Hae Anna.fi-sivustolta

Bileet kerrostalossa - melu haittana

Viestiketju osiossa 'Kodin juhlat' , käynnistäjänä apu kaivataan, 15.06.2008.

 1. Täällä yksi vuorotyöläinen, joka saa nukuttua niin päivällä kuin yölläkin, vuorosta riippuen, kun se mökä ei ole mitenkään suurta. Mutta kotibileitä meidän yhtiössämme ei pidetä, ainakaan niitä sellaisia, jossa kuunnellaan musiikkia kovaa, jolloin pitää huutaa, jos haluaa sanoa jotain, jolloin taas pitää laittaa musiikki kovemmalle, jolloin pitää huutaa entistä kovemmin. Meidän taloyhtiömme järjestyssäännöissä sanotaan, että hiljaisuus on kello 22-07. Se tarkoittaa myös sitä, että biletys siirtyy asunnoista baariin tms. viimeistään kello 22. Tämä on toiminut.

  Vanhassa asunnossamme naapurin seurallinen nuori pari pisti bileet pystyyn usein baari-illan jälkeen, noin kello 2-3 yöllä. Minulta ei herunnut sympatiaa, ymmärrystä tai edes rakentavaa keskustelua heidän kanssaan, kun herätyskello oli aamulla soittamassa kuudelta. Siinä oli potilasturvallisuus vaarassa, kun tällaisen yön jälkeen töissä olin. Nuoren parin asuminen jäi lyhyemmäksi kuin ehkä itse ajattelivatkaan, sillä kolmen isännöitsijän toimittaman huomautuksen jälkeen tuli häätö.

  Se ei tee mitenkään asiaa paremmaksi naapurisovun kannalta, vaikka sinne ilmoitustaululle paria päivää aikaisemmin laittaisi lapun tulevista bileistä, harvoin vuorotyöläiset saavat niitä työvuorojaan niin lyhyellä varoitusajalla vaihdettua. Eikä ole tarvettakaan, vaan juhlijoiden pitää huomioida naapurit eikä naapureiden juhlijoita. Naapurisovun kannalta parasta olisi lopettaa ne juhlat ajoissa ja siirtyä juhlimaan vaikka baariin.
   
 2. totta puhut Vierailija


  Totta joka sana. Jostain syystä me suomalaiset olemme vain sellaista junttikansaa ettemme mene sinne raflaan. Mörritämme jonkun asunnolla alkoholia juoden ja metelöiden. Muualla euroopassa osataan lähteä sieltä asunnosta ulos muuallekin kuin duuniin, päikkyyn ja omiin hautajaisiinsa. Täällä ei. Kun ihmiset pariutuvat, he muuttavat periferiaan, ottavat liian suuren lainan, syövät tarjousmakaroneja ja vetävät oven perässään kiinni, ja masispilskuja menee.
   
 3. Vuokratalosta Vierailija


  Kyllä ainakin meidän vuokratalossa on ihan normaalit järjestyssäännöt. Hiljaisuus on esimerkiksi klo 23 - 7.

  Olemme asuneet tässä pari vuotta ja sinä aikana täällä on tainnut olla yhdet bileet tuossa kerrosta alempana. Tarkoitan tässä nyt bileillä juuri sellaisia juhlia, joissa kuunnellaan kovaa musiikkia. Näistäkin bileistä nuoripari ilmoitti etukäteen. Valtaosa talon asukkaista on lapsiperheitä, ja harvat pienten lasten vanhemmat taitavat rymybileitä järjestäkään, kuten ei myöskään meidänkaltaiset "vanhukset". Ystäviä käy toki kylässä esimerkiksi syömässä.
   
 4. tystnaden Vierailija

  Hiljaisuus on aika venyvä käsite mutta bileet ovat kielelttyjä kerrostalossa. Baareja ja klubeja on sitä varten, ei kerrostalo ole baari tai disko. En tiedä millaista remuporukkaa asuu vuokrataloissa, saattavat ryypätä aamusta iltaan.
  Musaa ei saa soittaa siten että se kuuluu naapureihin, ei myöskään huutaa siten kun varmaan aiotte tehdä.
  Hiljaisuuskin tarkoittaa sitä ettei esim. pyykkiä pestä tai tehdä mitään äänekästä ja se tarkoittaa tietysti talossa asuvia, ei möykkäreiksi saa varta vasten kutsua humaloituvia kakaroita.
   
 5. Vuokratalosta Vierailija

  Kaipa se vähän riippuu vuokratalosta, mutta luultavasti kaikissa on kuitenkin ne järjestyssäännöt. Kuten itse edellä kerroin, meidän talossa on ollut yhdet bileet kahden vuoden aikana, eikä sieltäkään häiritsevästi meteliä kuulunut, pystyin hyvin nukahtamaan normaalisti, ja samoin mieheni, joka on minua herkkäunisempi.

  Eli jos joku tässä talossa ryyppää aamusta iltaan, niin ainakin hän tekee sen niin hiljaisesti, ettei sitä muut huomaa.

  Sehän on selvä, ettei huutaa saa tms., mutta kyllä kerrostalossakin saa vieraita käydä.
   
 6. Korvaverenvuoto Vierailija

  Itse voin kyllä sanoa, että olemme hyvin kiperässä tilanteessa, minä ja mieheni.

  Naapurissamme alakerrassa asuu aikamoinen luupää, joka järjestää massiivisia bileitä kaksi kertaa viikossa. Aloittavat usein viiden aikaan, ja saattavat jatkaa mekkalaansa läpi yön. Soittavat musiikkia kovalla, niin että pystyt tuntemaan basson värähtelyt ihollasi. Mekkalaa he pahentavat pitämällä parvekkeen ovea auki, ja huutamalla musiikin yli.

  Olemme yrittäneet rauhanomaisesti pyytää heitä laittamaan musiikkia pienemmälle, mutta saamme vain huudot "Meitä ei komennella!".

  Myös poliisit olemme soittaneet, mutta tuloksetta: poliisien käytyä he ovat hiljaa ehkä 10 minuuttia, ja vääntävät nupit kaakkoon uudelleen.

  Isännöitsijälle olemme soittaneet, ja valittaneet, mutta kuulemma poliisien tekemät raportit ovat "Epäselviä".

  Tilanteesta tekee hankalan myös se, että bilettäjillä on kyseisessä kerrostalossa suuri kaveripiiri, ja herrat aina siirtyvät kämpästä kämppään tilanteen mukaan, mutta ei ikinä tarpeeksi kauas.

  Ei sitä minkäänlaista kirjallista valitusta voi tehdä muiden naapureiden kanssa, kun ei tiedä, ketkä kaikki siellä bailaavat. Pakko varmaan laittaa asuntohakemusta eteenpäin, ja toivoa, että uusi kämppä löytyisi nopeasti. :(
   
 7. Pave Vierailija


  Älä yleistä.. Itselläni on lapsi ja me ei todellakaa eletä ku siat pellos.. ärsyttäviä tollaset lapsi-vihajaat.
   
 8. Juhlija Vierailija

  Aika moni tuntuu ajattelevan, että juhlat = kovaäänistä kännistä möykkäystä. Me kutsumme usein ystäväperheitä meille syömään, mutta kukaan ulkopuolinen ei taatusti tiedä, että meillä juhlitaan. Ei sitä ääntä sen enempää kuulu kuin silloin, kun olemme kahdestaan kotona. Ainoa, mikä voi aiheuttaa normaalia enemmän häiriötä on se, että muutama "ylimääräinen" ihminen tekee kaksi reissua rappukäytävässä, eli meille tullessa ja lähtiessä.
   
 9. aamen! Vierailija


  Aamen to this!
   
 10. rivariremuajat! Vierailija


  Ja sama koskee rivareita! Kohta menee hermo kun seinän takana juodaan, möykätään ja kailotetaan pitkin päivää, välillä tupakalla pihalla, yritäppä nukuttaa lasta siinä omalla puolella! Ja stereot soi täysillä. Kiroillaan, piereskellään ja oksennellaan siellä omalla puolella. Saunotaan ja juostaan puolialasti niin että puistosta lapset näkevät sellaista mitä heidän ei pitäisi nähdä. Tämä ryyppy porukka tekee sen vain sallittuina aikoina, loppuillasta menevät baariin, ettei voi tehdä edes valitusta. On omistustaloyhtiö, ja tuon asunnon omistaa kolmekymppinen vanhapoika. Joskus kuuluu naimisen ääniäkin.

  Kohta muutan johonkin korpeen missä lähin naapruri on 10 km päässä.
   
 11. apuaaaava Vierailija

  Nostampas tätä, kun löysin.

  Me aiotaan nimittäin pitää tuparit kerrostalossa. Ongelmana on, että kaikki kaverimme tulevat niin kaukaa, että joutuvat jäämään yöksi. Tällöin helposti juhlinta jatkuu pitkälle yöhön.. Tarkoitus todellakin on pitää melutaso alhaisena, mutta ei sitä aina itse huomaa, kuinka kovaa metelöi. Musiikki aiotaan lopettaa yhdeltätoista.

  Meillä ei kuitenkaan ole seinänaapureita laisinkaan (ollaan yksin alimmassa kerroksessa), joten mietin, ettei meteli ehkä kuulu niin hyvin ylös? Tarkoitus olisi myös väsätä lappua rappuun, mietin vain, että laittasko siihen, että meille voi rohkeasti tulla sanomaan,jos häiritään jotakuta.. Vai onko se juuri se kynnyksen alentaja, että porukka tulee valittamaan pienestäkin..

  1,5 vuoden aikana ei olla mitään juhlia pidetty, niin ei pitäisi tämä kerta kyllä ketään haitata. /: Silti jännittää, kuinka käy, koska naapureita ei tunneta yhtään. Ollaan kaikki juhlijat yli 20-vuotiaitakin tosin, mutta porukassa kun on.. Onko mitään vinkkejä, miten onnistumatta saamatta varoitusta? :D Vai jännitänkö turhaan..
   
 12. satunnaisjuhlija Vierailija


  Asun omistusasunnossa kerrostalossa. Juhlitaan silloin tällöin mutta kyllä klo 22:00 täytyy lähteä ravintolaan viimeistään, koska tuleehan siitä väkimäärästä ääntä vaikkei olisi kuin pari pariskuntaa kun alkoholia on otettu :) Ja mukavanpikin se on "ihmisten ilmoilla" olla eikä jumistaa vain siellä asunnossa, kyllä siellä kerkeää olla pitkät viikot.

  Olemme asuneet tässä taloyhtiössä 15v. Tässä on suurin osa omistusasujia mutta mukana on sijoitusasuntoja joissa siis asuu vuokralaisia. Ja sori nyt te fiksut vuokralaiset, mutta kyllä joka ainoa järjestyshäiriö ja poliisien soiton aiheuttaja on lähtenyt näistä vuokra-asunnoista. Tämä on fakta. Totta kai on fiksujakin vuokralaisia, en sitä kiellä ollenkaan ja olen joutunut parikymppisenä itsekin asumaan vuokralla, mutta eivät kertaakaan tulleet poliisit tai naapurit vihaisena yöllä asuntooni koska osasin jo käyttäytyä nuorena. Kaupungilla sitten diskoissa elämöitiin eikä talossa missä on seinänaapureita.
   
 13. vinkkiä pukkaa Vierailija


  Juhlitte ensin normaalidesipelein siellä asunnossanne klo 22 asti jolloin LÄHDETTE RAVINTOLAAN. Sitte tulette yöllä tietty kotiin, meikit, hampaat pesuun, kokista lasit naamariin, ja unta palloon. Aamulla heräätte ja naapurit moikkaavat yhtä ystävällisesti kuin ennenkin.

  Pahoittelulappu rappuun ei liene pahitteeksi koskaan.

  Vaikka teillä ei ole seinänaapureita, melu voi patterilinjoja tai rappukäytävää pitkin edetä häkellyttävästi.

  Mutta kun lähdette kapakin perälle siinä 22 aikaan niin asiassa ei ole mitään urputtamista.

  Itsekin monet bileet juhlineena mutta myös valitettavasti poliisit naapureiden yömetelöinnin takiai soittaneena.
   
 14. vinkkiä pukkaa Vierailija


  Toki joku naapuri voi käydä pimputtamassa ovikelloakin jos meteli on liian kova, mutta en lähtisi itse tuntemattomien kännisten ihmisten ovikelloja soittaan keskellä yötä. Normaalijärkinen perusjannuhan tuosta ottaa opikseen heti ja hilljentää poppia mutta jos vastassa on joku huumeporukka niin hiljenee kyllä joku muu kuin poppikone. Eli en menisi suosittelemaan sitä ovikellon soittoa.
   
 15. Kannattaisi puuttua meluun heti. Usein lienee niin (kuten meillä), että naapuri "sietää" hampaitaan kiristellen pitkään naapurin melua ja odottaa sen päättymistä. Ja sitten melun aiheuttaja tulkitsee asian niin, ettei se häiritse kun kukaan ei valita. Mutta kyllä se häiritsee! 13 vuotta kärsittiin samaa naapuria, ensin yöllistä musiikinsoittoa, sitten koiran haukuntaa päivällä tuntitolkulla peräkkäin. Valitettiin usein ja tepsi aina, mutta vain vähäksi aikaa. Viimeistään parin kuukauden päästä valituksesta alkoi uudestaan vanha meinikki. Taloyhtiökin huomautti, mutta sekin auttoi vain hetkeksi. Lopulta päästiin omakotitaloon, vaikka lainaa piti taas ottaa. En vaihtaisi entiseen lainattomaan, mutta meluisaan kerrostaloaikaan. Olisi pitänyt tehdä päätös paljon aiemmin. Muutkin naapurit häiriintyivät melusta, mutta oudon nössöä porukkaa oli kun kyselin, miten suhtautuvat: Toinen sanoi pistävänsä omat stereot kovalle, toinen taas laittoi korvatulpat. Liian vähällä taisi päästä tuo häiritsijä.
   
 16. Yksi huono kokemus Vierailija

  Kerran kävimme soittamassa alakerran naapurin ovikelloa, kun jälleen metelöi. Silloin vaikeni, mutta alkoi kostaa, alkoi käydä soittamassa meidän ovikelloa ihan huvin vuoksi ja sen verran pitkään ja hartaasti, että ovi piti käydä avaamassa ihan oman ja muiden yörauhan vuoksi. Tämä nuorehko mieshenkilö alkoi kysellä, että tarjoaisimmeko kaljaa, onko savukkeita, saisiko meiltä ruokaa jne. Mieheni kävi sitten uudelleen, päiväsaikaan, soittamassa ovikelloa ja sanomassa, että nyt tämän meiningin pitää loppua. Nuorukainen ei enää häirinnyt ja sittemmin kuulin, että oli saanut häädön. Ilmeisesti muutkin olivat valittaneet ja oli myös tavalla tai toisella tuhonnut asuntoa. Onneksi vain kerran on sattunut häiriköivä naapuri, vaikka olen asunut vuokrataloyhtiössä, yksityisellä vuokralla, asumisoikeusasunnossa ja omistusasunnossa.
   
 17. seinänaapuritar Vierailija


  Jos tekee 3 kirjallista varoitusta hallitukselle, kyllä se on lähtö. Että ihan turhaan muutitte sinne periferiaan ja otitte ison lainan :(

  Totta kai järjestyshäiriöitä voi tulla, mutta kuten itsekin sanoit, asiaan tulee puuttua heti, sillä jos siihen ei puututa, se on signaali remuporukalle että melu saa jatkua.

  Nukun yöni hyvin, isossa kerrostalossa, naapurit yllä, alla ja sivuilla. Olen kyllä joskus valituslappuunkin nimeni joutunut kirjoittamaan mutta sillä keinoin ongelmat on saatu pois kun niihin on puututtu.

  Kippis!
   
 18. vierailija Vierailija

  onneksi meidän taloyhtiössä on rauhallista asun rivarissa täälä ei pahemmin naapurista kuulu kun normaaleja elämisen ääniä mikä kuuluu kuuluakki tosin oli edellisessä asunnossa kun kerrostalossa asuin niin naapuri oli viinaan menevä ja piti joskus koviaki bileitä aamu yöhön kävin huomauttamassa naapuriani siitä uskoi hän sanoin että ilmoitan isännöitsijälle ja jos ei auta soitan poliisit
   
 19. vierailija Vierailija

  Riippuu siitä, kuunteleeko ryypiskelijä ja/tai teini musiikkia.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti