Hae Anna.fi-sivustolta

Blue Star Cerro Mar Garden

Viestiketju osiossa 'Rantalomat' , käynnistäjänä naps, 11.02.2007.

 1. Jamaso Vierailija

  Matkaa ei vielä varattu, mutta eiköhän me tuohon päädytä ja cerro mar gardeniin.
   
 2. rose1974 Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.06.2009
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  ...viime yön aikana noissa syyskuun lähdöissä kyseiseen hotelliin. Taisi alennukset lähteä tietyiltä lähdöiltä kokonaan pois.
   
 3. Jamaso Vierailija

  hinnan nousua aikomalla lähdöllä. Emme ole vieläkään varanneet. Pitää saada työasiat ensin järjestykseen. Laskiskoha hinnat tuosta?
   
 4. Valpuriina Vierailija

  Eilen kotiuduttiin ja hieno viikko oli. Seurueessamme kaksi aikuista ja 12,10 ja 4 vuotiaat reissaamaan tottuneet vilkkaat, mutta helpot lapset.

  Hotelli on siisti ja tasokas. Meillä oli päätykolmio isolla parvekkeella (lisäksi oli vielä toisessa makkurissa pikkuparveke) ja osittaisella merinäköalalla. Nykyaikainen ja ihan riittävä keittiö. Makuuhuoneet omassa rauhassaan asunnon päissä. Wc+suihku ja wc+kylpyhuone. Parvekkeelle pääsi siis oleskelu/keittiötilasta ja molemmista makkureista, isot lasiset liukuovet kaikissa huoneissa. Jälkikasvulla välillä vaikeuksia havaita ovatko ne kiinni vai auki...osin vaarallistakin siis. Parvekkeilla kaksi aurinkotuolia ja neljän hengen pöytäryhmä.

  Hotellin ravintola oli meistä ihan hyvä sellainen varma perusravintola. Listalta löytyi kaikkea mitä nyt vähän paremmalta listalta yleensäkin ynnä paikallisia juttuja. Buffet tuli kokeiltua ja hintaan nähden kovastikin ok (12,50, lapset puolikkaina ja 4v ilmaiseksi). Viineistä tiesivät myös ja osasivat ihan nappiin suositella. Aamiaista oli paljon eri keskusteluissa haukuttu, mutta en kyllä ymmärrä miksi. Me otamme aina aamiaisen ja nytkin se kannatti. Aamiainen oli joka päivä miltei samanlainen, mutta niinhän se tapaa olla. En muista koskaan nähneeni vaihtelevaa aamiaisbuffettia. Tuoreet sämpylät, kurkku, tomaatti, salaatti, tuoreita hedelmiä (ananas, appelsiini, melonit), jogurtti, nakkeja, munakokkelia, pekonia, paahtoleipää, kahvi, tee, kaakao, murot, hedelmäsalaatti. Epäilen, että puolihoito käy kuitenkin puuduttamaan. Albufeirassa on mahdottomat määrät hyviä ravintoloita ja lapset on hyvin huomioitu, huutelevat perään kid´s menua, kun kulkee ohi =) Lapsille sopivia ravintoloita löytyy helposti. Suosittelen! Paljon puhutut 98 porrasta hotellilta alas vanhan kaupungin sydämeen taittuvat terveeltä liikuntakykyiseltä henkilöltä vaivattomasti mennen tullen, myös 4-vuotiaalta

  Hotellin henkilökunnasta saa myös lukea kielteisiä kommentteja. Me saimme ihan peruskohteliasta palvelua. Portugalilaisethan eivät ole sellaisia etelämaalaisen välittömiä vaan mieluummin samanlaisia kuin mekin eli siihenkin pitää suhteuttaa, kun arvioi. Aukioloajoista pidetään kiinni ja säännöistä myös. Se ei aina sovi kaikille turisteille =)

  Siistiä ja rauhallista oli. Emme välitä katsella ja kuunnella örveltäjiä lomallakaan eikä tarvinnutkaan. Hotelli on Albufeiran huvittelukeskuksen yläpuolella ja torin ympäristön baareista ei kuulu häly ylös mäelle.

  Retkistä kävimme päiväretkellä Lissabonissa. Se on työntäyteinen ja väsyttävä päivä, mutta kyllä siellä kaupungista ihan hyvän käsityksen saa. Historia aukenee hyvin ja moni asia saa selityksen. Meillä oli Aurinkomatkojen loistava opas. Mieshenkilö, joka on sekä suomalainen että portugalilainen ja omasi jo sitä kautta paljon sellaista perimätietoa omalta suvultaan. Kävimme valmisretkellä myös maailman lopun niemellä
  ja se tarjoaa niin huikeitä näkymiä, että sitä suosittelen kaikille ja joka tapauksessa. Lapset palkitsimme hyvästä retkipinnasta Slide and Splash-vesipuistoretkellä. Valitsimme kyseisen puiston, koska se vaikutti äkkiseltään sopivimmalta. Tarpeeksi vauhtia meidän isommille hurjapäille, mutta iso ja monipuolinen alue myös pikkuväelle.

  Kysykää, jos haluatte vielä jotain tietoa! Tykättiin ja viikko oli onnistunut.
   
 5. rose1974 Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.06.2009
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kysymystä:

  Teillä ei ollut autoa vuokralla, vai oliko? Jos oli niin oliko minkä hintainen?

  Osittainen merinäköala, mihin suuntaan parvekkeenne siis oli? Meillä EI ole sitä isompaa parveketta, kun oli loppuunmyyty, vähän ehkä harmittaa, mutta toisaalta..

  Millaisia rannat olivat lapsia ajatellen?

  Löytyikö Albufeirasta jotain ostettavaa :) ?
   
 6. Jamaso Vierailija

  Varasin matkan 8.9 lähdölle puolihoidolla. Vielä sitä mietin, mutta kokeillaan tällä reissulla tätä vaihtoehtoa. Kiitos Valpuriinalle asiallisista kommenteista ;) Kyllähän sitä tulee kuitenkin syötyä muuallakin siitä huolimatta.
  Meillä on tarkoitus vuokrata muutamaksi päiväksi auto. Lasten kanssa se helpottaa liikkumista mielenkiintosiin paikkoihin ja tulee edullisemmaksi kuin valmiit retket ja pääsee mihin haluaa.
  Oliko Valpuriinalla sopivat lomasäät?
   
 7. Valpuriina Vierailija

  Ei ollut autoa, mutta kuulosti siltä, että se käy vaivattomasti kaikesta päätellen. Hintoja ei kyselty, kun ei ollut nyt autoilut mielessä. Algarvessa on toimiva ja monipuolinen julkinen liikenne myös.

  Parvekkeet oli pääasiassa hotellin päädyssä, mutta isompi kääntyi myös sinne uima-altaiden suuntaan, jonne oli suurin osa parvekkeista.

  Albufeiran rantoja taisi olla kolme. Kävimme kahdella lähimmällä (en muista enää nimiä...) ja olivat siistejä ynnä matalia. Keskustaa lähinnä olevalla rannalla on meren pohja aika isoilla kivillä varustettu, pitää kävellä hieman Faron suuntaan, että löytyy hienompihiekkainen pohja.

  Säät olivat upeat 28-30 varjossa eikä pilvenlumparetta missään.

  Liikennekulttuuri on aikamoista. Kaikki ajaa ihan hulluna eikä nopeuksia edes valvota. Kauheita kamikaze-ohituksia kapeilla mäkisillä ja mutkaisilla teillä. Huh! Ei ihan mun juttu toi autoilu Portugalissa...varoituksen sananen tähän illan päälle vielä varmuuden vuoksi ;-)
   
 8. Alppu Veira Vierailija

  "Kaikki ajaa ihan hulluna" pätee kyllä hyvin Suomeen, mutta pari viikkoa tämän vuoden kesäkuussa ja kuudennetta kertaa Portugalissa ja Albufeirassa lomailleena täytyy kyllä olla ihan päinvastaista mieltä. Jalankulkija on kuningas, niin huomaamatta et pääse suojatietä/kadun ylityspaikkaa lähestymään, etteikö paikallinen autoilija huomaisi sinua ja hidastaisi jo kymmeniä metrejä aikaisemmin. Kokeile vaikka ensi kerralla isoa tietä ylittäessäsi esim. matkalla Lidliin Cerro Marin takaa :) tai toisaalta ihan missä tahansa. Liikennettä myöskin valvotaan ja esim. kypärättä ajosta skootterilla jne. saa tuntuvan sakkorangaistuksen. Eivätkä alkometriin puhallutuksetkaan ole harvinaisia.
  Tampereella olin jäädä pari päivää reissusta paluun jälkeen punaisia päin ajaneen bussin alle, jalkani ollessa jo puoliksi suojatiellä, huomasin että kotimaassa ollaan...
  Skootterilla ja autolla laajaltikin Algarvessa liikkuessani en ole myöskään törmännyt kamikaze-ohituksiin ym. yhtään sen enempää kuin kotimaassakaan.

  Ravintoloista vielä. Albufeira ja lähiympäristö on tosiaankin täynnä hyviä pikkuravintoloita oivallisella hinta/laatusuhteella. On ollut onni saada paikallisia tuttuja ja sitä kautta vinkkejä mainioista ravintoloista joita ei ehkä ihan heti olisi itse löytänyt. Cerro Mar Gardenin "Monte Verde" ei kyllä kuulu niihin, vaikka Cerro Marissa ja Cerro Mar Colinassa useasti (myös tänä kesänä) olemme asuneetkin ja aina viihtyneet.
  Hyvää kesän jatkoa ja tulevia Algarven reissuja!
   
 9. Syyskuussa matkaan Vierailija

  Voisitko antaa vinkkejä noista mainioista ravintoloista meille muillekin? Kiitollisina ottaisimme vastaan.

   
 10. mökömake Vierailija

  Kerrothan Alppu Veira lisää ravintoloista, kun sinulla on "sisäpiirin" vihjeitä. Olemme myös menossa Cerro Mar Gardeniin syys-lokakuun vaihteessa.
   
 11. Jamaso Vierailija

  Olemme siis lähdössä viikon päästä tuonne Cerro mar gardeniin ja mielelläni kuulisin myös suositeltavista ravintoloista ajatellen erityisesti lapsiperheitä. Entä luotettava ja kohtuuhintainen paikallinen autovuokraamo? Onko muita lähdössä 8.9?
   
 12. Haba65 Vierailija

  Hei ja kysyn vielä hotellista.
  Onko hotellin parvekkeiden sijainnit periaatteessa ihan asialliset? Tarkoitan sitä, että mikäli varaan huoneen parvekkeella niin maisemat ovat jokasuuntaan kelvolliset/asialliset, merinäköala ei ole välttämätöntä. Onko parvekkeet sellaisia, että niissä voi/kehtaa hetken istahtaa? Lähdössä olisi normiperhe; iskä, äiskä, 13v. ja 11v. Terveisin ja kiitoksia etukäteen!!   
 13. usein käynyt Vierailija

  Albufeirassa on hotelleja myös paikoilla joista ei tarvitse rappuja pitkin kiipeillä alas eikä ylös. Sinne ylös rinteeseen en kyllä suostuisi majoittumaan. Matka on pitkä alas.
   
 14. liisukka m Vierailija


  Cerro Marin alue lapsikeskittymä eli ei sovi aikuisille, siellä ei saa nukkua eikä oleilla rauhassa.
   
 15. Emily Vierailija

  Hei! Suunnittelemme matkaa Albufeiraan Cerro Mar Gardeniin kesäkuun alussa. Minulla olisi muutama kysymys lomakohteeseen liittyen:

  Onko säät kesäkuun alussa lämpimät? Sataako kohteessa usein?

  Miten kyseisessä hotellissa on järjestetty erikoisruokavaliot? Ajattelimme varata puolihoidon. Kannattaako? Äitini on keliaatikko, löytyyhän gluteenitonta ruokaa?

  Mitä valmisretkiä suosittelette? Ajattelimme varata matkan Finnmatkojen kautta.

  Kiitos kaikille hyödyllisistä vinkeistä, niistä on ollut paljon apua lomakohdetta valittaessa! Toivottavasti joku osaa vastata kysymyksiini :)
   
 16. Elokuussa lähtö Vierailija


  Ravintolavinkit ovat todellakin tervetulleita tännekin, toivottavasti tämä ketju ei ole ihan kuollut vielä :)
   
 17. Livia Vierailija


  Millainen lentoaikataulu on FM:llä, AM:lla on ilta-yölennot?
   
 18. Jaana Vierailija

  Rappuja oli paljon mutta hyvää liikuntaa on niitä pitkin kulkea. Autettiin jopa rattaita kantamaan portaita ylös - hiki tuli, mutta tulkoon. Me taas tykättiin, että hotelli oli rauhallisella paikalla mutta ihan kivenheitto alas keskustaan. Ja samat paikalliset istuivat rappujen vieressä alas mennessä ja ylös tullessa joten kivaa kosketusta paikallisiinkin kun iloisina aina toisiamme tervehdettiin.

  Hotellista tykkäsin kun siellä viime vuoden elokuussa oltiin. Parvekkeet asettuvat ihan kivasti oli menne suuntaan tahansa. Perheiden suosima hotelli, mutta ketä ne lapset häiritsee? Ei meitä ainakaan vaikka omat lapset ovat jo aikuisia ja kaden miehen kanssa kuljetaan. Ilolla lapsia seurataan altaallakin. Tylsäähän se on jos ei normaalia elämää näe ympärillään.
   
 19. Mariaana Vierailija

  Kommenttina keskusteluihin sanoisin etteio Portugaliin yleensä mene örveltäjät eli suomalaist örvelöt menevät kyllä Tallinnaan.
  Pidän portugalilaisista ihmisistä, eivät tuppaudu mutta palvelevat. Eli ovat vastakohta vaikkapa espanjalaisille. "Huutelua" tapahtuu jossain keskusaukion ruokapaikoissa eli huhuilevat asiakkaita sisään.
   
 20. Rn Vierailija

  Hei,
  Olemme Cerro Mar Gardeniin menossa syyskuun ekaksi viikoksi. Olisi kiva kuulla hyvistä ruokapaikoista vinkkejä sekä portugalilaisista ruoista myös- mitä kannattaa kokeilla.Olemme ensimmäistä kertaa Portugaliin menossa, joten ruokakulttuuri on meille siellä uutta.

  Ja tietenkin kaikkea on mukava lukea hotellista jo etukäteen. Murkkuikäisten näkökulmasta olisi kiva kuulla paikasta ja hotellista kommentteja, meillä perheessä murkku reissussa mukana.
   
 21. cataplana Vierailija

  Olimme nyt heinäkuussa 2010 kyseisessä hotellissa ja eipä ole moitittavaa. Perheen lapset (myös murkku) tykkäsivät oikein paljon hotellista ja itse kohteesta. Ekaa kertaa olimme Portugalissa. Hotelli on erittäin siisti, ilmastointi toimiva ja aamupala maittava. Merinäköala oli meillä rajoitettu, mikä kyllä ihmetytti sillä näkymä hotellin parvekkeelta oli huikea merelle. Hotellin allas on hyvä. Ainut miinus oli se, että ihmiset kielloista huolimatta varasivat aurinkotuolit allasalueelta ja naapurihotellista tuli myös porukkaa Cerro Mar Gardenin altaalle. Vaikka porukkaa altaan ympärillä oli paljon mahtui sinne aina hyvin uimaan. Hotelli sijaitsee korkealla mäellä ja portaita saa kävellä vanhaan kaupunkiin. Portaita on täällä paljon moitittu, mutta kyllä ne psytyy kävelemään jopa + 43 asteen lämmössä. Kertaakaan ei lapset niistä valittaneet.

  Meren rannat ovat upeat ja siistit. Niissä kannattaa käydä ja varmasti murkut tykkäävät. Meidän loman kohokohta oli kyllä ehdottomasti päivä Slide&Splashissa. Liput saimme matkaoppaan (finnmatkat) kautta ja hintaan kuului kuljetus edestakaisin + liput vesipuistoon. Hintaa 5:ltä tuli 135 €. Paikallisten mukaan kyseinen vesipuisto on paras. Alueella on myös toinen vesipuisto, mutta tätä suositeltiin ja hintakin oli edullisempi kuin muiden. Toinen mukava kohde murkuille on Algarve shopping senter, jossa on paljon erilaisia mukavia liikkeitä. Ja vieressä on Niken outlet myymälä. Sinne pääsee kaikista kätevin taksilla. Taksilla matkustaminen on halpaa ja samalla saa hyviä vinkkejä taksikuskeilta esim. ravintoloihin liittyen.

  Ruoka olikin sitten meille pienoinen pettymys - ehkä odotukset olivat liian korkealla. Ruoka on hyvin yksinkertaista ja sen vuoksi varmaankin lapsille oli helppo tilata sopivat annokset ravintoloissa. Portugalissa syödään paljon grillattua kanaa ja paikallinen herkku on piri-piri kana. Itse suosittelen cataplanaa joko lihana tai meren elävinä. Me söimme mereneläviä ja se ruoka oli herkullista. Ravintoiden hintataso kyllä yllätti - ruoka-annosten hinnat vaihtelivat 8 - 18 euroon eli aikalailla Suomen hinnoissa mennään. Viini on edullista ja hyvää, samoin olut ja limpparit ravintoloissa. Suosittelen maistelemaan Portugalin erikoisuutta eli vinho verdeä - vihreää viiniä. Ihanan raikasta ja kuplivaa. Meren rannalla on mukavia ravintoloita ja niistä saa hyvää ruokaa. Suosittelisin välttämään torin laidalla olevia ravintoloita (esim. Bravo ja Pampas) - ruoka ei ollut kummoista ja palvelu tylyä. Meren rannalla on hyvä kalaravintola nimeltään Ruina, jota meille suositeltiin. Paikka on tosin aika kallis. Me kävimme kahteen kertaan ravintolassa meren rannalla - olikohan nimeltään Oz Azeteiros tai sinnepäin. Ruoka oli maittavaa ja palvelu miellyttävää.

  Toivottavasti saitte tästä vähän vinkkiä ja Hyvää matkaa Portugaliin teille!
   
 22. Laurannna Vierailija

  Suuret kiitokset vinkeistä Albufeiraan, ravintola vinkit erityisesti on hyödyllisiä. Samoin pohdittiin kovasti kumpaan vesipuistoon mentäisiin, niin helpotit päätöstämme :)

  Lähtö huomenna, hotellina Cerro mar garden. Tulen kirjottelemaan omat vinkkini sitten reissun jälkeen. Adios.
   
 23. Villon Vierailija

  Oliko teillä pieni vai iso parveke? Matkatoimistomme myy molempia... molemmissa "rajoitettu näköala merelle". Oliko teillä kaksio neljälle vai kolmio neljälle? Vai jokin muu?

  Kiitoksia joka tapauksessa näistä tiedoista, oikeastaan kysyn vielä: oliko jotain yleistä tilaa, jossa pystyy käyttämään julkista nettiyhteyttä?
   
 24. cataplana Vierailija


  Parveke oli pieni - mutta hyvin siinä istuttiin koko perhe (aikuisia 2 + 3 lasta). Parvekkeella oli pieni pöytä ja neljä tuolia, lisätuoli otettiin sitten sisältä. Ja meillä oli kolmio neljälle, jossa oli siis 2 makuuhuonetta, 2 kylpyhuonetta ja olohuone/keittiö yhdistelmä. Oikein tilava! Ja kysymykseesi nettiyhteydestä niin hotellissa oli kaksi tietokonetta käytettävissä hintaan 1€/10 minuuttia. Muistelen, että näin vanhassa kaupungissa myöskin nettikahvilan, jossa oli netin käyttö ilmaista. Meidän teini ei ihme kyllä ollut kuin yhtenä päivänä puolisen tuntia koneella :).
   
 25. Villon Vierailija

  Lämpimät kiitokset tiedoista, näistä on apua matkaa varatessa :)

  Jos jotain tulee vielä mieleen, niin pistä vaan viestiä tulemaan. Esim. Mihin aikaan ilta alkoi kylmetä? Oliko hihoissa roikkuvia kaupustelijoita kauppakadulla? Odotettiinko aina tippiä ruokapaikoissa? Toimiko huoneiden siivous?

  Eipä todellista tietoa koskaan ole liikaa ;-)
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti