Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Bussilla Madeiralla

Viestiketju osiossa 'Rantalomat' , käynnistäjänä Viljami, 03.04.2006.

 1. Viljami Vierailija

  Miten hyvin Madeiralla pääsee bussilla saaren eri puolille? Mitä paikkoja suosittelette?

  Kammoan matkatoimistojen järjestettyjä retkiä.
   
 2. Miksi kammoat Vierailija

  Miksi kammoat järjestettyjä retkiä. Mielestäni kannattaisi ehdottomasti mennä järjestetylle retkelle yhden kerran, sen jälkeen olisi helppo seikkailla saarella jatkossa yksinkin. Retkellä saa kuitenkin paljon tietoa ja kokonaisnäkemyksen alueesta.
  Madeiralla ehdotan järjestäjien saarikierrosta, siihen kuului meillä ainakin myös ruokailu. Mutta esim. Nunnalaaksoon voi hyvin mennä itsekin. Minulle Nunnalaakso (siis se laakso-osuus) oli pettymys, oletin siellä olevan jotain näkemistä. Mutta Nunnalaakson näköalapaikka (Eira - - -) ylhäällä oli parasta.
  Madeiralla on sisäinen edullinen bussiverkosto, mutta kannattaa katsoa tarkkaan aikataulut. Taksinkäyttö on myös halpaa.
   
 3. PÄIKKÄ Vierailija

  ERITTÄIN HYVIN, KUNHAN VAIN TIEDÄT MINNE OLET MENOSSA, KANNATTAA EHDOTTOMASTI TEHDÄ MATKAT OMIN PÄIN. OLETKO AIKAISEMMIN KÄYNYT MADEIRALLA, JOS ET NIIN KAUPUNKIBUSSEIHIN VOI KIOSKEISTA OSTAA DUPLOLIPPUJA SIIS MENO-PALUU KUNHAN VAIN TIETÄÄ ALUEEN JOKA ON ZONA PORTUGALIKSI.
   
 4. Viljami Vierailija

  En ole käynyt Madeiralla aiemmin. Ajattelin katsoa saaren kartasta paikat, jonne haluan mennä ja sitten bussiaikataulusta, pääseekö sinne ja koska (sekä tietenkin pääseekö takaisin).

  Mitä retkitarjontaan tulee, niin Finnmatkoilla näyttäisi olevan kaksi saarikierrosta, kummallekin puolen saarta. Kannattaisiko sitten mennä ja kummalle?

  Noita matkanjärjestäjien retkiä on tullut katseltua riittämiin. Lähtö joskus hirveän myöhään aamupäivällä ja hidasta vetkuttelua ja pissillä puolen tunnin välein. Ja kävelyä isossa laumassa. Osallistun, jos on perusteltua eli saan jotain muuta kuin omatoimisesti liikkuessa eli pääsen jonnekin jonne muuten en pääse. Opastusta en tarvitse, otan etukäteen selvää asioista siinä määrin, että se minulle riittää.
   
 5. kentzu Vierailija

  Joo eipä matkatoimiston retkiä tarvitse jos on aikuinen, omilla aivoillaan ajattelva ja edes hieman omatoiminen. No, voi kyllä olla, että joku sellainenkin tarvitsee johon kuvaus sopii.

  Miten vältät ajamasta itseäsi siihen jamaan, että joudut ottamaan osaa matkanjärjestäjän retkelle
  - Lue näitä juttuja tältä palstalta ihan ajan kanssa.
  - osta hyvä kartta (hillityt värit, korkeussuhteet esitetty käyrillä tai varjostuksena, informaatiota tarpeeksi). Kannattaa katsoa jokaisesta samaa kohtaa. Itse taisin töllätä Ribeiro Frioa ja lähiympäristöä; joki, levada Portelaan, Balcoes, korkeuskäyrät).
  - Etsi netistä bussiaikataulut ja reittikartta (keskustelua ollut täälläkin).
  - Lukee netistä tai opaskirjoista itselleen mielenkiitoiset jutut.
  Busimatkailussa On erityisesti Madeiran levadoja ajatellen se etu, että voi kävellä A --> B eika A--> B --> A kuten omalla autolla pitäisi tehdä. Bussin ja oman vuokra-auton välimuoto on taksi, erityisesti kun mukaan saa esim. neljä maksavaa aikuista.
   
 6. Nunnalaaksoon Vierailija

  Parasta Nunnalaaksossa on matka paikallisbussilla Eiro do S:aan ja sieltä levadaa pitkin kävellen. Ja Nunnalaaksosta pitää tietysti ostaa paikallista likööriä.
   
 7. Pihi Vierailija

  Matkanjärjestäjien retket ovat sikakalliita. Siksi niitä voi kammota.
   
 8. silja Vierailija

  Jos katselet tuota ketjua Finnmatkojen retkistä, kuten varmaan olet tehnytkin, löytyy yhtä sun toista mielenkiintoista - muualta kuin matkanjärjestäjältä. Kansainvälisten matkanjärjestäjien retket ja ""super""- Mario (jos jaksat lomaosake-esittelyn, kokemus sinänsä) - ovat edullisia saarikierroksia.
  Toisaalta läntinen saarikierros Porto Moniziin ja takaisin busseilla 80/139 on halpa ja mielenkiintoinen, jos on sellainen asenne kuin Sinulla tuntuu olevan.
  Santanaan ja takaisin ja Nunnalaakso kuten mainittu aiemmin, Camacha, onhan näitä.
  Madeiran bussimatkat ovat aika hitaita, itse olen kahden viikon lomalla vuokrannut muutamaksi päiväksi auton, koska mukava on myös katsella paikkoja eikä vain matkustaa sinne ja takaisin.
  Monelle levadalle ja takaisin pääsee oikein hyvin busseilla, oma autohan ei niihin ole hyvä, koska harvat niistä ovat kovin mielenkiintoisia edes-takaisin. Bussilla toki pääsee jossain takaisin autolleen.
   
 9. Kulkeeko ne Madeiran bussit niitä Sao Vicenten ja Porto Monitzin aasipolkuja, joita esim. matkanjärjestäjien bussit kulkee ? Juuri nämä vanhat ns. aasipolut ovat näkemisen arvoisia. Viereenhän on nyt tullut tunnelit, joita pitkin luulen kyllä bussien huristavan ja silloin jää juuri tämä ihanin osuus pois !! Muuten uskaltaako niitä aasipolkuja ajella itse autolla ?
   
 10. Zombie Vierailija

  Eihän niissä ""poluissa"" ole enää mitään jännitystä, kun ne ovat yksisuuntaisia eikä siellä taida enää liikkua kuin turistien henkilöautoja. Toista oli vanhaan hyvään aikaan kun vastaan sattui tulemaan perävaunullinen rekka. Kyllä, sellainenkin vehje on kohdattu!
   
 11. Viljami Vierailija

  Olen lukenut tuota toistakin ketjua, mutta pysytäänpä nyt tässä.

  Eli jos osallistuu Finnmatkojen retkelle, niin kumpi saarikierros on kiinnostavampi? Ottaen huomioon, että osaan kohteista kannattaa mennä itse bussilla.
   
 12. Tuoppi Vierailija

  On niissä vielä edelleenkin vähän jännitystä ainakin meille tasaisen lauden ajelijoille.

  OT: Saasteettomampaa jännitystä samalla pohjoisrannikolla tarjoaa roppakaupalla Boca do Riscon ""kuolemanreitti""
   
 13. silja Vierailija

  Tässä saman niminen ketju ylexille - lisätkää jos uusia hyviä vihjeitä!
   
 14. Ylexi Vierailija

  Kiitokset tämän ketjun nostosta!

  Olisin vielä kysynyt linkkiä bussiaikatauluihin, jos jollakulla olisi se ulkomuistista mielessä.
   
 15. kyösti Vierailija

  Ainakin kaupunkibusseille

  www.horariosdofunchal.pt

  Siinä on myös eräitten lähikylien, Camachan,Santo de Serran,Santa Cruzin ym liikenteen aikataulut, ilmeisesti kaupunkilinjat ovat ostaneet erään pienemmän liikennöitsijän.

  ja muille www.rodoeste.pt

  SAM-yhtiön yhteyttä en muista, se kulkee saaren itäosissa,mutta www.madeira-island.com - sivuilla on sen vanhat aikataulut

  Vielä kun oppisi kirjoittamaan linkkiyhteyden valmiiksi, niin että tarvitsisi vain näpäyttää (ehkäpä joku neuvoo?)
   
 16. Rey Vierailija

  Toi ""horarios"" on tullut todelliseksi käsitteeksi reissuillamme (sisäpiirin huumoria). Ok, sivusto on vähän takapuolesta, mutta routes/maps kohdasta saanee vähän lisää havainnollisuutta.

  http://www.horariosdofunchal.pt/en/index2.asp

  Iso pdf-kartta paikkojen etsimiseen:
  http://www.madeiraarchipelago.com/map/madeira_island_map.pdf
   
 17. Sinisara Jäsen

  liittynyt:
  29.06.2006
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koska nuo vanhat linkit bussiliikenteestä eivät enää toimi, laitan uuden linkin bussireiteistä, aikatauluista ja matkalipuista/hinnoista. Englanninkielinen versio on varsin käyttökelpoinen, kunhan klikkailee oikeasta kohdasta.

  Jos linkki ei kuitenkaan toimi, googleta horariosdofunchal

  Horarios do Funchal - Friendly Version

  Lähdössä ylihuomenna Madeiralle. Tulen jatkossa kertomaan kokemuksia.
   
  Last edited: 22.02.2014
 18. Sinisara Jäsen

  liittynyt:
  29.06.2006
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan aluksi kannattaa hakea bussien linjakartta. Saa esim rantakadulta (Avenida do Mar, itäpäässä) Horarioksen lipunmyyntikioskista. Ennen matkaan lähtöä kartan voi tulostaa Horarioksen sivuilta, mutta se ei mahdu A4:lle.
  Sama kioski myy näitä käteviä GIRO- lippuja, siihen voi ladata haluamansa määrän matkoja. Kymmenen matkaa maksoi 12,50€. Myös bussikuski myy yksittäisiä matkoja, ja samaiseen GIROoon voi sitten ladata lisää.
  Latauspaikkoja on myös joissakin kaupoissa/kioskeissa, niiden tunnus jäi epäselväksi.

  Funchalin keskustasta on näppärä yhteys Lidoon, esim. Busseilla n: o 1 ja 2. Lähtöpysäkki rantakadulla. Rantakadulla on melkoinen katuremontti meneillään, pysäkit ilmeisesti vakiopaikoista siirretty, mutta löytyvät helposti.
  Jos aiot käyttää jotain 'harvinaisempaa' bussia, suosittelen tarkistamaan aikataulut nettisivuilta. Esim. bussin 31 aikataulussa on iltapvllä 3 tunnin tauko!

  Kaupunkibussien aikataulut löytyvät urban routes- valikosta, ja kauemmas menevät interurban-valikosta.

  Information- kioskeista saa ihan kohtalaisen kaupunkikartan, johon on merkitty keltaisen/sinisen Hop-on Hop-off- bussin reitti, mutta ei muita.
   
 19. pienivaeltaja Vierailija

  On oltu muutaman kerran (=<4) vaimon kanssa Madeiralla. Pari reissua eka kerralla tehtiin Madeira Adventuresin päiväpaketeilla; kun otettiin kaksi reissua saatiin alennustakin; eikä päiväretken hinta ollut mikään kova eli 36€/henkilö; mentiin Pico do Areirolta Pico Ruivon kautta Achada do Teixeira. Toinen oli samalla viikolla Risco ja 25-lähdettä. Kumpaankaan ei pääse bussilla.
  Kaksi kertaa on otettu taksi; taksihommassa pitää muistaa tinkiä ja sopia hinta etukäteen. Vaimo bongasi edellisenä iltana taksin 90eurolla: vei meidät auringon nousuhetkelle Achada do Teixeiraan ja haki pois Encumeadasta klo 18. Patikoimme tuon huippujen reissun siinä välissä; oli hienot maisemat, kun valittiin aurinkoinen päivä (siis huipulla). Viime reissulla menimme bussilla PR7:n alkuun(rib. dos Moinhos) ja kävelimme Porto Moniziin; seuraavana aamuna taksi vei meidät Paul de Serran tielle Fonte de Biscoon (20e). Siitä laskeuduimme Galhanon kautta Ribeira da Jelenan levadalle. Levadan päätepisteestä hotellille samalla taksilla, hinta 11e. Porto Monizin hotellit rannassa ja heti jyrkät nousut ylös väh 300m.
  Muutoin olemme tehneet päivän kävelyretket bussiyhteyksillä. Madeira Bus&Touring Map on ihan ok. Vaatii tietenkin hieman viitseliäisyyttä (ja google-kääntäjää) hakea netistä ajantasaiset aikataulut, jos ei osaa portugalia. Bussien aikataulut ovat paikallisella murteella ! Horarios ei paina aikatauluja enää paperille. Ja sitten hyvä etukäteissuunnittelu mistä mennään ja minne päädytään ja arvioidaan kävelyreitin aikataulu ja sen mukaan milloin bussi on pysäkillä jne.
  Minulla on vieläkin 10-12 reittiä plakkarissa, joita ei ole kuljettu. Viimeksi oltiin mm. Kotkakallioilla (589m); mentiin bussilla Porto da Cruzin kautta Faialiin päin jokisillan kulmaan, kivuttiin ylös ja etsittiin toista tuntia toista alastuloreittiä (ei mitään merkintää maastossa), löydettiin se ja taas bussilla takaisin Funchaliin.
  Yhteenvetona: Bussilla kulkien näkee todellista päivittäistä paikallista elämää; sopii aamuvirkuille, että ennättää ekaan bussiin ! Niitä päiväreisuuja on tehty siinä 30-40 välillä, ainakin yksi kaupunkipäivä viikossa. Sadepäivä on ollut todella vähän huhti-, touko-, heinä-, elo-, syys- ja lokakuussa. Ensi kerralla Madeiralle touko-kesäkuussa..ja eikun uusille poluille.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti