Hae Anna.fi-sivustolta

Broilerin ohutleikkeet

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä Tinde, 06.09.2013.

  1. Tinde Vierailija

    Ostin paketillisen marinoimattomia broilerin ohutleikkeitä ja kaipailisin uusia resepti-ideoita. Oma versio currykastikkeesta tuntuu jo liian monta kertaa toistetulta.
     
  2. Kuperkeikka Vierailija

    Ruskista ja mausta fileet (suola, pippuri, curry / broilermauste, paprikajauhe).
    Laita pataan.
    Suikaloi paketti pekonia ja ruskista pannulla + muutama sipuli lohkoina ja valkosipulin kynsiä maun mukaan. Lisää purkki MustaPekka -ruokakermaa + tavallista sen verran ,että saat riittävästi " soosia" fileiden päälle. Jos niitä on vähän, tuo mp riittänee.
    Kuutioi pari porkkanaa mukaan + 1 kanafondi. Tämä fileiden päälle.
    Hauduta joko uunissa tai liedellä kypsäksi.
     
  3. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 054
    Saadut tykkäykset:
    17
    Ohut leike kypsyy muutamassa minuutissa eikä tarvitse haudutusta. Kääri leikkeen sisälle mozzarella juustoa ja kääri rullalle ja kiedo rulla parmankinkku siivun sisään. Kypsennä paistinpannulla nopeasti ja tarjoa mieleistesi lisäkkeiden kanssa. Mozzarellan lisäksi voit laittaa rullan sisälle aurinkokuivattua tomaattia. Käytä mieleisiäsi mausteita.
     
    Last edited: 06.09.2013
  4. Sinappinen Vierailija

    Olen laittanut ohjeen aieminkin tänne mutta ..
    Jos pidät broilerista ja sinapista niin kokeile broilerifileitä tai suikaleita sinappikastikkeessa.
    Ohjeen olen saanut jostain mutta en muista mistä.
    4 broilerin rintafileetä, puolikas purjo, 1 maustemitta valkopippuria, 1 kanaliemikuutio tai fondi, 2rkl ranskalaista sinappia, 2 dl ruokakermaa tai creme fraichea ja loraus vettä, että kastikkeesta tulee mieleinen.
    Viipaloi purjo, ruskista fileet ja lisää sitten liemikuutio & liraus vettä. Huduta 8-10 min ja lisää sinappi, ruokakerma, viipaloitu purjo sekoita ja anna hautua vielä hetken. Lopuksi valkopippuri
     
  5. mitähän nuo Vierailija

    ohutleikkeet mahtavat olla, en ole koskaan kuullut enkä nähnyt. Ostan vain pakkaamatonta ruokaa, en massaruokaa.
     
  6. kunnon raaka-aineet Vierailija

    Tässä reseptissä on kunnon raaka-aineet eli broilerin fileet. Nuo ohutleikkeet ovat jotain kuivia käppyröitä. Kahdesta eri asiasta on kyse.
     
  7. Haloo! Vierailija


    Höpö, höpö. Aivan hyvin voi laittaa pataruokana.
     
  8. TuulaI Vierailija


    Tokihan fileestä saa pataruokaakin, mutta kannattaako sitä varten ostaa ohutleikkeitä. Maukkaampi pataruoka syntyy vaikkapa broilerin koivista tai kokonaiesta broilerista/kanasta.

    Ohutkeikkeet on leikattu broilerin rintafileeistä ja ne todellakin kypsyvät muutamassa minuutissa ja ovat silloin mehevimmillään.

    Jokainen kokkaa toki tyylillään, mutta osaava ja järkevä kokki hankkii tuotteita, jotka parhaiten sopivat kuhunkin ruokaan. Se on tärkeää niin maun kuin kustannustenkin kannalta.
    Ruoan kalleutta valitetaan - toki se on kallista, jos ruoanvalmistuksessa käytetään vain ruhon kalleimpia osia.
    Vanhan sanonnan mukaan liha on maukkainta luun vierestä - se pitää edellen paikkansa.
     
  9. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 054
    Saadut tykkäykset:
    17
    Olen kanssasi samaa mieltä. Näin tekee järkevä kokki.
     
  10. ja pah Vierailija


    "järkeväksi" kokiksi nimittää itseään se jolla ei ole varaa kunnon raaka-aineisiin.
     
  11. noloa Vierailija

    Hyvänen aika sentään, tuon kirjoittaja taitaa olla päästään pipi.
     
  12. Tuula1 on järkevä ja oikeassa kannanotossaan ja pah-nimimerkillä on taatusti pää pipi sillä ei näköjään osaa valita oikeita lihankohtia raaka-aineiksi eri ruokiin. Turhaa on tuhlata esim.naudan sisäfilettä pataruokaan
     
  13. sinä olet Vierailija


    tehnyt laitosruokaa, kotiruoka on eri asia. laitoksissahan täytyy säästää ja rehdä massaruokaa.
    Omassa kaupassani ei edes ole broilerin ohutaleikkeitä.
    Mistä sinä tiedät että haukkuamsi pah laittaa naudan sisäfiletää pataruokaan? Kulinaristi osaa valita, köyhistä en tiedä.
    Ei laitoskeittiössä mitään sisäfileitä ole ikinä, sen tiedät itsekni. kateusko se nostaa päätään vai mikä!!
     
  14. kenellähän se Vierailija


    päätä "kivistää"? Olette täysiä typeryksiä tei joilla ei ole muuta pääkopassanne kuin ruoka. Mikähän mahtaa painonne olla??
    Broilerista voi laittaa paljon muuta kuin pataa. Itseasiassa en ole laittanut ikinä ruokaa nimeltä broilerpata. Jos niin tekisin, käyttäisin sellaista osaa jossa on luu mukana.
    Rintafileitä ostan joskus, vaikka eettisistä syistä tuntuu vastenmieliseltä broilerin tehokasvatus.
     
  15. Viveca Tapiolasta Vierailija

    Kovin vaatimattomassa kaupassa asioit, jos siellä ei ole myytävänä broilerin ohutleikkeitä. Ainakin Stockmannilta saa ohutleikkeitä ihan tiskiltäkin. Useimmissa kaupoissa ne ovat valmiiksi pakattuina kuten rintafileetkin.

    Ohutleike tarkoittaa sananmukaisesti rintafileen leikkaamista ohuemmaksi esimerkiksi kääryleitä varten tai sitten nk. pikapihveiksi. Meillä lapset paistavat ohutleikkeet nopeasti pannulla, maustavat sen chilikastikkeella ja laittavat "pihvin" sämpylän väliin tomaatin ja salaatin kera. Näin olivat tehneet eilen, kun olimme mieheni kanssa mökillä.
     
  16. Quu Vierailija


    Missä korvessa mahdat elää? Ei meillä kaikilla ole mahdollisuutta kasvattaa lihojamme itse, pakko ostaa kaupasta näin asutuskeskuksissa.
     

  17. Siis haluaisin nähdä sen huippuravintolan, joka valmistaa pataa sisäfileestä. Ravintolat ovat yritystoimintaa ja tarkoituksena on voiton maksimointi. Silloin kuhunkin ruokaan käytetään siihen soveltuvinta ruhon osaa. Sinun ohjeillasi ravintola olisi heti konkurssissa. Sitä paitsi maunkin puolesta muut osat soveltuvat pataruokiin sisäfilettä paremmin.

    Kommenttina toiseen viestiisi (vaikkakin eri nikillä kirjoitettuun): kukaan ei käske ostamaan tehotuotettua broileria. Nykyisin voi valita luomuakin.
     
  18. kanta-asiakas Vierailija


    En ole koskaan nähnyt Stockan herkussa (Hgin keskusta) mitään broiskun ohutleikkeitä, tarkoitan siis irtomyynnissä.
    Käyn vain keskustan Stockalla koska asun kantakaupungissa ja Stockmann on lähin ruokakauppa.
    En osta mitään pakattua, koska kaikkea saa irtomyynnistä.
    Olemme aikuistalous. En kaipaa noita mainitsemianne ohutleikkeitä.
     
  19. se joka Vierailija


    väitti että sisäfileestä tehdään pataa, vastatkoon kysymykseen. oli joku eläkkeellä oleva emäntä.
    ja sinä jatkat tuota samaa jauhantaa, et kait edes tiedä mitä sisäfile on ja mitä se maksaa.
    Kerro mistä saa ostettua noita mainostamianne broilerin ohutleikkeitä luomuna ja irtomyynnissä??
    Kaikki eivät kertakaikkiaan tykkää broilerista eikä sitä ole pakko syödä suinkaan.
    Tehotuotettu luomubroileri...!!!!Hmm...
     
  20. heh Vierailija


    Mitenkähän luulet niiden irtomyyntituotteiden sinne tiskille päätyneen? Olisivatkohan tulleet isossa teollisuuden käyttämässä muovipakkauksessa, joste ne on sitten purettu ja laitettu "irtomyyntiin"?
     
  21. Molempi parempi Vierailija


    Kyllä siellä Stockan herkussa on monenlaisia broilerituotteita ihan irtomyynnissä. Itse ostin broiskukääryleitä, jotka nimenomaan oli tehty ohutleikkeestä.

    Viimeksi kun kävin lauantaina, niin näin, kuinka iso kylmäsavulohipakkaus avattiin ja viipaleet laitettiin sievästi tiskiin. Hyvä on, että voi ostaa sopivan määrän irtomyynnistä, mutta kauppaan tavarat tulevat pakattuina ihan jo hygieniasyistä. Itse asiassa valmispakkaus on turvallinen tapa ostaa tuoretuotteita. Pakkauksesta näkee viimeisen myyntipäivän ja pakkaus on ilmatiivis.
     
  22. jatta66 Vierailija

    Minä muistan, kun kauan sitten asuin Helsingissä, niin yksi tuttava oli töissä pienessä rukakaupassa. Hän sanoi, että omistaja avaa mm. valmispakattuja jauhelihapihvijä, kun viimeinen myyntipäivä on mennyt ohi ja laittaa pihvit "tuoretiskille". Sen jälkeen en ole oiken luottanut irtomyyntituotteisiin. Uskoisin kuitenkin, varsinkin isompien ruokakauppojen, myyvän irtotiskillä ihan tuoretta ruokaa. Toisaalta jotenkin hämärästi muistan, että Ruotsissa joku kauppias peukaloi valmispakkausten päivänmääriä. Mutta harvemmimpa, kukaan täällä pohjolassa kuolee vanhentuneeseen ruokaan.
     
  23. Stockakin Vierailija


    Ainakin Helsingin Stockman jäi kiinni jostain vastaavasta vuosi pari sitten. Että se siitä laatukaupasta...
     
  24. S-ryhmä Vierailija

    S-ryhmä avaa vakuumipakattuja kalatuotteita, esim. kylmäsavulohiviipaleita ja laittaa ne irtomyyntiin tiskille.
     
  25. herrajestas Vierailija


    Itsestäänselvyys että tavara tulee jonkinlaisessa pakkauksessa kauppaan, mutta todella irtomyyntiasialla tarkoitetaan sitä että ASIAKAS saa irtomyynnistä haluamaansa tuotetta sen verran kun tarvitsee eli esim. 150 g tai 100 g jne.
    Kävin eilen Stockalla ruokaostoksilla ja katsoin ihan varta vasten, löytyykö sieltä jostain broilerin ohutleikkeitä. Ei ollut pakkauksiaa eli niissä joita asiakas voi itse valita. Ei ollut myöskään irtomyynnissä eli se siitä riidasta taasen. Broilerin rintafileitä oli Stockalla pakattuina ja irtomyynnissä ja myös broilertuotteita.
    Stockalla kerrotaan kaikesta ruokatavarasta koska se on viimeistään käytettävä, koska se on sinne tullut jne. Täytyy vaan kysyä.
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti