Hae Anna.fi-sivustolta

Berliinin (hotelli ja alue)vinkkejä ensikertalaiselle

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä berlin ruft, 25.03.2007.

 1. berlin ruft Vierailija

  Toukokuussa edessä Berliinin matka ja vinkkejä kaipailisin kokeneemmilta kävijöiltä. Saksa on tuttu maa, mutta Berliini jäänyt tähän mennessä väliin. Nyt siihen tulee korjaus =)

  Ennen kaikkea kaipaan vinkkejä hotellin valintaan. Haussa on hyvätasoinen, keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli. Koska matkaseurueeseen kuuluu pieniä lapsia, ei hotellin tarvitse sijaitse vilkkaimalla biletysalueella vaan keskeisesti siten, että hotellilta on helppo lähteä ja siellä on helppo piipahtaa muutaman kerran päivässä.

  Onko halvinta varata hotelli netin välityspalveluista vai suoraan hotellilta?
   
 2. OOP Vierailija

  Välityspalveluista sen verran, että usein niiden kautta olen saanut huoneen selvästi halvemmalla kuin suoraan hotellista, mutta poikkeuksiakin on ollut. Katso hotellin omat nettisivut ja sitten esim. joku venere.com tms.
   
 3. henkka43 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joskus myös lentoyhtiön sivuilta löytynyt hyvä hinta/laatu-suhde.
  Työttömyyseläkeläisenä käytämme tietenkin halpisyhtiöitä.
  Keski-Eurooppa Blue1 ja Lufthansa.
  Viimeeksi B:n sivuilta keskustan hotsku 2:lle aamiaisineen 50E hotellin oman 78E:n asemesta.
   
 4. Lennu65 Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Berliinin turisti-infon nettisivuilla (www.berlin-tourist-information.de) on hyvä hotellihaku, jonka kautta löytyi muutama vuosi taaksepäin oikein miellyttävä aamiaismajoitushotelli Tiergartenin kaupunginosasta (Hotel Hansablick). Hyvä aamiainen ja hyvää palvelua. On rauhallisella paikalla, mutta miinusta pienten lasten kanssa matkustamisessa on, ettei hotlassa ole hissiä. Lähellä on Tiergartenin S-Bahn asema, jolla pysähtyvät kaikki S-junat kahta kehälinjaa lukuun ottamatta. Ja Zoologischer Garten -asemalle (läntisen Berliinin keskustaa) on yksi pysäkinväli. Ainakin silloin huonehinta oli huokeampi netin kautta kuin huoneesta löynyt hinnaston mukainen hinta. Ja kyse oli kesäkaudesta. 2hh maksoi 72 € (sis. aamiaisen).

  Nyt helmikuussa tuli käytyä Berliinissä uudestaan. Tällä kertaa hotelli löytyi hotel.de -hakukoneesta Schönebergin kaupunginosasta. Hotelli Aldea on iso hotla, siellä näkyy yöpyvän isoja bussiryhmäläisiä. Sijainti on hyvä, esim. kuuluisalle KaDeWe-tavaratalolle kävelee reilussa vartissa. Lähin metroasema on suljettu raidetöiden vuoksi, mutta toinenkaan metroasema ei ole kaukana. Busseja kulkee myös hyvin.

  Isosta huonemäärästä huolimatta hotelli oli rauhallinen. Huoneen ja ikkunan sijainnista riippuen Bülowstrassella kulkevat autot saattavat häiritä unta, jos on herkkäuninen. Meidän ikkunastamme oli suora näkymä ko. kadulle ja metrosillan alle, jossa oli naisia yötyössä. 2hh aamiaisella maksoi nyt helmikuussa 60 €.
   
 5. lete Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.02.2007
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä oli pensionaatti Kantstrassella Savignyplatzin lähellä.Sijainti oli loistava. Kävellen jaksoi mainiosti eläintarhalle .Ja muuten julkiset ( bussit ja juna) lähti ihan läheltä.Hyva paikka todella.Ottaisin sieltä ensi kerrallakin.
   
 6. Mimma&mamma Vierailija

  Tervehdys!
  Generator -hotellista sain 2hh parin viikon päähän 52€/vrk, sisältäen mannermaisen aamiaisen ja oman WC+suihkun. Muut, melkein kaikki, kalliimpia. Halvemmalla saattaa saada, jos tyytyy käytäväWC:hen, ilman aamiaista jne.
  Sijainti ei ihan keskustaa, mutta n.3-4 km keskustaan ja hyvät yhteydet (luulisin),
  S-banh -asema vieressä. Ja ko.hotellia oli jossakin keskustelupalstalla suositeltukin.
  Itsellä ei ole kokemusta vielä, mutta voin kertoa kokemuksia, kunhan kotiudumme ensimmäiseltä Berliinin matkallamme.
  Lennot sain Blue1:llä menopaluu 150 €/henk.
   
 7. Mimma&mamma Vierailija

  Olimmen viime viikonloppuna ko. hotellissa ja voi sanoa, että oli ns. nuorisohotelli. Paljon nuorta porukkaa ympäri eurooppaa (saksalaisia, espanjalaisia, italialaisia, alankomaalaisia/belgialaisia ja brittejä). Pe-la yö oli hiukan levoton. Äänieristeet olemattomat, ainakin käytävältä äänet kuuluivat. Hintatasoon nähden OK.
  Hotellissa on myös perhehuoneita. Hotellin sijainti oli rauhallinen ja hyvä, matkaa n.3 km keskustaan ja raitiovaunut (M5, M6 ja M8) kulkivat solkenaan nurkan takaa ja
  S-bahn hotellin alapuolelta.
   
 8. Palasimme 11.7. Berliinistä ja asuimme hotelli Aldeasta. Hotelli löytyi Blue 1-nettisivuilta Octobus-travel palvelun kautta. Neljän hengen huone n. 98€/vrk. Käytössämme oli oikeasti kaksi vierekkäistä huonetta, tosin yksi vessa/kylppäri. Hotellissa on runsas aamiaisbuffet, mikä kummasti tasaakin huonehintaa. Sijainti n. 100 m. Bülowstassen metroasemalta (metrolinja U2, pari pysäkinväliä Zoon asemalle). Siisti huone. Huoneemme oli sisäpihan puolella 6. kerroksessa, joten äänet eivät haitanneet. Onnistunut valinta, jos lapset ovat matkassa mukana. Hotellille oli helppo piipahtaa viemässä ostokset ja taas jatkaa matkaa. KaDeWelle pääsee metrolla vartissa. Tegelin kentälle matka metrolla Zoologishe Gartenin asemalle ja sieltä X9 bussilla Tegeliin kesti n. 40 min, ehkä vähän allekin.

   
 9. Jan80hki Vierailija

  Booking.com:lla on (
  http://www.booking.com/city/de/berlin.html?aid=311544 ) myös hyvä hotellihaku, josta voi hakea hotellia kartan avulla haluamaltaan alueelta. Itse löysin Schönebergin (gay)alueelta Hotel Sachsenhoffin , sopii tämmöiselle sinkkumatkailijalle, joka ei etsi viittä eikä aina neljääkään tähteä majoitukselta, mutta haluaa majoituksen, jonne pääsee helposti kentältä ja sijaitsee keskustassa tai sen tuntumassa.


   
 10. berlin ruft Vierailija

  kiitos vinkeistä.
  reissu on tosiaan jo tehty, lopulta päädyimme Steigenberger hotelliin (Los Angeles Platz), jonka sijainti osoittautui loistavaksi. Hotelli sijaitsi sivukadulla rauhallisen puiston äärellä, puolen korttelin matka Gedächniskirche:lle (ja sitä kautta esim. bussien 100 ja 200 pysäkille).
   
 11. Hei, kerro lisää hotellista ja matkastanne. Suunnitelmissa on kahden päivän matka Berliniin ja haluaisin hyvätasoisen hotellin ja keskesellä sijainnilla. Olivatko huoneet tilavia ja siistejä? Millä lensitte? Tyhmä kysymys: onko Tegel Berlinin ainoa kenttä vai onko niitä useampi? Ja kumpi kentistä on lähempänä keskustaa? pääseekö kentältä suoraan bussilla keskustaan vai pitääkö ottaa taksi.
   
 12. berlin ruft Vierailija

  -> tulin sattumalta katsomaan keskusteluja kun suunnitteilla on matka muualle eurooppaan ja huomasin oman aloitukseni nousseen.

  Tuo Steigenberger oli sijainniltaan loistava ja hotellikin oli ok. Ainakin meidän huoneemme oli tilava (sattumalta invahuone) ja siisti. Hotellin aamiainen oli loistava. Jos Steigenbergeriin päätyy niin kannattaa pyytää huone kadun puolelta, meidän huoneemme oli sisäpihalle ja näkymä ankea. Lensimme finnairilla, ostin netistä finskin lennot kotimaan liittymälentoineen á 150e. Berliinissä on useampi lentokenttä, Finnair lentää Tegelin kentälle. Ainakin Tegelin kentältä tulee useampikin bussi keskustaan, kannattaa jo kentältä valita se bussi, joka tulee oman hotellin lähelle. Eli yksi bussilinja tulee Ku`dammia pitkin Zoolle, toinen menee vanhalle itäiselle puolelle jne. Oikealla bussivalinnalla ei tarvitse montaa kertaa vaihtaa. Steigenbergeriin kannattaa ottaa bussi nro 109 ja jäädä Ku´dammin viimeisellä pysäkillä pois, siitä on parin korttelin kävelymatka hotellille.
  Hauskaa matkaa!
   
 13. Taas Berliiniin Vierailija

  Onko kellään kokemuksia hyvistä hotelleista Friedrichshain:in alueella eli käytännössä east side galleryn lähellä?
   
 14. -Taiska- Vierailija

  Olin elokuussa Berliinissä 17-vuotiaan poikani ja hänen samanikäisen kaverinsa kanssa. Meillä oli huone East Side Hotelista, suoraan East Siden Galleryä vastapäätä. Hotelli oli vaatimattoman tuntuinen, mutta ystävällinen henkilökunta ja loistava (huoneen hintaan kuuluva) aamiainen korvasi pienet puutteet.

  Lokakuussa olen menossa Berliiniin ja ajattelin kokeilla samoilla kulmilla olevaa Michelberger Hotellia.
   
 15. Taas Berliiniin Vierailija

  Kiitos vinkistä. Samasta hotellista oli juttua myös Pieni matkaopas -saitin hotellivinkeissä joten taidan kallistua sen kannalle.
   
 16. Jarnozi Vierailija

  Mitä muita hotelleja siellä on mainittu? Onko jotain Alexanderplatzin läheltä?
   
 17. Taas Berliiniin Vierailija

  Katso itse...
  Berliini | Pienen matkaoppaan hotelli- ja majoitusvinkkejä

  Ainakin Park Inn -niminen pulju on Alexanderplatz:ssa.
   
 18. Siris Vierailija


  Lufthansa ei kyllä ole halpisyhtiö, on yksi Euroopan suosituimpia ja luotettavampia yhtiöitä.BLue1:n kohdallakaan en korostetusti puhuisi halpiksesta, on toimiva eikä hirveän halpa hinnoiltaan. Kilpailun kiristyessä myös ne turhan kalliit (ilman katetta) olevat eli Finnair muunmuassa, joutuvat alentamaan hintojaan. Myös nykyiset halpisyhtiöt ovat ilmoittaneet luopuvansa halvasta konseptistaan , näin ilmoittaa mm. AirBerlin.
   
 19. oona33 Vierailija

  vanha ketju, mutta kyselen:

  Kertoisiko joku ystävällinen, millä bussilla pääsee Tegelin kentältä hotelli ALFAan tai lähelle sitä (Tiergartenin alueella) ?
   
 20. uklele Vierailija


 21. Ei mene bussi numero 200 hotelli Alfan luo eikä käy Tegelin lentokentälläkään!
  Tegelin kentältä esim. bussilla X9 Jungfernheide ja siitä bussi M27 vie Alfa hotellin nurkalle, pysäkin nimi on Neues Ufer.
   
 22. keijukainen1 Vierailija


  Nuohan eivät kumpikaan ole varsinaisia halpisyhtiöitä, Lufthansa on Saksan valtiollinen lentoyhtiö. Eli voisit pyytää anteeksi halveeraustasi. Ja kaikki asuttavaiksi markkinoidut läävät ei ole hotelleja.
   
 23. hakukoneet rock Vierailija

  Kuten monet jo ovatkin kommentoineet, niin kannattaa ehdottomasti käyttää jotain hotellihakua, joka kilpailuttaa nuo hinnat, edellä oli jo joitain hyviä mainittu, tämäkin kannattaa tsekata:

  http://akkilahto.fi/hotellihaku

  Noissa hotellihakukoneissa voi filtteröidä tuloksia monin eri parametrein, esim. etäisyys keskustaan, tähtiluokitus, jne. Nuo hakevat monilta eri varaussivustoilta, joka varmistaa, että saa aina hyvään hintaan. Ja kun hakukoneesta siirtyy itse araussivustolla, niin useimmissa pääsee lukemaan käyttäjien kommentteja.
   
 24. roisabaiso8 Uusi jäsen

  liittynyt:
  17.07.2019
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Last edited: 02.08.2019

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti