Hae Anna.fi-sivustolta

Blue Star Cerro Mar Garden

Viestiketju osiossa 'Rantalomat' , käynnistäjänä naps, 11.02.2007.

 1. cataplana Vierailija


  Me oltiin Albufeirassa nyt heinäkuussa ja yhtenä iltana olisi ollut pitkähihainen tarpeen, joten en oikein osaa vastata tuohon ekaan kysymykseen - olisko siinä kymmenen aikaan?

  Ja ihan rauhassa sai kaduilla kävellä + kaupoissa. Kukaan ei kaupustellut yhtään mitään eikä tyrkyttänyt. Myyjät antoivat rauhassa katsella, mutta palvelivat sitten auliisti, kun apua tarvitsi. Meininki oli aika paljon kuin täällä Suomessa. Ravintoloilla oli sisäänheittäjiä, mutta hekin jättivät rauhaan, kun sanottiin, että "ei kiitos nyt". Eivät herjanneet eivätkä huudelleet perään. Ravintoloissa tippiä odotettiin - tapana on jättää 5 - 10 %. Maksettiin sen mukaan kuin paikasta tykkäsimme.

  Ja erittäin hyvin toimi hotellihuoneiden siivous! Jokapäivä kävi siivooja, vaikka infolapussa oli ettei siivousta ole torstaisin ja pyhäpäivinä. Siivoja vei roskat, petasi pedit, imuroi ja luuttusi joka päivä! Portugali on erittäin siisti maa ja ihmiset ovat hyvin ympäristötietoisia. Pitävät Atlantin ja sen rannat puhtaana.

  Albufeira on pieni kaupunki ja vanha kaupunki tulee tutuksi nopeasti. Jos haluatte nähdä muutakin ympäristöä niin kannattaa vuokrata auto. Liikenne on sujuvaa ja samanoloista ajamista kuin täällä Suomessa. Portugalissa kunnioitetaan jalankulkijoita! Tuntui omituiselta, kun astui suojatien päähän niin autot pysähtyivät välittömästi ja odottivat rauhassa, että olimme päässeet tien yli. Täällä kotimaassahan saat pelätä tienylityksiä ja sitä kun ihmiset ajavat punaisia päin. Näissä asioissa portugalilaiset ovat lainkuuliaisempia.
   
 2. Piialiisa Vierailija

  Portugal on siisti maa, ihmiste eivät tunekile ja tyrkytä kuten Espanjassa.
  Ravintoloihin sisäänheittäjiä on Albufeiran keskustan toriaukiolla. Ravintolat siinä ovat kalleimpia ja huonoimpia eli ne kannattaa jättää kokeilematta. Taantuma on tehnyt tehtävänsä eli eri ketjujen paikat ovat yleistyneet ja hyvät portugalilaiset (muutamat) ovat lopettaneet, harmi.
  Turvallista siellä on myös mielestäni, on asuttu ihan keskustassa eli Baltumissa joka kerta, mihinkään meluisiin lapsihotelleihin ei koskaan halua mennä asumaan.
   
 3. Pialiisa Vierailija

  Lisään vielä että tapoihin kuuluu aina antaa tippiä jos palvelu on ollut ok ja Portugalissa se on kyllä sitä. En edes kysyisi mitään aiheesta.... ei sikäläiset kinua tippiä toki, ovat sen verran fiksua väkeä. Mutta jos käyttäydyt tökerösti, se varmasti näkyy eli palvelu on asteen nuivempaa.
   
 4. Villon Vierailija

  Kysyn aiheesta kuin aiheesta, koska "Eurooppa yhdentyy" ;-)

  Mites siivouksesta, onko tapana jättää huonesiivoojalle päivittäin muutama kolikko pöydälle. Joissain maissahan tämä on tapa, jos haluaa että huone perusteellisesti siivotaan.

  Miten täällä?
   
 5. Pialiisa Vierailija

  Kyllä meillä/minulla on aina tapana antaa siivoojille tuppiä, 5 e per huone ja viikko on sopiva. Kaikissa maissa teen niin kun ollaan ns. rantalomilla.
   
 6. edellinen korjaa... Vierailija


  ... tippiä....
   
 7. pialiisa Vierailija

  Niin... ja jos huoneisto on isompi eli useita huoneita, enemmän asukkaita, silloin tietysti hieman enmmän tippiä. Pienten kolikoiden antaminen ei ole korrektia... eli ei kasaa 10- ja 20-senttisiä....
   
 8. Villon Vierailija

  Onko Teillä tapana jättää siis tippi kerran viikossa? Itse suosin pientä tippiä per jokapäivä, esim. 50 senttiä - 1 euro.

  Joskus myös matkalaukkuja tarjoudutaan kantamaan se tarvittava viisi metriä, siitä osaan kohteliaasti kieltäytyä. Jos hotelliin pitkä matka niin tietysti kantoapu tarpeen ;-)
   
 9. rn Vierailija


  Meillä lojuu aina kaikkien kolikoita pöydällä, kun on koko perhe reissussa. Ei ainakaan-onneksi- tähän mennessä siivojat ole pöydillä olevia pikkurahojamme vieneet.

  Mietin vaan miten saatte " ilmoitettua", että rahat ovat tipiksi tarkoitettu?
  Me jätämme sitten tippiä huoneeseen , kun lähdemme hotellista, huoneen jäädessä muuten tyhjäksi.

  Kiitos kovasti Cerro Mar Gardenia ja ravintoloita ym. koskevista vinkeistä. Edelleen mielelläni luen, jos joku jaksaa kirjoitella. :)
   
 10. Villon Vierailija

  Hyvä kysymys!

  Tänä kesänä jätimme baaripöydän kulmalle pienen pinon kolikoita, ihan hyvän arvon edestä, ja siinä ne olivat kun hotelliimme illalla takaisin tultiin.

  Mietimme, oliko kolikoita liian vähän vai oliko ajateltu että ne vaan sattuu siinä olemaan.

  Okei, pinosimme kolikot uudelleen "muodostelmaan" samaan paikkaan seuraavana päivänä - ja sillä kertaa kelpasi! Siivooja teki vähän speciaalijuttuja aina huoneissa siivotessaan - huomasimme että kommunikointi toimi. Lasten sänkyihin oli tehty kaikenlaisia systeemejä pehmoleluista jne. jos joku ihmettelee mitä "extraa" - samoin vessapaperia oli moninkertaiset määrät sekä pyyhkeitä ja tyynyjä, palaneet lamput vaihdettu ilman eri pyyntöä jne - ylipäänsä: palvelu toimii paremmin päivittäisillä pikkutipeillä.

  Mutta mennään jo ohi tämän ketjun, kiitoksia asiallisista vastauksista ja vastakysymyksistä :)
   
 11. VVVEE Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oikein hyvä! Oltiin kesällä 11. siellä. Oli 4tähden hotelli, mutta jos mie saisin päättää laittaisin 5.
   
 12. propusk Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.06.2017
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen käyttänyt http://booking.com varauspalveluita viimeisen viiden vuoden aikana noin kymmenen kertaa ilman ongelmia. Varauksia ympäri Eurooppaa. Aina on varaukset olleet kohdillaan hotellissa, ja pari kertaa hotellista on tullut suoraan sähköpostia kun ovat kyselleet jotain lisätietoja huoneen suhteen (twin/double bed). Luottokortilta ei ole koskaan veloitettu etukäteen vaan vasta hotelliin saapumisen jälkeen.
   
  Last edited: 12.07.2017

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti