Hae Anna.fi-sivustolta

Bichon Bolognese

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä ihastunutko, 14.10.2007.

 1. ihastunutko Vierailija

  Heips, onko täällä yhtään Bolognesen omistajaa?

  Kertoisitteko vähän koiranne luonteesta ja minkälaista hoitoa se vaatii. Tuleeko toimeen kissojen kanssa? Kauanko jaksaa olla yksinänsä? Onko kova tuhoamisvimma? Haukkuuko herkästi? Kaikki info kiinnostaa kovasti.
  Entä kauanko jouduitte pentua etsimään? Itse haluaisin aikuisen koiran, mutta en ole vielä mistään löytänyt, että voisi edes haaveilla.
   
 2. -ap- Vierailija

  Moi! Meillä on nyt noin puolivuotias bolognesen pentu ja olemme koko perhe pitäneet paljon rodusta. Hyvä luonteinen meidän ylksilö on ainakin ollut, mitää tuhoamisvimmaa ei ole ollut. Turkkia joutuu hoitamaan paljon, varsinkin ku pentukarva vaihtuu, se takkuuntuu hyvin helposti. Aikuisen koiran turkki on tosin helppohoitoisempi. Koira ei vielä ole haukkunut juuri lainkaan, ainoastaan todella paljon innostuessaan. Rauhalliseksihan tätä rotua kuvataan ja sitä se onkin. Pärjää hyvin yksinkin. (tietysti kohtuus kaikessa:) Saimme pennun helposti lehti-ilmoituksen kautta, ja saimme sen heti kotiin, joten meillä ei ainkaan ollut kamalaa odottamista. Aikuisista koirista en tiedä, mutta rotu kiintyy paljon omistajaansa, joten epäilenpä miten aikuinen koira suhtautuu uuteen omistajaan.. Jostain luin, että koira ensin ja kissat sitten, koska koira tottuu kissaan, mutta kissa ei koiraan. Suosittelen kyllä rotua, jos vaan turkkia jaksaa hoitaa! :)
   
 3. Hennukka Vierailija

  Meillä on n.9kk vanha uros bolognese. Ei ole haukkunu hirveästi ja tuhoja on vain eteisen matto, jossa on pieni reikä. Meki löydettii lehdestä se ilmotus ja saatiin kans tosi helposti. Koira oli tuotu Unkarista suomeen. Päädyimme Bologneseen koska äitini on allerginen ja koira on ollut meillä kohta puoli vuotta eikä äidille ole tullut mitään oireita, koska rotu ei allergisoi. Mutta bologneset ovat aika harvinaisia Suomessa.
   
 4. omistajatar Vierailija

  Hyvin vaarallista sanoa että koira ei allergisoi. Jos on ihan ekaa kertaa koiran omistajana niin suosittelisin VAHVASTI hommaamaan sen koiran suomalaiselta kunnon kasvattajalta, siinä menee yhdellä jos toisellakin sormi suuhun koiran kanssa ja on hiukka helpompi kysyä neuvoja jos asutaan samassa maassa ja puhutaan samaa kieltä. Näin erityisesti turkkirodun kanssa.
   
 5. -er- Vierailija

  Minkä hintaisia Bologneset noin suunnilleen yleensä on? Olisin myös kiinnostunut rodusta.
   
 6. Katso www.koirat.com/rodut/bolognese, sieltä löytyy tietoa ko rodusta yleensä ja on kasvattajienkin tietoja.
  Pienet/kääpiö rotukoirat yleensä maksavat n. 1000 - 1300 e /pentu.
  Samalla sanon, että harkitse huolella turkkirodun hankkimista, se on työläs.
  Ei kannata uskoa allergiaa aiheuttamattomiin koiriin!
   
 7. Oisiko pohjavilla Vierailija

  Allergikkona ja astmaatikkona heitän sellaisen kokemuksen, että allergikko saattaa voida pitää koiraa, jolla ei ole pohjavillaa. Ilmeisesti se pohjavilla kerää pölyä ja irtoilee. Minä saan pahoja oireita vieraillessani ystäväni luona, jolla on sakemanni ja nöffi (eikä kovin paljon siivoilla, murrr).

  Oma koirani on villakoira, jonka kanssa ei mitään ongelmaa. Lääkärini mukaan astmaani ei vaikuta mitään se, onko minulla tuo koira vai ei. Astmahan on nykyään katsottu keuhkojen tulehdussairaudeksi. Allergikkona saan iho-oireita, jos silitän koiraa, jolla on pohjavilla.

   
 8. Tuo eläinallergia on niin yksilöllinen asia, ettei voi takuuta antaa mistään koirarodusta, ettei se aiheuttaisi jollekin allergiaa.
  Itse olen ollut koirille allerginen koko elämäni ajan, silti saatoin ottaa itselleni pienen koiran saamatta siitä oireita.
  Pitäisi olla mahdollisuus oleilla koiran kanssa sisällä ja ulkona sekä hoitaa sitä kokeillakseen tuleeko siitä oireita, ennenkuin ottaa omakseen.
  Olen saanut oireita silmiini sekä nuhaa jo silittäessäni verkkoaidan läpi tarhassa ollutta norjanharmaata hirvikoiraa sekä pitäessäni sisällä perhoskoiran pentua sylissä.
  Ja tämä allergisoitumisasia ei riipu siitä yhtään, ettenkö pitäisi koirista, melkein rakastan kaikkia rotuja, samoin kuin koirat yleensä ovat pitäneet minusta. Mutten vaan voi fyysisesti "sietää" useimpia niitä. Sen vuoksi koirat eivät saa tulla asuntooni sisälle.

  Aiheeseen sen verran, että minunkin mielestäni bolognese on tosi suloinen koira.
   
 9. bolognese Vierailija

  Hei! Tietääkö kukaan olisiko kellään Bichon Bolognese-pentua. Olemme jo kauan halunneet kyseisen koiruliinin :) VAStatkaa tänne
   
 10. mulkerooooo Vierailija

  meillekin tulee bolognese! mutta meilläpä on jo varaus yhteen kenneliin! en kuitenkaan viitti kertoo sen kennelin nimee :DD
   
 11. bolognesen omistaja Vierailija

  Sulle "bolognese":Mä ite sain bolognese koirani 2kk sitten.Jos sä olet kerta harkinnut tarkasti ja päättänyt ,että otat bolognesen,niin eikun yhteyttä kasvattajiin.Kasvattajien yhteystietoja on www.koirat.com sivulla ja soittele niille ja kysele onko pentueita tiedossa.Kokemuksesta sanon ,että bolognesen saaminen kestää kauan.Ite jouduin odottelemaan pitkään,mutta kyllä kannatti.Kyllä se mun karvapallo oli sen arvonen.Se on niin ihana ja kiltti koiran pentu.Mutta muista että turkki on haastava,mutta kun opetat sen pennusta asti tottumaan käsittelyyn niin eiköhän kaikki hyvin mene.
   
 12. Bolo fani! Vierailija

  Voisko joku ehdottaa jottain kennelii!! Olemme yrittäneet etsiä mutta emme ole vielä löytäneet. :(
   
 13. minä vaaan Vierailija

  Kuinka usein bolognese pitää pestä?
   
 14. tietoa täältä? Vierailija

  http://www.koirat.com/rotu.phtml?id=325
   
 15. pentuja :) Vierailija

  Isosiskoni omistaa kolme vuotiaan Bichon Bolognesen nartun, joka etsisi urosta astutukseen.
  Koiralla on paperit yms. kunnossa. Ja asustelee lapissa, joten mieluiten sieltä suunnalta.
  Ivalo-Kuusamo läheisyydestä.

  Kiitos. =)
   
 16. Gemini Vierailija

  Kaksivuotiaan bolognesen osahuoltajana voin kertoa, että mahtava koira, mahtava rotu. Seurallinen, helppo, älykäs, rauhallinen, leikkisä, kertakaikkiaan mahtava otus. Mitään tuhoja ei ole 2 vuodessa tehnyt. Ei juuri hauku, postimiestä silloin tällöin ja jostain syystä varusmiehiä :)

  Helppo citykoirana, kulkee laukussakin kätevästi.

  Turkin hoidossa kannattaa olla pari kertaa viikossa huolellinen ja harjata kunnolla. Ainoa ongelma on meillä se, että silmät vuotavat kyynelnestettä ulospäin ja silmänaluskarvat ovat tosi ruskeat ja niitä pitää puhdistaa. On ilmeisesti vähän "tyyppivika".

  Ei kun bolohankinnoille vaan!   
 17. pipsa Vierailija

  Vähän liian helpolta kuulostaa. Moni tytsy hankkii "bolon" tuon perusteella. Todellakin rotu vaatii myös muuta aktiviteettiä kuin kassissa istumista ja pikkulenkkiä, mikäli joutuu riutumaan päivät yksin. Ei siis sovellu stailaukseen!
   
 18. jannaa^^ Vierailija

  HEI!
  Meillä oli 11 vuotiaaksi elävä tyttö bichon bolognese koira.
  Valitsimme kyseisen rodun minun ollessani 4 vuotias,ja olin allerginen kaikille koirille.mutta kyseinen rotu ei saanut minulle minkäänlaista allergia reaktiota,en tarvinnut lääkeitä hoitaakseni allergiaa.tai muutakaan,oli todella kiltti pentuja,kuin myös vanhemmalla iällä.Kuoleman syy taisi olla ihan vaan vanhuus.Pysyy terveenä pitkää,ja on todella seuranhakuinen eläin :)
   
 19. bichon friset<33 Vierailija

  a)Maailmassa ei ole olemassa rotua joka ei allergisoi,on rotuja jotka eivät allergisoi monia koira- allergisia mutta kuitenkin joihinkin allergisoi. b)ei kannata ottaa koiraa ulkomailta,ellei ole jonkun siskon ymm.tutun pentu!!
   
 20. e-p Vierailija

   
 21. jessie Vierailija

  joo elikkäs meidän perhees isä on allerginen kaiken karvaisille elukoolle ja joutuivat antaa spanielinsa pois(naapuriin mummalle) kun tuli nii pahoja oireita astmaatikko kun vielä oli kaiken lisäks. ite olin tuolloin erittäin pieni enkä muista tätä aikaa mutta kun kasvoin ja aika jätti spanielista rupesin mankumaan koiraa. ruvettii ottaa selkoa koirista jotka eivät "allergisoi" ja päädyttii bichon friseen. kertaakaan ei oo kaduttu ja tämä karvapallo nukkuu samalla tyynylläkin isän kaa. ikää tällä hetkellä on kohta 8 vuatta bichonillamme eikä mitään ongelmia ole syntynyt. nyt kun olen lukenut näitä muita kommentteja täytyy sanoa että toi bolognese kuulostaa hyvältä sen lisäksi että se muistuttaa meidän karvakasaamme luonteeltaan ja turkinhoidoltaan. ja vielä kun kokemuksia on tullut että se ei aiheuta allergiaa. tällä hetkellä siis kärsin hirveestä koirakuumeesta ja toinen olisi aivan ihana lisä perheeseen.

  joten pyydän kertokaa lisää tarinoita noista bologneseista ja siitä jos se ei ole aiheuttanut allergiaa.mistä päin suomea saitte ja suurinpiirtein hintaluokkaa onko se kuinka kasvanu näitten 8 vuoden aikana. oma karvakasa maksoi 1000e
   
 22. Mape Vierailija

  Bologneseja on Suomessa tosi vähän, niitä syntyy alle sata vuodessa, joten pennun löytäminen on kiven alla.

  Olisin kiinnostunut hankkimaan bolognesen myös ulkomailta, jos vain tietäisin mistä ja miten? Mitä toimenpiteitä ja papereita tuontikoiralla pitää olla? Osaisiko joku neuvoa? Voisin tuoda niitä usemmankin, varmasti halukkaita ostajia täällä Suomessa olisi?
   
 23. Mape Vierailija

  Kyllä turkinhoitoon ym aina apua saa suomalaisilta harrastajilta, kun vaan rohkeesti pyytää. Ja varmasti suomalaiset rodun kasvattajatkin neuvovat mielellään, vaikka kyseessä olisi ulkomailta tuotu pentu. He tekevät työtä koirien parhaaksi, ja tuskin kieltävät apuaan sen vuoksi, että kyseessä ei ole juuri heidän kasvattinsa.
  Ihan turhaan ihmisiä pelotellaan hankkimasta ulkomailta koiraa.
  Etenkin sellaisten rotujen kohdalla, joita on vähän Suomessa, olisi vain suotavaa että Suomeen tuotaisiin uusia rodun edustajia. Tuovathan kasvattajat itsekin niitä ulkomailta, ja käyttävät rodunjalostukseen.
  Rohkeasti vain yhteyksiä ulkomaille ja tuomaan uutta verta Suomen sisäsiittoisiin rotuhin.
   
 24. Mape Vierailija

   
 25. Pipse Vierailija

  Hei, meillä on kohta kaksivuotias Bolognese narttu.
  Koira on ollut pienestä asti hyvin herkkä, esim. jos torutaan, saattaa mököttää pitkiäkin aikoja. Ottaa niin sanotusti itseensä. On myös aivan äärimmäisen sosiaalinen ja lapsirakas. Itseasiassa ei muuta tekisikään, kuin istuisi ihmisten sylissä siliteltävänä.
  Meillä koira oli niin äärimmäisen sosiaalinen, että meidän oli pakko ottaa toinen koira, jo edellisen ollessa vasta 7kk ikäinen. Koira oli aina kovn masentunut jäätyään yksin, oksenteli myös. Mitään ei silti tuhonnut. Toinen koira auttoi tähän meidän tapauksessamma, yleensähän ikäeroksi suositellaan paria vuotta!

  Turkki on vaikeahoitoinen ja pentu kannattaa opettaa sen käsittelyyn jo aivan pienestä asti. Pentukarvan vaihtuessa turkkia tarvitsi harjata päivittäin, nyt riittää harjaus muutaman päivän välein. Pesu tehdään (shampoo + hoitoaine) noin kahden viikon välein, tällöin myös föönaan koiran. Turkin hoitoon siis kuluu aikaa! Pelkkä pesu + föönaus ja harjaus kestää jo noin tunnin. Tuohon perus harjaukseen menee noin 20-30min. Ja meillä koiralla ei siis edes ole pitkä turkki, nämä ajat voi sitten helpostikin tuplata tai triplata ptkän turkin kyseessä ollessa.

  Kaiken kaikkiaan aivan ihana, älykäs ja helposti koulutettava koira, joka tulee toimeen ertyisesti ihmisten sekä lasten kanssa. Mutta kannattaa tosissaan miettiä riittääkö aikaa koiran turkinhoitoon ja yhdessä olemiseen tarpeeksi. Pelkkä söpö ulkomuoto ei saa olla ostamisen peruste!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti