Hae Anna.fi-sivustolta

Bulgaria ryhtyy erityisen koviin toimiin romaneja vastaan

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 24.03.2020.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Bulgaria ryhtyy erityisen koviin toimiin romaneja vastaan etenkin coronaviruksen aikana

  Joissain päin maata tukokset ja esteet on kohdistettu erityisesti alueille, joissa romaniväestö hallitsee, Reuters raportoi.
  Niihin kuuluvat Slivenin, Nova Zagoran, Kazanlakin ja Roman kaupungit, joissa romanien kaupunginosat suljettiin.
  Maan viranomaiset perustelevat päätöksen, jonka mukaan romaniväestöryhmä ei noudata viruksen puhkeamisen vuoksi käyttöön otettuja sosiaalisen etäisyyden sääntöjä.
  Kriitikot kuitenkin uskovat, että romanien eristys liittyvät ennakkoluuloihin ja sosiaaliseen syrjäytymiseen, joille vähemmistöryhmät on jo altistettu.
  -
  - https://www.reuters.com/article/us-...easures-are-discriminatory-idUSKBN21B355?il=0
  -
  - https://omni.se/bulgarien-satter-in-extra-harda-atgarder-mot-romer/a/b5rzeg
  -
  Erittäin kurjaa että näinkin huonoina aikoina kuin corona, joutuvat romaniyhteisör syrjinnän kohteeksi tavalla joka muistuttaa Hitlerin aikoja.
  Kysyn, koska hemmetissä loppuu romanien syrjiminen eräissä Euroopan maissa?
  Nyt ei enää näy riittävän edes tavallinen syrjintä ja rasismi...
  ...nyt romanit saarretaan alueilleen ilman mahdollisuutta liikkua muualla.
  Häpeällistä touhua tuollainen.
  Että on vielä olemassa maita Euroopassa jotka toimii tuolla tavalla romaneja kohtaan, on hirvittävä asia.
  Noille maille ei olisi pitänyt antaa tulla mukaan EUhun, sillä he kohtelee romaneja kuin lylän kuin rakkikoiria päästäkseen niistä eroon.
  Olen aina ihmetellyt että miksi muut Euroopan valtiot ei ole laittaneet kova kovaa vastaan esimerkiksi Bulgarialle ja Romanialle???
  Rasismi ja syrjintä valtion taholta ja myös muitten kansalaisten taholta, ei pitäisi olla sallittua EUssa, emmehän elä enää 1800-luvulla.
  Tämä on hyvä esimerkki rasisnmista joka on Bulgarian hallituksessa ja muissa maan päättäjissä ja kun he on aina harrastaneet tätä romaneja kohtaan, niin myös monet kansalaiset tekee samaa.
  Rasismisysteemi on siis kiinni Bulgariassa aivan samalla tavalla kuin rasismisysteemi on USAssa mustia kohtaan jonka etenkin huomaa miten vanki- ja vankilasysteemi USAssa on suuri industrial työpaikka joka tuottaa voittoa esim. heille jotka tekee ruokaa vankiloihin ja kaikkea muuta mitä vankilat tarvoitsee. Se on suuri ekonominen systeemi joka on riippuvainen että vankiloissa on paljon vankeja, musti vankeja tietenkin.
  -
   
 2. vierailija Vierailija

  Tuossa sanottiin että romanit ovat rikkoneet karanteenisääntöjä, siirtyneet isoissa laumoissa kaupungissa, siksi heidän, viranomaistan, pitää reagoida ankarammin eli rakentamalla blokkeja.Ymmärrän kyllä, että jos elanto hankitaan keräämällä pulloja, niin se koskettaa heitä, mutta tilanne on nyt tämä. Ei voida sallia erioikeuksia vain siksi, että erioikeudet. Tässä tilanteessa kaikkien pitää joustaa.
   
 3. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Romaneja on aina syrjitty rasistisesti Bulgariassakin ja samaten Romaniassa. Nuo valtiot, niitten hallitukset ja muut päättäjät ja muut kansalaiset syrjii romaneja kaikella mahdollisella tavalla ja syrjinnän syy on useimmiten ennakkoluulo ja rasismi, jota romait siellä on saaneet kokea jo monta sataa vuotta.
  Kyllä romanit haluaa pysyä terveinä ja ei ne siellä Bulgariassa kerjää paljoakaan, he menee kerjäämään rikkaampiin maihin, lähettävät jonkun perheestä tai suvusta kerjuulle ulkomaille.
  DSe jo on rasistista Bulgarian valtiolta väittää että romanit ei tottele annettuja sääntöjä coronan aikana.
  Se on vaan niin helppo vedota siihen että romanit ei tottele, sillä tavalla voi käyttää mahtivaltaansa sorrettuja kohtaan, julmasti.
  Ja toisekseen, onhan niitä varmasti bulgarialaisia nuoria ja muitakin jotka ei tottele sääntöjä, niitähän näkyy olevan joka valtiossa mitä lehdistä saa päivittäin lukea.
  Samalla tavalla voisivat piirittää ja saartaa bulgariaaistenkin asuinalueita, sillä niissäkin tottelemattomia ihmisiä.
  Mutta niin eivät tee muille kuin vain romaneille.
  -
   
 4. vierailija Vierailija

  Jos he ovat rikkoneet sääntöjä liikkumalla isoissa ihmislaumoissa, niin he ovat rikkoneet karanteenisääntöjä. Ilmeisesti tällainen yhteiskunnan hyväksi ajatteleminen on heille vierasta, siksi valtion pitää reagoida ankarammin. Turha tähän on rasismia tuoda, Espanjassa heittävät karanteenisääntöjen rikkojat katuun ja niputtavat. Sen lisäksi saavat isot sakot.
   
 5. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Jos se olisikin yksi paikka missä romaneja asuu joka eristettäisiin noilla väitteillä että romanit ei tottele, niin olisi kai ok. ehkä silloin jos todisteita on että noin olisi.
  Mutta Bulgariassa on monessa eri kaupungissa saarrettu ja eristetty monta aluetta missä asuu romaneja.
  Kaikki romanit kaikkialla Bulgariassako ainoastaan rikkoo määräyksiä?
  Tuo on selvää syrjintää että yhtäkkiä moni romanien alue eristetään
  Se on rasismia ja ennakkoluuloa kun romaneista puhutaan tuolla tavalla ja syyllistetään monien kaupunkien romanit ja alueet eristetään kollektiivisesti, syyttäen että romanit tekee noin ja noin.
  -
   
 6. vierailija Vierailija

  Ilmeisesti jos näin joutuvat tekemään eli eristämään heidät. sama juttuhan on nyt uudellamaalla eli joutuvat eristämään sen muusta maasta koska ihmiset matkuvastavat sieltä lappiin ja mökeilleen. se on rasismia ja ennakkoluuloa ja uusmaalaisfobiaa.
   
 7. vierailija Vierailija

  Sehän osoittaa vain, että heidän hyvinvoinnistaan ollaan erityisen huolissaan, kun laitetaan karanteeniin etteivät sairastu. Sinä tulkkaat aina kaiken siten, että voit haukkua jotain tiettyä ryhmää.
   
 8. vierailija Vierailija

  (y)(y)(y)(y)
   
 9. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Se on totta että aika moni puolustaa romanien syrjintää ja se osoittaa puolestaan sen että ennakkolulot ja rasismi edelleenkin romaneja kohtaan istuu tiukasti kiinni aika monessa.
  Eivät edes ajattele että heidän kollektiiviset ennakoluulot romaneista olisi rasismia, sillä ennakkoluulot ja rasismi Euroopassa on ollut romaneja kohtaan niin kauan kuin romajena on Euroopassa ollut.
  Vanhat tavat, jopa siis syrjivät istuu kiinni kuin nalli kalliolla :)
  Romaneista sanotaan ennakkoluuloisia negatiivisiä väitteitä ja pidetään niitä tosina.
  Muytta auta armias josoma omaa ryhmää, omaa kansaa, joku sanoisi jotain negatiivistä, niin mikä parku ja vollotus alkaa ;)
  Kun se kalahtaa omaan nilkkaan satuttavasti, silloin puolustetaan ja alkaa hau hau kuulua, mutta sallitaan se että itse hau hau haukutaan romaneja kun nehän vaan romaneja.
  -Esim. Bulgaria on rasistinen ja syrjivä romaneja kohtaan, ollut aina, mutta esim. osa suomalaisista pitää romanien syrjintää Bulgariassa hyvää tarkoittavana hoivana romaaneja kohtaan ;)

  Maailman komediaa

  Maailma on täynnä teatteria, komediaa,
  jokainen elää omaa teatteriaan,
  jokaisella omat komediat elämässä.

  Maailma on kuin komedia,
  maailma on kuin paraskin teatteri :)
  me ihmiset olemme näyttelijöitä,
  näyttelemme teatteria, komediaa,
  oma elämämme on kuin komediaa muille :)
  maailma on kuin suuri teatteri.

  Luomalla omaa komediaa maailmaan, halutaan komedian avullakin alistaa esim. romaneja iön ikuiseen syrjintäöän, hyväksymällä se hyväksi.
  Kyllä tässä jo vähemmä'stäkin alkaa naurattamaan tällaiset huumorittomat komediat joiden avulla alistetaan romaneja ja kehutaan olevansa hyvällä asialla.
  -
   
 10. vierailija Vierailija

  (y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y):ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
   
 11. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Tässä tapauksessa minä hau hau hau Bulgarian päättäjiä ja hallitusta, en ketään muuta erikoista ryhmää, en suomalaisia tai valkoihoisia kokonaisuudessaan. :)
  Rasismia tulee vastustaa.
  -
   
 12. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Romaneja kohdellaan kuin roskaa

  Romanivähemmistöt kohtaavat Euroopassa laajaa ja vakavaa syrjintää. Amnesty vaatii Euroopan unionilta ja sen jäsenmailta konkreettisia toimenpiteitä, jotta romaneihin kohdistuva monisatavuotinen syrjinnän ja köyhyyden kierre saataisiin katkaistua.
  Syrjinnän annetaan jatkua, sillä poliittinen tahto tilanteen muuttamiseksi puuttuu.

  -
  - https://www.amnesty.fi/tyomme/teemat/romanien-oikeudet/
  -
   
 13. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
 14. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Bulgarian romanit elävät syrjässä ja syrjittynä

  Romanialaiset kerjäläiset ja bulgarialaiset turvapaikanhakijat ovat suomalaisen katukuvan tuore väriläiskä. He edustavat Balkanin romanivähemmistöä. Bulgarian pääkaupungista Sofiasta katsottuna on helppo löytää selityksiä heidän halukkuudelleen hakeutua kylmään Pohjolaan.

  -
  - https://yle.fi/uutiset/3-6150522
  -
   
 15. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Kun lukee reportaaseja romanien oloista Bulgariassa ja Romaniassa, saa silloin tietää millaista on noitten maitten politiikka ja miten paljon siellä syrjitään romaneja.

  Jotlut esim. ei halua uskoa reportaaseihin, he sanoo vaan että ei siellä mitään rasismia ja syrjintää ole.
  Mutta te jotka luulette että romaneilla on hyvät olot siellä, luuletteko siis että kaikki reportaasit on valgetta, keksittyä?
  Eik esim. Amnesty valehtele.

  Muta jos on ennakkoiluuloja ei voi sietää romaneja, niin silloin on edelleenkin se vanha romani-ennakkoluulo päällä, etenkin kun ei edes reportaaseihin uskota, uskotaan vaan omiin mielikuvituksiin ja luulotteluihin.
  -
   
 16. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Kysyimme euroedustajilta kuinka romanien ihmisoikeudet saadaan kuntoon. Näin he vastasivat.
  -
  - https://www.hdl.fi/blog/2019/11/05/mep-gallup-liikkuvavaesto/
  -
  Kaikki muut vastasi rakentavasti...
  Ainoastaan Persujen Hakkarainen oli tyly ja sydämetön ja syrjivä. Näkee millainen mielipide tasa-arvosta ihmisyydestä persuilla on.
  -
   
 17. vierailija Vierailija

  Ihmettelinkin, että mikä tuore väriläiskä, johan he ovat olleet katukuvassa ainakin 10 vuotta. No. uutinenkin on 10 vuoden takaa, joten se selittää tuon "tuoreuden" .
   
 18. vierailija Vierailija

  Kiitos linkistä (y)
   
 19. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Tilanne on edelleenkin sama Bulgariassa ja Romaniassa.
  Romaneja syritään edelleenkin valtion taholta ja muitten asukkaitten taholta.
  -
   
 20. vierailija Vierailija

  Kaikki me ollaan nyt samassa veneessä, ei täältä pääse nyt ulos ja kulkemaan muualle Suomeen kun karanteeni laittoi läänin rajat kiinni. Mitäs siellä ruotsissa, tapatatte mummot laumaimmuniteetin eteen? Mitäs kun virus koko ajan muuttuu ja puhutaan ettei se laumaimmuniteetti suojaa kuin muutaman vuoden.
   
 21. vierailija Vierailija

  Miksi lainaat minua tässä? Sanoin, etteivät keräjäläiset ole Suomen katukuvassa TUORE asia. Puhutko aina ihmisten ja asian ohi? Pelkkää omaa agendaasi, luullen tietojasi ainutkertaisiksi, joita on vain sinulla? Höpöttäen niitä kuin papukaija joka ei osaa kuin ne muutamat sanat ja lauseet.
  Mutta juu, toistetaan, jos ei mennyt perille: romanian romanit ja bulgarialaiskeräjäläiset ovat vanha näky Suomen kaduilla. Edelleen. Paitsi nyt koronan aikana kun rajat sulkeutuivat.
   
 22. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Natsien retoriikka on yleistä Bulgariassa - romanit pelkäävät protestia

  Euroopassa romanien imagoa värittivät kaduillamme olevat kerjäläiset,
  romanien kotimaan puolueellisen ja populistisen tiedotusvälineet, joka kuvaa heitä laiskoina ja rikollisina.
  Romneista puhutaan paljon, mutta sitä puhutaan väärin.
  Roomanit Galya Stoyanova ja Ognyan Isaev sanovat, että se aiheuttaa turvattomuutta ja epävarmuutta.
  -
  - https://www.hbl.fi/artikel/nazistre...lgarien-romerna-for-radda-for-att-protestera/
  -
   
 23. vierailija Vierailija

  No mitäs se amanda nyt itse suvaitsevaisena muslimina ehdottaisi, mikä olisi sellainen muslimimaa jossa romaneilla olisi hyvä olla?
   
 24. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 398
  Saadut tykkäykset:
  304
  Romaneilla ei ole omaa uskontoa...
  ...mutta he hyväksyvät uskonnon, jota sovelletaan maassa, jossa he ovat, ja mukauttavat sen jokapäiväiseen elämäänsä.
  Romanit ovat suurimmassa osassa erittäin uskonnollisia, ja kaikki maailman uskomukset, maailman eri uskonnot, ovat edustettuina romaneisa.
  Jotkut romanit ovat katolisia, jotkut muslimeja, toiset Jehovan todistajia, helluntailaisia, ateisteja jne.
  -
   
 25. vierailija Vierailija

  Onko romaneja muslimaissa ja kuinka paljon?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti