Hae Anna.fi-sivustolta

Beetakaroteeni

Viestiketju osiossa 'Rantalomat' , käynnistäjänä Laura, 20.01.2004.

 1. Laura Vierailija

  Hei,

  mahtaako beetakaroteenin syönnistä olla mitään hyötyä/haittaa, kun olemme lähdössä etelään parin kuukauden sisällä?
  Eli kannattaako ottaa parin viikon kuuri ennen reissua?
  Auttaako rusketuksessa, tai lähinnä siinä ettei pala niin herkästi?
  Onko kokemuksia asiasta?

  =D
   
 2. Kokemusta on Vierailija

  Ostin viime keväänä Bioteekin aurinkokapseleita, ainesosat ovat:
  soijaöljy 40 %
  liivate 24%
  kosteudensäilyttäjä (glyseroli)
  öljypalmun hedelmämehu-uute 8% (1 kapseli vastaa n. 13 g palmunhedelmämehua ja sisältää 9 mg karotenoideja)
  stabilointiaineet (mehiläisvaha ja soijalesitiini)
  jättihelokkiöljy 5 %
  + jotain muita pieniä ainesosia
  Jos nyt oikein tulkitsen ainemäärät niin karoteenia olisi 9 mg, ymmärsinköhän oikein?
  Tekstiä pakkauksesta: Palmu-uutteen luontaiset karotenoidit (alfa-, beeta- ja gammakaroteeni) sekä muut ainesosat edistävät ihon hyvinvointia, suojaavat soluja ennenaikaiselta vanhenemiselta ja auttavat saamaan ja säilyttämään tasaisen rusketuksen.
  Otetaan yksi kapseli päivässä, käyttö aloitetaan mieluiten 1-2 viikkoa ennen auringonottoa. Jatkuva käyttö edistää rusketuksen säilymistä.
  Hinta oli 9,99 euroa marketin luontaistuotehyllystä ostettuna (50 kpl pakkaus).
  Emme olleet koskaan aikaisemmin käyttäneet näitä eikä muitakaan vastaavia tuotteita. Itse en pala helposti, mieheni sen sijaan palaa tosi helposti. Söimme molemmat kapseleita kolme viikkoa ennen matkaa sekä koko matkan ajan.
  Mieheni ei palanut, kuten aina aikaisemmilla lomilla ja olimme molemmat kauniin ruskeita. Tuntuu kuin rusketus olisi ottanut paremmin kiinni eikä iho ole kuivunut niin paljon kuin ennen.
  Samoja aurinkovoiteita käytimme kuin aikaisemmillakin matkoilla eli ne eivät ainakaan vaikuttaneet asiaan.
  Me käytämme jatkossakin näitä kapseleita vaikka ne jonkun mielestä ovatkin ihan turhia.
   
 3. Mie Vierailija

  Viime kesänä ennen etelään lähtöä aloitin kuurin n. 2 vk ennen lähtöä ja söin koko matkan + viikon sen jälkeenkin (näin suosittelivat apteekissa). Itse en pala kovinkaan helposti ja rusketuskin on yleensä tarttunut, mutta muutamilla viime matkoilla aurinkoihottuma on kiusannut niin ajattelin kokeilla auttaisiko siihen kun monet olivat puhuneet että voisi vaikka auttaakin. Ei auttanut ihottumaan, mutta rusketus kyllä tarttui vielä normaaliakin paremmin. Tosi kaunis ja tasainen pinta tuli jo viikonkin loman aikana.
  Onko kenelläkään mitään keinoja tuohon aurinkoihottuman ehkäisyyn? Siis muuta kun että pysyy pois auringosta... Ja nimenomaan ennaltaehkäisyssä, ihottuman hoito on jo tuttua puuhaa ja siitä nimen omaan haluaisin eroon.
  Myöskään valitettavasti kala gelatiinia sisältävät karoteeni tuotteet eivät tule allergian vuoksi kyseeseen...
  Kiitos!
   
 4. Matti Vierailija

  Varmasti kannattaa!Luulisin kotimaisten porkkanapuristeiden ajavan kuitenkin saman asian,niitä on syöty ennen reissua muutama viikko ja auttanut on.
   
 5. Kokemusta on Vierailija

  Beetakaroteenista oli viime keväänä pitkä viestiketju tällä palstalla. Silloin oli mielipiteitä puolesta ja vastaan eli jonkun mielestä täyttä huuhaata koko beetakaroteeni ja jotkut kuten mekin voimme omasta kokemuksestamme kertoa, että kannattaa syödä.
  Mutta näinhän se on vähän joka asiassa, mielipiteitä on laidasta laitaan.
   
 6. Tiitu Vierailija

  Minä myös suosittelen ""Aurinkokapseleita"". Eipähän iho pala ja tulee kaunis rusketus.
   
 7. JUSA Vierailija

  Muistaakseni munuaisten vajaatoiminnasta kärsivät eivät saa syödä karoteeni-pilsuja?!?! Oikaiskaa jos olen väärässä... ja joku tutkimus olisi että liiallinen syönti jotenkin lisäisi keuhkosairauksia.... ihan kummaa... enpä tosta viimesestä kyllä tiedä. No kaikkea kohtuudella.

  - JUSA
   
 8. kokeillut Vierailija

  Vastaus mielle!
  Vuosi sitten ennen etelän reissua kokeilin porkkanamehu- kuuria. Ennen reissua kolmen vkon ajan join 1 dl päivässä
  elintarvikeliikkeistä saatavaa porkkanamehua (taisi olla luomu tuote) ja apua oli. Eka reissu, jolla ei tarvinut kärsiä aurinkoihottumasta ja kuivasta ihosta. Rusketuskin tarttui hyvin ja tasaisesti.
  Nyt olen aloittanut vastaavan kuurin jo tammikuun alusta.
  Reissuun lähden helmikuun lopulla.
   
 9. =) Vierailija

  Ihanat ihmiset, kun otitte tän puheeksi...
  On ollut reissun kanssa niin paljon järkkäämistä, että tämä rusketus-asia on jäänyt ihan unohduksiin...
  Hih, nyt juoksen kipinkapin kaupan kautta töistä kotiin ja aloitan ton porkkanamehun juomisen....helppo tapa ja varmasti tarpeen Etelä-Amerikassa =)
   
 10. oranssi Vierailija

  Hih :)

  Meille opetettiin biologian tunneilla, että ihmisen pitäis syödä kilo porkkanoita päivässä, jotta sillä olisi vaikutusta ruskettumiseen. Mutta todistetusti sillä kuitenkin on vaikutusta, ehkä tuota porkkanamehua voisi juodakin tarpeeksi. Porkkanamehu nyt muutenkin vaikuttaa oikein terveelliseltä jutulta, toisin kuin epämääräiset kapselit.
   
 11. koo Vierailija

  Hei, taidanpa minäkin ostaa tänään porkkanamehua tai kapseleita. Viis viikkoa aikaa etelän reissuun.. jihuu
   
 12. herkkäuskoisille Vierailija

  Täyttä humpuukia. Kaikkea uskottekin. Porkkana on terveellistä, mutta että rusketusmielessä...höpö höpö... ja estää muka palamisen...Ei estä palamista. Palamisen estää subtropiikissa tai tropiikissa vain pysyminen varjossa tai vaatteet.
   
 13. proffa Vierailija

  Mikäs vitun noita-akka tänne lennähti. Vai leikitkö maaallikkosaarnaajaa uskoinesi. Suksi takaisin läävääsi turnipsejasi märehtimään. Karotenoidien vaikutus on tutkittu tieteellisesti yli 200 tutkimuksessa.

  ------
  Nyt karotenoideja suositellaan tieteellisten tutkimusten perusteella myös tavallisten auringonpalvojien sisäiseksi aurinkosuojaksi. Saksalaiset ihotautilääkärit tutkivat äskettäin beetakaroteenin vaikutusta Israelin Eilatissa lomailevien tavallisten turistien ihoon. Tutkimusryhmässä oli 20 henkilöä, joista puolet sai 10 viikon ajan beetakaroteenia 30 mg päivässä ja toinen puoli vastaavia plasebo- eli lumekapseleita. Kaikkien iholle siveltiin aurinkovoidetta.

  Tulokset osoittivat, että suun kautta nautittu beetakaroteeni lisäsi ihon pintakerrosta suojaavien Langerhansin solujen syntyä. Nämä solut vähentävät auringonvalon haittavaikutusta ja suojaavat ihoa palamista vastaan. Beetakaroteenia nauttineiden iho ei punertunut niin kuin lumelääkitystä saaneiden. Tutkimusta johtanut professori Hagan Tronnier suosittelee auronkolomalle läheville sisäistä karotenoidisuojaa, jonka käyttö olisi hyvä aloittaa jopari viikkoa ennen aurinkolomaa. Myös amerikkalaiset ihotautilääkärit ovat hiljattain julkaisseet samankaltaisia tutkimuksia. Niiden mukaan suun kautta nautitut karotenoidit tehostavat iholle siveltyjen aurinkovoiteiden tehoa.
   
 14. koo Vierailija

  No ei porkkanamehusta ainakaan haittaa ole!! Terveellistä ja vitamiineja sisältävää, ja masuakin hellivää mehua!
   
 15. turnipsiproffalle Vierailija

  Kirjekurssiproffalle pisteet: osaa lukea Tolosen nettitekstejä ja vielä siirtää niitä tänne, vau.

  Vielä kerran höyrähtäneet: tropiikissa kolme vuotta asuneena tiedän: ihon palamiselta suojaavat vain vaatteet ja varjossa oleilu, jos on taipumusta palamiseen.

  Tuollaisten suu vaahdossa huutavien höyrypäiden kommentit voitte jättää omaan arvoonsa.
   
 16. :Q Vierailija

  Uskossa eläjät! Tässä kirkkonne mainos:

  www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/karotenoidit.html
   
 17. totuus Vierailija

  Tolosen sivujen etusivulla on suurin ja tärkein todiste, että Tolonen puhuu totta, muut on väärässä. Mitäs sanotte tästä: ""Hollowood-tähti käyttää SoyaFlavonaa"". Häh, joko uskotte?? taisi mennä luu kurkkuun arvostelijoille....
   
 18. kopisti Vierailija

  Osaa sitä kopioida muutkin. Haukkukaa minutkin.

  Beetakaroteenin (mm. porkkanassa) aiheuttama ihon kellertävä väri suojaa vain hieman ihoa palamasta.
   
 19. bisnes is bisnes Vierailija

  Tolosen kaupallisuus on hänen elantonsa perusta. Kaupallisuus ei kuitenkaan tee lääketieteen tutkimustuloksia tyhjäksi. Hän kirjoittaa ja markkinoi lähes kaikkia rohtoja mitä maa päällään kantaa. Kaikilla niillä on oma merkityksensä. Jotkut tarvitsevat jotakin niistä. Toiset tarvitsevat vain lisää järkeä sokean uskon lisäksi. Ei tämä Tolosen parjaus kovin viisaalta vaikuta, paremminkin kakaramaiselta räkytykseltä.
   
 20. kopisti Vierailija

  Toinen yleisesti käytetty lääke on beetakaroteeni, josta on hyötyä osassa valoihottumista.
   
 21. oranssi Vierailija

  Heh, kylläpäs on tunteita herättävää...
  Karotenoidit ovat väripigmenttejä, mahdollistavat mm. näköaistimuksen synnyn silmässä, elintärkeitä muutenkin ihmisille. Tolosesta en tiedä mitään, eikä oikeastaan kiinnostakaan. Maalaisjärjellä ajateltuna (ja jostain kuulleenakin) yhteen kapseliin tuskin saadaan samaa karotenoidimäärää, kuin yhteen porkkanaan. Ja näkeehän sen tietysti väristäkin, karotenoidit ovat oransseja/punaisia värejä ja rasvaliukoisia.

  Porkkanat/porkkanamehu ovat tuskin kenellekään haitaksi. Palamista ne eivät tosin taida estää ;) Rusketuksen väriin vaikuttavat, mikäli niitä on nautittu aika reippaasti...

  Kapseleissa on paljon valmistusaineita, millä ei ole mitään tekemistä rusketuksen kanssa, oma on tietysti asiansa tuhlaako rahansa kapseleihin, juoko mehua, vai onko ilman. Saa nähdä, todennäköisesti itse otan kesällä paria eri aurinkorasvaa, aurinkolasit ja hatun mukaani matkalle, mehut taitaa jäädä kaupan hyllylle :)
   
 22. No jooo... Vierailija

  Tappelut sikseen...
  eihä betakaroteeni mikään auringonsuoja-aine ole, mutta ei siitä ainakaan mun kokemuksen mukaan haittaakaa ole ollut.

  Söin vuosi sitten 2 viikkoa ennen Intian reissua bk-kapseleita, käytin järkevästi aurinkovoiteita reisulla (aluksi tosi 30-kertoimista ja siitä varovasti vaihdoin pienempikertoimisiin) ja lopputulos: en palanut missään vaiheessa (ei edes punoitusta) ja sain tosi tasaisen ja kivan rusketuksen, mikä ei minulle ole laisinkaan itsestään selvää.

  Nyt on taas kuuri menossa, kun olen lähdössä Thaimaahan.
   
 23. Kokemusta on Vierailija

  Me uskomme siihen, mitä itse olemme kokeilleet ja hyväksi havainneet eli aurinkokapseleihin. Järjen kanssa aurinkoa pitää ottaa, ei varmaan mitkään kapselit estä palamista jos heti ekana päivänä makaa rannalla koko päivän ja ottaa aurinkoa.
   
 24. koo Vierailija

  Kiihkeää keskustelua puolesta ja vastaan.

  Ihanpa mielenkiinnosta nyt testaan ja kokeilen. Viimeksi ollessani thaimaassa paloivat pohkeeni, kaikesta rasvauksesta huolimatta. No koko päivän kun tallustelee niin pohkeet ovat kyllä aika alttiina auringolle.. Ja vaikea suojata kun on liiaan lämmintä pitääkseen jotain pitkää hametta tai housua.

  Juu sis kokeeseen, eli ostan ainakin porkkanamehua ja ehkä niitä kapseleita ja katotaan palaako tällä kertaa pohkeet tai muut paikat.. Edelleenkin: ei niistä haittaakaan ole..
   
 25. Voisitko välillä lukea mitä muut kirjoittavat oi neiti herkkähipiäinen. Nekruproffa kirjoitti nimenomaan, että karotenoidit EIVÄT ESTÄ palamista, mutta suojaavat ihoa. Äläkä kirjoita muiden uskosta, kun et ymmärrää selvää tekstiä. Ainoastaan sinä intät täällä palamisen estämisestä. Mene inttämään keskenäsi johonkin muualle. Ei me uskota sinua eikä ketään muutakaan. Me tiedetään jotain omista ja muiden kokemuksista ja hiemän lääketieteestäkin.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti