Hae Anna.fi-sivustolta

Beaglen pentu on hankala

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Mikä neuvoksi?, 06.09.2008.

 1. jutellaan joo Vierailija

  Meidän villiviikari lopetti 4 kk:n iässä sisälle pissaamisen, kun sille eräänä iltani juttelin, että nyt alkaa tää pissojen siivoominen riittää, että voitasko sopia niin, että tehdään ne pissat tästälähin ulos. Pentu vipatti häntäänsä ja oli nöyrän ja vähän nolon näköinen, mutta se tepsi se juttutuokio ja pissat on tehty siitä päivästä lähtien ulos.
   
 2. Jennax Vierailija

  Ensinnäkään 5kk pentu ei voi olla vielä sisäsiisti. Vahinkoja tulee ainakin 8kk ikään saakka ja lisäksi sairauksien yhteydessä.

  Kun olet poissa, rajoita pennun liikkumista asunnossa yhteen pieneen tilaan, josta ne pissat ja kakat on helppo kerätä. Jätä pennulle sallittua pureskeltavaa kuten puruluita jne.

  Ja kai olet älynnyt totuttaa pennun poissaoloosi vähitellen?

  Aluksi olet puoli minuuttia eri huoneessa ja tulet pennun luokse vasta kun se on hiljaa, kehut ja leikität sitä. Sen jälkeen olet minuutin poissa, sitten kaksi, viisi, kymmenen jne. minuuttia.
  Lopulta pentu oppii luottamaan siihen että tulet sen luokse.

  Lue Tuire Kaimion kirja pennun kasvatuksesta, opit paljon.
   
 3. alkperkiits Vierailija

  Nuo on kaikki tosi turhia neuvoja, mutta kiitosta vaan.
  koska pentu voi olla aika nuorena täysin sisäsiisti. sori mutta mielestäni nuo neuvot ovat sikäli turhia että ilman ollaan pärjätty.
  En ala kävelemään koiran takia minuutti kerrallaan ovesta.
   
 4. Koirien puolesta Vierailija

  Kaikille hulluille sitä koira annetaankin! Kyllä tuli niin paha mieli tästä koko loppuillaks eikä voi olla miettimättä, että miten stressaantunut koirasi on.

  Toivon hartaasti että jollain ihmeen ilveellä joutuisit luopumaan koirastasi ja se pääsisi parempaan kotiin!!!
   
 5. ap-karjuu Vierailija


  Tule hakemaan tämä koira, prkele kun olisikin joku tekosyy luopua, :D. En vain raaski kun se on niin hyvä koira. Välillä vähän konstikas. katotaan niin muutat mielesi alle viikossa se on repinyt ja kussut sinun hienot posliiniastiastot ja persialaiset matot riekaleiksi...tule sit sanomaan mikä söpö luppakorva ja voi nääs nääs lässyn plää, jankkaa ovesta edes takaisin ja palkitse koiraa kun se ei kuse.
   
 6. murmeil78 Vierailija

  no voi herranpieksut! meidän narttubeagle(11kk) ei kuse enää sisälle. sen kanssa mennään niin paljon ulos ettei sen edes tarvi pyytää! en nyt varmaan oikein ymmärtänyt :O
   
 7. mä vaa Vierailija

  oisko meille beagle sopiva vaik on kaks 10 v. lasta
   
 8. Jessshh Vierailija

  Beagle on metsäkoira. Jos on metsästäjäperheessä, ei väliä onko lapsia vai ei. Mutta sohvakoiraksi ei sovi. Siis pelkästään.
   
 9. sivhos Vierailija

  Tuli mieleen tapahtuma 35vuoden takaa.Katiskani sattumalta unohtui jäitten alle.Kun jää vahvistui riittävän paksuksi,menin nostamaan katiskan pois.Hakkasin tuuralla riittävän ison reiän jäähän mistä katiska mahtuu jäälle.Rannassa oli mies beaglensa kanssa.Jostain syystä tämä koira innostui ja juoksi täyttä vauhtia luokseni.Kuin ollakkaan,lumeton ,liukas jää,koira painaa täyttä vauhtia,sitten tajusi avannon.Liian myöhään.Ei tassut pitäneet,sinne luisti suoraan avantoon.Ei hätiä mitiä.Nostin koiran niskavilloista pois avannosta,koira puisteli turkistaan enimmät vedet ja meni isäntänsä tykö.Hän moikkasi kiitokseksi ja jatkoivat matkaansa.
   
 10. murmeil78 Vierailija

  Beagle on mainio kotikoira vaikka onkin metsäkoira ja kuulkaas, ei beagle kärsi jos se ei pääse metsälle. tiedän kokemuksesta sillä meillä on beagle. Ihan tyytyväinen on vaikka ei metsälle pääse!
   
 11. mitä hemmettiä toi on!! ''ongelma ratkesi kun karjuin koiralleni'' EI TOI OO MIKÄÄN RATKAISU! koiraparka...
  oon huolestunut maailmanmenosta... -.-'''
   
 12. vierailia kanssa Vierailija

  Tässä lueskelin tuota juttua ja beaglejen kasvattajana pakko puuttua tuohon.. Ensinnäkin 5kk koiran paikka on jo metsällä, ei rauhoitusaikana mutta muuten. 5kk beagle alkaa olla jo täysikasvuinen ja tarvitsee paljon liikuntaa. Itsepäisiä nämä on ja tekevät tahallaan monia asioita.. Meiltä ei myydä koiria pelkästään kotikoiriksi, koska vaikka koira ei näennäisesti kärsi niin sen luonto on jäniskoira ja sitä se tekee jos siihen mahdollisuuden saa.Miksi olet ostanut beaglen metsästätkö. koska muuten myy pentu pois sellaiselle joka sitä käyttää siihen mihin se on tarkoitettu.. Tuo säikäytys on ihan hyvä konsti uhmaikäiselle beagle urokselle joka yleensä kun päättää jotain tekee sen myös ja kokeilee toisinaan hyvinkin rankasti rajojaan. Näm meenee kyllä iän myötä ohi ja yleensä näistä kasvaa mainioita perhekoiria vanhemmiten.. vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei beaglen kanssa tule puuttumaan mutta sitäkin rakastettavampi koira on.. Paljon liikuntaa ja sisälle rauhoitutaan, sisältä lelut ja kaikki pois ja opeta koira olemaan rauhassa sisällä.. sillä vältyt tuolta repimiseltä tulevaisuudessa. Meillä opetetaan pennusta asti että ulkona riehutaan ja sisällä nukutaan, syödään ja kerätään voimia. Eikä yksikään juokse tai revi sisätiloissa mitään..
   
 13. naunau Vierailija

  moikka,
  minäkin kyselen beaglesta. kun meillä on nyt 10 vko narttu pentu ja se on jatkuvasti pojan lahkeessa kiinni ja minun ja kun sanon ei ja työnnän pois niin sehän vaan laittaa sen leikiksi ja on ranteessa ja lahkeissa ja sun muissa taas kiinni. olen ottanut niskasta kiinni ja sanonut silmiin katsoen EI, mutta aina se vaan tulee takasin. koitan olla myös huomaamatta sen, mutta tulee vaan repiin. onhan se täyti pentu. mutta kaipaisin vinkkejä? kiitos!
   
 14. Russelin emäntä Vierailija

  Meidän 9-viikkoinen russeliriivö tekee samaa, ja aina välillä kun oikein riehuu, laitan topakan komennuksen jälkeen vielä pariksi minuutiksi jäähylle pentuaitaukseen, josta kuitenkin kuulee ja enimmäkseen näkeekin minut. Tänä aikana en kiinnitä vinkunaan ja ininään mitään huomiota. Ihmeen hyvin älyää tämän, tosin aina välillä pitää itsepäisen testata, mitä voi tehdä ja mitä ei. Tällainen miniaresti tuntuu hirmuisen kovalta, mutta kaikki lievemmät keinot kokeiltiin, ja lahkeessa roikkuva ärisevä pentu on aika ärsyttävä: tätä tapaa en siis soisi sille jäävän. Sovelsin samaa konstia eilen, kun se alkoi ärhennellä laittaessani sille ruoka-annosta (sen teki ensimmäisen kerran). Muistathan napata pennun heti sinne aitaukseen, kun meno äityy oikein hurjaksi, että hoksaa mistä on kyse.
   
 15. Russelin emäntä Vierailija

  Juu siis minun vastaukseni oli naunau:lle, tuolle ap:lle onkin jo aika hyvin vastattu tässä ketjussa.

  Pitkästä aikaa pennun ottaneena voin vain taas todeta, että koiran koulutus vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä ja tuhansia toistoja. Voit onnistua vain olemalla helkkarin sitkeä ja kärsivällinen. Tätä täälläkin taas muistellaan ja opetellaan.
   
 16. Kiittivaan! Vierailija

  On se kumma että meillä beagle tottelee paremmin emäntää kuin isäntää!
  Että eipä yleistetä!!
   
 17. mantsuli Vierailija

  tuo nyt oli aivan älytöntä että heität koiran seinää päin ja huudat sil et "perkele turpakii" ei se hyödytä mitään koska ei se ymmärrä. Koira on aina koira, ei koskaan ihminen, muista se!
   
 18. memmuli35 Vierailija

  2vko päästä tulee meillekin narttu beagle ja en todellakaan meinaa huutaa sille...tuli paha mieli toisen puolesta..voi toista..paljon on nähty mutta paljon vielä näkemättä
   
 19. Beagleuros Vierailija


  Meillä on 10 kk ikäinen beagle uros. Helpompaa koiraa ei varmaan voi olla.
  Ei hauku turhista, oppii nopeasti ja tottelee hyvin.
  Koiramme on oikein hellyydenkipeä, sosiaalinen niin ihmisiä kuin toisia koiriakin kohtaan.
  Kummassakohan siellä ongelma on? Tietysti jokainen koira on omanlaisensa...
   
 20. Nyt. Vierailija


  En lukenut kuin ensimmäisen viestisi ja totesin, ettet ole koiranomistaja. Koiraa pitää kohdella lähes paremmin kuin ihmislasta, koska se kehityy paljon nopeammin. Rakkautta, lämpöä, hellyyttä, ulkoilua paljon ja myös eläinlääkärikäynnit+korvien, kynsien hoidot säännöllisesti. Siitä kun lähdet, saatat pärjätä. jos pahoinpitelet koiraasi, toivon että painut h..........
   
 21. mehtämies Vierailija


  mulla on ollu piikuli metässä siitä lähtien kun se jaloillaan pystyy ja ihan koiran mukkaan siellä on mänty ja eikä ole ollu tuhoja
  vai muka alaikäsisiii ja alamittoja ei semmosii ookkaan
   
 22. harkitsija Vierailija

  Kyllä on hyötyä! kiitos!
  me harkitaan ekaa kertaa koiran ottoa. Äijä harrastaa jonkin verran metsällä käymistä ja lapset lenkkeilee. Mua kiinnostaa äitinä ja kotona olijana tuo kasvattamispuoli ja sen vaativuus. Oon kasvattanu jo 5 lasta, mutten yhtään koiraa, joten haluan perehtyä kunnolla miten se tapahtuu. Jos meille tulee koira, se pitää kasvattaa niin, että sitä on kiva pitääkin.
   
 23. snäpi Vierailija


  mee kotiis. Vituttaa nä koiranomistajat ku pitää niitä ku ihmisiä. Karjun kaikille, myös koirille. Vitttui
   
 24. sisäsiisteydestä Vierailija

  Ei saa vaatia pennulta liikaa. Meillä on kokemusta koirista koko elämän ajan, on ollut enimmäkseen terrierejä ja paimenkoiria, mutta myös yksi karhukoira ja pari sekarotuista. Joka ikisen kohdalla on ollut niin, että ne on olleet täysin sisäsiistejä vasta 7-8 kk:n ikäisinä. Kyllä ne oppii aika piankin sen sanomalehtijutun ja ulos tekemisenkin, mutta silti saattaa tehdä sisälle vielä pitkälle yli puolivuotisina. Koiraa pitää vaan lenkittää tarpeeksi usein. Ja ihan pikkupentuna tosiaan kantsii pitää sitä namipussia mukana, mistä sitten antaa palkkion, kun koira on tehnyt tarpeensa ulos.
   
 25. Nainen Vierailija

  Heip,

  lueskelin läpi tämän koko kahden vuoden keskustelun, ja en voi kuin toivoa, että tämän pennun kohtalo on parantunut tai omistaja vaihtunut.

  Meillä on perheessä ollut aina beaglejä, myös sillloin kun itse ja veljeni olivat pieniä. Ensimmäisen beaglen kanssa käytiin metsällä ja oltiin kotona. Nyt uuden beaglen kanssa emme ole käyneet ( 4-vuotias), kuin kävelyillä metsikössä pupuja haistelemassa, ja on viihtynyt kotonakin, joskus tosin huomataan, että tekemistä kaipaisi enemmän, tällöin viedään pitemmälle lenkille esim. pyörällä.
  Itse olen kokenut, että beagle sopii niin perheen pienimmille kuin isommillekin, kuitenkin tärkeää olisi, että koira pääsee metsään aika ajoittain, vaikka edes pitemmille kävelyille tai edes retkille, jos ei muutoin metsästäminen kiinnosta. Beagle on kärsivällinen koira, ainakin meillä ollut, vaikka perheen pienimmät ovatkin joskus repineet korvista lujaakin, ei koskaan puraissut tai näytellyt hampaita, pieni ulisu ja vaihtoi paikkaa pois lasten luolta. Useimmiten tässä vaiheessa on jo itsekin huomannut, että nyt on lapset liian kovaa korvissa kiinni ja näin ollen pystynyt neuvomaan lapsia miten kohdella koiraa ja hoitaa ja näin ollen koirakin on oppinut luottamaan pienten lasten touhuiluihin.
  Lenkillä saa käydä useasti ja pitääkin, sillä intoa ja poweria löytyy. Metsässä käynti piristää niin koiraa kuin omistajaansakin. :)

  Tsemppiä beaglen hankkineille, niistä saa ihanan koiran kotiin, ja myös metsälle, kun omistajalla riittää kärsivällisyyttä!

  Täälläkin innolla odotellaan, että pääsee muuttamaan isompaan taloon, niin saapi tilaa koirallekin temmeltää lisää pihamaalla.


   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti