Hae Anna.fi-sivustolta

Beaglen pentu on hankala

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Mikä neuvoksi?, 06.09.2008.


 1. No voi herranjumala! Millo oot kuullu että koirilla on joku ylä ja alaikä. Ajavan koiran vaistot ja sen vietti sen ajaa sinne mettää. Kukaan ei liene puhunutkaan mitään koiran väkisellä metsään viemisestä. Beagle on itsepäinen ja jos omistajalla ei ole tarpeeksi asennetta kouluttaa sitä, niin sittä tulee hankala. Ja beagle on ajokoira, ei sitä ole tarkoitettu viltin väliin. Sitä pitää juoksuttaa niin paljon että se saa kulutettua energiansa joko juoksulenkillä tai metsässä, näin se jättää huonekalutki rauhaa. Sama asia ku lapset, jos ne ei saa purkaa energiaansa nii ne alkaa purkaa sitä sitte pikkase väärii paikkoihin. Ainoa asia mikä voi koiran pilata on omistajan omistautumattomuus. Kannattaisi lukea koulutusoppaita jos ei muuten päässä raksuta. Ja kukaan ei ole puhunut koiralta herkkujen ja ruuan pois ottamista turhaan. Beaglen pennun itsepäisyys vain kertoo siitä, että sitä pitää kouluttaa enemmän.
   
 2. martta_ Vierailija


  Sulla se ei taida yläkerrassa paljon mitään liikkua. Olisit mielummi ampunu ittes
   
 3. Omppu Vierailija

  Pennulla on murrosikä. Meidänkin Beaglen pennulla on. Sekin murisee jos sen suusta yrittää ottaa tavaraa/roskaa. Mutta tuohon sisäsiistijuttuun en osaa auttaaa:)
   
 4. tarumari Vierailija

  Moi, luin koko viestiketjun läpi ja hurjalta kuulostaa. Mutta pakko kyllä myöntää, että joskus ei tehoa muut kuin äärimmäiset keinot. Itselläni on westie jonka väittäisin olevan ainakin yhtä jääräpää rotu kuin beagle. Kun murrosikä tuli, kokeiltiin äärirajoja tikkeihin asti. Koko pentuikä kehuttu, palkittu, kielletty, leikitty, koulutettu ja ennen kaikkea rakastettu... Heti mentiin koirakouluun kun ikä salli.. Silti koin epäonnistuneeni rakkaan koirani omistajana. Pikkuhiljaa itseluottamus katosi koiran suhteen ja sekös vasta laittoi vettä myllyyn. Koira käveli päältäni mennen tullen, vaikka kuvittelinkin olevani pomo. Mitä enemmän annoin huomiota, sitä pahempi se oli. Vihdoin kyllästyin leikkiin kun teinimme nappasi nenästäni kiinni valtataistelussa ja sain käydä tikkaamassa sen.

  Menimme Järvenpäähän koirakouluun, tätä oli suositeltu monelta suunnalta. Kouluttaja kertoi, ettei koira arvosta minua yhtään ja silloista avomiestäni vähän. Mutta tottelee kuitenkin kumman hyvin. Seuraavaksi kerraksi käski ostamaan ketjupannan ja tehdä räminäpurkkeja. Itkin koko kotimatkan tilannetta ja koulutusvälineitä. Kolmen kerran käynti ja muutaman kuukauden tehokas työskentely kotona muutti tilanteen täysin. En olisi uskonut ikinä... Pystyimme hyvin nopeasti jättämään pannan ja purkit pois.

  Nyt siitä on kohta puolitoista vuotta ja koira on aivan eri koira. Uskon että uhmittelu peräsi varmasti paljon iästä, mutta olen myös sitä mieltä että puutuimme siihen juuri oikeaan aikaan. Olen nyt muuttanut yksin asumaan ja hellinnyt valkoista jääkarhunpoikastani.. :) Mitä enemmän se tottuu uuteen asuntoon, sen rauhallisemmaksi se tulee. Uskon, että koska sen on päässyt pois riitojen äänistä (mitä parisuhteeni loppu oli), pystyy se rauhottumaan aivan eri tavalla taas.. Ja pakko muuten sanoa, että tuntui aivan hirveältä kun joltain koirapalstalta kysyin neuvoa ongelmiini aikoinaan, sain vain suoranaista kettuilua vastaukseksi.. Juuri sitä että luovu koirasta jos et osaa kouluttaa yms.. Tämä on ensimmäinen koirani ja osaan seuraavan kanssa asiat paremmin. Mutta kukaan ei minua neuvonnut kun pennun hankin, kantapään kautta joutunut oppimaan..

  Tälläinen tarina westiestä, mutta nyt kysynkin:

  Kannattaako ajatella westien kanssa beaglea? Vai tuleeko liian ärhäkkä/itsepäinen parivaljakko? Jäljentämistä olen harkinnut meidän westiellekin, varmaan sopisi beaglelle hyvin. Tosin en kyllä metsästämään lähde täällä pk-seudulla. ;) Kommentoikaa..
   
 5. Repa Vierailija

  Minulla on uros beagle ja se käyttäytyi 5kk ihan samalla tavalla. Se kuitenkin vieläkin repii sukkia ja kenkiä.
   
 6. vaativa rotu Vierailija


  Beagle on hyvin vaativa rotu kasvatettavaksi, mutta toisaalta kun se on opetettu, se on kiltti ja luotettava. Beagle on hyvin ystävällinen ja kiltti ihan pienten lastenkin kanssa. Beaglella on taipumusta merkkailla paikkoja kylässä vielä isompanakin, varsinkin jos kylässä on toinen koira.

  Ensimmäinen asia, joka sen pitää oppia, on se että se antaa suosiolla ottaa suusta kaiken pois, mikä ei sinne kuulu. Kasvatuksessa pitää olla tiukka ja looginen ja ennenkaikkea kärsivällinen, varsinkin beaglen kasvatuksessa, mutta kyllä siitä hyvä koira tulee. Jos et pärjää yksin, ota kouluttaja joka opettaa sinulle kouluttamisen salat. Jos sekään ei tepsi, niin tiedän beaglen, jolta on otettu pallit pois eli kastroitu. Kummasti se rauhoitti.
   
 7. hmmm Vierailija

  Kun joku sanoi että jos beaglea ei viedä jänisjahtiin se on väärä rotu. Mutta onhan sitä paljon muutakin liikuntaa esim agility. Ei beaglen omistajan välttämättä tarvi metsästää!
   
 8. Kiltti koira Vierailija

  Beagle on tosi kiltti rotu. Jos sen kanssa on ongelmia, ongelmat löytyvät omistajan korvien välistä. Meidän mussukka oli niin kiltti ja lempeä kuin ikinä olla voi ja naapurissa asuva oman beaglensa kanssa kertoi, jotta beaglet ovat arvaamattomia ja vihaisia. Hänellä oli ollut niitä kuulemma useita. Kun seurasin hänen omaa käytöstään, ei jäänyt epäselväksi, kummassa päässa narua se ongelmaolento oli.

  Nyt on mennyt niin monta hyvää koirankoulutusohjelmaa telkkarissakin, jotta ei ole vaikeaa perehtyä aiheeseen ja menetellä oman koiransa kanssa oikein. Koira kyllä oppii, jos isäntä itse oppii! Kurilla ja kepillä ei onnistuta sen enempää lastenkasvatuksessa kuin koirakoulutuksessakaan. Ohjaus ja sopiva hyvä palkinto onnistumisesta on oikea tapa.

  Koira on laumaeläin ja laumassa on aina johtaja. Ihmisen pitää ottaa johtajan paikka. Koira haluaa olla johtajalleen mieliksi ja tekee juuri niin, kuin johtaja haluaa. Siksi koiran ohjaaminen on niin helppoa.

  AP kysyjän kannattaa ottaa yhteyttä paikkakunnallaan tai lähiställä olevaan koirakerhoon. Useimmilla on yhteisiä tilaisuuksia, joissa voi opetella ohjausta ja kouluttamista pois ongelmakäytöksestä.
   
 9. Lueskelin noita edellisiä,yhdyn edellisiin siinä että vika on narun ihmisen puoleisessa päässä!
  Beagle on erittäin ihmis ystävällinen rotu. Kun lapsemme olivat pieniä koiramme leikki lasten mukana kuin yksi lapsi itsekkin. Saman koiran päästessä metsään ei kukaan olisi uskonut millainen "buudeli" herra on kotona, meno oli rajua ja kovaa. Tietynlaista itsepäisyyttä rodulla toki on, mutta niin ajavalla koiralla täytyy ollakkin. Yleensä itsepäisyys osoittautuu viisaudeksi,ei vaan huvita tehdä mitä pyydetään rotu on nimittäin TOSI ÄLYKÄS! Koulutuksessa pitääkin varoa kusetetuksi tulemista. Beaglen koulutuksessa on se hyvä puoli että koira on ahmatti, tekee herkkupalasta suunnilleen mitätahansa. Eikä herkun tarvitse olla kovin kummoinen.

  Beagle on metsästyskoira, eikä metsästyslijaisia koiria pitäisi ottaa seurakoiraksi. On olemassa linjoja joilla ei ole metsästetty moneen sukupolveen joten niistä voi valita. Nämä sian näköisiksi jalostetut näyttely koirat tuskin pystyvätkään enää alkuperäiseen hommaansa, valitettavasti!
  Meiltä ei lähde yhtään pentua kotiin jossa ei metsästetä!

  Meillä pentu saa ruveta ajamaan silloin kun sen omat vaistot sanovat, yleensä 4-8 kk. pennusta riippuen. Koira kyllä itse tietää rajansa, ja yleensä eläinlääkäri kehuu hyvää lihaskuntoa. Pyörän rinnalla ei pentua kannata hinata, kaikki liikunta minkä koira tekee omaehtoisesti sopii pennulle.

  Beagle sopii koko perheelle, isälle metsälle,äitille lenkkikaveriksi ja tyttärelle agilityyn, muutenkin kaikkien ystäväksi. Yllämainitut hommat eivät häiritse mitenkään toisiaan, kokeiltu on! Tällä rodulla riittää kyllä energiaa jos toisaalta voi kyllä nukkuakkin 16 h. jos sille tuulelle sattuu...;-)
   
 10. villakoira Vierailija

  Meilläkin on hiukan yli viisikuinen beagletyttö, joka tuntuu nyt ottaneen takapakkia sisäsiisteyden kanssa... Kun vähän yli luovutusikäisenä tuntui hoksaavan paperihommat jo ihan hyvin ja osasi pyytää ulos, nyt on lasketellut monena iltana ensin ulos pari lätäkköä ja kaksi sisään, petiin ja matolle, plus parit intopissat (pari pisaraa kun säikähtää tai ilahtuu nähdessään jonkun) - onko tämä ihan normaalia tuon ikäiselle, vai voisiko taustalla olla jotain? Isompaa hätää ei ole sisälle tehty, kun ruokailun jälkeen on aina kipitetty kiireellä ulos.
  Pentu on useimmiten päivät vanhemman koiran kanssa ulkotarhassa, joten en tiedä paljonko se juo ja pissaa siellä. Sisällä tuntuu lipittävän vettä todella usein, ehkä huvikseen(?), joten yöksi kippo on nostettu pois.

  Luin kyllä paristakin ulkolaisesta koirakirjasta että rodulle on tyypillistä että sisäsiistiksi oppiminen voi olla hankalaa, mutta aiemmat yksilöt ovat oppineet nopeasti, MUISTAAKSENI, edellinen "pentu" on kuitenkin jo 9-vuotias, ehkä aika kultaa pentumuistot :)

  Jynssäsin nyt tuon "koiraintilan" putipuhtaaksi hajujäljistä ja ajattelin pitää pientä virtsauspäiväkirjaa parin päivän ajan ja konsultoida eläinlekuria, ettei taustalla olisi diabetesta, virtsatientulehdusta tms! Voi tuommoinen tila pitkittyneenä kuulemma viivyttää sisäsiistiksi oppimista :/
   
 11. juuri noin Vierailija


  Beagle on metsästyskoira eli siis aktiivinen koira joka tarvitsee toimintaa. Siksi sitä ei kannata ottaa jos on laiska, asuu kerrostalossa, tai sitten ei ole aikaa eikä halua aktivoida koiralle toimintaa. Silloin juuri käy niin että se alkaa repiä kaikkea mitä kynsinnsä saa.
  Säälin koiraparkaa todella.
  Sohvassa istujille ei sovi tuollainen koira, olet ehkä ehtinyt pilata koiran lopullisesti.
   
 12. sohvis Vierailija

  Suomessa rehottaa koiraterrorismi valtoimenaan. Alkaa vituttaa moinen.Lopettakaa koirien hankkiminen.Moisia kiusankappaleita,vaativia häiriköitä.
   
 13. sohvis Vierailija

  Koirat omistajineen joutavat helvettiin häiriköimään.
   
 14. Beaglefani Vierailija

  Voi helvetti mitä porukkaa! Pakko oli vastata tähän vaikka vanha ketju onkin. Turha on syyttää itse rotua itsepäisyydestä. Vika on AINA siis AINA omistajassa ei koirassa. Minulla Itsepäinen beagle narttu pentu ja silti maailman ihanin ja oppivaisin pentu. Koiran tulee haluta itse tehdä asioita mitä siltä pyydät eli tässä tulee ne kuuluisat makupalat taikka lelu mikä koiralle nyt on se kivoin juttu. Koira ei opi pakottamalla. Koiraa ei saa heittää millään jos se tekee pissan sisälle tiukka hyi riittää. Koira kyllä ymmärtää sen että teki väärin. Minun 7 kk beagle on jo sisäsiisti eikä minun ole tarvinnut sitä koskaan rankaista muulla kuin sanalla hyi kun se on tehnyt pissan sisälle ja nyt osaa jo vinkua ja pyytää ulos. Ja yleisesti beaglestä: tämän koiran tarpeita ei tyydytetä hihnalenkillä jossain kaupungin sykkeessä tai hihnalenkillä ylipäätään. Sen täytyy päästä päivittäin irti metsälle jos ei niin siinä vastaus kodin rikkomiseen, koirallasi on tylsää eikä se pääse toteuttamaan omaa luontoaan!
   
 15. Beaglefani Vierailija

  Beagle on kyllä maailman ihanin rotu ja sääliksi käy niitä jotka joutuvat elämänsä elämään kerrostalossa.
   
 16. järkyttynyt Vierailija


  Tollaset "koirankouluttajat" pitäs laittaa riviin ja ampua kaikki.
   
 17. Fio Vierailija

  Otitte vesikupin yöksi pois, koska koira juo "huvikseen"? Mitä hittoa. Koira viilentää itseään nimenomaan juomalla, koska ei hikoile kuten ihminen, samoin saattaa janottaa vaikka diabetes tai jokin muu vaiva, esim. runsas syljeneritys tai sitten täyttää vedellä mahaansa, jos ei saa tarpeeksi ruokaa. Joka tapauksessa vettä on oltava tarjolla!

  Onko parin kusilammikon siivoaminen todella niin ylivoimaista, että riskeeraa sen, että koiralle tulee nestehukka?! Tollainen yllättävä ympäriinsä kuseksiminen voi olla vaikka virtsatietulehdus.

  Ei ihme, että koirien koulutus ei onnistu, taitavat olla fiksumpia kuin omistajansa.
   
 18. aghhhh!!! Vierailija

  Jotkut idiootit ottaa koiran pennun ilman ENSIN lukea lektuuria koirista eli miten koiraa hoidetaan ja koirarodun luonteesta pitää ottaa selvää miten kasvattaa koiran!!!!

  helkkari sentään käy sääliksi koiria jotka joutuu tyhmien idioottien seuraksi!!!
   
 19. fbgcb Vierailija

  Beaglen pentu ryhtyy hankalaksi, jos sille ei tarjota tarpeeksi virikkeitä. Virikkeetön ympäristö = ongelmia.

  Beagle ei ole mikään seurakoira, vaan ajokoira ja sen luonteeseen kuuluu osata tehdä myös itsenäisiä ratkaisuja.

  Perheessämme on ollut useita beagleja ja järjestään jokainen on halunnut mennä öisinkin käymään pissalla. On ollut myös sakemanneja ja ne yleensä vain ovat katsoneet, että kuka lähtee ulos ja miksi ja kääntäneet kylkeä.
   
 20. Hohhoijjaa Vierailija

  Jotenkin eksyin tähän keskusteluun ja alkoi kyllä toden teolla ärsyttää!

  Sääli niitä jotka asuu kerrostalossa????? Mitä helv...

  Mulla on kaks beaglea, 7v ja 9kk. Kumpikin on pennusta asti ollu kerrostalossa ja uskokaa tai älkää ! Ihan ovat täysjärkisiä ja oikein kilttejä.
  Meillä pyydetään ulos. Meillä pääsee ulos. Meillä käydään pitkillä lenkeillä, koirapuistoissa ja maalla irti juoksemassa. Joka viikonloppu isännän kanssa metsällä.
  En jaksa käsittää miten asumismuoto vaikuttaa koiran elämään. Ainakseltaan vapaana oleminenko tekee koiran onnelliseksi? Sanoisin että ei. Meidän koirat on onnellisia juuri nyt, tällä tavalla, tällä elämäntyylillä.
   
 21. Beaglefani Vierailija

  Yllä olevaan kommenttiin. Jos Beagle on riistaverinen kuten monesti onkin ei sen elämä koskaan tule olemaan täysin tyydytetty jos se ei pääse tekemään mihin se on luotu eli ajamaan jänistä taikka kettua. Vaikka miten onnelliselta se omaan silmään näyttää. Kun oma Beagle pääsi ekaa kertaa ajamaan aikuisiällä, huomasin mistä se on jäänyt paitsi. Se oli kuin eri koira.
   
 22. Beaglefani Vierailija

  mutta onhan se aina tyhjää parempi että koiran kanssa harrastetaan eikä olla vaan sohvaperunana.
   
 23. vierailija Vierailija

  oisko taas nin että valitaan koirarotu joka on kivan näköinen ja oloinen mutta väärä ihminen ottaa sen itselleen .. suosittelen tiibetin spanielia niin osuu koira ja ihminen yksiin..
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti