basset on: itsekäs, miellyttämisenhaluton, lupsakan näköinen, ajokoirarotu, AHNE (meidän koira söi kahvinsuodatinpurut, edes sika ei koske niihin), kuolaava, laiska (toki myös menevä joskus), hankala kouluttaa... jne
  Toisin sanoen itse en enää bassettiin sorru se ei ole mun koira. Basset ihminen on tai ei ole. Rehellisimmän kuvan saa juuri kasvattajalle soittamalla tai ottamalla yhteyttä basset hound yhdistykseen.
   
 12. Olemme miettineet koiran hankintaa jo pitempään ja nyt vaimo ja lapset olivat ihastuneet basset houndiin. Meillä olisi kriteereinä ettei olisi mikään yliaktiivinen lenkitettävä koska aikaa ei aina ole lisäksi tulisi olla lempeä, kiltti, seurallinen, lapsirakas ja metsästyksessäkin pitäisi toimia. Olisiko tämä basset sellainen? Kertokaas kokemuksia. Ketjun lukeneena ainakin muut ehdot taitavat täyttyä mutta miten on tuon metsästyksen laita?
   
 13. Karvakorva Vierailija

  Minulla on n. vuoden ikäinen narttu Bassetti ja on minun ensimmäinen koirani.

  Ensimmäisenä vähän negatiivisemmat asiat. Bassetit ovat todella itsepäisiä. Niiden kouluttaminen vaatii lujaa tahtoa ja samanlaista jääräpäisyyttä, mitä basuilla on eikä niille saa antaa koskaan periksi. Bassetit myös eivät ole kovin siistejä. Niistä lähtee ympärivuoden karvaa ja ne kuolaa aika paljon. Lisäksi sisäsiistiksi opettaminen vei minulla yli puoli vuotta, mutta tietysti siinä on omasta aktiivisuudesta kiinni ja koirasta itsestään. Bassetit on myös tosi ahneita. Ne syö lähes kaiken mikä vaan suuhun sopii. Lenkit menevät hitaasti löntystäen ja nuuskien kaikki paikat tarkkaan. Juoksulenkkejä ei Bassetin kanssa voi tehdä, mutta pieniä pätkiä on kiva juosta. Suosittelen metsässä kävelyä, koska näen heti kuinka iloiseksi sillä koirani saa. Yksinolemisen harjoitteluun meni myös pitkä tovi. Ulvominen/haukkuminen kuuluu todella kauas... (neljännestä kerroksesta pihalle asti). Minulla auttoi herkkujen piilottelu ja kärsivällisyys.

  Sitten positiiviset asiat. Bassetit eivät hauku usein. Ne haukkuvat vain kun kokevat tarpeelliseksi esimerkiksi leikin ohessa. Minun basuni on peloton. Se ei pelkää mitään uutta, mitä elämä tuo tullessaan. Basuni on veneillyt, telttaillut, mökkeillyt, jokilaivaillut, ollut isossa ihmishälinässä jne. Otan koirani mukaan aina kun vain voin. Bassettini on varmaan ystävällisin koira, mitä olen koskaan nähnyt. Se haluaa tervehtiä jokaista vastaantulevaa ihmistä tai koiraa häntä heiluen. Basuni on iloinen, todella utelias ja rakastaa lapsia. Kaikinpuolin tasapainoinen koira. En kyllä vaihtaisi koiraani yhtään mihinkään se kyllä tuo minun elämääni niin paljon iloa, että pienet vastamäet eivät tunnu miltään :)

  Koirakuiskaajaa lainatakseni muistakaa liikunta, kuri ja hellyys tasapainossa :) hih
   
 14. [email protected] Vierailija

  Hei minulla on bassetti uros .Koira niinkuin myös bassetti oppii sen mitä sille opetetaan .Minulla oli aikaisemmin pitk.kar. mäyräkoiria 3kpl nyt ovat tuolla yläkerrassa Etsin rauhallista ja pitkää koiraa ja päädyin bassettiin. koira on nyt 2 vuotias kiltti ja hyvä tapainen,Aluksi ulvoi vähän ikävää mutta opeteltua olemaan ensin pieniä aikoja yksin sitten pidempiä aikoja niin hyvin on oppinut.Kun jättää koiralle luita ja radion päälle niin meillä on ainakin mennyt ihan hyvin on tosi rauhallinen koira. En yhdy edellisiin että kuuluisi itsepäisiin koiriin lempeämpää koiraa saa hakea on minulla ensimmäinen uros mutta on ihanaa kun ei edes hauku jos toinen koira haukkuu katsoo vaan että mikäs tolla kaverilla on hätänä.Suosittelen bassettia itse asun sairauteni takia rivitalossa.Positiivistä ajattelua kyllä bassetin voi ottaa myös kerrostaloon ei mitään ongelmaa kun sinulla on aikaa koiralle kesä-terveiset kaikille uusille ja vanhoille bassetin omitajille Anne ja Tampere
   
 15. naapuri Vierailija

  Bassetteja on hyvä olla kaksin kappalein, ei ne viihdy yksin. Eli jos ootte töissä tai muuten poissa tuntitolkulla.
   
 16. Karvakorva Vierailija

  Sama juttu meillä auttoi yksinoloon myös radio ja harjoittelu niinkuin mainitsin. Itsepäisyydellä tarkoitin esimerkiksi sitä, että jos vaikka pääsee jonkin eläimen hajujäljille niin ei luovuta helpolla. Olen samaa mieltä ettei lempeämpää koiraa helpolla löydy. En sanonut myöskään ettei bassettia voisi ottaa kerrostaloon, koska itsekin asun se vaan vaatii harjoittelua. Halusin selventää :) Hauskaa syksyn alkua!
   
 17. Bassetfani Vierailija

  Ketju on jo aika vanha eikä varmaankaan auta alkuperäistä aloittajaa, mutta muita kiinnostuneita varten kerronpa vähän meidän elämästä bassetin kanssa.

  Meillä on ollut bassetti poika jo pian 7-vuotta. Halusimme lempeän rodun jonka kanssa olisi mukava liikkua metsässä ja kaupungissa ongelmitta. Asumme omakotitalossa mutta olemme usein viikonloppuja toisella paikkakunnalla vanhempien luona jotka asuvat kerrostalossa keskellä suurta kaupunkia. Rotu on vastannut täysin odotuksiamme, olimme jo hankkimassa toistakin mutta sitten alkoi tulla tuota perheenlisäystä joten unohdimme sen asian. Itse jännittimme juuri tuota sotkuisuutta/itsepäisyyttä/sisäsiistiksi oppimista mutta kaikki meni hienosti. Otimme pennun kesän alkaessa ja panostimme tosissaan sisäsiistiksi oppimiseen ja se meni niin hienosti että kasvattajakin oli ihmeissään. Meillä ei montaa vahinkoa sisälle sattunut. Tässä vuosien varrella on pari kertaa ollut ripulilla ja silloinkin menee siististi pesuhuoneen lattialle jos emme ole olleet kotona. Joten uskon että omalla aktiivisuudellakin voi vaikuttaa tähän paljon. Meillä pyrittiin torjumaan eroahdistusta sillä että rajasimme heti alusta asti koiralle pienemmän alueen johon jää kun olemme työssä. Meillä koira joutuu olemaan normaalisti max 6h yksin. Haukkumista ja ulvomista ei ole esiintynyt muulloin kuin silloin jos koira vaistoaa meidän olevan pihalla ja hän ei pääse mukaan. Meillä koira on kulkenut aina lähes joka paikassa mukana ongelmitta, on vain super onnellinen kun saa olla perheen kanssa. Löysimme hänelle ihanan hoitopaikan pariskunnan luota jotka asuvat maalla ja on siellä aina tarvittaessa ja elää aivan normaalisti perheen parissa...ja on hurmannut rauhallisella ja lempeällä luonteella heidätkin.
  Huonoja puoliakin tietysti on...edelliset koirani ovat olleet huomattavasti siistimpiä kuin tämä herra, tai lähinnä karvan lähdön suhteen. Muuten hän ei ole kova sotkemaan. Mutta imuri laulaa meillä useamman kerran viikossa, ja toki kun käy juomakupilla, löysistä huulista tippuu vettä lattialle:) Joskus tämä sottaisuus naurattaa, joskus vihastuttaa. Varsinkin kun lapset tulevat ikään että alkavat viihtyä lattialla niin silloin on mennyt muutaman kerran hermo kun lapset on aivan karvojen peitossa. Mutta vastoin ajatuksia meillä ei ole kotona sotkuista, eikä meillä haise pahalle (joidenkin mielestä bassetit haisevat pahalle). Jos koiran hajun alkaa huomaamaan, viemme sen suihkuun joka vie sen turkin ominaistuoksun pois.
  Olemme myös saaneet koulutettua herraa niin, että osaa peruskäskyt ja uskallamme pitää sitä vapaana metsässä kulkiessamme. Vain pariin otteeseen on lähtenyt ns. käsistä hetkeksi kun on saanut hajun, hirvistä joita alueellamme on runsaasti, tuli kuitenkin pian takaisin. Omassa pihassa emme uskalla pitää vapaana koska tässä kulkee paljon autoja, joten meillä on piha aidattu matalalla aidalla ja pysyy hyvin aidan sisällä. Ruokia hän ei varastele eikä paikkoja ole koskaan tuhonnut. Lasten kanssa on kärsivällinen ja koskaan ei ole ollut epäluuloinen vieraita ihmisiä tai koiria kohtaan...pari kertaa ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen kun lähdimme ensimmäisille vaunulenkeille murisi hieman vastaantuleville uroksille, unohti tämän kuitenkin lähes samantien.
  Kaupungissa ollessamme toimii samalla lailla kuin kotonakin. Muutama korvatulehdus ollut, ei muita sairauksia.
  Minä voin lämpimästi suositella kyseistä rotua, metsässä kulkee niin kauan kun ihminen vain jaksaa mennä perässä, kadulla meno on melko verkkaista ja hikilenkkiä on vaikea saada aikaiseksi. Kaikkien rotujen kohdallahan on sama asia, kaikkien koulutukseen ja hyvän suhteen luomiseen pitää käyttää aikaa. En usko että on sellaista rotua joka olisi heti "kaikenoppinut". Ja bassetin ulkomuoto hämää....virtaa ja iloa löytyy, mutta vastapainoksi tykätään nukkua aamulla pitkään ja takkatulen lämpöä ei voita mikään. Mutta totta on se, että tämä rotu sopii joillekin, mutta ei todellakaan kaikille! Onnea oikean rodun etsintään:)
   
 18. Meillä on kaksi basset houndia ja ovat todella kilttejä ja lapsirakkaita. Tulevat toimeen muiden koirien kanssa ja kissojen. Luulevat olevansa kaikkien parhaimpia kavereita, eivätkä osaa lähestyä varovaisesti esim. naapurin kissoja kun ovat tottuneet leikkimään oman perheen kissojen kanssa. Rakastavat halimista ja silittelyä. Juoksu lenkille eivät lähde seuraksi mutta pitkiäkin kävelylenkkejä tehdään päivittäin. Pitkän selän takia on huolehdittava ettei ylipainoa kerry. Toinen koiramme eli ensimmäinen bassettimme on ollut aina täysin terve taas tämä nuorempi onkin sitten sairastellut ihoongelmiensa vuoksi ja vähän väliä kokeilemme uusia ruokalajeja. iho ongelmat ilmenevät korva ja/tai silmä tulehduksina ja kuivana ihona, sekä hiivaa tulee kaulan iholle. Huonona puolena tästä rodusta on haju. Bassethan haisee aina vähäsen tai vähäsen enempi( jos on tuota hiiva ongelmaa ainakin) märälle koiralle. Vapaana ei voi myöskään pitää kuin metsässä sillä voimakkaan viettinsä vuoksi nenä liimautuu maahan kiinni ja sinnese koira sitten livistää hajun perään. Silloin kannattaa jäädä siihen lähistölle odottelemaan niin takaisin se tulee puolentunnin sisällä kun on kadottanut hajunsa. Kiltti kun mikä ja aina iloinen.
   
 19. Meillä on kaksi basset houndia ja ovat todella kilttejä ja lapsirakkaita. Tulevat toimeen muiden koirien kanssa ja kissojen. Luulevat olevansa kaikkien parhaimpia kavereita, eivätkä osaa lähestyä varovaisesti esim. naapurin kissoja kun ovat tottuneet leikkimään oman perheen kissojen kanssa. Rakastavat halimista ja silittelyä. Juoksu lenkille eivät lähde seuraksi mutta pitkiäkin kävelylenkkejä tehdään päivittäin. Pitkän selän takia on huolehdittava ettei ylipainoa kerry. Toinen koiramme eli ensimmäinen bassettimme on ollut aina täysin terve taas tämä nuorempi onkin sitten sairastellut ihoongelmiensa vuoksi ja vähän väliä kokeilemme uusia ruokalajeja. iho ongelmat ilmenevät korva ja/tai silmä tulehduksina ja kuivana ihona, sekä hiivaa tulee kaulan iholle. Huonona puolena tästä rodusta on haju. Bassethan haisee aina vähäsen tai vähäsen enempi( jos on tuota hiiva ongelmaa ainakin) märälle koiralle. Vapaana ei voi myöskään pitää kuin metsässä sillä voimakkaan viettinsä vuoksi nenä liimautuu maahan kiinni ja sinnese koira sitten livistää hajun perään. Silloin kannattaa jäädä siihen lähistölle odottelemaan niin takaisin se tulee puolentunnin sisällä kun on kadottanut hajunsa. Kiltti kun mikä ja aina iloinen.
   
 20. Peanut Vierailija

  Meillä vajaa 10kk basset uros. Sisäsiistiksi oppi noin 3kk käisenä
  Määrätietoinen ja itsepäinen on. Syö kaiken mitä sille antaa.
  Jämpti omistaja ja rajat niin koira oppii.
   
 21. vierailija Vierailija

   
 22. vierailija Vierailija

  Kyllä Basset oppii sisäsiistiksi jo pentuna! meillä edes 4kk ikäinen Basset ei koskaan tehnyt sisälle tarpeitaan!!!!!Todella hyväluonteinen rotu ja siisti.
   
 23. vierailija Vierailija

  Kaikki koirat tarvitsevat liikuntaa. Jokainen koira on myös yksilö, se pitää muistaa. Kyllä se koiran käytös lähtee remmin toisesta päästä
   
 24. Annelie Uusi jäsen

  liittynyt:
  15.09.2020
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei! Lähisukulaisellani on ollut samassa kerrostalossa passetti. Se oli luonteeltaan mukava, mutta sen jäljiltä oli isoja lätäköitä vielä koiran ollessa jo iäkäs. Sen seuraksi oli hankittu toinen koira ja haukkumista oli ehkä sen vuoksi harvoin. Pahinta koirassa oli kuitenkin haju. Hajua voi kuvata oikeastaan sanalla lemu. Se levisi ovien läpi rappukäytävään ja talon ilmastoinnin kautta koko taloon. Koiran omistajat eivät koiran voimakasta lemua tajunneet. He olivat nähtävästi tottuneet siihen. Koiran pesu ei auttanut.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti